Exam%202A%20F05%20and%20Key
11 Pages

Exam%202A%20F05%20and%20Key

Course Number: CHEM 4:12, Spring 2008

College/University: University of Iowa

Word Count: 2034

Rating:

Document Preview

CHEM 4:011 PRINCIPLES OF CHEMISTRY I EXAM #2 (30 QUESTIONS, 1 HOURS) 13-October-2005 FORM A 1. Calculate H for the reaction, N2O(g) + NO2(g) 3NO(g), using Hess's law and the following data: N2(g) + O2(g) 2NO(g) 2NO(g) + O2(g) 2NO2(g) 2N2O(g) 2N2(g) + O2(g) (A) (B) (C) (D) (E) +246.0 kJ -95.6 kJ +155.6 kJ +130.6 kJ -276.3 kJ H = +180.7 kJ H = -113.1 kJ H = -163.2 kJ 2. Phosgene decomposes according to the...

Unformatted Document Excerpt
Coursehero >> Iowa >> University of Iowa >> CHEM 4:12

Course Hero has millions of student submitted documents similar to the one
below including study guides, practice problems, reference materials, practice exams, textbook help and tutor support.

Course Hero has millions of student submitted documents similar to the one below including study guides, practice problems, reference materials, practice exams, textbook help and tutor support.

