FinCoachProblems
3 Pages

FinCoachProblems

Course: FIN FIN 320, Spring 2009

School: CSU Fullerton

Word Count: 659

Rating:

Document Preview

FINCOACH: PROBLEMS 1) What is the present value of an annuity of $12 received at the end of each year for seven years? A ssume a discount rate of 11 percent. The first payment will be received one year from today (roun d to nearest $1). A) $25 B) $118 C) $40 D) $57 2) Savells Corporation bonds make a $60 interest payment every six months (until maturity), and pa y $1,000 at maturity 20 years from now. What is the...

Unformatted Document Excerpt
Coursehero >> California >> CSU Fullerton >> FIN FIN 320

Course Hero has millions of student submitted documents similar to the one
below including study guides, practice problems, reference materials, practice exams, textbook help and tutor support.

Course Hero has millions of student submitted documents similar to the one below including study guides, practice problems, reference materials, practice exams, textbook help and tutor support.

PROBLEMS FINCOACH: 1) What is the present value of an annuity of $12 received at the end of each year for seven years? A ssume a discount rate of 11 percent. The first payment will be received one year from today (roun d to nearest $1). A) $25 B) $118 C) $40 D) $57 2) Savells Corporation bonds make a $60 interest payment every six months (until maturity), and pa y $1,000 at maturity 20 years from now. What is the current price of this bond if the discount rate is 10 percent per year compounded semi-annually? A) $608 B) $850 C) $1,172 D) $1,133 3) PDQ Company's preferred stock pays a perpetual annual dividend of $2 per share. If the appropr iate discount rate for this investment is 8 percent, what is the price of one share of this stock? A) $16.00 B) $0.16 C) $25.00 D) $0.25 E) cannot be determined without maturity date 4) You deposit $1,000 one time into a savings account earning a 5 percent annual rate compounded semi-annually. How much will you have in your account at the end of ten years? A) $1,005 B) $2,653 C) $1,639 D) $1,280 5) Your uncle plans to give you $3,250 as a post-graduation gift, five years from now. If you could e arn 9.5 percent compounded annually, how much is the gift worth today? A) $2,064 B) $6,500 C) $309 D) $1,585 6) Which of the following has a beta of one? A) the market B) a risk-free asset C) All assets have a beta greater than one. D) All assets have a beta less than one. 7) The Elvisalive Corporation, makers of Elvis memorabilia, has a beta of 2.75. The return on the ma rket portfolio is 14 percent and the risk-free rate is 4 percent. According to CAPM, what is the ris k premium on a stock with a beta of 1? A) 11% B) 31.5% C) 10% D) 27.5% 8) The return on the market portfolio is currently 13 percent. Battmobile Corporation stockholders r equire a rate of return of 21 percent and the stock has a beta of 3.5. According to CAPM, determin e the risk-free rate. A) 3.20% B) 9.8% C) 11.2% D) 2.29% 9) Assume that an investment is forecasted to produce the following returns: a 20 percent probabilit y of a $1,200 return; a 50 percent of probability a $5,600 return; and a 30 percent probability of a $ 9,500 return. What is the expected amount of return this investment will produce? A) $7,136 B) $6,125 C) $5,890 D) $4,533 10) Assume that you expect to hold a $20,000 investment for one year. It is forecasted to have a yeare nd value of $22,000 with a 25 percent probability; a yearend value of $25,000 with a 50 percent pr obability; and a year-end value of $30,000 with a 25 percent probability. What is the expected hol ding period return for this investment? A) 50% B) 2.5% C) 12.5% D) 27.5% 11) Assume that you have $165,000 invested in a stock that is returning 11.50 percent, $85,000 investe d in a stock that is returning 22.75 percent, and $235,000 invested in a stock that is returning 10.25 percent. What is the expected return of your portfolio? A) 14.8% B) 18.3% C) 12.9% D) 15.6% 12) Assume that you have $165,000 invested in a stock whose beta is 1.25, $85,000 invested in a stock whose beta is 2.35, and $235,000 invested in a stock whose beta is 1.11. What is the beta of your p ortfolio? A) 1.57 B) 1.37 C) 1.85 D) 2.01 13) What is the yield to maturity of a 16-year bond that pays a coupon rate of 8 percent per year, has a $1,000 par value, and is currently priced at $916? Round your answer to the nearest whole perce nt and assume semi-annual coupon payments. A) 2% B) 18% C) 9% D) 11% E) 4.5% 14) Cary's Carry-all Company bonds have a 12 percent coupon rate. Interest is paid semi-annually. T he bonds have a par value of $1,000 and will mature 8 years from now. Compute the value of Ter minator Bonds if investors' required rate of return is 8 percent. A) $894.06 B) $941.27 C) $1,114.70 D) $1,233.05 15) Flitz and Foyd Corporation stock is currently selling for $34.00. It is expected to pay a dividend of $2.00 at the end of the year. Dividends are expected to grow at a constant rate of 4.5 percent inde finitely. Compute the required rate of return on FFC stock. A) 10.38% B) 11.42% C) 12.43% D) 10.65% ANSWERS: 1) D 2) C 3) C 4) C 5) A 6) A 7) C 8) B 9) C 10) D 11) C 12) B 13) C 14) D 15) A

