Ch6_TestBank
16 Pages

Ch6_TestBank

Course Number: PHYSICS phy2043, Fall 2009

College/University: University of Florida

Word Count: 4421

Rating:

Document Preview

Chapter 6, Momentum and Collisions CHAPTER 6 6.1 Momentum and Impulse 1. A valid unit for momentum is which of the following? a. kgm/s2 b. kg/m2 c. kgm/s d. Nm 2. The dimensional equivalent of the quantity impulse in terms of the fundamental quantities (mass, length, time) is which of the following? a. MLT1 b. ML2T2 c. MLT d. MLT 2 3. A 75-kg swimmer dives horizontally off a 500-kg raft. The divers speed...

Unformatted Document Excerpt
Coursehero >> Florida >> University of Florida >> PHYSICS phy2043

Course Hero has millions of student submitted documents similar to the one
below including study guides, practice problems, reference materials, practice exams, textbook help and tutor support.

Course Hero has millions of student submitted documents similar to the one below including study guides, practice problems, reference materials, practice exams, textbook help and tutor support.

6, Chapter Momentum and Collisions CHAPTER 6 6.1 Momentum and Impulse 1. A valid unit for momentum is which of the following? a. kgm/s2 b. kg/m2 c. kgm/s d. Nm 2. The dimensional equivalent of the quantity impulse in terms of the fundamental quantities (mass, length, time) is which of the following? a. MLT1 b. ML2T2 c. MLT d. MLT 2 3. A 75-kg swimmer dives horizontally off a 500-kg raft. The divers speed immediately after leaving the raft is 4.0 m/s. A micro-sensor system attached to the edge of the raft measures the time interva l during which the diver applies an impulse to the raft just prior to leaving the raft surface. If the time interval is read as 0.20 s, what is the magnitude of the average horizontal force by diver on the raft? a. 900 N b. 450 N c. 525 N d. 1 500 N 4. A 0.12-kg ball is moving at 6 m/s when it is hit by a bat, causing it to reverse direction and have a speed of 14 m/s. What is the change in the magnitude of the momentum of the ball? a. 0.39 kgm/s b. 0.42 kgm/s c. 1.3 kgm/s d. 2.4 kgm/s 5. The impulse experienced by a body is equivalent to its change in: a. velocity. b. kinetic energy. c. momentum. d. None of the above choices are valid. 71 Chapter 6, Momentum and Collisions 6. The dimensional equivalence of the quantity momentum in terms of the fundamental quantities (mass, length, time) is: a. MLT1. b. ML2T2. c. MLT. d. MLT 2. 7. Alex throws a 0.15-kg rubber ball down onto the floor. The balls speed just before impact is 6.5 m/s, and just after is 3.5 m/s. What is the change in the magnitude of the balls momentum? a. 0.09 kgm/s b. 1.5 kgm/s c. 4.3 kgm/s d. 126 kgm/s 8. Alex throws a 0.15-kg rubber ball down onto the floor. The balls speed just before impact is 6.5 m/s, and just after is 3.5 m/s. If the ball is in contact with the floor for 0.025 s, what is the magnitude of the average force applied by the floor on the ball? a. 60 N b. 133 N c. 3.0 N d. 3.5 N 9. A crane drops a 0.30 kg steel ball onto a steel plate. The balls speeds just before impact and after are 4.5 m/s and 4.2 m/s, respectively. If the ball is in contact with the plate for 0.030 s, what is the magnitude of the average force that the ball exerts on the plate during impact? a. 87 N b. 133 N c. 3.0 N d. 3.5 N 10. Jerome pitches a baseball of mass 0.20 kg. The ball arrives at home plate with a speed of 40 m/s and is batted straight back to Jerome with a return speed of 60 m/s. What is the magnitude of change in the balls momentum? a. 4.0 kgm/s b. 8.0 kgm/s c. 18 kgm/s d. 20 kgm/s 72 Chapter 6, Momentum and Collisions 11. Lonnie pitches a baseball of mass 0.20 kg. The ball arrives at home plate with a speed of 40 m/s and is batted straight back to Lonnie with a return speed of 60 m/s. If the bat is in contact with the ball for 0.050 s, what is the impulse experienced by the ball? a. 360 Ns b. 20 Ns c. 400 Ns d. 9.0 Ns 12. A ball with original momentum +4.0 kgm/s hits a wall and bounces straight back without losing any kinetic energy. The change in momentum of the ball is: a. 0. b. 4.0 kgm/s. c. 8.0 kgm/s. d. 8.0 kgm/s. 13. If a glass of water is on a table with a piece of