4:011 CHEM PRINCIPLES OF CHEMISTRY I EXAM #2 (30 QUESTIONS, 1 HOURS) 13-October-2005 FORM A 1. Calculate H for the reaction, N2O(g) + NO2(g) 3NO(g), using Hess's law and the following data: N2(g) + O2(g) 2NO(g) 2NO(g) + O2(g) 2NO2(g) 2N2O(g) 2N2(g) + O2(g) (A) (B) (C) (D) (E) +246.0 kJ -95.6 kJ +155.6 kJ +130.6 kJ -276.3 kJ H = +180.7 kJ H = -113.1 kJ H = -163.2 kJ 2. Phosgene decomposes according to the reaction, COCl2(g ) CO(g) + Cl2(g) where Kp = 0.0431 at a certain temperature. A pressure of 0.75 atm of COCl2 is introduced into a container and allowed to come to equilibrium. What is the partial pressure of CO(g) at equilibrium? (A) (B) (C) (D) (E) 3. 0.043 atm 0.16 atm 0.21 atm 0.32 atm 0.75 atm One million molecules of each of the following gases are simultaneously injected into the atmosphere at the back of a room. For which gas will the greatest amount of time lapse before 100 of its molecules will have struck the wall at the front of the room? (A) (B) (C) (D) (E) Cl2 CH4 NO2 CO2 NH3 4. Of the following, which one is impossible for an ideal gas? (A) (B) (C) (D) (E) V1/ T1 = V2/ T2 V1T1 = V2T2 V1/ V2 = T1/ T2 V2 = T2V1/ T1 V1/ V2 = P2/ P1 5. Cold packs, whose temperatures are lowered when ammonium nitrate dissolves in water, are carried by athletic trainers when transporting ice is not possible. Which of the following is true of this reaction? (A) (B) (C) (D) (E) H < 0, process is exothermic H > 0, process is exothermic H < 0, process is endothermic H > 0, process is endothermic H = 0, since cold packs are sealed 6. If a cubic centimeter of gas at 25C contains exactly one million molecules, what is the pressure of this gas in torr? ( R = 0.08206 Latm/molK ) (A) (B) (C) (D) (E) 2.59 10 torr 13 1.86 10 torr -14 4.06 10 torr -11 3.09 10 torr -14 3.09 10 torr -12 7. Consider the following equilibrium: 2 SO2(g) + O2(g) 2 SO3(g) The chemical equilibrium cannot be established when ______ is/are placed in a 1.0 L container: (A) (B) (C) (D) (E) 0.25 mol SO2(g) and 0.25 mol of O2(g) 0.25 mol SO2(g) and 0.25 mol of SO3(g) 0.50 mol O2(g) and 0.50 mol of SO3(g) 0.75 mol SO2(g) 1.0 mol SO3(g) 8. At times liquids other than mercury are used in manometers. Di-n-octyl phthalate was used in a closed-end manometer and the observed h was 5.68 cm. Assuming the vapor pressure of this phthalate is negligible, and the densities of mercury and di-n-octyl phthalate are 13.55 and 0.984 g/mL, respectively, what was the pressure of the gas being measured? (A) (B) (C) (D) (E) 78.2 torr 782 torr 56.8 torr 0.412 torr 4.12 torr 9. Which one of the following will result in a shift in the equilibrium position to the right? C(s) + H2O(g) CO(g) + H2(g) Hrxn = +131 kJ (A) (B) (C) (D) (E) Adding additional carbon Adding a substance that absorbs water Adding a catalyst Reducing the temperature (with the total pressure held constant) None of the above 10. Using an EDTA-titration method, a group of students measured the water hardness of samples prepared by passing tap water through a Brita water filter. Before passing through the filter, a 50. mL sample of the tap water required 14.98 mL of EDTA solution to reach the end point. Results for the titration of several 50. mL samples of Brita filtered water samples are displayed on the graph below. Titration Results for 50 mL Samples of Brita-Filtered Water 20 15 10 5 0 0 5 10 15 20 25 30 35 Total Volume of Tap Water Through Filter (L) 40 Approximately what fraction of the water hardness would removed from a 50. mL sample collected after 10.0 L of tap water has passed through the Brita filter? (A) (B) (C) (D) (E) /4 /3 1 /2 2 /3 cannot be determined without knowing the concentration of EDTA. 1 1 11. Each of the compounds listed below has the same molecular formula, C6H12O. Based on the heats of formation, for which compound is the combustion reaction most exothermic? (A) (B) (C) (D) (E) methyl isobutyl ketone, Hf = -291.2 kJ/mol cyclohexanol, Hf = -286.8 kJ/mol 1-methyl cyclopentanol, Hf = -284.3 kJ/mol 3-hexanone, Hf = -278.3 kJ/mol butyl vinyl ether, Hf = -179.2 kJ/mol 12. A student titrated a sample of a calcium standard with an EDTA solution and recorded the following data in her laboratory notebook: Initial buret reading = 1.57 mL Final buret reading = 15.86 mL [EDTA] = 0.0330 mol/L Volume of calcium standard = 50.00 mL Density of water 1.00 g/mL, Molar Mass CaCO3 = 100. g/mol 2+ 42Ca (aq) + EDTA (aq) [Ca EDTA] (aq) How many moles of Ca (A) (B) (C) (D) (E) 5.18 10 -4 4.72 10 -4 5.23 10 -2 5.23 10 -1 5.18 10 -5 2+ ions are in the sample that was titrated? 13. The heat of combustion of hydrogen gas is -242 kJ/mol. This is substantially less than the heat of combustion for methane, CH4, which is -802 kJ/mol. How many grams of hydrogen are required to produce the same amount of heat as 1.00 kg of CH4? (A) (B) (C) (D) (E) 414 g 725 g 1000 g 1414 g 3314 g 14. If the equilibrium constant for the reaction, 3O2(g) 2O3(g), is equal to K, the equilibrium constant for the reaction, O3(g) 3/2 O2(g), will be (A) (B) (C) (D) (E) (1/K) 3/2 (1/K) (3/2) (1/K) 1/2 (1/K) (1/2) (1/K) 15. Which of the following has (have) a standard heat of formation (Hf) of zero? (A) (B) (C) (D) (E) Ne(g) F(g) O(g) N(g) All of the above since they are all pure elements 16. An unknown volume of N2 gas and 20 mL of O2 gas are combined and allowed to react according to the following chemical equations, N2 + 2 O2 2 NO2 2 NO2 N2O4 The temperature and pressure of the mixture are held constant, and the volume of gas after the reaction is 30 mL. Assuming the reactions go to completion, what was the initial volume of N2 gas? (A) (B) (C) (D) (E) 0 mL 10 mL 20 mL 30 mL 40 mL 17. The Starship Enterprise is caught in a time warp and Spock is forced to use the primitive techniques of the 20th century to determine the specific heat capacity of an unknown mineral. The 307 g sample was heated to 98.7C and placed into calorimeter a containing 72.4 g of water at 23.6C. The heat capacity of the calorimeter was 15.7 J/K. The final temperature in the calorimeter was 32.4C. What is the specific heat capacity of the mineral? ( c of water is 4.184 J/gK). (A) (B) (C) (D) (E) 0.10 J/(gK) 0.17 J/(gK) 0.14 J/(gK) 0.19 J/(gK) 0.07 J/(gK) 18. BrCl is a binary interhalogen compound. At a certain temperature 12% of its molecules react to form bromine and chlorine, and equilibrium results, 2BrCl(g) Br2(g) + Cl2(g). What is the equilibrium constant, Kp, for this reaction under these conditions? (A) (B) (C) (D) (E) 0.0046 0.019 0.068 0.14 Kp cannot be calculated without knowing the initial pressure of BrCl. 19. The following reaction is at equilibrium in a sealed container. N2(g) + 3 H2(g) 2 NH3(g) Hrxn < 0 Which, if any, of the following actions will increase the value of the equilibrium constant, Kc? (A) (B) (C) (D) (E) decreasing the total pressure adding more N2 increasing the total pressure lowering the temperature removing NH3 20. Which one of the following statements is not correct at equilibrium? (A) (B) (C) (D) (E) The concentrations of reactants and products do not change. The reactants stop forming products. The concentrations of reactants and products depend on the temperature. The reaction quotient is equal to the equilibrium constant. All of the above statements are true at equilibrium. 