Find millions of documents on Course Hero - Study Guides, Lecture Notes, Reference Materials, Practice Exams and more. Course Hero has millions of course specific materials providing students with the best way to expand their education.

Below is a small sample set of documents:

CSU Fullerton - FIN - FIN 320
V FinCoach Sample Test.rtf Test Form C Sample TestFinCoach Test Finance 320 Open Notes Closed Book Choose Closest AnswerStudent Must Return this Examination In Order to Receive Credit1.Calculate the future value of $1,660 invested at 7.3% fo
CSU Fullerton - FIN - FIN 320
This document was created with Win2PDF available at http:/www.win2pdf.com. The unregistered version of Win2PDF is for evaluation or non-commercial use only. This page will not be added after purchasing Win2PDF.
CSU Fullerton - FIN - FIN 320
Answer Key to Sample Midterm:
CSU Fullerton - FIN - FIN 320
Name: _ Date: _ Use the following information for question 1:Security X Security Y Security Z Standard Deviation 0.35 0.28 0.44 Beta 1.45 1.06 1.221. Which security has the greatest expected return? A) X because it has the largest beta coefficient
CSU Fullerton - FIN - FIN 320
CSU Fullerton - FIN - FIN 320
Sample Copy of the Fin320 Department Final Exam Student Name _ Student ID# _ 50 Questions - 2 Points Each Open Notes - Closed Book 1. Which of the following factors tend to encourage management to pursue stock price maximization as a goal? a. shareho
Long Island U. - ACCOUNTING - acc 82
Tomaso VenerosoAcc 82 Homework Ch 3-17Tomaso VenerosoAudit Homework chapter 17, 3Multiple Choice Question Page 696 a) (3) whether to issue an adverse opinion rather than an expect for opionion. b) (2) auditors have accumulated sufficient evid
University of Texas - CH - 52365
shah (rps587) Homework 1 mcdevitt (52365) This print-out should have 20 questions. Multiple-choice questions may continue on the next column or page nd all choices before answering. 001 10.0 points Which of the following elements would be expecte
University of Texas - CH - 52365
shah (rps587) Homework 2 mcdevitt (52365) This print-out should have 25 questions. Multiple-choice questions may continue on the next column or page nd all choices before answering. 001 10.0 points What is the correct order of decreasing energy?
University of Texas - CH - 52365
Version 157 Exam 1 mcdevitt (52365) This print-out should have 26 questions. Multiple-choice questions may continue on the next column or page nd all choices before answering. There are 25 regular exam questions each worth 8 points apiece for a t
University of Texas - CH - 52365
Version 005 Exam 2 mcdevitt (52365) This print-out should have 27 questions. Multiple-choice questions may continue on the next column or page nd all choices before answering. You are responsible for answering 25 questions correctly. There are tw
University of Texas - CH - 52365
Version 097 Exam 3 mcdevitt (52365) This print-out should have 27 questions. Multiple-choice questions may continue on the next column or page nd all choices before answering. 001 10.0 points What is the total pressure exerted by a mixture of 2.0
University of Texas - CH - 52365
shah (rps587) Homework 3 mcdevitt (52365) This print-out should have 35 questions. Multiple-choice questions may continue on the next column or page nd all choices before answering. 001 10.0 points With respect to chemical bonding, which particle
University of Texas - CH - 52365
shah (rps587) Homework 4 mcdevitt (52365) This print-out should have 20 questions. Multiple-choice questions may continue on the next column or page nd all choices before answering. 001 10.0 points A molecule has one lone pair of electrons on the
University of Texas - CH - 52365
shah (rps587) Homework 5 mcdevitt (52365) This print-out should have 26 questions. Multiple-choice questions may continue on the next column or page nd all choices before answering. 001 10.0 points Find the percentage oxygen by weight in KMnO4 .
University of Texas - CH - 52365
shah (rps587) Homework 6 mcdevitt (52365) This print-out should have 24 questions. Multiple-choice questions may continue on the next column or page nd all choices before answering. 001 10.0 points In general, decreasing the temperature makes whi
University of Texas - PHY - 58225
