Ch5_TestBank
18 Pages

Ch5_TestBank

Course Number: PHYSICS phy2043, Fall 2009

College/University: University of Florida

Word Count: 3378

Rating:

Document Preview

Chapter 5, Energy CHAPTER 5 5.1 Work 1. The unit of work, joule, is dimensionally the same as: a. newton/second. b. newton/kilogram. c. newton-second. d. newton-meter. 2. Rupel pushes a box 5.00 m by applying a 25.0-N horizontal force. What work does she do? a. 10.0 J b. 25.0 J c. 125 J d. 550 J 3. A worker pushes a sled with a force of 40 N over a level distance of 6.0 m. If a frictional force of 24 N acts on...

Unformatted Document Excerpt
Coursehero >> Florida >> University of Florida >> PHYSICS phy2043

Course Hero has millions of student submitted documents similar to the one
below including study guides, practice problems, reference materials, practice exams, textbook help and tutor support.

Course Hero has millions of student submitted documents similar to the one below including study guides, practice problems, reference materials, practice exams, textbook help and tutor support.

5, Chapter Energy CHAPTER 5 5.1 Work 1. The unit of work, joule, is dimensionally the same as: a. newton/second. b. newton/kilogram. c. newton-second. d. newton-meter. 2. Rupel pushes a box 5.00 m by applying a 25.0-N horizontal force. What work does she do? a. 10.0 J b. 25.0 J c. 125 J d. 550 J 3. A worker pushes a sled with a force of 40 N over a level distance of 6.0 m. If a frictional force of 24 N acts on the wheelbarrow in a direction opposite to that of the worker, what net work is done on the wheelbarrow? a. 240 J b. 216 J c. 144 J d. 96 J 4. A horizontal force of 100 N is applied to move a 45-kg cart across a 9.0-m level surface. What work is done by the 100-N force? a. 405 J b. 500 J c. 900 J d. 4 500 J 5. I use a rope 2.00 m long to swing a 10.0-kg weight around my head. The tension in the rope is 20.0 N. In half a revolution how much work is done by the rope on the weight? a. 40.0 J b. 126 J c. 251 J d. 0 56 Chapter 5, Energy 6. The work done by static friction can be: a. positive. b. negative. c. zero. d. Any of the a bove. 7. A satellite is held in orbit by a 2 000-N gravitational force. Each time the satellite completes an orbit of circumference 80 000 km, the work done on it by gravity is: a. 1.6 x 10 8 J. b. 1.6 x 1011 J. c. 6.4 x 1011 J. d. 0. 5.2 Kinetic energy and the Work-Energy Theorem 8. Which of the following is an example of a nonconservative force? a. gravity b. magnetism c. friction d. Both choices A and B are valid. 9. Which of the following is that form of energy associated with an objects motion? a. potential b. thermal c. bio-chemical d. kinetic 10. Which of the following is that form of energy associated with an objects location in a conservative force field? a. potential b. thermal c. bio-chemical d. kinetic 11. What is the kinetic energy of a 0.135-kg baseball thrown at 40.0 m/s (90.0 mph)? a. 54.0 J b. 87.0 J c. 108 J d. 216 J 57 Chapter 5, Energy 12. A horizontal force of 200 N is applied to a 55-kg cart across a 10 -m level surface. If the cart accelerates at 2.0 m/s2, then what is the work done by the force of friction as it acts to retard the motion of the cart? a. -1 100 J b. -900 J c. -800 J d. -700 J 13. A golf ball hits a wall and bounces back at 3/4 the original speed. What part of the original kinetic energy of the ball did it lose in the collision? a. 1/4 b. 3/8 c. 7/16 d. 9/16 14. If both mass and velocity of a ball are tripled, the kinetic energy is increased by a factor of: a. 3. b. 6. c. 9. d. 27. 15. A 1 200 -kg automobile moving at 25 m/s has the brakes applied with a deceleration of 8.0 m/s2. How far does the car travel before it stops? a. 39 m b. 47 m c. 55 m d. 63 m 16. If during a given physical process the only force acting on an object is friction, which of the following must be assumed in regard to the objects kinetic energy? a. decreases b. increases c. remains constant d. cannot tell from the information given 5.3 Gravitational Potential Energy 17. A very light cart holding a 300-N box is moved at constant velocity across a 15-m level surface. What is the net work done in the process? a. zero b. 1/20 J c. 20 J 58 Chapter 5, Energy d. 2 000 J 18. A 7.00-kg bowling ball falls from a 2.00-m shelf. Just before hitting the floor, what will be its kinetic energy? (g = 9.80 m/s 2 and assume air