practmid2
11 Pages

practmid2

Course Number: PS 101, 2009

College/University: National Taiwan University

Word Count: 2686

Rating:

Document Preview

Political Science 101 Practice Midterm #2 1. The technological change that began the decline of the partisan press was a. the invention of television. b. the invention of the high speed rotary press. c. the invention of radio. d. the development of chain newspapers. e. the invention of computers. Broadcasting revolutionized the American media because it a. was the first truly national mass medium. b. opened a...

Unformatted Document Excerpt
Coursehero >> Taiwan >> National Taiwan University >> PS 101

Course Hero has millions of student submitted documents similar to the one
below including study guides, practice problems, reference materials, practice exams, textbook help and tutor support.

Course Hero has millions of student submitted documents similar to the one below including study guides, practice problems, reference materials, practice exams, textbook help and tutor support.

Science Political 101 Practice Midterm #2 1. The technological change that began the decline of the partisan press was a. the invention of television. b. the invention of the high speed rotary press. c. the invention of radio. d. the development of chain newspapers. e. the invention of computers. Broadcasting revolutionized the American media because it a. was the first truly national mass medium. b. opened a direct, instantaneous channel between a leader and the people. c. reached millions of people simultaneously. d. all of the above. e. none of the above. Freedom of the press is substantial in the United States because a. the libel laws favor the press over a public figure. b. of the country's tradition of free expression. c. of the judiciary's position that prior restraint of the press by government is rarely permissible. d. it is a First Amendment liberty. e. all of the above. Major news organizations differ mainly in a. which news stories they choose to report. b. the varying interpretations they place on stories about the same topic. c. the way in which they present stories about the same topics. d. which side they support in the partisan debate. e. which side they support in an ideological debate. The media perform the signaler role by a. informing the public of important news developments as quickly as possible. b. serving as an open channel for leaders to express their opinions. c. exposing officials who violate accepted performance and moral standards. d. acting as the public's representative. e. all of the above. 2. 3. 4. 5. 6. The Watergate scandal illustrates the a. futility of media attempts to forecast political events. b. inadequacy of the media as a common-carrier to the public. c. power of the media to serve as watchdog to safeguard against abuse of power. d. ability of the press to serve as the public's representative in political disputes. e. abuse of power by journalists in the United States. The American press serves most importantly as a key link between a. parties and interest groups. b. the three branches of government. c. the public and its leaders. d. the United States and other nations. e. the national and the state governments. Yellow journalism contributed to public support for the a. Spanish-American War. b. Civil War. c. War of 1812. d. Mexican War of 1848. e. American Revolution. Which statement has been shown by scholarly research to be most true of the U.S. news journalists? a. Journalists have a very substantial liberal bias. b. Journalists have a very substantial conservative bias. c. Journalists have a clear Republican bias. d. Journalists have a clear Democratic bias. e. Journalists tend to be negative. Historically, the American press has shifted from a. a partisan orientation to a journalistic orientation. b. objectivity to accuracy. c. a journalistic orientation to a partisan orientation. d. partisan to very partisan. e. negative to positive. The news media's favored position in the law means that the media a. have unchecked authority to print anything at all, whether it is true or not. b. are the only private institution to enjoy special constitutional protection. c. are acknowledged as a better representative of the public than are the officials elected by the public. d. have a very positive relationship with the president and Congress. e. all of the above. 7. 8. 9. 10. 11. 12. The highest priority for most members of Congress is a. ensuring that the constitutional system of checks and balances works properly. b. supporting his or her party's legislative platform. c. getting reelected. d. gaining a reputation among other members of Congress as an effective legislator. f. working with the president to get things done. Legislation whose tangible benefits are targeted solely at a particular legislator's constituency is a. pork-barrel legislation. b. logrolling. c. gerrymandering. d. private legislation. e. public interest legislation. A standing committee in the House or Senate a. is a permanent committee. b. has jurisdiction over a particular policy area. c. has authority to draft, amend, and recommend legislation. d. is usually organized according to the seniority principle. e. all of the above. When the House and Senate pass different versio ns of a bill, the differences are resolved by a a. conference committee. b. standing committee. c. select committee. d. rules committee. e. joint committee. The author states that successful candidates now run two campaigns-- a. one campaign for newspaper endorsements and a second for neighborhood and ethnic support. b. one campaign in the free television news and a second campaign in paid television advertising. c. one campaign in Washington raising campaign funds and a second back home appealing for votes. d. one campaign for votes and another for media support. e. none of the above. 