paper under it, it is relatively easy to pull the paper out without disturbing the glass very much if the pull is done very quickly. This is because, with a quick pull: a. the force on the glass will be less. b. the momentum of the paper will be greater. c. the time for the pull will be less. d. the coefficient of kinetic friction will be less. 14. A car wash nozzle directs a steady stream of water at 1.5 kg/s, with a speed of 30 m/s, against a car window. What force does the water exert on the glass? Assume the water does not splash back. a. 11 N b. 45 N c. 110 N d. 440 N 15. The units of impulse are equivalent to: a. those of energy. b. Nm. c. kgm/s. d. those of force. 73 Chapter 6, Momentum and Collisions 6.2 Conservation of Momentum 16. A 75-kg swimmer dives horizontally off a 500-kg raft. If the divers speed immediately after leaving the raft is 4 m/s, what is the corresponding raft speed? a. 0.2 m/s b. 0.5 m/s c. 0.6 m/s d. 4.0 m/s 17. A cannon of mass 1 500 kg fires a 10 -kg shell with a velocity of 200 m/s at an angle of 45 above the horizontal. Find the recoil velocity of the cannon across the level ground. a. 1.33 m/s b. 0.94 m/s c. 2.41 m/s d. 1.94 m/s 18. The law of conservation of momentum is applicable to systems made up of objects described by which of the following? a. macroscopic b. microscopic c. interacting through friction d. All the above choices are valid. 19. A machine gun is attached to a railroad flatcar that rolls with negligible friction. If the railroad car has a mass of 6.25 104 kg, how many bullets of mass 25 g would have to be fired at 250 m/s off the back to give the railroad car a forward velocity of 0.5 m/s? a. 400 b. 2 000 c. 3 000 d. 5 000 20. Ann the Astronaut weighs 60 kg. She is space walking outside the space shuttle and pushes a 350-kg satellite away from the shuttle at 0.90 m/s. What speed does this give Ann as she moves toward the shuttle? a. 4.0 m/s b. 5.3 m/s c. 8.5 m/s d. 9.0 m/s 74 Chapter 6, Momentum and Collisions 21. A miniature spring-loaded, radio-controlled gun is mounted on an air puck. The guns bullet has a mass of 5.00 g, and the gun and puck have a combined mass of 120 g. With the system initially at rest, the radio controlled trigger releases the bullet causing the puck and empty gun to move with a speed of 0.500 m/s. What is the bullets speed? a. 4.80 m/s b. 11.5 m/s c. 48.0 m/s d. 12.0 m/s 22. A uranium nucleus (mass 238 units) at rest decays into a helium nucleus (mass 4.0 units) and a thorium nucleus (mass 234 units). If the speed of the helium nucleus is 6.0 105 m/s, what is the s peed of the thorium nucleus? a. 1.0 x 10 4 m/s b. 3.0 104 m/s c. 3.6 104 m/s d. 4.1 104 m/s 23. If the momentum of an object is tripled, its kinetic energy will change by what factor? a. zero b. one-third c. three d. nine 24. The kinetic energy of an object is quadrupled. Its momentum will change by what factor? a. zero b. two c. eight d. four 25. A moderate force will break an egg. However, an egg dropped on the road usually breaks, while one dropped on the grass usually doesnt break. This is because for the egg dropped on the grass: a. the change in momentum is greater. b. the change in momentum is less. c. the time interval for stopping is greater. d. the time interval for stopping is less. 75 Chapter 6, Momentum and Collisions 26. A 70-kg man is standing in a 20-kg boat. The man steps to the right thinking he is stepping out onto the dock. However, the following will actually happen (ignore the friction of the water or air on the boat or the man): a. The man only moves a short distance to the right while the boat moves a larger distance to the left. b. The man actually stays still while the boat moves toward the left. c. The boat doesnt move and the man moves to the right. d. None of the above. 27. A lump of clay is thrown at a wall. A rubber ball of identical mass is thrown with the same speed toward the same wall. Which statement is true? a. The clay experiences a greater change in momentum than the ball. b. The ball experiences a greater change in momentum than the clay. c. The clay and the ball experience the same change in momentum. d. It is not possible to know which object has the greater change in momentum. 