resistance is negligible) a. 14.0 J b. 19.6 J c. 29.4 J d. 137 J 19. A rock is thrown straight up with an initial velocity of 15.0 m/s. Ignore energy lost to air friction. How high will the rock rise? a. 1.53 m b. 22.9 m c. 6.50 m d. 11.5 m 20. What is the minimum amount of energy required for an 80 -kg climber carrying a 20-kg pack to climb Mt. Everest, 8 850 m high? a. 8.67 MJ b. 4.16 MJ c. 2.47 MJ d. 1.00 MJ 21. A professional skier reaches a speed of 56 m/s on a 30 ski slope. Ignoring friction, what was the minimum distance along the slope the skier would have had to travel, starting from rest? a. 110 m b. 160 m c. 320 m d. 640 m 22. As an object is lowered into a deep hole in the surface of the earth, which of the following must be assumed in regard to its potential energy? a. increase b. decrease c. remain constant d. cannot tell from the information given 23. When an object is dropped from a tower, what is the effect of the air resistance as it falls? a. does positive work b. increases the objects kinetic energy c. increases the objects potential energy d. None of the above choices are valid. 59 Chapter 5, Energy 60 Chapter 5, Energy 24. Samantha pushes a 50-N crate up a ramp 25.0 m in length and inclined at 10 with the horizontal. What potential energy change does the crate experience? a. 13 J b. 55 J c. 120 J d. 220 J 25. A 15.0-kg crate, initially at rest, slides down a ramp 2.0 m long and inclined at an angle of 20 with the horizontal. If there is no friction between ramp surface and crate, what is the kinetic energy of the crate at the bottom of the ramp? (g = 9.8 m/s 2) a. 220 J b. 690 J c. 10 J d. 100 J 26. A 10.0-kg box starts at rest and slides 3.5 m down a ramp inclined at an angle of 10 with the horizontal. If there is no friction between the ramp surface and crate, what is the velocity of the crate a t the bottom of the ramp? (g = 9.8 m/s 2) a. 6.1 m/s b. 3.5 m/s c. 10.7 m/s d. 8.3 m/s 27. A baseball catcher puts on an exhibition by catching a 0.15-kg ball dropped from a helicopter at a height of 101 m. What is the speed of the ball just before it hits the catchers glove 1.0 m above the ground? (g = 9.8 m/s 2 and ignore air resistance) a. 44 m/s b. 38 m/s c. 31 m/s d. 22 m/s 28. A simple pendulum, 1.00 m in length, is released from rest when the support string is at an angle of 35.0 from the vertical. What is the speed of the suspended mass at the bottom of the swing? (g = 9.80 m/s 2 and ignore air resistance) a. 0.67 m/s b. 0.94 m/s c. 1.33 m/s d. 1.88 m/s 61 Chapter 5, Energy 29. A simple pendulum, 2.0 m in length, is released with a push when the support string is at an angle of 25 from the vertical. If the initial speed of the suspended mass is 1.2 m/s when at the release point, what is its speed at the bottom of the swing? (g = 9.8 m/s 2) a. 2.3 m/s b. 2.6 m/s c. 2.0 m/s d. 0.5 m/s 30. A simple pendulum, 2.0 m in length, is released by a push when the support string is at an angle of 25 from the vertical. If the initial speed of the suspended mass is 1.2 m/s when at the release point, to what maximum angle will it move in the second half of its swing? a. 37 b. 30 c. 27 d. 21 31. A hill is 100 m long and makes an angle of 12 with the horizontal. As a 50-kg jogger runs up the hill, how much work does gravity do on the jogger? a. 49 000 J b. 10 000 J c. 10 000 J d. zero 32. A 2.00-kg ball has zero kinetic and potential energy. Ernie drops the ball into a 10.0-m-deep well. Just before the ball hits the bottom, the sum of its kinetic and potential energy is: a. zero. b. 196 J. c. 196 J. d. 392 J. 33. A 2.00-kg ball has zero potential and kinetic energy. Maria drops the ball into a 10.0-m-deep well. After the ball comes to a stop in the mud, the sum of its potential and kinetic energy is: a. zero. b. 196 J. c. 196 J. d. 392 J. 62 Chapter 5, Energy 34. Two blocks are released from the top of a building. One falls straight down while the other slides down a smooth ramp. If all friction is ignored, which one is moving faster when it reaches the bottom? a. The block that went straight down. b. The block that went down the ramp. c. They both will have the same speed. d. Insufficient information to work the problem. 