13. 14. 15. 16. 17. Campaign spending tends to be greatly more important a. for challengers and non-incumbents rather than incumbents. b. for Republican candidates. c. for Democratic candidates. d. for candidates in urban areas than candidates in rural areas. f. for men rather than women. Most of the legislative work of Congress is performed by a. the standing committees and subcommittees with jurisdiction over particular policy areas. b. the joint committees chosen to coordinate actions between the two chambers of Congress. c. the select committees chosen to study special problems on a temporary basis. d. the steering committees that decide party stands on particular bills. e. party leaders in both chambers. On broad issues of national significance, Congress is ordinarily most responsive to the initiatives of a. the president. b. special interest groups. c. the national and state party organizations. d. the committee leadership in Congress. e. bureaucratic agencies. 18. 19. 20. By and large, partisanship is a. irrelevant to the work of Congress. b. the main source of cohesion and division within Congress. c. relevant only in the context of local representation. d. important in lawmaking and representation but not in oversight. e. more important in foreign policy than domestic policy. Bills are formally introduced in Congress by ________. a. members of Congress only. b. executive agencies. c. interest groups. d. the Supreme Court. e. a, b, and c There are currently ________ voting members of the U.S. House of Representatives and ________ voting members of the U.S. Senate. a. 300; 50 b. 435; 100 c. 150; 50 d. 300; 100 e. 600; 300 21. 22. 23. For a bill to pass in either chamber of Congress, a. it must receive the support of a third of its members. b. it must receive the support of a simple majority of its members. c. it must receive the support of two-thirds of its members. d. it must be passed within two weeks of its passage by the other chamber. e. it must be passed within a month of its passage by the other chamber. The trading of votes between members of Congress so that each gets the legislation he or she wants is a. gerrymandering. b. pandering. c. logrolling. d. pork-barreling. e. cloturing. The president's role in foreign policy increased largely because a. Congress proved so inept in foreign affairs that the American people demanded a change. b. America became more of a world power. c. of the need to coordinate national economic policy and foreign policy, a task to which the presidency was well-suited. d. of the desire of U.S. business to expand into Latin America and Asia, which required executive action at the highest level. e. of attitudes by the American public. According to the U.S. Constitution, if no one candidate receives a majority vote of the Electoral College, who chooses the president? a. the U.S. Senate b. the U.S. House of Representatives c. both the Senate and House in joint session d. the Supreme Court e. the people in a runoff election ________ has the most votes in the Electoral College in presidential elections. a. Texas b. California c. New York d. Pennsylvania e. Florida 24. 25. 26. 27. 28. Which of the following is part of the Executive Office of the President? a. Office of Science and Technology Policy b. Council of Economic Advisers c. National Security Council d. Office of the Vice President e. All of the above The presidency has been a consistently activist office since the administration of a. Andrew Jackson. b. Abraham Lincoln. c. U.S. Grant. d. Franklin e. Roosevelt. Richard Nixon. A reason why the nation did not routinely need a strong president during most of the nineteenth century was a. the small policy making role of the federal government. b. the sectional nature of the nation's major issues. c. the U.S. government's small role in world affairs. d. all of the above. e. none of the above. Presidents' accomplishments have largely depended on a. their margin of victory in the presidential campaign. b. whether circumstances favor strong presidential leadership. c. their ability to come up with good ideas. d. their skill at balancing the demands of competing groups. e. mid-term elections. The two presidencies thesis holds that a president is likely to be most successful with Congress on policy initiatives involving a. social welfare policy. foreign policy. tax policy. economic policy. e. environmental policy. A president's policy initiatives are significantly more successful when the president a. has the strong support of the American people. b. is a former member of Congress. c. is on good terms with other world leaders. d. is in office when the economy goes bad, which creates a demand for stronger leadership. e. none of the above. 29. 30. 31. 