21. An industrial chemist needs to get a 55 gallon drum of a nonvolatile liquid up to the rooftop of a building, but the building has no elevator and the drum is too heavy to carry. She decides to suck the liquid up a tube using a mechanical vacuum pump. If the prevailing atmospheric pressure is 29.6 in. Hg, what is the limit on the height of the building for this approach to work? ( d of Hg = 13.5 g/mL and d of the liquid = 1.50 g/mL ) (A) (B) (C) (D) (E) 3.29 in. 29.6 in. 22.2 ft 33.3 ft There is no limit on the height as long as she uses a big enough pump. 22. A student is in lab measuring the constant pressure heat of reaction for the neutralization of hydrochloric acid by sodium hydroxide. The lab manual says to use 100 mL of 0.500 M NaOH and 100 mL of 0.500 M HCl. The student was in a hurry and misread the lab manual and used half the volume of each of the solutions. What result will the student measure compared to what they would have measured without the mistake assuming an ideal calorimeter that absorbs no heat? (A) (B) (C) (D) (E) The temperature change will be half as large. The temperature change will be two times larger. The temperature change will be one fourth as large. The temperature change will be four times larger. The temperature change will be exactly the same. 23. Drew Tate weighs 185 lbs, and from this weight it can be estimated that he burns 614 Calories for every hour of football played. Given the time played indicated below, in which game did he burn the approximate number of Calories contained in a package of M&Ms (236 Calories/package)? (A) (B) (C) (D) (E) Ball State, time played ~31 min Iowa State, time played ~23 min Northern Iowa, time played ~26 min Ohio State, time played ~21 min Illinois, time played ~29 min 24. The gas in a balloon performed 0.300 kJ of work while expanding. At the same time the gas absorbed 50. J of heat. The change in internal energy (E) of this gas is, (A) (B) (C) (D) (E) +350. J -250. J -350. J +250. J 50. J 25. A person inhales air rich in O2 and exhales air rich in CO2. During each hour of sleep, a person exhales a total of about 300. L of air. The partial pressure of CO2 in exhaled air is 30.0 torr at 37.0C. Assuming all of the CO2 comes from the metabolism of glucose with the equation, C6H12O6 + 6 O2 6 CO2 + 6 H2O How many grams of body mass does the person lose in 8 hours of sleep? (A) (B) (C) (D) (E) 14.0 g 28.8 g 112 g 231 g 670. g 26. An important step in the synthesis of nitric acid is the conversion of ammonia to nitric oxide. Hf [NH3(g)] = -45.9 kJ/mol; Hf [NO(g)] = 90.3 kJ/mol; Hf [H2O(g)] = -241.8 kJ/mol 4 NH3(g) + 5 O2(g) 4 NO(g) + 6 H2O(g) Calculate Hrxn for this reaction. (A) (B) (C) (D) (E) -906. kJ -197.4 kJ -105.6 kJ 197.4 kJ 906. kJ 27. At a pressure of 200 atm the measured pressure exerted by CO2 gas is less than that predicted by the ideal gas equation. This is mainly because: (A) such high pressures cannot be accurately measured. (B) ideal gas molecules would collide with the walls of the container less frequently than CO2 molecules. (C) gas phase collisions prevent CO2 molecules from colliding with the walls of the container. (D) of attractive intermolecular forces between CO2 molecules. (E) the volume occupied by the CO2 molecules themselves becomes significant. 28. A compound composed of carbon, hydrogen, and chlorine effuses through a pinhole 0.411 times as fast as neon. Which of the following compounds has a formula weight consistent with this behavior? (A) (B) (C) (D) (E) CHCl3 CH2Cl2 C2H2Cl2 C2H3Cl CCl4 29. The equilibrium constant, Kp, for the reaction H2(g) + I2(g) 2HI(g) is 55.2 at 425C. A rigid cylinder at that temperature contains 0.127 atm of hydrogen, 0.134 atm of iodine, and 1.055 atm of hydrogen iodide. Is the system at equilibrium? (A) No, the forward reaction must proceed to establish equilibrium. (B) Cannot be determined. Need to know the volume of the container before deciding. (C) No, the reverse reaction must proceed to establish equilibrium. (D) Yes. (E) Cannot be determined. Need to know the starting concentrations of all substances before deciding. 30. Calculate Kc for the following reaction, 2 H2(g) + C(s) (A) (B) (C) (D) (E) 3.15x10 -3 3.19x10 0.262 21.5 2180 -5 CH4(g) Kp = 0.262 at 1000. K Exam #2 Fall 2005 KEY Chem 004:011 Principles of Chemistry I Eyman / Hansen / Cheatum / Larsen Question 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Answer C B A B D D D E E B E B A D A D C A D B C E B B C A D A C D

