GEO 102 Chapter Test
32 Pages

GEO 102 Chapter Test

Course Number: GEO 102, Winter 2008

College/University: Oregon State

Word Count: 6169

Rating:

Document Preview

Chapter 2: Solar Energy, Seasons, and the Atmosphere MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. 1) During the process by which energy is produced inside of stars A) helium is fused together to form hydrogen B) hydrogen is fused together to form helium C) helium splits to form hydrogen D) hydrogen splits to form helium Answer: B 2) Weather is confined to...

Unformatted Document Excerpt
Coursehero >> Oregon >> Oregon State >> GEO 102

Course Hero has millions of student submitted documents similar to the one
below including study guides, practice problems, reference materials, practice exams, textbook help and tutor support.

Course Hero has millions of student submitted documents similar to the one below including study guides, practice problems, reference materials, practice exams, textbook help and tutor support.

2: Chapter Solar Energy, Seasons, and the Atmosphere MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. 1) During the process by which energy is produced inside of stars A) helium is fused together to form hydrogen B) hydrogen is fused together to form helium C) helium splits to form hydrogen D) hydrogen splits to form helium Register to View Answer2) Weather is confined to the troposphere because A) cold air sinks from the stratosphere into the troposphere B) solar radiation does not heat other layers of the atmosphere C) terrestrial radiation provides no heat whatsoever to the other layers of the atmosphere D) the temperature of the stratosphere prevents tropospheric air from rising into it Register to View Answer3) Which layer of the atmosphere contains noctilucent clouds? A) mesosphere B) troposphere C) stratosphere D) thermosphere Register to View Answer4) In which of the following past Earth atmospheres did oxygen composition exceed 20%-an amount near to present levels? A) evolutionary atmosphere B) primordial atmosphere C) modern atmosphere D) living atmosphere Register to View Answer5) Which of the following have been correlated with sunspot cycles? A) abnormally wet years B) droughts C) both a and b D) none of the above Register to View Answer6) The two most abundant gases in the atmosphere are A) oxygen and carbon dioxide B) water vapor and carbon dioxide C) nitrogen and oxygen D) nitrogen and water vapor Register to View Answer7) Which of the following is not a consequence of the solar wind? A) disruption of radio communications B) auroras C) overloads of electrical systems D) creation of the Earth's magnetosphere Register to View Answer8) Earth and the Sun formed specifically from A) a nebula of dust and gases B) other planets C) unknown origins D) the galaxy Register to View Answer9) Based on temperature, the atmosphere is divided into A) two broad regions B) four regions: ranging from the troposphere to the thermosphere C) nitrogen, oxygen, argon D) two functional areas that absorb radiation from the Sun Register to View Answer10) Which of the following results from radiation imbalances at different latitudes? A) ocean currents B) global winds C) hurricanes D) all of these E) none of the above Register to View Answer11) What is the name of the location on the surface of the earth that receives insolation when the sun is directly overhead? (When this occurs, the sun's rays are perpendicular to this surface.) A) solar point B) North Polar point C) subsolar point D) zenith Register to View Answer12) Which of the following accurately describes Earth's distance from the sun? A) The earth-sun distance averages 150 million kilometers (93 million miles). B) The earth is closer to the sun in January (perihelion) and farther away in July (aphelion). C) It takes light an average of 8 minutes and 20 seconds to travel from the sun to the earth. D) All of these are correct. Register to View Answer13) The uneven distribution of insolation by latitude is primarily a result of A) variability in the Sun's output B) the changing distance of Earth from the Sun C) Earth's sphericity, which presents varied angles to parallel solar rays D) variation in the value of a watt Register to View Answer14) Which of the following is true regarding dawn and twilight? A) 60 degrees north and south latitudes receive the most dawn and twilight. B) Dawn and twilight last longest at the equator - approximately 2.5 hours. C) The polar regions do not experience dawn and twilight. D) The duration of both increases with increasing latitude. Register to View Answer15) Temperature inversions occur A) when surface temperatures are higher than overlying layers of air B) when surface temperatures are lower than warmer overlying air C) when there is good air drainage and ventilation of the surface air D) during episodes of reduced air pollution Register to View Answer16) Which of the following is not true regarding rotational velocities at different latitudes? A) At 60 degrees latitude, the rotational velocity is 838 kmph (521 mph). B) At 90 degrees latitude, the rotational velocity is 1452 kmph (902 mph). C) At 30 degrees latitude, the rotational velocity is 1449 kmph (900 mph). D) At 0 degrees latitude, the rotational velocity is 1675 kmph (1040 mph). Register to View Answer17) Which of the following statements is true? A) December 21 = subsolar point at the Tropic of Cancer B) June 21 = equal day and nights everywhere on Earth C) March 21 = equal day and nights everywhere on Earth D) September 22 = summer solstice in Australia E) December 21 = vernal equinox Register to View Answer18) Which of the following is a consequence of acid rain? A) damage to aquatic ecosystems (rivers and lakes) B) the dying of forests C) changes in soil chemistry D) forest and soil damage only E) all of the above Register to View Answer19) Based on composition, the atmosphere is divided into A) two broad classifications: homosphere and heterosphere B) two functional areas that absorb radiation from the Sun C) one continuous region D) the troposphere and the stratosphere Register to View Answer20) The Clean Air Act saved about _________ lives in 1990. A) 1,000 B) 95,000 C) 7,000 D) 200,000 E) 110,000 Register to View Answer21) Industrial smog is A) principally associated with transportation B) associated with photochemistry C) principally associated with coal-burning industries D) a relatively recent problem that developed during the latter half of this century Register to View Answer22) Our planet and our lives are powered by A) energy derived from inside Earth B) shorter wavelengths of gamma rays, X-rays, and ultraviolet C) radiant energy from the Sun D) utilities and oil companies Register to View Answer23) Intercepted solar radiation is called A) insolation B) thermosphere C) solar constant D) solar wind Register to View Answer24) The