32. 33. 34. ________ is the largest threat to the president's ability to control the news media. a. World hunger b. Scandal c. Homelessness d. AIDS e. Environmental degradation Which is normally the best thing a president can do to ensure political success? a. maintain strong public schools b. preside over a healthy economy c. manipulate the mass media d. visit many foreign nations e. focus on human rights abroad. The strongest records of most presidents have been established during their a. early years in office. b. middle years in office. c. final two years in office. d. final year in office. e. final months in office. A principle of bureaucratic organization is a. hierarchical authority. b. job specialization. c. formalized rules. d. all of the above. e. none of the above. Whenever Congress has a perceived need for ongoing control of an economic activity, it has tended to create a a. regulatory agency. b. cabinet department. c. presidential commission. d. government corporation. e. blue ribbon panel. The Federal Bureau of Investigation (FBI), the National Aeronautics and Space Administration (NASA), and the Environmental Protection Agency (EPA) are a. all agencies within cabinet departments. b. all independent agencies. c. all regulatory agencies. d. all cabinet departments e. respectively, an agency within a cabinet department, an independent agency, and a regulatory agency. 35. 36. 37. 38. 39. 40. Policy implementation refers to the bureaucratic function of a. executing the authoritative decisions of Congress, the president, and the courts. b. regulating the distribution of funds to individuals and corporations. c. delegating legislative authority to smaller operating units of the bureaucracy. d. all of the above. e. none of the above. The functions of the bureaucratic agencies include all of the following except a. regulation of industries, such as meat and poultry. b. development of public policy. c. delivery of services as provided by laws. d. confirmation of those nominated by the president to head the agencies. e. implementation of public policy. Career bureaucrats tend to follow a. the wishes of the president. b. the wishes of Congress. c. their own agency's point of view. d. the expectations of the general public. e. the wishes of federal judges. The special interests that benefit directly from a bureaucratic agency's programs are called a. clientele groups. b. pressure groups. c. entitlement groups. d. programmatic groups. e. recipient groups. In terms of holding the bureaucracy accountable, the most important unit within the Executive Office of the President is the a. Office of Policy Development. b. Office of Management and Budget. c. Council of Economic Advisors. d. White House Office. e. Office of the Vice President. The courts have tended to support administrators so long as their agencies a. choose rules that save money. b. can apply a reasonable interpretation of a statute. c. follow what the president demands of them. d. have adequate funding. e. don't come into conflict with state governments. 41. 42. 43. 44. 45. 46. The chief way that administrative agencies exercise real power is through a. rule making, or deciding how a law will operate in practice. b. judicial interpretation, or mandating the constitutionality or unconstitutionality of a new statute. c. hiring and firing government personnel in the name of efficiency and effectiveness. d. testifying before Congress on the merits or demerits of a proposed regulation or law. e. lobbying the White House for more independence in their decisions.. The Postal Service and Amtrak are examples of a. cabinet departments. b. government corporations. c. independent agencies. d. regulatory agencies. e. presidential commissions. Congress oversees the bureaucracy by using a. sunset laws. b. the Government Accounting Office. c. the Congressional Budget Office. d. all of the above. e. none of the above. ________ is/are most likely to understand the complexities of U.S. trade policy. a. The president b. Members of the Senate c. Career bureaucrats in the Department of Commerce and the Federal Trade Commission d. Members of the House e. Federal mediators A concurring opinion a. explains the chief justice's position on a case. b. is delivered when a justice agrees with the majority's decision, but for different reasons. c. is delivered when the Court interprets a constitutional issue. d. is delivered when at least two justices, but less than a majority, hold the same opinion in a case. e. explains why the Court accepted the case in the first place. 47. 48. 49. 50. 