35. Old Faithful geyser in Yellowstone Park shoots water hourly to a height of 40 m. With what velocity does the water leave the ground? a. 7.0 m/s b. 14 m/s c. 20 m/s d. 28 m/s 36. An 80 000 -kg airliner is flying at 900 km/h at a height of 10.0 km. What is its total energy (kinetic + potential) if the total was 0 when the airliner was at rest on the ground? a. 250 MJ b. 478 MJ c. 773 MJ d. 10 300 MJ 37. A pole vaulter clears 6.00 m. With what speed does he strike the mat in the landing area? a. 2.70 m/s b. 5.40 m/s c. 10.8 m/s d. 21.6 m/s 38. A baseball outfielder throws a baseball of mass 0.15 kg at a speed of 40 m/s and initial angle of 30 . What is the kinetic energy of the baseball at the highest point of the trajectory? Ignore air friction. a. zero b. 30 J c. 90 J d. 120 J 39. A bobsled makes a run down an ice track starting at 150 m vertical distance up the hill. If there is no friction, what is the velocity at the bottom of the hill? a. 27 m/s b. 36 m/s c. 45 m/s d. 54 m/s 63 Chapter 5, Energy 5.4 Spring Potential Energy 40. A 2 000 -kg ore car rolls 50.0 m down a frictionless 10.0 incline. If there is a horizontal spring at the end of the incline, what spring constant is required to stop the ore car in a distance of 1.00 m? a. 340 kN/m b. 681 kN/m c. 980 kN/m d. 1 960 kN/m 41. An amount of work equal to 1.5 J is required to compress the spring in a spring-gun. What is the launch speed of a 15 -g marble? a. 14 m/s b. 15 m/s c. 18 m/s d. 21 m/s 42. The SI units for k, the spring constant, are equivalent to: a. J. b. J / N. c. kg / s2. d. None of the above. 43. By how much is the energy stored a in Hookes law spring increased when its stretch is increased from 8.00 cm to 16.0 cm? a. 100% b. 200% c. 300 % d. The correct answer is not given. 44. A Hookes law spring is compressed 12.0 cm from equilibrium and the potential energy stored is 72.0 J. What is the spring constant in this case? a. 10 000 N/m b. 5 000 N/m c. 1 200 N/m d. No answer is correct. 64 Chapter 5, Energy 45. A Hookes law spring is compressed 12.0 cm from equilibrium, and the potential energy stored is 72.0 J. What compression (as measured from equilibrium) would result in 100 J being stored in this case? a. 16.7 cm b. 14.1 cm c. 13.6 cm d. No answer is correct. 46. A Hookes law spring is mounted horizontally over a frictionless surface. The spring is then compressed a distance d and is used to launch a mass m along the frictionless surface. What compression of the spring would result in the mass attaining double the kinetic energy received in the above situation? a. 1.41 d b. 1.73 d c. 2.00 d d. 4.00 d 47. A Hookes law spring is mounted horizontally over a frictionless surface. The spring is then compressed a distance d a nd is used to launch a mass m along the frictionless surface. What compression of the spring would result in the mass attaining double the speed received in the above situation? a. 1.41 d b. 1.73 d c. 2.00 d d. 4.00 d 5.5 Systems and Energy Conserv ation 48. A 50-N crate is pulled up a 5 -m inclined plane by a worker at constant velocity. If the plane is inclined at an angle of 37 to the horizontal and there exists a constant frictional force of 10 N between the crate and the surface, what is the force applied by the worker? a. zero b. 20 N c. 30 N d. 40 N 49. Adisa pulls a 40-N crate up a 5.0 -m long inclined plane at a constant velocity. If the plane is inclined at an angle of 37 to the horizontal and there is a constant force of friction of 10 N between the crate and the surface, what is the net change in potential energy of the crate? a. 120 J b. 120 J c. 200 J d. 200 J 65 Chapter 5, Energy 66 Chapter 5, Energy 50. A 20-N crate starting at rest slides down a rough 5.0-m long ramp, inclined at 25 with the horizontal. 20 J of energy is lost to friction. What will be the speed of the crate at the bottom of the incline? a. 0.98 m/s b. 1.9 m/s c. 3.2 m/s d. 4.7 m/s 51. Preston pushes a wheelbarrow weighing 500 N to the top of a 50.0-m ramp, inclined at 20.0 with the horizontal, and leaves it. Tamara accidentally bumps the wheelbarrow. It slides back down the ramp, during which an 80.0-N frictional force acts on it over the 50.0 m. What is the wheelbarrows kinetic energy at the bottom at of the ramp? (g = 9.8 m/s 2) a. 4 550 J b. 6 55 0 J c. 8 150 J d. 13 100 J 52. A pile driver drives a post into the ground. The mass of the pile driver is 2 500 kg and it is dropped through a height of 8.0 m on each stroke. If the resisting force of the ground is 4.0 106 N, how far is the post driven