first photosynthetic organisms appeared 3.3 billion years ago. This was during which phase of the Earth's atmospheric development? A) evolutionary atmosphere B) primordial atmosphere C) living atmosphere D) modern atmosphere Register to View Answer25) The region of the atmosphere that is so evenly mixed that it behaves as if it were a single gas is the A) thermosphere B) exosphere C) heterosphere D) homosphere Register to View Answer26) Which of the following is true regarding daylength? A) The people living at 40 degrees N or S latitude experience about six hours difference in daylength from winter to summer. B) Nowhere on Earth does daylength vary by as much as 24 hours. C) Daylength varies more at the equator than at higher latitudes. D) The equator experiences at least 6 hours difference in daylength from winter to summer. Register to View Answer27) Which of the following characterizes the Earth's revolution? A) It takes approximately 24 hours. B) It determines the timing of seasons and length of the year. C) It is responsible for creating the circle of illumination, and hence, day/night relationships. D) It is clockwise when viewed from above the North Pole. Register to View Answer28) During which phase of the atmosphere's development did the very first life forms appear? A) evolutionary atmosphere B) primordial atmosphere C) living atmosphere D) modern atmosphere Register to View Answer29) Which of the following is true of the ionosphere? A) All radio signals pass through this region virtually unaffected. B) It primarily absorbs harmful infrared wavelengths. C) It is being depleted through interactions with human-produced chlorofluorocarbons. D) The region principally absorbs gamma rays, X-rays, and interacts with the solar wind. Register to View Answer30) Oxygen (O2) is A) a by-product of plant-leaf operations that are stimulated by light B) a gas that principally originates from volcanic sources C) now measured at 78.084% by volume in the homosphere D) one of the gases from Earth's earliest atmospheres Register to View Answer 31) The Tropic of Capricorn refers to A) that parallel that is 66.5 degrees south latitude B) that parallel that is 23.5 degrees south latitude C) the parallel that is the farthest northern location for the subsolar point during the year D) the location of the subsolar point on September 22 Register to View Answer32) Based on function, the atmosphere has A) the troposphere and the stratosphere B) two functional areas that absorb radiation from the Sun C) one continuous region D) five regions beginning with the outermost thermosphere Register to View Answer33) Which of the following is not true of carbon dioxide? A) It occurs in large amounts in the atmosphere - as one would expect given the important role it plays in life processes and in regulating the temperature of the planet. B) It is critically important in regulating the temperature of the planet. C) It is a natural product of life processes (i.e., respiration). D) The amount of carbon dioxide has increased as a result of human activities. E) All of these are true. Register to View Answer34) About half of the Earth's crust consists of compounds containing A) argon B) oxygen C) nitrogen D) ozone E) carbon dioxide Register to View Answer35) A by-product of photosynthesis is A) xenon B) nitrogen C) oxygen D) argon Register to View Answer36) The equinox A) is the longest day of the year at any given place B) has twelve hours of day and 12 hours of night for all locations C) is when the subsolar point is at one of the tropics D) occurs four times during the year Register to View Answer 37) The solar constant is measured at A) the outer boundary of the thermosphere B) the outer boundary of the exosphere C) the earth's surface at the equator D) the top of the stratosphere E) the top of the troposphere Register to View Answer38) Temperatures within the stratosphere A) increase with altitude because of the absorption of ultraviolet radiation B) decrease with altitude due to radiation losses C) decrease with altitude according to the normal lapse rate D) remain about the same from the tropopause to the stratopause Register to View Answer39) Which of the following statements about ozone is false? A) Anthropogenically-produced ozone in the lower atmosphere cannot offset the loss of ozone that is destroyed by CFCs in the upper atmosphere. B) Ozone in the stratosphere protects human health. C) Ozone in the lower atmosphere protects human health. D) All of these are false. Register to View Answer40) Which of the following sequences is arranged in order from shorter wavelength to longer wavelength? A) infrared, visible, ultraviolet, X-rays B) gamma rays, microwaves, visible, X-rays C) X-rays, ultraviolet, visible, infrared D) radio waves, light, heat, X-rays Register to View Answer41) The tropopause occurs at a _________ elevation above the tropics than above the poles because _________. A) lower; the stratosphere is thicker over the tropics and so it compresses the troposphere B) higher; the stratosphere is thinner over the tropics and this allows the troposphere to expand C) lower; the troposphere weighs more in the tropics and so it sinks D) higher; the troposphere is hotter in the tropics, and this causes the air to rise to greater heights Register to View Answer 42) In which of the following past Earth atmospheres did photosynthesis begin? A) living atmosphere B) evolutionary atmosphere C) primordial atmosphere D) modern atmosphere Register to View Answer43) The heterosphere is the layer of the atmosphere in which the gases are ________ because of ____________. A) poorly mixed; the influence of gravity which causes gases of different weight to separate into layers B) poorly mixed; thermal motions (i.e., convection) C) well mixed; thermal motions (i.e., convection) D) well mixed; the influence of gravity which causes gases of different weight to diffuse randomly Register to View Answer44) Variable atmospheric components refer to A) nitrogen, oxygen, argon, and carbon dioxide B) only natural gases and materials C) both natural and anthropogenic gases and materials D) natural sources of dust and aerosols, such as volcanic dust and forest fire smoke, but nothing anthropogenic (human-caused) Register to View Answer45) The two main portions of the solar spectrum that enter the atmosphere are A) ultraviolet and visible B) X-rays and visible light C) infrared and gamma rays D) visible and infrared energy Register to View Answer46) At all times during the year, the circle of illumination A) divides Earth between northern and southern hemispheres B) separates winter from summer C) divides Earth between equal halves of lightness and darkness D) divides Earth into eastern and western halves Register to View Answer47) The first forms of life on earth were A) plants B) chemosynthetic bacteria C) jellyfish D) photosynthetic