Find millions of documents on Course Hero - Study Guides, Lecture Notes, Reference Materials, Practice Exams and more. Course Hero has millions of course specific materials providing students with the best way to expand their education.

Below is a small sample set of documents:

University of Iowa - CHEM - 4:12
CHEM 4:011 PRINCIPLES OF CHEMISTRY I EXAM #2 (30 QUESTIONS, 1 HOURS) 12-October-2006 FORM A 1 J = 9.870 10-3Latmc of H2O() = 4.184 J/(gK)R = 0.08206 (Latm)/(molK) = 8.314 J/(molK)1.The compression of a sample of gas in a cylinder fitted
University of Iowa - MATH - 016
Math 016 Review sheet for Midterm I Tuesday, March 11, 2008, 8-10PM at C20 PC. You need # 2 pencil and a picture ID (covers material up to (and including) section 3.5)The exam will be in the form of multiple choices as most of the university's larg
University of Iowa - MATH - 016
Math 016 Review sheet for Midterm I Tuesday, March 11, 2008, 8-10PM at C20 PC. You need # 2 pencil and a picture ID (covers material up to (and including) section 3.5)The exam will be in the form of multiple choices as most of the university's larg
N.C. State - HIST - 252Q
Road to War - War w/o MercyNew Deal was essentially a failure Global economic depression Reformists reaction was much less radical in US War is good for economy Majority Americans believed that US should never have gotten involved in WWI Neutrality
N.C. State - HIST - 252Q
The Depression What caused it? How did Americans Respond? Who suffered? -Challenged role/responsibility in family, society, and government What caused it? 1. Stock market crash of October 24, 1929 (Black Thursday) a. Lost $26 billion dollars of wealt
N.C. State - HIST - 252Q
Why did the US Join WWI?First reaction isolation (1915) Second reaction economic opportunity 1914-1918 one of the happiest times in US economics Inexhaustible demand for US products in Europe -ex. steel British blockade access to Germany -US merc
N.C. State - PE - 252Q101
Mid Term Review1) Principles of Goal SettingExamples a) set specific goals b) set moderately difficult but realistic goals c) set long and short term goals2) 5 Health Related Components of Fitness-know what they are and definitions for what we'v
N.C. State - HIST - 252Q
2nd New Deal and Road to WarDepression persisted after first New Deal WPA (Works Progress Administration) hired American workers to build infrastructures Employed 7% of American workforce (1936) 8.5 million employed Roads, bridges, buildings $11 bi
GWU - SOC - 001
What is sociology? -The scientific study of social structure and social interaction and of the factors making for change in social structure and social interaction. -social structures: institutions (education, religious, family, business, communities
GWU - SOC - 001
Deviance Goes against the norms or values of the society you live in or subculture of the society Can be negative or positive according to the group you live in. Deviance is defined as behavior, beliefs, or conditions that are viewed by powerful s
GWU - AH - 145
AH 145 HISTORY OF THE DECORATIVE ARTS: EUROPEAN HERITAGE Final Examination, December 2007 For each of the following eight slides of decorative art objects, you are (1) to give a complete identification (see model) and (2) to defend your attributions
GWU - AH - 145
1. Commode French Early Neoclassical ca. 1760-1790 This French commode is most likely made out of mahogany, the cabinet grade wood during this time. It is neoclassic because it is lower to the ground and the apron piece looks additive. Also, the empe
Iowa State - ETHICS - 101
EuthanasiaAustin Burt English CompOne of the biggest controversies of this decade is euthanasia; this is a word that strikes fear in the hearts of the elderly and disabled all throughout the United States. Before we, as a country, make up our mind
NIACC - MUSIC - 101
Garth BrooksCole CherlandTroyal Brooks or more commonly known as Garth Brooks was born on February, 7, 1962 in Tulsa Oklahoma. Garth grew up in Yukon Oklahoma his father Ray worked for an oil company while his mother Colleen was a singer/song writ
Carnegie Mellon - MATH - 21-260
Carnegie Mellon - MATH - 21-260
UNC - ANTH - 146
Anth Final ReviewUpright posture, left and right among Nuer -upright posture: a kind of cipher (code) for the idea of standing against our own ground -standing on our own two feet we are upright, giving us a certain distance from the ground.this dis
Texas A&M - PSYC - 107
Exam 2 Outline Chapter 6 1) What is consciousness and where does it occur in the brain? CONCIOUSNESS awareness of external events and internal sensations, occurs in many parts of the brain2) Levels and states of consciousness (what's the differenc
UNC - HIST - 213
Why was an Independent Air Force created when it was? Was this the right thing to do? Defend Your answer. What do Buckley an d Gross say? The USAF was formed as a separate branch of the military on September 18, 1947 The National Security Act of 1947
Texas A&M - PSYC - 107
D. Two Basic Forms of Democracy 1. Direct Democracy- ordinary citizens decide who gets what, when 2. Representative-citizens choose representatives to make policy for citizens on their behalf II. Conflicting Views on American Democracy A. Populism-ad
Texas A&M - HIST - 106