28. A high-diver of mass 70 kg jumps off a board 10 m above the water. If, 1.0 s after entering the water his downward motion is stopped, what average upward force did the water exert? a. 100 N b. 686 N c. 980 N d. No answer is correct. 29. Object 1 has twice the mass of Object 2. Both objects have the same kinetic energy. Which of the following statements is true? a. Both objects can have the same magnitude of momentum. b. Object 1 has a momentum of greater magnitude than Object 2. c. The magnitude of the momentum of Object 2 is four times that of Object 1. d. All the statements are false. 30. Object 1 has twice the mass of Object 2. Each of the objects has the same magnitude of momentum. Which of the following statements is true? a. Both objects can have the same kinetic energy. b. One object has 0.707 times the kinetic energy of the other. c. One object has twice the kinetic energy of the other. d. One object has 4 times the kinetic energy of the other. 76 Chapter 6, Momentum and Collisions 31. Three satellites are launched into space connected together. Once in deep space, an explosive charge separates the three satellites and they move apart. The satellites each have different masses with m1 < m2 < m3. Which of the following statements is always true? a. The one with mass m1 receives the greatest impulse. b. The one with mass m3 receives the greatest impulse. c. The all must receive equal impulses. d. Although one or more of the above statements could be true in special cases, they are not always true. 6.3 Collisions 6.4 Glancing Collisions 32. A 20-g bullet moving at 1 000 m/s is fired through a one-kg block of wood emerging at a speed of 100 m/s. If the block had been originally at rest and is free to move, what is its resulting speed? a. 9 m/s b. 18 m/s c. 90 m/s d. 900 m/s 33. A 20-g bullet moving at 1 000 m/s is fired through a one-kg block of wood emerging at a speed of 100 m/s. What is the kinetic energy of the block that results from the collision if the block had not been moving prior to the collision and was free to move? a. 10 kJ b. 9.8 kJ c. 0.16 kJ d. 0.018 kJ 34. A 20-g bullet moving at 1 000 m/s is fired through a one-kg block of wood emerging at a speed of 100 m/s. What is the change in the kinetic energy of the bullet-block system as a result of the collision assuming the block is free to move? a. 0 J b. 9.7 kJ c. 9.7 kJ d. 18 J 35. An object of mass m moving at speed v0 strikes and object of mass 2 m which had been at rest. The first object bounces backward along its initial path at speed v0. Is this collision elastic, and if not, what is the change in kinetic energy of the system? a. The collision is elastic. b. The kinetic energy decreases by mv2. c. The kinetic energy decreases by mv2. 77 Chapter 6, Momentum and Collisions d. The kinetic energy increases by mv2. 36. A billiard ball is moving in the x-direction at 30.0 cm/s and strikes another billiard ball moving in the y-direction at 40.0 cm/s. As a r esult of the collision, the first ball moves at 50.0 cm/s, and the second ball stops. In what final direction does the first ball move? a. in the x-direction b. at an angle of 53.1o ccw from the x-direction c. at an angle of 45.0o ccw from the x-direction d. Such a collision cannot happen. 37. A billiard ball is moving in the x-direction at 30.0 cm/s and strikes another billiard ball moving in the y-direction at 40.0 cm/s. As a result of the collision, the first ball moves at 50.0 cm/s, and the second ball stops. What is the change in kinetic energy of the system as a result of the collision? a. 0 b. some positive value c. some negative value d. No answer above is correct. 