bacteria Register to View Answer 48) The thermopause refers to A) the Sun's surface B) the top of Earth's atmosphere, some 480 km (300 mi.) above the surface C) Earth's magnetic field D) the solar atmosphere that extends into space Register to View Answer49) Dr. Rowland and Dr. Molina A) found automobile exhaust and sunlight were producing photochemical smog B) first stated the photochemistry interactions of chlorofluorocarbons and ozone C) first wrote about the possible destruction of ozone in the year 1989 D) are not mentioned in the text Register to View Answer50) Which of the following is not true of stars? A) Very few violent physical phenomena occur in stars. B) They form in great clouds of gas and dust known as nebula. C) Nuclear fusion occurs inside stars. D) New atoms are created inside stars. Register to View Answer51) Between 1970 and 1996, this pollutant saw increased emissions in the United States A) nitrogen oxides B) particulate matter C) carbon monoxide D) sulfates Register to View Answer52) Which of the following is true regarding Earth's axis? A) The axis remains parallel to the plane of the ecliptic. B) The amount of axial tilt fluctuates during the year and forms the basis for seasonal changes. C) Axial tilt is unrelated to the phenomenon of seasonal change. D) The axis is tilted 23.5 degrees from a perpendicular to the plane of the ecliptic. Register to View Answer53) The solar constant is measured at A) the tropopause B) sea level C) the edge of the sun's atmosphere D) the sun's surface Register to View Answer54) The thermosphere closely corresponds to the A) ionosphere B) heterosphere C) homosphere D) exosphere E) both the ionosphere and the heterosphere Register to View Answer55) What three pollutants react in the presence of sunlight to produce ozone? A) hydrocarbons, nitrogen dioxide, and carbon monoxide B) sulfur oxides, lead, and carbon monoxide C) nitrogen dioxide, particulates, and water vapor D) particulates, carbon monoxide, and water vapor Register to View Answer56) The Tropic of Cancer refers to A) that parallel that occurs at 23.5 degrees south latitude B) 0 degrees latitude when the Sun crosses the equator C) the parallel that is the farthest northern location for the subsolar point during the year D) the location of the subsolar point on September 22 Register to View Answer57) The problem of air pollution was first reported during A) the 1800s B) the time of the Romans (2000 years ago) C) the Middle Ages (approximately 550 AD to 1500 AD) D) the 20th century Register to View Answer58) The longest days of the year in the Southern Hemisphere are experienced during the Northern Hemisphere's A) Summer solstice B) Winter solstice C) Spring equinox D) Autumn equinox Register to View Answer59) Astronauts deployed a solar wind measuring experiment on the Moon because A) the lunar surface is protected by an atmosphere B) the experiment would not work if deployed at Earth's surface due to protective aspects of Earth's atmosphere C) there is no solar wind arriving at the lunar surface D) there is no electromagnetic energy arriving there Register to View Answer 60) Increased levels of ultraviolet light at Earth's surface A) have been identified as causing damage to oceanic life forms B) are related to an increasing rate of skin cancer C) are tied to the general reduction in stratospheric ozone D) pose a threat of skin cancer to all races E) all of these are correct Register to View Answer61) The single major source for photochemical reactants in the United States are A) automobiles B) steel mills and the agricultural industry C) rapid transit, buses, and excessive use of light rail systems D) electrical generation stations Register to View Answer62) Which of the following relationships is incorrect? A) June solstice - subsolar point at 23.5 degrees N latitude B) September equinox - subsolar point at 23.5 degrees S latitude C) March equinox - subsolar point at 0 degrees latitude D) June 21 - subsolar point at 23.5 degrees N latitude E) December solstice - subsolar point at 23.5 degrees S latitude Register to View Answer63) Radio waves have a __________ wavelength than visible light and are therefore _________ energetic. A) shorter; less B) shorter; more C) longer; less D) longer; more Register to View Answer64) Sources of natural variable gases and materials include all of the following except A) industrial activity B) forest fires C) plants and decaying plants D) volcanoes Register to View Answer65) At sea level, the pressure of the atmosphere is about ____ kg per square centimeter, or ____ pounds per square inch. A) 8.2, 3.3 B) 6.7, 19.9 C) 1.0, 14.7 D) 2.6, 9.4 Register to View Answer66) Which of the following is true of Earth's orbit about the Sun? A) The orbit does not vary over millions of years. B) It is perfectly circular. C) It is elliptical. D) It takes approximately the same time for the earth to orbit the sun as it does for the rest of the planets in the solar system to orbit the sun. E) Both b and c are true. Register to View Answer67) Which of the following is true of chlorofluorocarbons? A) They are used in refrigeration systems. B) They have been used as propellants in spray cans. C) They are used to make foam products. D) All of these are true. E) b and c only Register to View Answer68) Three criteria used for classification of the atmosphere are A) composition, origin, evolution B) structure, origin, temperature C) composition, temperature, and function D) structure, origin, evolution Register to View Answer69) The sun's declination migrates through A) 23.5 degrees B) 133 degrees C) 66.5 degrees D) 47 degrees E) 30 degrees Register to View Answer70) Which of the following lists the correct sequence of gases, from most to least, in terms of percentage within the homosphere? A) nitrogen, oxygen, argon, carbon dioxide, trace gases B) oxygen, PAN, ozone, nitrogen, carbon dioxide C) nitrogen, oxygen, neon, hydrocarbons, carbon dioxide D) nitrogen, argon, oxygen, xenon, carbon dioxide Register to View Answer71) The earth's primordial atmosphere developed from A) the original solar nebula B) material pulled off the sun by a passing star and later deposited on the earth C) biological processes D) volcanic outgassing Register to View Answer72) Which of the following is not true of the ozone hole? A) The amount of ozone depletion is greatest over the northern polar regions. B) In the winter of 2002 it was larger than the United States, Canada, and Mexico combined. C) Ozone loss is occurring over the midlatitudes as well as over the polar regions. D) Thousands of people die each year in North America as a result of skin cancers - some of which can be attributed to ozone depletion. E) The amount of ozone depletion has grown worse over the last few years. Register to View Answer73) A langley is A) an expression of the amount of energy received per unit