in on each stroke? a. 4.9 cm b. 9.8 cm c. 16 cm d. 49 cm 53. A baseball catcher puts on an exhibition by catching a 0.150-kg ball dropped from a helicopter at a height of 100 m above the catcher. If the catcher "gives" with the ball for a distance of 0.750 m while catching it, what average force is exerted on the mitt by the ball? (g = 9.80 m/s 2) a. 78 N b. 119 N c. 197 N d. 392 N 54. A girl and her bicycle have a total mass of 40.0 kg. At the top of the hill her speed is 5.0 m/s, and her speed doubles as she rides down the hill. The hill is 10.0 m high and 100 m long. How much kinetic energy and potential energy is lost to friction? a. 2 420 J b. 1 500 J c. 2 000 J d. 3 920 J 67 Chapter 5, Energy 55. A girl and her bicycle have a total mass of 40 kg. At the top of the hill her speed is 5.0 m/s. The hill is 10 m high and 100 m long. If the force of friction as she rides down the hill is 20 N, what is her speed at the bottom? a. 5.0 m/s b. 10 m/s c. 11 m/s d. She stops before she reaches the bottom. 56. I drop a 60 -g golf ball from 2.0 m high. It rebounds to 1.5 m. How much energy is lost? a. 0.29 J b. 0.50 J c. 0.88 J d. 1.0 J 57. A parachutist of mass 50.0 kg jumps out of an airplane at a height of 1 000 m. The parachute deploys, and she lands on the ground with a speed of 5.0 m/s. How much energy was lost to air friction during this jump? a. 49 400 J b. 98 700 J c. 198 000 J d. 489 000 J 58. A Hookes law spring is compressed a distance d and is used to launch a mass m vertically to a height h above its starting position. Under the same compression d, the spring is now used to launch a mass of 2m. How high does this second mass rise? a. h b. h/2 c. h/1.41 d. h/4 59. A Hookes law spring is compressed a distance d and is used to launch a mass m vertically to a height h above its starting position. Under double the compression, the spring is now used to launch the mass. How high does the mass now rise above its starting position? a. 2 h b. 1.41 h c. 3 h d. 4 h 68 Chapter 5, Energy 60. A Hookes law spring is compressed a distance d and is used to launch a particle of mass m vertically to a height h above its starting position. Under double the compression, the spring is now used to launch a particle of mass 2 m. How high does the second mass rise above its starting position? a. h b. 2 h c. 3 h d. 4 h 5.6 Power 61. The quantity of work equal to one joule is also equivalent to which of the following? a. watt b. watt /s c. watt s d. watt /s2 62. The rate at which work is done is equivalent to which of the following? a. increase in potential energy b. thermal energy c. potential energy d. power 63. The unit of power, watt, is dimensionally the same as: a. joule-second. b. joule/second. c. joule-meter. d. joule/meter. 64. A 60-kg woman runs up a flight of stairs having a rise of 4.0 m in a time of 4.2 s. What average power did she supply? a. 380 W b. 560 W c. 620 W d. 670 W 65. An automobile delivers 30.0 hp to its wheels when moving at a constant speed of 22.0 m/s. What is the resistance force on the automobile at this speed? (1 hp = 746 watts) a. 18 600 N b. 410 000 N c. 1 020 N d. 848 N 69 Chapter 5, Energy 66. Yuri, a Russian weightlifter, is able to lift 250 kg 2.00 m in 2.00 s. What is his power output? a. 500 W b. 2.45 kW c. 4.90 kW d. 9.80 kW 67. A jet engine develops 1.0 105 N of thrust in moving an airplane forward at a speed of 900 km/h. What is the power developed by the engine? a. 500 kW b. 10 MW c. 25 MW d. 50 MW 68. A speed boat requires 80 kW to move at a constant speed of 15 m/s. What is the resistive force of the water at this speed? a. 2 700 N b. 5 300 N c. 6 500 N d. 7 700 N 69. Water flows over a section of Niagara Falls at a rate of 1.20 106 kg/s and falls 50.0 m. What is the power dissipated by the waterfall? a. 588 MW b. 294 MW c. 147 MW d. 60.0 MW 70. A 1 000 -kg sports car accelerates from zero to 25 m/s in 7.5 s. What is the average power delivered by the automobile engine? a. 20.8 kW b. 30.3 kW c. 41.7 kW d. 52.4 kW 71. A force of 5.0 N is applied to a 20 -kg mass on a horizontal frictionless surface. As the speed of the mass increases at a constant acceleration, the power delivered to it by the force: a. remains the same. b. increases. c. decreases. d. doubles every 4.0 seconds. 