38. During a snowball fight two balls with masses of 0.4 and 0.6 kg, respectively, are thrown in such a manner that they meet head-on and combine to form a single mass. The magnitude of initial velocity for each is 15 m/s. What is the speed of the 1.0-kg mass immediately after collision? a. zero b. 3 m/s c. 6 m/s d. 9 m/s 39. A 2 500-kg truck moving at 10.00 m/s strikes a car waiting at a traffic light, hooking bumpers. The two continue to move together at 7.00 m/s. What was the mass of the struck car? a. 1 730 kg b. 1 550 kg c. 1 200 kg d. 1 070 kg 40. A billiard ball collides in an elastic head-on collision with a second stationary identical ball. After the collision which of the following conditions applies to the first ball? a. maintains the same velocity as before b. has one half its initial velocity c. comes to rest d. moves in the opposite direction 78 Chapter 6, Momentum and Collisions 41. A billiard ball collides in an elastic head-on collision with a second identical ball. What is the kinetic energy of the system after the compared collision to that before collision? a. the same as b. one four th c. twice d. four times 42. In a two-body collision, if the momentum of the system is conserved, then which of the following best describes the kinetic energy after the collision? a. must be less b. must also be conserved c. may also be conserved d. is doubled in value 43. In a two-body collision, if the kinetic energy of the system is conserved, then which of the following best describes the momentum after the collision? a. must be less b. must also be conserved c. may also be conserved d. is doubled in value 44. A railroad freight car, mass 15 000 kg, is allowed to coast along a level track at a speed of 2.0 m/s. It collides and couples with a 50 000-kg loaded second car, initially at rest and with brakes released. What percentage of the initial kinetic energy of the 15 000-kg car is preserved in the two-coupled cars after collision? a. 14% b. 23% c. 86% d. 100% 45. A miniature, spring-loaded, radio-controlled gun is mounted on an air puck. The guns bullet has a mass of 5.00 g, and the gun and puck have a combined mass of 120 g. With the system initially at rest, the radio-controlled trigger releases the bullet, causing the puck and empty gun to move with a speed of 0.500 m/s. Of the total kinetic energy of the gun-puck-bullet system, what percentage is in the bullet? a. 4.0% b. 50% c. 96% d. 100% 79 Chapter 6, Momentum and Collisions 46. A 20-kg object sitting at rest is struck elastically in a head-on collision with a 10-kg object initially moving at +3.0 m/s. Find the final velocity of the 20-kg object after the collision. a. 1.0 m/s b. 2.0 m/s c. +1.5 m/s d. +2.0 m/s 47. A 0.10-kg object moving initially with a velocity of +0.20 m/s makes an elastic head-on collision with a 0.15-kg object initially at rest. What percentage of the original kinetic energy is retained by the 0.10-kg object? a. 4% b. 4% c. 50% d. 96% 48. Two billiard balls have velocities of 2.0 m/s and 1.0 m/s when they meet in an elastic head-on collision. What is the final velocity of the first ball after collision? a. 2.0 m/s b. 1.0 m/s c. 0.5 m/s d. +1 .0 m/s 49. Two objects, one less massive than the other, collide elastically and bounce back after the collision. If the two originally had velocities that were equal in size but opposite in direction, then which one will be moving faster after the collision? a. The less massive one. b. The more massive one. c. The speeds will be the same after the collision. d. There is no way to be sure without the actual masses. 50. In a partially elastic collision between two objects with unequal mass: a. the velocity of one will increase by the amount that the velocity of the other decreases. b. the momentum of one will increase by the amount that the momentum of the other decreases. c. the energy of one increases by the amount that the energy of the other decreases. d. the total momentum of the system will decrease. 80 Chapter 6, Momentum and Collisions 51. A 7.0-kg bowling ball strikes a 2.0-kg pin. The pin flies forward with a velocity of 6.0 m/s; the ball continues forward at 4.0 m/s. What was the original velocity of the ball? a. 4.0 m/s b. 5.7 m/s c. 6.6 m/s d. 3.3 m/s 52. A 1.00-kg duck is flying overhead at 1.50 m/s when a hunter fires straight up. The 0.010 0-kg bullet is moving 100 m/s when it hits the duck and stays lodged in the ducks body. What is the speed of the duck and bullet immediately after the hit? a. 1.49 m/s b. 2.48 m/s c. 1.80 m/s d. 1.78 m/s 53. Kaitlin uses a bat to hit a thrown baseball. She knocks the ball back in the direction from which it came in a partially inelastic collision. The bat, which is heavier than the baseball, continues to move in the same direction after the hit as Kaitlin follows through. Is the ball moving faster before or after it was hit? a. The ball was moving faster before it was hit. b. The ball was moving faster after it was hit. c. The ball was moving at essentially the same speed before and after the hit. d. There is insufficient information to answer this problem. 