area (cal/cm2,) B) the average energy receipt at Earth's surface C) another name for the visible light spectrum D) solar wind input to the atmosphere Register to View Answer74) Earth's rotation is described as A) west to east B) clockwise when viewed from above the North Pole C) north to south D) east to west A Answer: 75) The ozonosphere is critical to life because it A) affects temperatures B) absorbs most ultraviolet wavelengths C) produces the auroras D) absorbs visible light wavelengths Register to View Answer76) Of the people who die in the United States each year, roughly ___ percent were killed by air pollution. A) 3.0 B) 4.8 C) 1.1 D) 2.0 Register to View Answer77) Which of the following is true relative to net radiation at the thermopause? A) positive values in lower latitudes and negative values toward the poles B) net radiation is composed of shortwave energy only C) net radiation is evenly distributed with little change by latitude D) negative values along the equator and positive values toward the poles Register to View Answer78) The plane of the Earth's orbit about the Sun is called A) the plane of the ecliptic B) perihelion C) a great circle D) aphelion Register to View Answer79) The amount of energy received above the South Pole during the southern hemisphere's summer solstice is ________ than that received above the North Pole during the northern hemisphere's summer solstice because _________ A) more; the atmosphere is thinner above the South Pole B) more; the Earth is closer to the sun during the southern hemisphere's summer solstice C) less; the Earth is farther from the sun during the southern hemisphere's summer solstice D) less; the atmosphere is thicker above the South Pole Register to View Answer80) The flattened structure of the Milky Way is revealed by: A) the plane of the ecliptic B) a narrow band of hazy light that stretches across the night sky C) the alignment of the planets in the solar system D) the constellations of the Zodiac Register to View Answer81) Which of the following is true of the mesosphere? A) Windstorms involving wind velocities in excess of 320 kmph (200 mph) occur in this layer. B) It is the coldest layer of the atmosphere. C) It contains clouds that are visible at night. D) All of these are true. E) None of these are true. Register to View Answer82) On the earth, the sun passes directly overhead at 25 degrees north latitude ____ times a year. A) 2 B) 0 C) 1 D) 4 Register to View Answer83) The reaction of automobile exhaust and ultraviolet light A) forms smoke and fog B) is affecting the stratospheric ozone concentration C) produces industrial smog D) produces photochemical smog Register to View Answer84) Light travels at a speed of approximately: A) 80,500 kilometers per hour (50,000 mph) B) 1,000,000,000 kilometers per second (621,118,012 miles per second) C) 300,000 kilometers per hour (186,336 mph) D) 300,000 kilometers per second (186,333 mps) Register to View Answer85) The atmospheric portion of the biosphere occurs in the A) ozonosphere B) lithosphere C) troposphere D) heterosphere Register to View Answer86) 1372 watts per square meter (2 calories per cm2, per minute) refers to the A) solar wind input to the atmosphere B) average energy receipt at Earth's surface C) amount of energy absorbed by the atmosphere D) solar constant, which is the average value of energy received at the thermopause Register to View Answer87) The Clean Air Act A) did not result in significant reductions of any major air pollutants B) is no longer in effect C) was made stronger during the Reagan administration D) has saved the country several trillion dollars Register to View Answer88) Life is possible on Earth primarily because A) ultraviolet radiation reaches the surface B) gamma rays and X-rays reach the surface C) variable gases of all types exist in the atmosphere D) the ozonosphere and ionosphere shield the surface from harmful radiation Register to View Answer89) The longest days of the year in the Northern Hemisphere are experienced during the A) autumnal equinox B) vernal equinox C) winter solstice D) time of 24-hour days at the South Pole E) time that the sun is directly overhead at the Tropic of Cancer Register to View Answer90) With regards to carbon monoxide (CO), which of the following is false? A) Anthropogenic CO is principally produced by automobiles. B) Few effects of CO on humans have been identified. C) It is a colorless, odorless and tasteless gas. D) Natural CO is produced by decaying organic debris, forest fires, or organic matter decomposition. Register to View Answer91) The main ingredient in photochemical smog is A) particulate matter B) carbon monoxide C) ozone D) nitrogen dioxide Register to View Answer92) The EPA has estimated that the Clean Air Act has led to a net positive financial impact of about ___________ dollars. A) 500 million B) 2 trillion C) 22 trillion D) 500 billion Register to View Answer93) When the sun is active A) the thermopause lies closer to the Earth's surface B) the thermosphere temporarily ceases to exist C) the thermopause extends farther from the surface of the Earth D) the gases in the thermosphere become uniformly mixed Register to View Answer94) Which of the gases listed below has accumulated in the atmosphere as a result of biological processes? A) argon B) nitrogen C) oxygen D) water vapor Register to View Answer95) Which of the following is not true of sunspots? A) They can be several times larger than the earth. B) They can produce flares and prominences. C) Their origin and dynamics are not fully understood. D) They are brighter than the rest of the sun's surface. Register to View Answer96) Which of the following statements is incorrect? A) There are more galaxies than stars in the universe. B) A galaxy consists of billions of solar systems. C) It takes light about 100,000 years to cross our galaxy. D) When we look at the stars in the night sky, we are looking back in time. E) A star and the planets that orbit it make up a solar system. Register to View Answer97) Air consists of A) a mixture of gases that behaves as if it were a single gas B) oxygen only C) gases that are not well mixed D) all of the above Register to View Answer98) Photochemical reactions produce A) carbon monoxide B) principally sulfur dioxides C) particulates such as dust, dirt, soot, and ash D) ozone and peroxyacetyl nitrates (PAN) Register to View Answer99) Temperatures increase with increasing altitude in what two atmospheric layers? A) stratosphere and thermosphere B) troposphere and stratosphere C) troposphere and mesosphere D) stratosphere and mesosphere Register to View Answer100) In the lower atmosphere, H2SO4 is A) a problem that only occurred during the first half of this century B) related to the problem of acid deposition C) formed by a combination of O2 and NO2 D) formed from photochemical reactions Register to