shah (rps587) HW 1 Kleinman (58225) This print-out should have 10 questions. Multiple-choice questions may continue on the next column or page nd all choices before answering. 001 10.0 points An acceleration of 2.1 mi/h/s is equal to Correct answ
University of Texas - PHY - 58225
shah (rps587) HW 2 Kleinman (58225) This print-out should have 27 questions. Multiple-choice questions may continue on the next column or page nd all choices before answering. This HW assignment covers Ch. 2. 001 10.0 points Two ants race across
University of Texas - PHY - 58225
shah (rps587) HW 3 Kleinman (58225) This print-out should have 29 questions. Multiple-choice questions may continue on the next column or page nd all choices before answering. This HW covers Chs. 3 and 4. 001 10.0 points Find the magnitude of the
Adirondack Community College - ENGL - M02
Sipe 5Professor R. Starmer Joshua Sipe English 102 March 6, 2009 Formalistic Perspective Sweat by Zora Neal Hurston As said by Terry Eagleton Postmodernism is among other things a sick joke at the expense of revolutionary avant-gardism. Sweat by Zo
Adirondack Community College - ENGL - M02
Joshua SipeEditorialAbortion TodayAbortion is a painless and reasonable way to end pregnancy. Abortion is defined as the removal of an embryo or fetus from the uterus in order to end a pregnancy. Abortion has been a social issue since the time i
Adirondack Community College - ENGL - M02
Joshua SipeEnglishWhat Should the Legal Drinking Age Be?The United States drinking age at the moment is twenty-one when it should be lowered to eighteen. Only four countries on earth have a drinking age of twenty-one. The other countries that h
Adirondack Community College - ENGL - M02
Nurtured Obese America I believe America is Fat. Obesity in America has risen over the last few decades to numbers that astonish even the best statisticians. The sedentary lifestyle provided by free America results in people getting fat. People today
Adirondack Community College - ENGL - M02
Hallucinogens contain some of the oldest known drugs but are oftenoverlooked when compared to more common drugs. LSD, MDMA, PCP, peyote and psilocybin and others have emerged as major hallucinogens all containing chemicals which provide a euphoric s
Adirondack Community College - ENGL - M02
Joshua Sipe I Feelings and Description:Non-verbal RulesA. When we were told that we had to do break a non-verbal rule I was optimistic because I thought that it would be fun and I have broken nonverbal rules in the past just for a good laugh. I d
Adirondack Community College - ENGL - M02
Joshua Sipe I Feelings and Description:Assumptions exerciseA. When we went over the assumptions we made about other people I was nervous at first because I didnt know what people would assume about me but as the exercise went on I realized that p
Adirondack Community College - ENGL - M02
Joshua Sipe I Feelings and Description:Exp 8A. When we were first asked to fill out the values auction I felt that there were some that I really wanted and others that I could care less about, so my goal going into this exercise was to at least g
Adirondack Community College - ENGL - M02
Joshua Sipe I Feelings and Description:Exp 7A. When we were told that we had to do something that we werent accustomed to I was optimistic because when I put my mind to something I eventually get the hang of it. I didnt think that this exercise w
Adirondack Community College - ENGL - M02
Joshua Sipe I. Feelings and DescriptionExp 6 Good vs. BadA. After the first five experiences I have come to notice that we get an experience pretty much every class, so getting this one was no problem. When I first got the picture I saw many nega
Adirondack Community College - ENGL - M02
Joshua Sipe I. Feelings and DescriptionExperience 5A. It seems that every experience that is assigned I get different feelings about. In this exercise, at first, I found it hard to think of things that I have said I cant to, but eventually I came
Adirondack Community College - ENGL - M02
Joshua Sipe I. Feelings and DescriptionExperience 4A. As we went through this lesson I didnt think that we would be assigned an experience one class after another so I was taken by surprise when one was assigned, but no big deal.This class was ki
Adirondack Community College - ENGL - M02