70 Chapter 5, Energy 71 Chapter 5, Energy 72. A 100 -W light bulb is left on for 1 0.0 hours. Over this period of time, how much energy was used by the bulb? a. 1 000 J b. 3 600 J c. 3 600 000 J d. 1.34 hp 73. A 200 -hp engine can deliver, in SI units, an average power of ________. (1 hp = 746 W) a. 200 W b. 74 600 W c. 149 000 W d. 298 000 W 5.7 Work Done by a Varying Force 74. The area under the force vs. displacement curve represents: a. area. b. force. c. work. d. coefficient of static friction. 75. A force of 100 N is applied to a 50-kg mass in the direction of motion for a distance of 6.0 m and then the force is increased to 150 N for the next 4.0 m. For the 10 m of travel, how much work is done by the varying force? a. 1 200 J b. 1 500 J c. 2 400 J d. 1 500 J 76. The net force acting on a 6.0-kg object is given by Fx = (10 x) N, where Fx is in newtons and x is in meters. How much work is done on the object as it moves from x = 0 to x = 10 m? a. 100 J b. 75 J c. 50 J d. 25 J 77. The net force acting on a 12.6-kg object is given by Fx = (20 x) N, where Fx is in newtons and x is in meters. How much work is done on the object as it moves from x = 0 to x = 10 m? a. 300 J b. 200 J c. 150 J d. 100 J 72 Chapter 5, Energy CHAPTER 5 - ANSWERS # 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. Ans D C D C D D D C D A C B C D A D A D D A C B D D D B A D A B C A C C D D C C D Difficulty 1 1 2 1 2 2 2 1 1 1 1 2 2 1 2 1 1 1 2 2 2 1 1 1 2 2 2 2 3 3 1 1 2 1 2 2 2 2 2 # 40. 41. 42. 43. 44. 45. 46. 47. 48. 49. 50. 51. 52. 53. 54. 55. 56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. 71. 72. 73. 74. 75. 76 77. Ans A A C C A B A C D A D A A C A C A D B D B C D B B C B C B A C B C C C A C C Difficulty 2 2 2 2 2 3 2 3 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 1 1 1 2 2 2 2 2 3 2 2 2 1 1 2 3 3 73

Find millions of documents on Course Hero - Study Guides, Lecture Notes, Reference Materials, Practice Exams and more. Course Hero has millions of course specific materials providing students with the best way to expand their education.

Below is a small sample set of documents:

University of Florida - PHYSICS - phy2043
Chapter 6, Momentum and CollisionsCHAPTER 66.1 Momentum and Impulse 1. A valid unit for momentum is which of the following? a. kgm/s2 b. kg/m2 c. kgm/s d. Nm 2. The dimensional equivalent of the quantity impulse in terms of the fundamental quantities (m
University of Florida - PHYSICS - phy2043
Chapter 7, Rotational Motion and the Law of GravityCHAPTER 77.1 Angular Speed and Angular Acceleration 1. 2 600 rev/min is equivalent to which of the following? a. 2600 rad/s b. 43.3 rad/s c. 273 rad/s d. 60 rad/s 2. A grindstone spinning at the rate of
University of Florida - PHYSICS - phy2043
Chapter 8, Rotational Equilibrium and Rotational DynamicsCHAPTER 88.1 Torque 1. A vault is opened by applying a force of 300 N perpendicular to the plane of the door, 0.80 m from the hinges. Find the torque due to this force about an axis through the hi
University of Florida - PHYSICS - phy2043
Chapter 9, Solids and FluidsCHAPTER 99.1 States of Matter 9.2 The Deformation of Solids 1. Which state of matter is associated with the very highest of temperatures? a. liquid b. plasma c. gas d. solid 2. A copper wire of length 2.0 m, cross sectional a
University of Florida - PHYSICS - phy2043
Chapter 10, Thermal PhysicsCHAPTER 1010.1 Temperature and the Zeroth Law of Thermodynamics 10.2 Thermometers and Temperature Scales 1. Which best describes the relationship between two systems in thermal equilibrium? a. no net energy is exchanged b. vol
University of Florida - PHYSICS - phy2043
Chapter 11, Energy in Thermal ProcessesCHAPTER 1111.1 Heat and Internal Energy 11.2 Specific Heat 1. Arrange from smallest to largest: the BTU, the joule, and the calorie. a. BTU, J, cal b. J, cal, BTU c. cal, BTU, J d. J, BTU, cal 2. Of the following s
University of Florida - PHYSICS - phy2043
Chapter 12, The Laws of ThermodynamicsCHAPTER 1212.1 Work in Thermodynamic Processes 1. The volume of an ideal gas changes from 0.40 to 0.55 m3 although its pressure remains constant at 50 000 Pa. What work is done on the system by its environment? a. 7
University of Florida - PHYSICS - phy2043
Chapter 14, SoundCHAPTER 1414.1 Producing a Sound Wave 1. When a sine wave is used to represent a sound wave, the crest corresponds to: a. rarefaction. b. condensation. c. point where molecules vibrate at a right angle to the direction of wave travel. d