View Answer101) Directly above the midlatitudes, the tropopause (-57 degrees C) occurs at approximately: A) 37 km (22 mi.) B) 50 km (30 mi.) C) 13 km (8 mi.) D) 1 km Register to View Answer 102) Of all the matter in the Solar System A) the Sun captured over 99% B) most is scattered about the solar system as individual atoms and molecules C) most resides in the planet Jupiter - the largest planet in the solar system D) the bulk remains with all the planets and their satellites Register to View Answer103) Which of the following is true? A) all but 0.001% of the atmosphere is accounted for within the troposphere B) 75% of the atmosphere occurs below 10,700 m (35,105 ft) C) 90% of the atmosphere is below 1000 m (3300 ft) D) 90% of the atmosphere is above the tropopause at 16,000 m (52,500 ft) Register to View Answer104) Which of the following is true of chlorofluorocarbons? A) The main component of CFC molecules responsible for destroying ozone is the fluorine in the CFC molecule. B) The CFC molecules react with ultraviolet light to release chlorine, which then destroys ozone. C) The main component of CFC molecules responsible for destroying ozone is the carbon in the CFC molecule. D) Most of the CFC-induced ozone destruction is occurring near the equator, rather than near the poles. Register to View Answer105) What two pollutants react with water to produce acid rain? A) sulfur oxides and nitrogen oxides B) sulfur oxides and PAN C) nitrogen oxides and ozone D) sulfur oxides and ozone Register to View Answer106) The lower the pH of a liquid A) the more neutral it is B) the more acidic it is C) the more basic (alkaline) it is D) none of the above - pH is not a measure of acidity, it is a measure of chemical reactivity Register to View Answer107) Which of the following is true about the Milky Way galaxy in which we live? A) It is a spiral-shaped galaxy. B) It contains approximately 400 billion stars. C) It is one of millions of galaxies in the universe. D) All of the above are true. E) Only a and b are true. Register to View Answer108) Natural rainfall is often slightly acidic. The natural acidity primarily results from the interaction of water with A) PAN B) nitrogen oxides C) ozone D) sulfur oxides E) carbon dioxide Register to View Answer109) The planetesimal hypothesis pertains to the formation of the A) galaxy B) ocean basins C) planets D) universe Register to View Answer110) Which of the following is true regarding the depletion of ozone in the ozonosphere? A) The depletion is restricted to the arctic and antarctic regions. B) It results from the burning of fossil fuels. C) There is little scientific evidence to support the idea that ozone is being depleted as a result of human activity. D) It results from chemical reactions with chlorine that is derived from CFCs. Register to View Answer111) On the northern hemisphere's summer solstice, the north polar region receives _______ daily insolation than areas nearer the equator because ___________. A) less; the sun is lower in the sky B) more; the sun is higher in the sky C) less; the sun does not rise D) more; the sun does not set Register to View Answer112) Half of the Earth's atmosphere lies below an elevation of ______ meters. A) 8,300 B) 5,500 C) 14,000 D) 11,000 Register to View Answer113) The three stable (i.e., nonvariable) gases in the atmosphere, in order of abundance from most to least, are A) oxygen, carbon dioxide, argon B) oxygen, argon, nitrogen C) carbon dioxide, argon, oxygen D) nitrogen, oxygen, argon Register to View Answer114) The Sun's altitude refers to A) the angular distance from the equator to the latitude at which direct overhead insolation is received B) the angular height of the sun above the horizon C) how far the Sun is from Earth D) the subsolar point Register to View Answer115) While standing at the Tropic of Cancer, Mary's shadow points north at noon (sun time). Based on this, which of the following can be definitely concluded? A) It must be the summer solstice. B) It must be one of the equinoxes. C) It must not be the winter solstice. D) It must be the winter solstice. E) It must not be the summer solstice. Register to View Answer116) The Earth's magnetosphere is generated by A) nuclear fusion in the Earth's core B) gravitational accretion C) nuclear fission in the Earth's core D) dynamo-like motions in the Earth's interior Register to View Answer117) On its way to Earth, the solar wind first encounters A) Earth's surface B) the atmosphere C) the lower atmosphere D) the magnetosphere Register to View Answer118) Which of the following are affected by the loss of ozone? A) crop yields B) immune systems C) eye tissues D) phytoplankton populations E) all of these Register to View Answer 119) Which of the following is true? A) The Sun produces energy through fusion processes. B) The Sun is the largest star in the Milky Way Galaxy. C) The Milky Way is part of our Solar System. D) The Sun is also a planet. Register to View Answer120) Temperatures in the stratosphere __________ with increasing altitude because __________. A) increase; ozone acts as a greenhouse gas which traps ultraviolet energy radiated by the Earth's surface B) decrease; ozone blocks sunlight from entering this layer C) decrease; of the normal lapse rate effect D) increase; ozone absorbs ultraviolet radiation from the sun and then reradiates it at infrared wavelengths Register to View Answer121) The auroras in the upper atmosphere are caused by A) the interaction of the solar wind and atmospheric gases B) AM radio broadcasts C) the interaction of electromagnetic energy with atmospheric gases D) various weather phenomena Register to View Answer122) The solar wind consists principally of A) free neutrons B) neutral hydrogen and helium atoms C) positively charged hydrogen nuclei and free electrons D) planetesimals Register to View Answer123) O3 in the lower troposphere A) forms acid rain B) causes eye, nose, and throat irritation in humans C) has not been found to cause any damage to crops and plants D) is not associated with transportation Register to View Answer124) On June 21, the sun never sets at John's location. Based on this, it can be concluded that John lives A) between the Tropic of Cancer and the Arctic Circle B) North of the Arctic Circle C) between the Tropic of Capricorn and the Antarctic Circle D) South of the Antarctic Circle Register to View AnswerTRUE/FALSE. Write 'T' if the statement is true and 'F' if the statement is false. 