51. A written Supreme Court opinion that, in the absence of a majority opinion, represents the reasoning of most of the justices who side with the winning party is a a. plurality opinion. b. concurring opinion. c. leading opinion. d. prevailing opinion. f. per curiam. The appointment of federal judges is influenced most substant ially by a. partisanship. b. logrolling. c. pork barreling. d. affirmative action. e. personal friendships. The United States has federal courts and state courts because of a. the separation of powers. b. citizenship laws. c. precedent. d. judicial review. f. federalism. The facts of a case a. are largely irrelevant, in that the judiciary has wide freedom with decisions. b. affect which law or laws will apply to the case. c. are important only if the case involves a statutory dispute. d. are important only if the case involves a constitutional dispute. e. are important about half of the time. Precedent, while not an absolute constraint on the courts, is needed to a. preserve the courts as a counter majoritarian institution. b. maintain legal consistency over time, so that confusion and uncertainty about the meaning of the law can be avoided. c. check the president in the area of public law. d. balance the policy making authority of Congress. f. check the president in the area of foreign policy. The term stare decisis refers to a. adherence to precedent. b. judicial activism. c. judicial restraint. d. judicial review. e. excessive partisanship. 52. 53. 54. 55. 56. 57. The debate about the proper role of judicial authority in a political system based on majority rule is the issue of a. judicial restraint. b. legitimacy. c. amicus curiae. d. writ of certiorari. e. judicial activism. The debate of whether a court's decision will be respected and obeyed is the issue of a. legitimacy. b. precedent. c. judicial review. d. compliance. e. credibility. If Congress disagreed with a Supreme Court ruling on a federal statute, it could possibly a. rewrite the statute. b. express its displeasure with the ruling. c. modify the scope of the Court's appellate jurisdiction. d. amend the Constitution. e. all of the above. The Supreme Court is most likely to grant a hearing when a case involves a. an issue of state law as opposed to an issue of federal law. b. an issue of private law as opposed to an issue of public law. c. an issue that is being decided inconsistently by the lower courts. d. the possibility that an innocent person has been wrongly convicted of a crime. e. an issue dealing with state constitutional law. 58. 59. 60.

Find millions of documents on Course Hero - Study Guides, Lecture Notes, Reference Materials, Practice Exams and more. Course Hero has millions of course specific materials providing students with the best way to expand their education.

Below is a small sample set of documents:

National Taiwan University - PS - 101
Political Science 101 Practice Midterm Answer Key1. C 2. A 3. D 4. A 5. E 6. B 7. E 8. E 9. A 10. B 11. E 12. C 13. A 14. A 15. C 16. B 17. C 18. C 19. B 20. B 21. E 22. C 23. B 24. A 25. A 26. D 27. A 28. E 29. D 30. A31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39
National Taiwan University - PS - 101
Political Science 101 Practice Midterm 1. The foundation for U.S. policy toward the Soviet Union after World War II was a. dtente. b. unilateralism. c. containment. d. internationalism. e. isolationism. _ declared that an iron curtain had fallen across Eu
National Taiwan University - PS - 101
Key Terms and Concepts Since Second Midterm Note: This is a list of key terms and concepts. Terms or concepts may appear on the exam that are not included in this list.agents of socialization conservatives liberals libertarians party identification polit
National Taiwan University - PS - 101
Income Inequality, 1947-2001Percentage of Aggregate Income 10 20 30 40 50 0 19481952195619601964196819721976198019841988199219962000 Year onefifth threefifths topfifth twofifths fourfifthsMedian Incomes1960n n n n1980 28,181 10,460 16,935 9,6842003
National Taiwan University - PS - 101
Government and the Economy: Major Trends, 1896-2005n1896-1932 Classic (Laissez-faire) ConservatismnAllow markets to work without interference from government Government should correct market failures and provide for jobs and income security tax cuts a
National Taiwan University - PS - 101
http:/www.supremecourtus.gov/Political Parties: Elections and PolicyOne begins to understand American parties by recognizing that party politicians are more likely to set great store in the notion of winning elections than in using election outcomes to
National Taiwan University - PS - 101
Sweetheart of the Rodeo - The Byrds No. 8 Album, 1968Politics and Participation Politics: authoritative allocation of values In order to impose values on others, political leaders must control and prevent resistance Mechanisms of political control Fe
National Taiwan University - PS - 101
Veterans DaynArmistice (cease-fire) during WWI went into effect at 11 a.m. on November 11, 1918n11 th hour, 11 th day, of the 11th monthn1926. Congressional resolution:nnWhereas it is fitting that the recurring anniversary of this date should be
National Taiwan University - PS - 101
The Main Things Presidents Do:n Establishsetting n Guide foreign policydomestic priorities (i.e., agenda-nNBC Universal (80%-owned by GE, 20% controlled by Vivendi Universal) WNBC - New York KNBC - Los Angeles WMAQ - Chicago WCAU - Philadelphia KNTV
National Taiwan University - PS - 101
Essential Points About Congressn Gridlockis the norm Congress is a legislative labyrinth with numerous choke points where legislation can be killed Status quo biasn Itsall about re-election Legislators pass bills and engage in only those activities
National Taiwan University - PS - 101
The Clinton Impeachment-Part I: Whitewater In 1978, Bill and Hilliary invest $200,000 in Whitewater Development Corporation, a real estate venture in Arkansas Their partner is James McDougal, President of Madison Guaranty Savings and Loan in Little Rock.