TOPIC 2 The American Constitution Introduction A. The Constitution is a supremely political document B. Need to know What's in the ConstitutionI.Definitions A. What is a Constitution in General? 1. Provides the basic rules and guidelines for exer
Texas A&M - HIST - 106
TOPIC 3 Federalism Introduction A. Federalism is another way to divide power 1. 10th Amendment: states coequal &amp; indep. Powers 2. Primary institutional feature of the U.S. Const. B. Political Conflict 1. Struggle about which level govt. has the autho
Texas A&M - HIST - 106
EXAM 2 WED APRIL 9TH, 5-9Topic 5 Interest Groups D. Public Goods and the Free Rider Problem 1. Characteristics of `Public Goods&quot; a. Non-excludability-once provided, cannot be withheld from anyone (most important) b. Each individual contribution is
Texas A&M - HIST - 106
Audra Woods, 507In reading E.L. Doctorow's Ragtime, one is made knowledgeable of the era in which it was set. Although it is historical fiction, it in a variety of ways portrays the many different conditions of the time. Doctorow incorporates real-
UNC - HIST - 213
Caitlin Shoe 9/24/07 Hist213 Thesis Paper On July 20, 1969, Neil Armstrong and Buzz Aldrin became the first humans to set foot on the moon (Chaikin vii). Although it was televised worldwide and undeniably made history, this first lunar landing failed
UNC - HIST - 213
6) -See Buckley p. 194 Intro: Slogan taken from U.S. Air Force. appeared in US during the nuclear arms race between the United States and the Soviet Union. The slogan specifically refers t o the nuclear targeting of first strike and second strike cap
UNC - RELI - 140
RELI 140 STUDY GUIDE 1Angel Moroni: an angel that Joseph Smith, Jr. said visited him on numerous occasions; The angel was the guardian of the golden plates, which Smith said were buried in a hill near his home in NY, and which he said were the sourc
NIACC - THEATER - 101
Bus StopCody Bernhard TV Theater and Film 11:10The character Bo, played by Brady Swenson was a wonderful impersonation of a gentleman from Montana with much to learn in the ways of courting women, and living life. Brady's performance was a confide
Texas A&M - PSYC - 107
Review Questions Chapter 9 Motivation(1) Define motivation. (2) What is the difference between a need and a drive? (3) What is the difference between a homeostatic biological drive and a nonhomeostatic biological drive? Use hunger and sex to illust
Wisconsin - ANTHRO - 104
Anthro 104 Lecture 11 The Speech Act &quot;Sandwich Locutionary Act Illocutionary Act An Act of saying something to someone Doing something by saying something to someonePerlocutionary Act - Bringing about effects by saying something to someoneShaping
Wisconsin - ANTHRO - 104
Anthro 104Guest speaker Anne Hutchinson12/11/2007 9:58:00 AMIn Sudan, the south has a regional autonomy. All of Sudan is very diverse Government in Sudan came to power in a coup d'etat. 1989 Almost all of Sudan was controlled by Southern rebels
Wisconsin - ANTHRO - 104
ANTHRO 10411/6/2007 9:53:00 AMFor Thursday's lecture go to Learn@UW and download Mappurondo Ritual Calendar. Know how to read and use a Kinship Diagram. POLYANDRY AND THE MATRILINEAL NAYAR (PRE-COLONIAL INDIA) Tanavaad = great house, headed by el
Wisconsin - ENGLISH - 162
English 162 Lecture 5Tuesday, September 18, 2007CLOSURE How things end, what helps to make the sense that something has ended. SYMANTEC General term for &quot;meaning&quot;. -Closure can involve both verbal and physical events, as well as a change in for
Wisconsin - ENGLISH - 162
I.II.Introduction a. Contemporary Parallels i. Whether or not we should have gone to war (today, Henry V) b. Overview of lecture on Henry V i. Central question: Is Henry V celebrated or condemned? c. Connections to performance d. Overview of my p
Wisconsin - ENGLISH - 162
English 162 Lecture 6Thursday, September 20, 2007-Drama vs. Lyric Drama is &quot;big&quot; Lots of things are going on Look in A Glossary of Literary Terms for definition of lyric.SONNET SEQUENCE A series of sonnets linked together. Shakespeare's sonn
Wisconsin - ENGLISH - 162
English 162 Lecture 11 Nationalism Pride in a nation. Renaissance can also be known as &quot;Early Modern&quot; -A period seen as the configurement of modern culture. Absolutism The doctrine that the sovereign has ABSOLUTE power.I.Religious Developments
Wisconsin - ENGLISH - 162
English 162 Lecture 13 Riddles are &quot;power plays&quot;. Someone has the answer always. This person has the power to say what the answer is.WHO IS THE MERCHANT OF VENICE? The answer may not be as obvious as it seems.Why is this play so difficult? Diffic
NIACC - ART - 101
Jasper JohnsJasper Johns grew up in Allendale, South Carolina, and recounting this period in his life, he says, &quot;In the place where I was a child, there were no artists and there was no art, so I really didn't know what that meant. I think I thou
Wisconsin - ENGLISH - 162
English 162 The TempestTERMS Magus - Magician12/4/2007 2:37:00 PMNeo-Platonism A philosophical school that was developed to extend the work of Plato. &quot;THEMES&quot; IDEAS: art, magic, political and other forms of power, masters and servants, familie
Wisconsin - ENGLISH - 162
English 16211/27/2007 2:31:00 PMMAIN QUESTIONS 1. How do actors and directors interpret Shakespeare's script? 2. How can a performance give us new interpretations of a play? CLOSE READING OF THE SCRIPT 1. Context 2. Language and Imagery 3. Themes