125) The fact that nature produces more pollution than humans do means that anthropogenic pollution is insignificant, and we need not worry about it. Register to View Answer126) We live on a continent on a small planet that orbits about an average star that is located near the trailing edge of a galaxy that is in a local group of galaxies in the Universe. Register to View Answer127) Relative to the speed of light, Earth is, on average, only 8 minutes and 20 seconds from the Sun. Register to View Answer128) The electromagnetic spectrum of radiant energy travels in waves at the speed of light in all directions from the Sun. Register to View Answer129) All places on Earth receive the same period of day and night on March 21. Register to View Answer130) Earth is farthest from the Sun at perihelion and closest at aphelion. Register to View Answer131) Earth is at perihelion in early January when it is closest to the Sun. Register to View Answer132) Seasonality involves the variability of both daylength and the altitude of the Sun. Register to View Answer133) The Clean Air Act has not been cost effective. Register to View Answer 134) The ozone layer protects Earth's surface from most of the incoming ultraviolet radiation. Register to View Answer135) Acid rain with a pH comparable to that of lemon juice has fallen in the U.S. Register to View Answer136) Atmospheric circulation ultimately connects all places on the Earth to one another. Register to View Answer137) Energy is liberated within the Sun's interior through a process known as nuclear fusion. Register to View Answer138) Earth's axis is tilted 23.5 degrees from a perpendicular to the plane of the ecliptic. Register to View Answer139) More than half the air pollution in the U.S. is produced by automobiles. Register to View Answer140) Gas mileage for 2003 vehicles was better than for 2002 vehicles. Register to View Answer141) The duration of dawn and twilight tends to increase with increasing latitude. Register to View Answer142) The modern atmosphere, with the amount of oxygen that exists today, developed as early as 600 million years ago. Register to View Answer143) The latitude of the subsolar point is its declanation. Register to View Answer 144) Photochemical smog results from the interaction of sunlight with the combustion products of automobiles. Register to View Answer145) Sunspots vary in a cycle from 7 to 17 years, averaging 11 years from a maximum to maximum peak. Register to View Answer146) The sun produces more gamma rays than the earth. Register to View Answer147) Rotation is Earth's motion on its axis; revolution is its motion about the Sun. Register to View Answer148) Both nitrogen dioxide and sulfur dioxide are principally produced by automobiles. Register to View Answer149) The Solar System, Sun, and Earth formed about 4.6 to 5 billion years ago. Register to View Answer150) The Sun's height in the sky above the horizon is termed its altitude. Register to View Answer151) Skin damage resulting from exposure to the sun is cumulative, i.e., the skin never completely heals from previous sunburns. Register to View Answer152) The Clean Air Act actually saves fewer than 1000 lives per year. Register to View Answer153) On the northern hemisphere's summer solstice, the north polar region receives more total daily energy than the equator. Register to View Answer154) Normal rainfall has a neutral pH. Register to View Answer 155) The first major statement proposing the interaction of CFCs and stratospheric ozone was made in the 1970s. Register to View Answer156) The correct order for wavelengths of electromagnetic radiation, from shortest to longest is: gamma rays, X-rays, infrared, radio waves, visible light, and ultraviolet. Register to View Answer157) According to chaos theory, weather systems are insensitive to small fluctuations in air pressure. Register to View Answer158) The higher the UV Index, the faster a person will sunburn. Register to View Answer159) The most distant galaxies yet observed are at least 10 billion light years away. Register to View Answer160) Based on composition, the atmosphere is divided into two broad regions: the ionosphere and the ozonosphere. Register to View Answer161) As soon as the theoretical basis for ozone destruction by CFCs was worked out, political leaders in the U.S. immediately proposed legislation to ban the production of all CFCs. Register to View Answer162) The subsolar point is at the Tropic of Cancer on December 21. Register to View Answer163) The heterosphere has a layered structure, whereas the homosphere occurs as an even mixture of gases. Register to View Answer 164) Approximately fifty percent of the atmosphere is compressed by gravity below an elevation of 5500 m (18,000 ft). Register to View Answer165) When the sun is active, the thermosphere increases in size. Register to View Answer166) The principal gases of the homosphere (by volume) are nitrogen, helium, and argon. Register to View Answer167) The Sun and Earth formed from a collapsing cloud of dust and gas. Register to View Answer168) The amount of the solar energy received by a given location is not really constant it varies depending upon the season and the Earth's distance from the sun. Register to View Answer169) Air pressure is produced through the motion, size, and number of air molecules. Register to View Answer170) The atmosphere exerts an average force of approximately 1 kg/cm2 (14.7 lbs/in2) at sea level. Register to View Answer171) Weather (rain, fog, storms, etc.) occurs primarily in the troposphere. Register to View Answer172) Ozone is the main ingredient of photochemical smog. Register to View AnswerANSWERS MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. 1) B 3) A 2) D 19) A 4) C 20) D 5) C 21) C 6) C 22) C 7) D 23) A 8) A 24) C 9) B 25) D 10) D 26) A 11) C 27) B 12) D 28) A 13) C 29) D 14) D 30) A 15) B 31) B 16) B 32) B 17) C 33) A 18) E 34) B 50) A 35) C 51) A 36) B 52) D 37) A 53) A 38) A 54) E 39) C 55) A 40) C 56) C 41) D 57) B 42) A 58) B 43) A 59) B 44) C 60) E 45) D 61) A 46) C 62) B 47) B 63) C 48) B 64) A 49) B 65) C 81) D 66) C 82) B 67) D 83) D 68) C 84) C 69) D 85) C 70) A 86) D 71) A 87) D 72) A 88) D 73) A 89) E 74) A 90) B 75) B 91) C 76) D 92) C 77) A 93) C 78) A 94) C 79) B 95) D 80) B 111) D 96) A 112) B 97) A 113) D 98) D 114) B 99) D 115) E 100) B 116) D 101) C 117) D 102) A 118) E 103) B 119) A 104) B 120) D 105) A 121) A 106) B 122) C 107) D 123) B 108) E 124) B 109) C 110) D TRUE/FALSE. Write 'T' if the statement is true and 'F' if the statement is false. 125) FALSE 141) TRUE 126) TRUE 142) TRUE 127) TRUE 143) TRUE 128) TRUE 144) TRUE 129) TRUE 145) TRUE 130) FALSE 146) TRUE 131) TRUE 147) TRUE 132) TRUE 148) FALSE 133) FALSE 149) TRUE 134) TRUE 150) TRUE 135) TRUE 151) TRUE 136) TRUE 152) FALSE 137) TRUE 153) TRUE 138) TRUE 154) FALSE 139) TRUE 155) TRUE 140) FALSE 156) FALSE 172) TRUE 157) FALSE 158) TRUE 159) TRUE 160) FALSE 161) FALSE 162) FALSE 163) TRUE 164) TRUE 165) TRUE 166) FALSE 167) TRUE 168) TRUE 169) TRUE 170) TRUE 171) TRUE

Find millions of documents on Course Hero - Study Guides, Lecture Notes, Reference Materials, Practice Exams and more. Course Hero has millions of course specific materials providing students with the best way to expand their education.