National Taiwan University - PS - 101
Irma Thomas "The Soul Queen of New Orleans"The Plame AffairI. Lewis "Scooter" LibbyKarl RoveTom DeLay2008?12th Congressional District, OhioElection Kasich's Vote Percentage Kasich's Expenditure Opponent's Expenditure1982 1984 1986 1988 1990 1992 1
National Taiwan University - PS - 101
American Foreign Policy from Vietnam to IraqProfessor James J. Brask DePaul Universityl l l l l l lHigh School: Thornridge High School, 1967 Thornton Community College, 1967-1969 Drafted August 1969 U.S. Army, Republic of Vietnam, January 1970 Cambodia
National Taiwan University - PS - 101
Civil Liberties DefinitionConstitutional and legal protections against government infringement on a host of personal freedoms, most of which are mentioned in the Bill of Rights.The Bill of Rights Origins: colonists fear of a tyrannical government; Cons
National Taiwan University - PS - 101
Federalism in the NewsA Travis County grand jury indicted DeLay, one of the country's most powerful politicians, for conspiring to violate the Texas law banning the use of corporate money in political campaigns. He is accused of funneling $190,000 in cor
National Taiwan University - PS - 101
Todays musical selection:Thelonious Monk London Collection, Volume 1Todays quotation:Others may hate you. Those who hate you dont win unless you hate them, and then you destroy yourself.- Richard M. Nixon, 1974, in speech to White House staff upon his
National Taiwan University - PS - 101
My Morning Jacket (Sweatbees)McGraw-Hill2006 by The McGraw-Hill Companies, Inc. All rights reserved.L* M W * * *0400-0518 HI 0131 WRIGHT*J F 0730F 0730F 0730F 0830F 0830F 0830F 0930F 0930F 0930F 1030F 1030F 1030DB 0030 CANCELLED CANCELLED DE 0238 CAN
National Taiwan University - PS - 101
TA Contact Info & Recitation SectionsName Lakeyta Bonnette Office 2004 Derby Phone 292-9498 Email bonnette.15@osu.edu Hours M,W 11:30-12:30 Recitations 9:30am 0048 Derby 10:30am 0049 Derby 9:30am 0029 Derby 10:30am 0048 Derby 8:30am 0238 Denney 9:30am 02
Eckerd - PO - 343
Eckerd College International Relations and Global Affairs Spring 2009 PO 343S-001Prof. Bill Felice Office: FO122 864-8994 felicewf@eckerd.eduInternational Environmental Law Course DescriptionThis course explores the evolution and development of interna
American River - SAMSUNGSDP - 950
SDP-950Set preparation1Press the main lock button and raise the main support2Raise the lamp unit until it is convenient for use, and set it to the center of the document plate.DigitalPresenter SDP-950DXA2Di gi ta l Pr es en te r SD P95 0D XAT/
American River - ELMOEV - 400
Elmo Document Camera (EV-400AF)Part Names and FunctionsElmo Document Camera (EV-400AF)Part Names and Functions
American River - ELMOEV - 400
Elmo Document Camera (EV-400AF)Setting Up and Stowing ProceduresElmo Document Camera (EV-400AF)Setting Up and Stowing Procedures
UNC Charlotte - ECGR - 4161
SRF05 - Ultra-Sonic RangerTechnical SpecificationIntroduction The SRF05 is an evolutionary step from the SRF04, and has been designed to increase flexibility, increase range, and to reduce costs still further. As such, the SRF05 is fully compatible with
Villanova - ECE - 8700