Texas A&M - SOCI - 206
Sociological Theories and Methods The defining features of globalization Unprecedented interdependence at the world level &quot;time-space compression&quot; Decreasing utility of military competition end of the Cold War Increasing economic exchang
NIACC - ART - 101
The Passion of the ChristCody Bernhard Art The film I viewed was The Passion of the Christ. I found it to be a very moving and powerful film. I really liked how it conveyed the last days of Christ death with extreme accuracy. Also, the film added a
Wisconsin - ILS - 205
ILS 205 Midterm PaperEssay Topic 1:If Achilles were a juryman, what would he have thought of Socrates' defense? What verdict would he have reached?Dan AtkinsTA: Sara RouhiI strongly believe that if Achilles were a juryman, he would have thoug
Texas A&M - PSYC - 107
Review Questions Chapter 12 Personality (1) What approach to personality argues that much of our behavior is determined by unconscious, conflicting wishes and fears? (2) What is hysteria? What was Freud's explanation of hysteria? How did Freud cure h
University of Iowa - DEVELOPMEN - 96:50
EXAM 2: SUGGESTIONS FOR REVIEW 096:030Approximate number of questions per chapter: Chapter 4: 5 Chapter 5: 10 Chapter 6: 9 Chapter 7: 6 Chapter 8: 7 Chapter 9: 5 Chapter 10: 5 movies: 4 Chapter 4 begin on page 113. Major areas covered: Developmental
University of Iowa - DEVELOPMEN - 96:50
96:130 EXAM I: SUGGESTIONS FOR REVIEW Approximate number of questions per chapter: Chapter 1: 3 Chapter 2: 12 Chapter 3: 20 Chapter 4: 15 Major areas covered: Developmental theories Research Genetics/fetal development Statistics regarding infant mort
University of Iowa - ANATOMY - 60:110
Unit IV: CARDIOVASCULAR SYSTEM Reading Assignment: Tortora Chapters 13 and 14 Lecture Outline I. Introduction II. Blood III. Heart Key Terms Plasma Erythrocytes, Leukocytes, Platelets Hematopoiesis /Hemopoiesis Bone marrow (transplant) Blood stem cel
University of Iowa - DEVELOPMEN - 96:50
Unit IV: CARDIOVASCULAR SYSTEM Reading Assignment: Tortora Chapters 13 and 14 Lecture Outline I. Introduction II. Blood III. Heart Key Terms Plasma Erythrocytes, Leukocytes, Platelets Hematopoiesis /Hemopoiesis Bone marrow (transplant) Blood stem cel
University of Iowa - ANATOMY - 60:110
60:110 PRINCIPLES OF HUMAN ANATOMYInstructor:Fall Semester, 2007Kathleen H. Andersen, M.S. Senior Lecturer: Department of Anatomy and Cell Biology (College of Medicine) Adjunct: Systems and Practice Area (College of Nursing) Office: 1-432 Bowen
Wisconsin - ILS - 205
ILS 205 Final Study Guide Homer, The Iliad Achilles: Main character of the Iliad who is insulted by Agamemmnon because he stole his woman. Ancient Greeks held up Achilles as the quintessential man because he felt rage the deepest, was the best warrio
Wisconsin - LEGAL ST - legal/soc
Midterm Review Sheet Legal Studies/Sociology 131 March 5, 2008 1) Durkheim claims punishment is not primarily concerned with preventing crime or securing social order. How can he make this claim? According to Durkheim, what function does punishment s
Wisconsin - PAULINE CH - religious
Christianity Ques. 1 1)Acts- And his activity ranged beyond Jerusalem, according to the report at the outset ofchapter 9: &quot;1Meanwhile Saul, still breathing threats and murder against the disciples of the Lord, went to the high priest and asked him
Wisconsin - PAULINE CH - religious
1) Durkheim claims punishment is not primarily concerned with preventing crime or securing social order. How can he make this claim? According to Durkheim, what function does punishment serve in contemporary society? What does Durkheim mean by the te
Wisconsin - PAULINE CH - religious
Will Scherbarth Section 320 Mei-Chia Fong1)Robert Nietzsche introduces the theory that punishments make are in turn not made to punish but rather to make the society feel better about what has been done. He concludes that our concept of punishmen
Wisconsin - PAULINE CH - religious
Lecture 6: 1 Thessalonians as a Pauline Epistle 2008 Ronald L. Troxel Today we bring together the knowledge we have gained about Paul before and after his conversion, his convictions about himself as an apostle, and information about the sort of cult
Wisconsin - PSY - 202
Psych Study Guide: Exam 2Chapter 5: LearningLearning: a relatively permanent change in behavior that occurs through experience o Habituation: the decrease in response to a stimulus that occurs after repeated presentations of the same stimulus Class
Wisconsin - PSY - 202
Psych Exam 1 study guideChapter 1Branches of Psychology o Social psych: study of how people's thoughts, feelings, and actions are affected by others o Cross-cultural psych: similarities and differences in psychological functioning in and across var
USC - ECON - 205
Wisconsin - POLITICAL - 104
Poli. Sci. Terms: exam 1Government- institutions and people that rule over a territory and people o Autocracy- individual rules o Oligarchy- small group rules o Constitutional- formal and effective limits placed on government powers o Authoritarian-
USC - ECON - 205
Cornell - HD - 1150
Ch. 7 Be able to name and describe the first two stages in Erikson's psychosocial theory and the ages to which they apply. 1st stage basic trust vs mistrust: does not depend on the amount of food offered but the quality of caregiving (gentle, patien