University of Florida - BIO - BSC2011
Biology, 7e (Campbell)Chapter 4: Carbon and the Molecular Diversity of LifeChapter Questions1) Organic chemistry is a science based on the study of A) functional groups. B) vital forces interacting with matter. C) carbon compounds. D) water and its int
University of Florida - BIO - BSC2011
Biology, 7e (Campbell)Chapter 8: An Introduction to MetabolismChapter Questions1) Which of the following describe(s) some aspect of metabolism? A) synthesis of macromolecules B) breakdown of macromolecules C) control of enzyme activity D) A and B only
University of Florida - BIO - BSC2011
Biology, 7e (Campbell)Chapter 10: PhotosynthesisChapter Questions1) Organisms that can exist with light as an energy source and an inorganic form of carbon and other raw materials A) are called photoautotrophs. B) do not exist in nature. C) are called
University of Florida - BIO - BSC2011
Biology, 7e (Campbell)Chapter 17: From Gene to ProteinChapter Questions1) Garrod hypothesized that "inborn errors of metabolism" such as alkaptonuria occur because A) genes dictate the production of specific enzymes, and affected individuals have genet
University of Florida - BIO - BSC2011
Biology, 7e (Campbell)Chapter 22: Descent with Modification: A Daarwinian View of LifeChapter Questions1) On which of the following did Linnaeus base his classification system? A) morphology and anatomy B) evolutionary history C) the fossil record D) A
University of Florida - BIO - BSC2011
Biology, 7e (Campbell)Chapter 23: The Evolution of PopulationsChapter Questions1) What is the most important missing evidence or observation in Darwin's theory of 1859? A) the source of genetic variation B) evidence of the overproduction of offspring C
University of Florida - BIO - BSC2011
Biology, 7e (Campbell)Chapter 46: Animal ReproductionChapter Questions1) What do budding and fragmentation have in common? A) Both are types of asexual reproduction. B) Both produce large numbers of offspring. C) Both occur in sea stars. D) Both involv
University of Florida - BIO - BSC2011
Biology, 7e (Campbell)Chapter 55: Conservation Biology and Restoration EcologyChapter Questions1) What is the estimated number of extant species on Earth? A) 1,000 to 50,000 B) 50,000 to 150,000 C) 500,000 to 1,000,000 D) 10,000,000 to 200,000,000 E) 5
University of Florida - BIO - BSC2011
Biology, 7e (Campbell)Chapter 32: An Introduction to Animal DiversityChapter Questions1) Most animals exhibit the following structures or functions except A) nervous and muscle tissue. B) unique types of intercellular junctions, such as tight junctions
東京国際大学 - SCI - 101
TCM DiagnosisPattern identification through 8 principles, Zang Fu, Pathogenic Factors, and Meridians Chills and fever (feeling of heat) - Alternating chills and fever (exterior invasion of wind/cold or wind/heat at ShaoYang stage) - Aversion to cold (win
DeVry Chicago - ENG227 - ENG227
Process-Oriented Writing & Formatting Business Messages TCOs 1, 2, 12 1 Audience analysis, persuasionChapter 1: Achieving Success Through Effective Business Communication Chapter 4: Planning Business Messages Given the task of selling a product or servic
Punjab Engineering College - ENGR - 1828839231
FACULTY OF ENGINEERING AND APPLIED SCIENCEENGR3930U-Heat Transfer Assignment #2Instructors: TA: Dr. Anand S. Joshi and Dr. Calin Zamfirescu Kevin PopeDrop Box: 11 (or submitted to the TA during tutorial or office hours) Due: February 23, 2010 - 7:30pm
Bryant - ECO - 114
Chapters6&7GDP Growth InstabilityTheMacroEconomy Aggregates Consumption(consumersspending), Demand(demandforallgoods/services), Investment,Spending,Savings Output(Q),standardofliving LongTermgrowth EconomicIndicators Shortrunvariabilityrecession R
UCLA - HUMANITIES - --
Ngoc Bui English Comp.3 Sec #9 Professor Lisovsky Ishmael Ch.1-4 Questions1. Have you ever felt you were being told a great lie, as does Kurt in the narrator's parable (1.7)? Is this some kind of "captivity" as Ishmael expresses it? At this point of the
UCLA - ENGLISH CO - --
Ngoc Bui English Comp.3 Sec#9 Lisovsky Ishmael Ch.5-8 Q&A Chapter 5 1. What new notions appear in this chapter? The idea of why mans destiny is to destroy the Earth is introduced. Mans destiny, as we have learned from Chapter 1 to Chapter 4, is to conquer
UCLA - ENGLISH CO - --