%!PS-Adobe-3.0 %Title: (Syllabus ) %Creator: (Microsoft Word: LaserWriter 8 8.4) %CreationDate: (6:07 pm Thursday, January 16, 1997) %For: (Mobasseri) %Routing: (mailto:\000email@domain.com) %Pages: 1 %DocumentFonts: Times-Bold Helvetica Helvetica-Bold Ti
Villanova - ECE - 8700
%!PS-Adobe-3.0 %Title: (Chapter8_part2) %Creator: (Microsoft Word: LaserWriter 8 8.2) %CreationDate: (9:07 Thursday, April 11, 1996) %For: (Mobasseri) %Pages: 36 %DocumentFonts: Times-Roman %DocumentNeededFonts: Times-Roman %DocumentSuppliedFonts: %Docume
Villanova - ECE - 8700
%!PS-Adobe-3.0 %Title: (firstmonth) %Creator: (Microsoft Word: LaserWriter 8 8.4) %CreationDate: (4:38 pm Thursday, January 16, 1997) %For: (Mobasseri) %Routing: (mailto:\000email@domain.com) %Pages: 61 %DocumentFonts: Times-Roman %DocumentNeededFonts: Ti
Villanova - ECE - 2409
SOLVING LINEAR SYSTEM OF EQUATIONSWhat we want to do Finding determinants Solving systems of linear equations Under determined systems Over determined systems Matrix inversion2001 Bijan Mobasseri2Basic situation Solving systems of linear equations i
Villanova - COMM - 4790
%!PS-Adobe-3.0 %Title: (chapter9) %Creator: (Microsoft Word: LaserWriter 8 8.4) %CreationDate: (8:53 pm Tuesday, December 3, 1996) %For: (Mobasseri) %Routing: (mailto:\000email@domain.com) %Pages: 45 %DocumentFonts: Times-Roman %DocumentNeededFonts: Times
Villanova - ECE - 2409
INTERPOLATION AND CURVE FITTING10 9.5 9 8.5 8 7.5 7 6.5 6 5.5 500.511.522.533.544.552001 Bijan Mobasseri1What is interpolation?lInterpolation is about generating new data between old data Interpolation can be used in at least two ways Su
Villanova - ECE - 2409
20 18 16 14 12 10 8 6 4 2 0 50 40 30 20 10 0 0 20 10 30 40 502001 Bijan Mobasseri1Outline z z z z Wiremesh plots Surface plots with solid shading Shading control Viewpoint control2001 Bijan Mobasseri2DISPLAYING A FUNCTION AS A SET OF HEIGHTS z A 3-D
Villanova - ECE - 2409
90 0.5 120 0.375 601500.25300.1251800210330240 2703002001 Bijan Mobasseri1Anatomy of a 2D plot1 0.8 DAMPED SINUSOIDPlot titleAxis color, Width etcAmplitude(volts)0.6 0.4 0.2 0 -0.2 -0.4 -0.6 -0.8Plot itself Color, linetype, thicknessAx
Villanova - ECE - 2409
DERIVATIVES AND DIFFERENTIAL EQUATIONS 2001Bijan Mobasseri 1i+ v -dv i=C dtWHAT IS A DERIVATIVE? Derivative of f(x) at x=a is given byy=f(x) f(a+h)f ( a) = lim f (a + h ) - f ( a) h0 hf(a) a 2001Bijan Mobasseri 2a+hSIGNIFICANCE OF DERIVATIVE I
Villanova - ECE - 2409
Complex Numbers: How to handle in MATLABimaginaryreal2001 Bijan Mobasseri1Why imaginary numbers? z In some ways, a complex number is a mere notation z What is -1? There is no real number that when squared, will produce -1 z So let's define one. Call
Villanova - ECE - 2409
2001 Bijan Mobasseri1UNDERSTANDING COLORl Tounderstand color we must first understand color spaces come in contact with color through: Video(computers,TV's) Printed matter(magazines, brochures) Real Worldl We2001 Bijan Mobasseri2ADDITIVE COLOR MO
Villanova - ECE - 2409
CHARACTERS AND STRINGSGoing Beyond Numbers2001 Bijan Mobasseri1WHAT DO WE WANT TO DO?MATLAB is first and foremost a "numerical" computation platform u In practice, however, there are many occasions where one has to work with characters or alpha-numer
Villanova - ECE - 2409