54. A tennis ball is held above and in contact with a basketball, and then both are simultaneously dropped. The tennis ball bounces off the basketball at a fairly high speed. This is because: a. the basketball falls farther than the tennis ball. b. the tennis ball is slightly shielded from the Earths gravitational pull. c. the massive basketball transfers momentum to the lighter tennis ball. d. the tennis ball has a smaller radius. 55. Two skaters, both of mass 75 kg, are on skates on a frictionless ice pond. One skater throws a 0.3-kg ball at 5 m/s to his friend, who catches it and throws it back at 5 m/s. When the first skater has caught the returned ball, what is the velocity of each of the two skaters? a. 0.02 m/s, moving apart b. 0.04 m/s, moving apart c. 0.02 m/s, moving towards each other d. 0.04 m/s, moving towards each other 81 Chapter 6, Momentum and Collisions 56. A 90-kg halfback running north with a speed of 10 m/s is tackled by a 120-kg opponent running south at 4 m/s. The collision is perfectly inelastic. Compute the velocity of the two players just after the tackle. a. 3 m/s south b. 2 m/s south c. 2 m/s north d. 3 m/s north 57. A neutron in a nuclear reactor makes an elastic head-on collision with a carbon atom initially at rest. (The mass of the carbon atom is 12 times that of the neutron.) What fraction of the neutrons kinetic energy is transferred to the carbon atom? a. 14.4% b. 28.4% c. 41.4% d. 56.6% 58. Popeye, of mass 70 kg, has just downed a can of spinach. He accelerates quickly and stops Bluto, of mass 700 kg (Bluto is very dense), who is charging in at 10 m/s. What was Popeyes speed? a. 10 m/s b. 31 m/s c. 50 m/s d. 100 m/s 59. Mitch throws a 100-g lump of clay at a 500-g target, which is at rest on a horizontal surface. After impact, the target, including the attached clay, slides 2.1 m before stopping. If the coefficient of friction is = 0.50, find the speed of the clay before impact. a. 4.5 m/s b. 12 m/s c. 27 m/s d. 36 m/s 60. Two identical 7-kg bowling balls roll toward each other. The one on the left is moving at +4 m/s while the one on the right is moving at 4 m/s. What is the velocity of each ball after they collide elastically? a. Neither is moving. b. 4 m/s, +4 m/s c. +4 m/s, 4 m/s d. 14 m/s, 14 m/s 82 Chapter 6, Momentum and Collisions 61. A 5 -kg object is moving to the right at 4 m/s and collides with another object moving to the left at 5 m/s. The objects collide and stick together. After the collision, the combined object: a. is moving to the right. b. is moving to the left. c. is at rest. d. has less kinetic energy than the system had before the collision. 62. A 5 -kg object is moving to the right at 4 m/s and collides with a 4 -kg object moving to the left at 5 m/s. The objects collide and stick together. After the collision, the combined object: a. has the same kinetic energy that the system had before the collision. b. has more kinetic energy than the system had before the collision. c. has no kinetic energy. d. has less momentum than the system had before the collision. 63. If a two-body collision is not head-on, then we may always assume that: a. momentum is conserved. b. kinetic energy is conserved. c. neither momentum nor kinetic energy are conserved. d. both momentum and kinetic energy are conserved. 64. In a system with two moving objects, when a collision occurs between the objects: a. the total kinetic energy is always conserved. b. the total momentum is always conserved. c. the total kinetic energy and total momentum are always conserved. d. neither the kinetic energy nor the momentum is conserved. 