Ngoc Bui English Comp.3 Sec#9 Lisovsky Ishmael Ch.9-13 Q&A Chapter 9 1. This chapter is complicated yet compelling. What are Quinn's most memorable points in this chapter? What is the lesson behind Ishmael's parable in 9.4 through 9.6? (Try not to get too
UCLA - ENGLISH CO - --
Ngoc Bui English Comp.3 Sec#9 Lisovsky Nonzero Q&A 1. In "The Way We Were", Wright spends a lot of time talking about cultural evolution. What is it, according to him, and why is the definition important? How does it categorically differ from Quinn's (Ish
UCLA - ENGLISH CO - --
Ngoc Bui English 3 Sec#9 Professor Lisovsky Garrett Hardin Q&A 1. Somebody has just cornered you in the hallway and confided that they are certain that they'll be called upon in their next class to offer a brief synopsis of Hardin's Tragedy of the Commons
UCLA - ENGLISH CO - --
Ngoc Bui English 3 Sec#9 Professor Lisovsky Guns, Germs and Steel Questions 1. What do you think the expression "guns, germs and steel" in the source title refers to, now that you have read the excerpt from the book? I believe that with the title Guns, Ge
UCLA - ENGLISH CO - --
Ngoc Bui English Comp.3 Lisovsky Bodley Q&A1. What is the significance of cultural scale, according to Bodley? Culture scale measures differences among cultures on various social and economic dimensions, based on different modes of organizing social powe
CSU San Bernardino - ACTG - 23123
ACC 219 Quiz #1Student: _1. The Federal Accounting Standards Advisory Board (FASAB) recommends accounting principles and standards for the federal government and its agencies and state governments. True False2. The government-wide financial statements
CSU San Bernardino - ACTG - 23123
CSU San Bernardino - ACTG - 23123
ACC 219 Quiz 3Student: _1.Which of the following activities would be most appropriately recorded by an agency fund? A. B. C. D. Deposits held for customers of a city-owned electric utility. Assets held for special assessment bondholders when the city i
CSU San Bernardino - ACTG - 23123
ACC 219 Quiz #4Student: _1.Cash received by a nongovernmental NPO in year 1 that the donor stipulates is to cover operating expenses of the following year should be recognized as an "increase in temporarily restricted net assets" in year 1 and as "net
CSU San Bernardino - ACTG - 23123
Select the BEST answer to each question from those given. Each Problem is worth 4 points.1. The Financial Accounting Standards Board has the responsibility for setting accounting and financial reporting standards forA) All federal and state organization
CSU San Bernardino - ACTG - 23123
Select the BEST answer to each question from those given. Each Problem is worth 4 points.1. Which of the following would be considered a general capital asset?A) A vehicle purchased from general fund revenues. B) A vehicle purchased and maintained by an
CSU San Bernardino - ACTG - 23123
Select the BEST answer to each question from those given. Each Problem is worth 4 points.1. The Governmental Accounting Standards Board has the responsibility for setting accounting and financial reporting standards forA) State and local government enti
CSU San Bernardino - ACTG - 23123
Select the BEST answer to each question from those given. Each Problem is worth 4 points.1. Accountability for capital assets used by departments accounted for by the governmental funds of a government should be established inA) The appropriate governme
CSU San Bernardino - ACTG - 23123
Select the BEST answer to each question from those given. Each Problem is worth 4 points. 1. What is the objective of financial reporting by state and local governments? A) The same as the objectives of financial reporting by business enterprises. B) To r
CSU San Bernardino - ACCT - 34231
COMPREHENSIVE ANNUAL FINANCIAL REPORTFOR THE FISCAL YEAR ENDED JUNE 30, 2009City of FontanaCaliforniaMark N. Nuaimi, Mayor Acquanetta Warren, Mayor Pro Tem John B. Roberts, Council Member Janice Rutherford, Council Member Frank Scialdone, Council Memb
CSU San Bernardino - ACCT - 34231
CSU San Bernardino - ACCT - 34231
CSU San Bernardino - ACCT - 34231
Chapter2Principles of Accounting and Financial Reporting for State and Local GovernmentsMcGrawHill/IrwinCopyright2010byTheMcGrawHillCompanies,Inc.Allrightsreserved.Learning ObjectivesAfter studying Chapter 2, you should be able to:Explain the natur
CSU San Bernardino - ACCT - 34231