X(:, [1:2:end])=[]ADVANCED MATRIX OPERATIONS - PART III2001 Bijan Mobasseri1How do you do this??2001 Bijan Mobasseri2EMPTY MATRICESlStatement x=[ ] defines a zero by zero matrix; an empty matrix. This is different from clear x which zeros x. We
Villanova - ECE - 2409
ECE 2409 Fundamentals of MATLABFall 20012001 Bijan Mobasseri1HANDS-ON TOOL FOR ENGINEERING PROBLEM SOLVINGBijan Mobasseri Electrical and Computer Engineering2001 Bijan Mobasseri2Language of EngineeringlOLD WAYlNEW WAY10 1000 458 25 1200 632 3
Villanova - ECE - 2409
X(:, [1:2:end])=[]ADVANCED MATRIX OPERATIONS - PART IIDefining and using pointerslYou can pick out the elements of an array using another array as pointers Define two arrays a=[7 5 2 3 9 6 5] v=[1 3]llThen a(v) extracts the 1st and 3rd element of
Villanova - ECE - 2409
ADVANCED ARRAY OPERATIONS PART I2001 Bijan Mobasseri1ADVANCED MATRIX OPERATIONSlAdvanced matrix operations fall under the following categories. Building larger matrices Relational operations (larger/smaller) Logical operators (and ,or) Subscripting M
Villanova - ECE - 2409
VILLANOVA UNIVERSITYDEPARTMENT OF ELECTRICAL AND COMPUTER ENGINEERING ECE 2409 F UNDAMENTALS OF M ATLAB F ALL 9 8 Instructor: Prof. Bijan Mobasseri Office: Tolentine 404 Hours: MWF 11:30-12:30 or by appt. Phone: 519-4958 Email:mobasser@ece.vill.edu homep
UCSD - BIBC - 102
Metabolic Biochemistry / BIBC 102 First Exam / Spring 2008structure for each intermediate molecule, showing the correct position of the hydrogen atoms at each carbon atom. Include the names or abbreviations of any other reactants and products (eg, ATP, A
Minnesota - ENED - 3342
CREX MEADOWS TRIP - Field Interpretive Methods 2009: April 17-18ITINERARY: Friday 4pm 6:30 8pm Saturday 6am 9am Depart from the north side of SpHC (bus parking lane). Landscape interpretation as we travel - Stop at Pattison State Park - geology intro/rev
Rochester - PHYS - 344
Phys 344Lecture 12Feb 19th , 2007HW10,111Mon. 2/19 S 5.1 5.2 Free Energy & Equilibrium HW12: S . 1,5,8,11,20,22 Wed. 2/21 S 5.3 Phase transformation (not van der Waals) HW13: S. 28, 30, 32, 35 (not d), 37 Fri. 2/23 S 5.3 van der Waals HW14: S. 48, 51
Northeastern - CSU - 101
CSU101: Computer Science and Its Applications Syllabus Spring 2008Professor Ronald J. Williams Office: 334 WVH, 617-373-8683 Office Hours: Monday and Wednesday, 1:30-2:30, or by appointment Email: rjw@ccs.neu.edu Home Web Page: http:/www.ccs.neu.edu/home
University of Chicago Booth School of Business - BS - 41202
0.0225 -0.0440 -0.0591 0.0227 0.0077 0.0432 0.0455 0.0171 0.0229 -0.0313 0.0223 0.0166 -0.0208 0.0477 0.0065 0.0172 0.0522 -0.0094 0.0650 0.0445 0.0432 -0.0531 0.0678 0.0190 -0.0051 -0.0176 0.1083 0.0324 0.0127 -0.0405 0.012
University of Chicago Booth School of Business - BS - 41202
19730131 0.0100519730228 -0.1393019730330 0.0693619730430 0.0864919730531 -0.1044819730629 0.1333319730731 0.6250019730831 0.1176519730928 0.2348219731031 0.1442619731130 -0.2406919731231 0.1886819740131 0.1396819740228 0.1559919740329 -0.16
Texas A&M - STAT - 613
Fall, 2006Name:Statistics 613 In-class Exam. Nov 28.1. [10 pts] (Exponential tilting of a random variable.) Suppose X is any random variable with density expcfw_c(x) and moment generating function m(x) = E(eX ). Let A() log m() be the cumulant generati