65. A billiard ball (Ball #1) moving at 5.00 m/s strikes a stationary ball (Ball #2) of the same mass. After the collision, Ball #1 moves at a speed of 4.35 m/s. Find the speed of Ball #2 after the collision. a. 1.25 m/s b. 1.44 m/s c. 2.16 m/s d. 2.47 m/s 66. A baseball infielder, mass 75.0 kg, jumps up with velocity 3.00 m/s and catches a 0.150 -kg baseball moving horizontally at 50.0 m/s. Of the following, which is closest to the final momentum of the system, infielder and baseball? a. 225 kgm/s b. 228 kgm/s c. 230 kgm/s d. 233 kgm/s 83 Chapter 6, Momentum and Collisions 67. When a collision is perfectly inelastic, then: a. all the kinetic energy is conserved. b. all the kinetic energy is gone. c. the participants stick together. d. the total momentum is zero. 6.5 Rocket Propulsion 68. A model car is propelled by a cylinder of carbon dioxide gas. The cylinder emits gas at a rate of 4.5 g/s with an exit speed of 80.0 m/s. The car has a mass of 400 g, including the CO2 cylinder. Starting from rest, what is the cars initial acceleration? a. 0.90 m/s2 b. 4.5 m/s2 c. 9.0 m/s2 d. 36 m/s 2 69. A 1 000 -kg experimental rocket sled on level frictionless rails is loaded with 50 kg of propellant. It exhausts the propellant in a 20-s burn. If the rocket, initially at rest, moves at 150 m/s after the burn, what impulse is experienced by the rocket sled? a. 1.1 105 b. 1.6 105 c. 1.5 105 d. 1.9 105 kgm/s kgm/s kgm/s kgm/s 70. A 1 000 -kg experimental rocket sled at rest on level frictionless rails is loaded with 50 kg of propellant. It exhausts the propellant in a 20-s burn. The rocket moves at 150 m/s after the burn. What average force is experienced by the rocket during the burn? a. 0.95 104 N b. 0.75 104 N c. 0.60 104 N d. 0.35 104 N 71. A helicopter stays aloft by pushing large quantities of air downward every second. What mass of air must be pushed downward at 40.0 m/s every second to keep a 1 000-kg helicopter aloft? a. 120 kg b. 245 kg c. 360 kg d. 490 kg 84 Chapter 6, Momentum and Collisions 72. A model rocket sits on the launch pad until its fuel is ignited, blasting the rocket upward. During the short time of blast-off, as the ignited fuel goes down, the rocket goes up because: a. the fuel pushes on the ground. b. air friction pushes on the escaping fuel. c. the downward force of gravity is less than the downward momentum of the fuel. d. of none of the above reasons. 73. At liftoff, the engines of the Saturn V rocket consumed 13 000 kg/s of fuel and exhausted the combustion products at 2 900 m/s. What was the total upward force (thrust) provided by the engines? a. 3.77 107 N b. 7.54 107 N c. 1.47 108 N d. 2.95 108 N 74. Neglecting gravity, doubling the exhaust velocity from a single stage rocket initially at rest changes the final velocity attainable by what factor? Assume all other variables, such as the mass of the rocket and the mass of the fuel, do not change. a. The final velocity stays the same. b. The final velocity doubles. c. The final velocity increases by a factor of 0.693. d. The final velocity increases by a factor of 0.310. 75. Neglecting gravity, doubling the exhaust velocity from a single stage rocket initially at rest changes the final kinetic energy of the burnout stage by what factor? Assume all other variables, such as the mass of the rocket and the mass of the fuel, do not change. a. It is the same. b. It doubles. c. It quadruples. d. It increases by a factor of 1.693. 76. A rocket of total mass M and with burnout mass 0.20 M attains a speed of 3 200 m/s after starting from rest in deep space. What is the exhaust velocity of the rocket? a. 1 000 m/s b. 2 000 m/s c. 3 000 m/s d. 4 000 m/s 85 Chapter 6, Momentum and Collisions CHAPTER 6 - ANSWERS # 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. Ans C A D D C A B A A D B D C B C C B D D B D A D B C A B D B C D B C C D B A B Difficulty 1 1 2 2 1 1 2 2 2 2 2 1 2 2 1 2 2 1 2 2 2 2 1 1 1 2 2 3 3 3 2 2 2 3 2 2 2 2 # 39. 40. 41. 42. 43. 44. 45. 46. 47. 48. 49. 50. 51. 52. 53. 54. 55. 56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. 71. 72. 73. 74. 75 76. Ans D C A C B B C D A B A B B D D C B C B D C B D C A B D A C A C B B D A B C B Difficulty 2 1 1 1 1 3 3 3 2 2 2 2 2 3 2 2 2 2 3 2 3 2 2 2 1 1 3 3 1 2 2 2 2 2 2 1 2 2 86