Below is a small sample set of documents:

Oregon State - GEO - 102
Chapter 1: Foundations of Geography MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. 1) Which of the following possesses all the Earth properties of area, shape, direction, proximity, and distance, cor
Oregon State - HDFS - 201
Oregon State - HDFS - 201
Oregon State - HDFS - 201
HDFS 201 Extra Credit: What Does it Cost to Raise a Child for 18 Years? Here is a link to a website that you will be using. http:/www.extension.umn.edu/distribution/businessmanagement/DF5899.html If you have trouble connecting to it, just do a search on t
Oregon State - HDFS - 201
HDFS 240: Human Sexuality, Study Guide for Final Exam, Spring, 2008 Text ReadingChapter 3 Biology, Psychology, and Human Sexual Responding Orgasm In Touch with Your Sexual Health: The Health Benefits of Orgasm Resolution Chapter 5 Introduction to Chapter
Oregon State - HDFS - 201
Love, Dating and Sexual Relationships Gender/Sex Differences in Same-Sex Friendship Relationships Types of Activities - Stereo types Men get together to do something specific. Masculine activitiy. Sports, poker drink, usually talking of career, women etc
Oregon State - HDFS - 201
Sexual Communication o Intimate Self-Disclosure - Communicating something about yourself that is very personal Why Sexual Communication Is Difficult 1. Is because you have no role models, never saw parents talk about sex 2. We really don't have a univers
Oregon State - HDFS - 201
Study Guide for HDFS 240, Exam 1, Spring, 2008(Number in parentheses indicates the number of questions that will cover that topic)Questions from Text ReadingChapter 1 People Know a lot about Sex And Much of it Is Wrong Sexuality and Culture: Sex Educat
Oregon State - HDFS - 201
Oregon State - HDFS - 201
UCSD - CHEM - CHEM 140B
CHEMISTRY140BNAME (pleaseprint)FIRST LASTMIDTERM EXAM AUG 18, 2008 TH (CP 10-13, V&S 5 ED)SIGNATURE ID NUMBERLAST NAME OF PERSON SEATED TO YOUR RIGHT: LAST NAME OF PERSON SEATED TO YOUR LEFT: DO NOT OPEN THE EXAM UNTIL YOU ARE TOLD TO DO SO. - Plea
Valparaiso - ED - 460
I am a good reader.1. I love toread new material!2. I use manybig, it is easy for me to understand texts.12. Throughout10. I try to relate to my own personal experiences to the text.different reading strategies as I read.3. I try tothe text I try
Oregon State - HDFS - 240
HDFS 240: Human Sexuality, Study Guide for Final Exam, Spring, 2008 Text ReadingChapter 3 Biology, Psychology, and Human Sexual Responding Orgasm In Touch with Your Sexual Health: The Health Benefits of Orgasm Resolution Chapter 5 Introduction to Chapter
Cornell - COM S - 5150
CS 5150 Software EngineeringLecture 1Introduction to Software EngineeringCS 51501About the CourseWeb site: www.cs.cornell.edu/Courses/cs5150/2009fa/ Instructor: William Arms, wya@cs.cornell.edu Teaching assistant: Alex Fix, afix@cs.cornell.edu Assis
Cornell - DSOC - 101
1 Prelim 2 Development Sociology 101, Introduction to Sociology October 4, 2007 Instructions: On the answer sheet, please color in, using #2 pencil, the letter that corresponds to the best answer to each question. 1. In class Professor Hirschl reported bi
Berkeley - CHEM - 11003
Lecture 19 SEPARATION ANXIETY: Separating Mixtures Pre-class assignment Chromatography is a technique that uses equilibrium concepts to separate mixtures of substances. The websites provided below show animations of different types of chromatography to in
Berkeley - CHEM - 11003
Minnesota - CS - CSCI 5211
Appl i cati on L ayerBui l di ng Networ ked Appl i cati ons/ Systems Nami ng I ssues Appl i cati on Str uctur es Cl i ent-Ser ver vs. Peer -to-Peer L ook-up Systems H i er ar chi cal : DNS Peer -to-Peer : Unstr uctur ed vs. Str uctur ed API and Tr anspo
Minnesota - CS - CSCI 5211
S d Me and hare dia Local Are Ne a tworkshare dia ss m S d Me Acce Probledia ss ) Me acce control (MAC and LAN sse twork adaptors (NICs) MACaddre s and ne ss d ss MACprotocols: randomacce vs. controlle accerne Ethe t n Toke Ring and FDDI le 802.11 Wire
Minnesota - CS - CSCI 5211
Minnesota - CS - CSCI 5211
I ntr oducti on to Socket Pr ogr ammi ng Socket Pr ogr ammi ng Over vi ew Par t I : BSD Uni x C Socket Pr ogr ammi ng API H andl e asynchr onous i nput output fr om mul ti pl e socket descr i ptor s Cr eati ng concur r ent ser ver Par t I I : J ava Socke
Minnesota - CS - CSCI 5211
Socket Programming Overview Part I: BSD Unix C Socket Programming API Handle asynchronous input output from multiple socket descriptors Creating concurrent server Part II: Java Socket Programming Java thread for concurrent server Additional Readings on B
Minnesota - CS - CSCI 5211
802.11 Wi r el ess L ANs Br i des and Swi tches 802.11 Wi r el ess L AN L AN Br i dges and Swi tches Readi ngs Secti on 2.8 Secti on 3.2CSci 5211: 802.11 Wi r el ess and Br i dges/ swi tches1I EEE 802.11 Wi r el ess L AN 802.11b 2.4-5 GH z unl i ce
Massasoit - EE - 6.341
1MASSACHUSETTS INSTITUTE OF TECHNOLOGY Department of Electrical Engineering and Computer Science 6.341 Discrete-Time Signal Processing Fall 2005MIDTERM EXAM Tuesday, November 8, 2005 This is a closed book exam, but two 8 1 11 sheets of notes (both side
Massasoit - EE - 6.341
1MASSACHUSETTS INSTITUTE OF TECHNOLOGY Department of Electrical Engineering and Computer Science6.341 Discrete-Time Signal Processing Fall 2005MIDTERM EXAM Tuesday, November 8, 2005SOLUTIONSDisclaimer: These are not meant to be full solutions, but r
Massasoit - EE - 6.341
Massachusetts Institute of Technology Department of Electrical Engineering and Computer Science 6.341: Discrete-Time Signal Processing Fall 2005 Problem Set 1 Background Review Issued: Thursday, September 8, 2005. Due: Tuesday, September 13, 2005.Reading
Massasoit - EE - 6.341
Massasoit - EE - 6.341
Massachusetts Institute of Technology Department of Electrical Engineering and Computer Science 6.341: Discrete-Time Signal Processing Fall 2005 Problem Set 2 FIR/IIR systems, Recursive and Non-Recursive systems, Interpretation of phase, Linear phase, Min
Massasoit - EE - 6.341
Massasoit - ECE - 130A
Practice Problems for the FOURIER TRANSFORM ECE 130A - Fall 2003 Handout 6
Minnesota - ECE - 4541