Wisconsin - CS - 766
Photographic Tone Reproduction for Digital ImagesErik Reinhard University of Utah Michael Stark University of Utah Peter Shirley University of Utah James Ferwerda Cornell UniversityAbstractA classic photographic task is the mapping of the potentially h
Wisconsin - CS - 766
Recovering High Dynamic Range Radiance Maps from Photographs Paul E. Debevec Jitendra MalikUniversity of California at Berkeley1ABSTRACTWe present a method of recovering high dynamic range radiance maps from photographs taken with conventional imaging
Lake County - ECE - 555
ECE 555Control of Stochastic Systems About Midterm IFall 2008Prof. Sean Meyn, meyn@illinois.eduWeds. & Thurs., 11:30-1:00, Room 170 ELThe rst midterm exam will be held on Thursday eve., October 9, 7:00-8:30 p.m. Content The exam will cover all of the
Arkansas Little Rock - C - 466
IEEE TRANSACTIONS ON NEURAL NETWORKS, VOL. 12, NO. 2, MARCH 2001181An Introduction to Kernel-Based Learning AlgorithmsKlaus-Robert Mller, Sebastian Mika, Gunnar Rtsch, Koji Tsuda, and Bernhard SchlkopfAbstractThis paper provides an introduction to sup
Arkansas Little Rock - C - 466
Toy ExampleD1weak classiers = vertical or horizontal half-planesRound 11111 0000 111111111111 000000000000 1111 0000 111111111111 000000000000 1111 0000 111111111111 000000000000 1111 0000 111111111111 000000000000 1111 0000 111111111111 000000000000
Arkansas Little Rock - C - 466
National Taiwan University - COURSE - 640
REVIEWSNEUROBLASTOMA: BIOLOGICAL INSIGHTS INTO A CLINICAL ENIGMAGarrett M. BrodeurNeuroblastoma is a tumour derived from primitive cells of the sympathetic nervous system and is the most common solid tumour in childhood. Interestingly, most infants exp
East Los Angeles College - CPE - 204211
RSA lect 2.oo3CS 70, March 10, 2005 review from Tuesday RSA algorithm proof observation: there are enough primes to make it relatively easy to find two of them; there are approximately x/(ln x) primes between 1 and x 1 in 20 SIDs are prime observation: e
University of Toronto - STA - 450
East Los Angeles College - CPE - 204211
Lecture notes on counting, used in CS 70 Fall 2001 (Paraphrased from Prof. Demmels Math 55 Lecture notes #15, #17) Review 1) The If S1 Counting Principles Sum Rule: S1 and S2 are disjoint sets, then the number of members of U S2 is |S1 U S2| = |S1| + |S2|
University of Toronto - STA - 450
University of Toronto - STA - 450
%!PS/bb-fontheight cfw_ currentfont begin FontBBox exch pop 0 exch FontMatrix transform exch pop 3 1 roll exch pop 0 exch FontMatrix transform exch pop end dup /down exch def sub /height exch def def/whiteout cfw_ gsave dup -2 div -3 rmoveto 1 setgray cur
University of Toronto - STA - 450
Regression Tree for CPUS data1.753 43.12000cach<27 cach>271.525 11.790002.249 7.64300mmax<6100 mmax>6100mmax<28000 mmax>280001.375 3.894001.704 4.045002.062 2.341002.555 1.52300mmax<1750 mmax>1750syct<360 syct>360cach<96.5 cach>96.5cach<56 c
University of Toronto - STA - 450
March 17, 2004 Recap TREES data = p inputs, 1 response ; in total N observations/instances procedure: grow the tree and then prune it using cost complexity pruning (tuning parameter 0 governs trade off between tree size and its goodness of fit to the d