Joshua Sipe I Feelings and DescriptionExperience 3A. When we started this experience I knew that this was an experience. It was different from other exercises that I have done because it made you think about your own attributes and characteristic
Adirondack Community College - ENGL - M02
Joshua Sipe I. A. Feelings and DescriptionExperience 2B.C.When I silenced my girlfriend for doing something that I didnt like it was a rough time for me and Im sure it was just as hard for her as it was for me. I ended up silencing her for on
Adirondack Community College - ENGL - M02
Joshua Sipe I. Feelings/DescriptionExperience 1A. When we first started the experience I didnt really think that we were doing an experience. It was a surprise that these simple 5 phrases turned into an experience that required deep thought. I th
Adirondack Community College - ENGL - M02
Suffering the Pornographers Pg. 229 This essay is about a pastor who got a message from god one day in the shower where god said pornography who later told a friend who also is a pastor about his vision. Three years later the two friends set up a web
Adirondack Community College - ENGL - M02
Joshua SipeRugby Superior to FootballFootball is Americas most popular sport but a similar sport known as rugby is more hardcore and more physically demanding. Rugby was invented by William Web Ellis in 1823 during a soccer game, when he picked up
Adirondack Community College - ENGL - M02
Joshua SipeFirst off I think that every college freshmen arrives at college with high expectations for their own future that are slowly diminished because he realizes that this is a major step. Kids today have been shaped by popular culture and the
Adirondack Community College - ENGL - M02
Joshua Sipe I am persistent. When I wrestled in high school I would never give up no matter how small or large the challenge was. One time some friends of mine and me went out to Binghamton for Greco Roman and Freestyle state championships. Going int
Adirondack Community College - ENGL - M02
Joshua SipeEssay 5A Night in Flames Can you imagine what it feels like to be lit on fire? Not many people can, but for me its a different story. Ive been through the pain and the phobias that come after being set ablaze with gasoline. According t
Adirondack Community College - ENGL - M02
Joshua Sipe Current Topic Speech -Harry Truman is quoted Its a repression when your neighbor loses his job, its a depression when you lose yours -With the recent economic tragedies reigning over the United States is America entering a depression or j
Adirondack Community College - ENGL - M02
Joshua Sipe Family Violence Harms our ChildrenPersuasive speechO.S- Whats the most violent thing youve seen on T.V? Who does you child hang out with? Who lives in the neighborhood? What is my child doing? Were all sensible people here, people say
Adirondack Community College - ENGL - M02
Joshua Sipe Michael Moores S I C K OMichael Moores S I C K O is a documentary based on revealing Americas downfalls when it comes to its national healthcare. The movie doesnt focus on people who have healthcare and are living the American dream but
Adirondack Community College - ENGL - M02
There are three different kinds of immunity, passive immunity, natural immunity and immunity caused by a vaccination. When infants are born they derive some of their parents antibodies towards measles which usually lasts about 6 months but then becom
Adirondack Community College - ENGL - M02
Joshua Sipe Dr. Nancy Almann The Future of FoodThe Future of Food by Deborah Koons Garcia offers insight into a corrupt society in which genetically altered food is served as one with natural food. In my opinion the film was inspired and dedicated
Adirondack Community College - ENGL - M02
Joshua Sipe Autoimmune Disorder Dr. Nancy AlmannChrons disease is a disorder which affects 40,000 to 60,000 people annually and is equal in its effects on both men and women. Chrons disease refers to an inflammation of the alimentary tract anywhere
Adirondack Community College - ENGL - M02
Reginald, Nixon, Annemarie Menne, Leonard Kling, Anna Steele, John Barnes, Hayley Dohnt, Shelley-anne Ball and Hanna Tyler. Metacognition, working memory, and thought suppression in acute stress disorder: Case Study. Australian Journal of Psychology,
Adirondack Community College - ENGL - M02