University of Minnesota Dept. of Electrical and Computer Engineering EE 4541: Digital Signal Processing Fall 2009Problem Set 1 Assigned: September 15, 2009 Due: September 22, 2009Solve problems 2.15, 2.32, 2.34, 2.36, 2.40, 3.11 and 3.20 and from the co
Minnesota - ECE - 4541
EE 4541 Digital Signal Processing Summer Session, 2008 Final Exam (12:20 2:15 PM) Closed book, closed notes, no calculators, no electronic devices. Two 8.5x11 information sheets are allowed. NOTE: Be sure to clearly show how you obtained your answer to ea
Minnesota - ECE - 5501
EE 5501 Digital Communication Homework 4 Due: Tuesday, Oct. 13, 12:30 PMProf. N. Jindal Oct. 7, 20091. 3.15 You do not need to solve part (c), but can use its result for the rest of the problem. 2. 3.13 (a) and (b) For part (b), nd the intelligent union
Minnesota - ECE - 359
ECE 359: Communications I Supplemental Notes on Hypothesis TestingPrepared by: Suneil Hosmane Based on Lectures by Prof. Hadjicostis University of Illinois at Urbana-Champaign Department of Electrical and Computer Engineering Copyright 2002 Christoforos
Minnesota - ECE - 359
Chapter 1 Complex Baseband Representation of Bandpass Signals1.1 IntroductionAlmost every communication system operates by modulating an information bearing waveform onto a sinusoidal carrier. As examples, Table 1.1 lists the carrier frequencies of vari
Minnesota - ECE - 5531
Minnesota - ECE - 5531
EE 5531 F2009 Homework Set 1 - due by 4:30pm Wed Sept. 16 Directions: Work as many of the following problems as you can. They are intended as a review of EE 3025. If you get stuck, go to Study Materials Web Page and study the solutions to EE 5531 F2008 Ho
Minnesota - ECE - 5531
EE 5531 F2009 Homework Set 2 - due by 4:30pm Wed Sept. 23 Problem 1 Let (Ti : i = 1, 2, 3, ) be an IID process in which each Ti is exponentially distributed with mean 1/2. Let (Si : i = 1, 2, 3, ) be an IID process in which each Si is exponentially distri
Minnesota - ECE - 3025
100806040200-20 -1-0.500.511.52
Minnesota - ECE - 3025
EE 3025 Matlab Instructional MaterialJohn Kieffer Department of Electrical & Computer Engineering University of Minnesota Minneapolis, MN 55455
Minnesota - ECE - 3025
Minnesota - ECE - 3025
Minnesota - CS - 5211
Minnesota - CS - 5211
CSCI5211: Computer Networks Optional Homework Assignment 1 Due Wednesday 11:59pm Sep 30, 2009Important Notes: Please submit your homework using the on-line electronic submission system on the class website: http:/www.itlabs.umn.edu/classes/Fall-2009/csci
Minnesota - CS - 5211
Minnesota - CS - 5211
VEIL: A "Plug-&-Play" Virtual (Ethernet) Id Layer for Below IP NetworkingSourabh Jain, Yingying Chen, Zhi-Li Zhang, Saurabh Jaincfw_sourj, yingying, zhzhang, saurabh@cs.umn.edu University of Minnesota-Twin CitiesAbstract-This paper proposes VEIL-a nove
Minnesota - CS - 5211
VIRO: Scalable, Robust and Naming-proof Plug & Play RoutingSourabh Jain, Saurabh Jain, Yingying Chen, Zhi-Li Zhang Department of Computer Science, University of Minnesota - Twin Cities cfw_sourj, saurabh, yingying, zhzhang@cs.umn.eduAbstract-In recent y
Minnesota - CS - 5211
Minnesota - ECE - 359
Introduction to Sampled Signals and Fourier TransformsPhysics116C, 4/28/06 D. PellettReferences: Essick, Advanced LabVIEW Labs Press et al., Numerical Recipes, Ch. 12 Brigham, The Fast Fourier Transform and its ApplicationsAny original presentations co
Minnesota - ECE - 3025
| w w 0vyiu o YYaiy $v cfw_g u u u | s p o | w u eliirS(cfw_~YV"v~x ~|iue u | | wu o |u | | | x w | v$~ucfw_$lSyicfw_ogiYFhiuCSas~ivcfw_~7cfw_ucfw_G|Sap | poo o o o wu | | x w| p ~cfw_iu~$vcfw_veiaig cfw_$0aYuoiaoiiYaYogehiuS0cfw_kcfw_~ucfw_~ p x u
Minnesota - ECE - 3025
"1VU 2S 12 "3 Q 33" "3 oYXWI$!TR7P5I H G G E 6 B & @ 8 6 3 2 1 ( & $ 4FDCA975R4!0)'% " p#!xX0r0$RD`9 xr(oo(Xuvo rbordo$poord(r( Xpr&o$Xi zgxX"0$r PMF: PX (x) Information Source X Channel (unreliable third party) Known F (F(x,y) = P[Y=y | X=x]) o oror os
Minnesota - CS - 5211
ABSTRACTThe draft IEEE 802.11 Wireless Local Area Network (WLAN) specification is approaching completion. In this article, the IEEE 802.11 protocol is explained, with particular emphasis on the medium access control sublayer. Performance results are prov
Minnesota - CS - 5211
The Design Philosophy of the DARPA Internet ProtocolsDavid D. Clark* Massachusetts Institute of Technology Laboratory for Computer Science Cambridge, MA. 02139(Originally published in Proc. SIGCOMM 88, Computer Communication Review Vol. 18, No. 4, Augus
Minnesota - CS - 5211
DATATP2P systems are attractive for several reasons: The barriers to starting and growing such systems are low, since they usually dont require any special administrative or financial arrangements, unlike centralized facilities; P2P systems offer a way
Minnesota - CS - 5211
SALTZER ET AL.End-to-End Arguments in System Design1END-TO-END ARGUMENTS IN SYSTEM DESIGNJ.H. Saltzer, D.P. Reed and D.D. Clark* M.I.T. Laboratory for Computer ScienceThis paper presents a design principle that helps guide placement of functions amon
Minnesota - CS - 5211
socketsSocket Programming in C/C+c Mani Radhakrishnan and Jon Solworth September 24, 2004c Mani Radhakrishnan and Jon SolworthSocket Programming in C/C+socketsContact InfoMani Radhakrishnan Office 4224 SEL email mradhakr @ cs . uic . edu Office Hou
Cornell - H ADM - 275
Why Information Systems?What's in IT for Me? Click to edit Master subtitle style How does IT and Information Systems Influence My Future Career?1Weeks 1-2: Important To Knowv v vWhy Information Systems are essential Roles of GM, Functional Mgr., End
Cornell - H ADM - 275
H ar dw ar e & Softw ar evContinued11Contempor ar y H ar dw ar e T r endsIntegration of computing and telecommunications platformsEdge computing application processing load balancing capacity to corporate web servers. Load balancing: spread work be
Cornell - H ADM - 275
Business Strategy to IS Goalv vHow Corporate Strategy is Enabled By Information Systems11Information Systems Strategy TriangleBusiness StrategyOrganizational StrategyInformation Strategy22Information Systems StrategyvBusiness Strategy: a well-a
Cornell - H ADM - 275
Cornell - H ADM - 275