Chapter6Accounting for General LongTerm Liabilities and Debt ServiceMcGrawHill/IrwinCopyright2010byTheMcGrawHillCompanies,Inc.Allrightsreserved.Learning ObjectivesAfter studying Chapter 6, you should be able to: Explain what types of liabilities are
CSU San Bernardino - ACCT - 34231
15/eAccounting for Governmental & Nonprofit EntitiesEARL R. WILSON JACQUELINE L. RECK SUSAN C. KATTELUS11Chapter1Introduction to Accounting and Financial Reporting for Governmental and Not-forProfit EntitiesMcGrawHill/Irwin Copyright2010byTheMcGraw
CSU San Bernardino - ACCT - 34231
CSU San Bernardino - ACCT - 34231
CSU San Bernardino - ACCT - 34231
CSU San Bernardino - ACCT - 34231
CSU San Bernardino - ACCT - 34231
Chapter3Governmental Operating Statement Operating Statement Accounts; Budgetary AccountingMcGraw-Hill/IrwinCopyright 2010 by The McGraw-Hill Companies, Inc. All rights reserved.Government-wide Statement of Activities (Cont Activities (Contd) Progra
CSU San Bernardino - ACCT - 34231
CSU San Bernardino - ACCT - 34231
1/18/2010Chapter3Governmental Operating Statement Accounts; Budgetary AccountingLearning ObjectivesAfter studying Chapter 3, you should be able to: Explain how operating expenses and revenues related to governmental activities are classified and repo
CSU San Bernardino - ACCT - 34231
Chapter5Accounting for General Capital Assets and Capital ProjectsMcGraw-Hill/IrwinCopyright 2010 by The McGraw-Hill Companies, Inc. All rights reserved.What are General Capital Assets?Long-lived assets used by activities reported in governmental fu
CSU San Bernardino - ACCT - 34231
Chapter7Accounting for the BusinessType Activities of State and Local GovernmentsProprietary FundsReasons for use Enhances management of activities in which goods or services are provided on a cost-reimbursement basis to departments of the same govern
CSU San Bernardino - ACCT - 34231
Chapter 02 - Principles of Accounting and Financial Reporting for State and Local GovernmentsCHAPTER 2:PRINCIPLES OF ACCOUNTING AND FINANCIAL REPORTING FOR STATE AND LOCAL GOVERNMENTSIN CLASS EXERCISE: 2-9. General Fund Debits Cash 1,000,000 Other Fina
CSU San Bernardino - ACCT - 34231
CHAPTER 4:ACCOUNTING FOR GOVERNMENTAL OPERATING ACTIVITIES ILLUSTRATIVE TRANSACTIONS AND FINANCIAL STATEMENTSIN CLASS EXERCISE 4-4. $6,720,000 $6,720,000 $6,720,000 gross levy = gross levy - (.04 * gross levy) = (1 - .04) * gross levy = .96 * gross levy
CSU San Bernardino - ACCT - 34231
Quiz #51. Which of the following financial statement(s) reports both current and noncurrent assets and liabilities?A. Choice A B. Choice B C. Choice C D. Choice D 2. Which of the following should not be reported as a liability of the General Fund? A. Ge
CSU San Bernardino - ACCT - 34231
CHAPTER 3: GOVERNMENTAL OPERATING STATEMENT ACCOUNTS; BUDGETARY ACCOUNTING3-1.Each student should have a different governmental annual report, so will have different answers to the questions in this exercise. Some time spent in class to allow students t
CSU San Bernardino - ACCT - 34231
Accounting 468 CAFR PROJECT Due: Worth 100 points Purpose of this assignment : T he objective of this assignment is for you to learn how to read a governments financial statements and understand what those numbers mean. You will complete a financial analy
CSU San Bernardino - ACCT - 34231
CSUSB ACCOUNTING 468 ACCOUNTING FOR GOVERNMENTS AND NON-PROFIT ORGANIZATIONS HOMEWORK 3-1 Examine the CAFR. UtilizingtheCAFRobtainedforHomework11,reviewthegovernmentalfundfinancial statementsandrelateddataandgovernmentwidefinancialstatements.Noteparticula
CSU San Bernardino - ACCT - 34231
Michael Moradian 1-19-2010 Act 468 Prof. NavaroliCSUSB ACCOUNTING 468 ACCOUNTING FOR GOVERNMENTS AND NON-PROFIT ORGANIZATIONS HOMEWORK 1-1 Examine the CAFR. Downloadacopyofthemostrecentcomprehensiveannualfinancialreport(CAFR)forthe CityandCountyofDenverf
CSU San Bernardino - ACCT - 34231
CSUSB ACCOUNTING 468 ACCOUNTING FOR GOVERNMENTS AND NON-PROFIT ORGANIZATIONS HOMEWORK 2-1 Examine the CAFR. UtilizingtheCAFRobtainedforHomework11,examinethefinancialstatements includedinthefinancialsectionandanswerthefollowingquestions.IftheCAFRyouhaveobt
CSU San Bernardino - ACCT - 34231
IN CLASS EXERCISE3-8. a. Apparently, Lincoln City uses a 10-digit account number structure having three segments. Presumably, the first segment is the fund code, with 01 representing the General Fund. As the heading implies, the second segment (divided i