JoshFunctionalistic Theory applied to Post Traumatic Stress DisorderSociological perspective11/21/2008 Josh SipeSipeEver since different cultures have come into contact with each other there has been ethnocentrism, prejudice, discrimination a
Adirondack Community College - ENGL - M02
Joshua SipePsychology1. Asch, S. E. (1955). Opinions and social pressure. Scientific American,193, 31-35. 2. Peoples assumptions can be altered or persuaded critically and painlessly to external manipulation by suggestion or prestige, and that
Adirondack Community College - BIO - 104
Joshua SipeBiologyToxic Pollen from widely planted genetically modified corn can kill monarch butterflies 1. The author Blaine P. Friedlander, Jr. is a professor at Cornell University along with other professors at Cornell University such as Lind
Adirondack Community College - BIO - 104
Joshua SipeBiologyMonarch Butterflies and Toxic Pollen1. There are many sources to this article which include Dr. John Losey, Dr.David Andow, Dr. Stephen Malcolm, Dr. Angelika Hilbeck, Dr. Guenther Stotzky and Dr. Janet Andersen. Most of the a
Adirondack Community College - BIO - 104
Joshua Sipe Biology104 SectionM01 March 4, 2008 Title: The Hydrolysis of Carbohydrates Abstract: The objective of this lab is to determine the effect of hydrolysis on carbohydrates to determine if hydrolysis would separate the polymers into monomers.
Adirondack Community College - BIO - 104
Joshua Sipe Biology104 SectionM01 March 4, 2008 Title: The Effect of Herbicides on Photosynthetic Rate Abstract: The objective of this lab was to measure the photosynthetic rate of spinachleaves while under the influence of barium chloride. The spin
Adirondack Community College - BIO - 104
Joshua Sipe Biology104 SectionM01 January 1, 2008 Title: The Effect of Exercise on Heart Rate Abstract: The objective of this lab was to test the effect of exercise on heart rate. An experiment was set up so two individuals at a time walked up and do
Adirondack Community College - BIO - 104
Joshua Sipe Biology104 SectionM01 March 4, 2008 Title: Differential Permeability of Membranes Abstract: The objective of this lab is to examine how a membrane limits diffusion depending on the size of the molecule, molecular weight and the membranes
Adirondack Community College - BIO - 104
Joshua Sipe Biology104 SectionM01 February 10, 2008 Title: Determining the Concentration of Bromophenol blue in an Unknown Solution Abstract: The objective of this lab was to determine the concentration of bromophenol blue in an unknown solution. Thi
Adirondack Community College - BIO - 104
Joshua Sipe Biology104 SectionM01 March 4, 2008 Title: Carbon Dioxide Production During Aerobic Respiration Abstract: The objective of this lab was to measure the amount of carbon dioxide produced as a result of aerobic respiration. Guppies were used
Adirondack Community College - BIO - 104
Joshua Sipe Biology104 SectionM01 April 14, 2008 Title: Testing for Unknown Substances Abstract: The objective of this lab was to determine unknown substances through the use of different indicator tests. The experimental samples that were used were
Adirondack Community College - BIO - 104
Joshua Sipe Biology104 SectionM01 May 5, 2008 Title: Plasmid Transformation of E. coli Abstract: The objective of this lab was to create competent bacterial cells able to pick up plasmids and express the genes from these plasmids, changing their phen
Adirondack Community College - BIO - 104
Joshua Sipe Biology104 SectionM01 May 1, 2008 Title: Mitosis in an Onion Root Tip Abstract: The objective of this experiment was to view an onion root tip through a low power objective (10xs) and a high power objective (40xs) in order to view onion c
Adirondack Community College - BIO - 104
Joshua Sipe Biology104 SectionM01 March 4, 2008 Title: Absorption Spectrum for a Chlorophyll Extract Abstract: The objective of this lab was to determine the relationship between chlorophyll extract and the visible light spectrum. Starting at 420nm t
Adirondack Community College - BIO - 104
Joshua Sipe M&M distribution Introduction: The field project that I chose to do was the distribution of M&M colors based on the evenly distributed percents as said by the mars company. This seemed like a fun project because people always have a favor