Find millions of documents on Course Hero - Study Guides, Lecture Notes, Reference Materials, Practice Exams and more. Course Hero has millions of course specific materials providing students with the best way to expand their education.

Below is a small sample set of documents:

University of Florida - PHYSICS - phy2043
Chapter 7, Rotational Motion and the Law of GravityCHAPTER 77.1 Angular Speed and Angular Acceleration 1. 2 600 rev/min is equivalent to which of the following? a. 2600 rad/s b. 43.3 rad/s c. 273 rad/s d. 60 rad/s 2. A grindstone spinning at the rate of
University of Florida - PHYSICS - phy2043
Chapter 8, Rotational Equilibrium and Rotational DynamicsCHAPTER 88.1 Torque 1. A vault is opened by applying a force of 300 N perpendicular to the plane of the door, 0.80 m from the hinges. Find the torque due to this force about an axis through the hi
University of Florida - PHYSICS - phy2043
Chapter 9, Solids and FluidsCHAPTER 99.1 States of Matter 9.2 The Deformation of Solids 1. Which state of matter is associated with the very highest of temperatures? a. liquid b. plasma c. gas d. solid 2. A copper wire of length 2.0 m, cross sectional a
University of Florida - PHYSICS - phy2043
Chapter 10, Thermal PhysicsCHAPTER 1010.1 Temperature and the Zeroth Law of Thermodynamics 10.2 Thermometers and Temperature Scales 1. Which best describes the relationship between two systems in thermal equilibrium? a. no net energy is exchanged b. vol
University of Florida - PHYSICS - phy2043
Chapter 11, Energy in Thermal ProcessesCHAPTER 1111.1 Heat and Internal Energy 11.2 Specific Heat 1. Arrange from smallest to largest: the BTU, the joule, and the calorie. a. BTU, J, cal b. J, cal, BTU c. cal, BTU, J d. J, BTU, cal 2. Of the following s
University of Florida - PHYSICS - phy2043
Chapter 12, The Laws of ThermodynamicsCHAPTER 1212.1 Work in Thermodynamic Processes 1. The volume of an ideal gas changes from 0.40 to 0.55 m3 although its pressure remains constant at 50 000 Pa. What work is done on the system by its environment? a. 7
University of Florida - PHYSICS - phy2043
Chapter 14, SoundCHAPTER 1414.1 Producing a Sound Wave 1. When a sine wave is used to represent a sound wave, the crest corresponds to: a. rarefaction. b. condensation. c. point where molecules vibrate at a right angle to the direction of wave travel. d
University of Florida - BIO - BSC2011
Biology, 7e (Campbell)Chapter 4: Carbon and the Molecular Diversity of LifeChapter Questions1) Organic chemistry is a science based on the study of A) functional groups. B) vital forces interacting with matter. C) carbon compounds. D) water and its int
University of Florida - BIO - BSC2011
Biology, 7e (Campbell)Chapter 8: An Introduction to MetabolismChapter Questions1) Which of the following describe(s) some aspect of metabolism? A) synthesis of macromolecules B) breakdown of macromolecules C) control of enzyme activity D) A and B only
University of Florida - BIO - BSC2011
Biology, 7e (Campbell)Chapter 10: PhotosynthesisChapter Questions1) Organisms that can exist with light as an energy source and an inorganic form of carbon and other raw materials A) are called photoautotrophs. B) do not exist in nature. C) are called
University of Florida - BIO - BSC2011
Biology, 7e (Campbell)Chapter 17: From Gene to ProteinChapter Questions1) Garrod hypothesized that &quot;inborn errors of metabolism&quot; such as alkaptonuria occur because A) genes dictate the production of specific enzymes, and affected individuals have genet
University of Florida - BIO - BSC2011
Biology, 7e (Campbell)Chapter 22: Descent with Modification: A Daarwinian View of LifeChapter Questions1) On which of the following did Linnaeus base his classification system? A) morphology and anatomy B) evolutionary history C) the fossil record D) A
University of Florida - BIO - BSC2011
Biology, 7e (Campbell)Chapter 23: The Evolution of PopulationsChapter Questions1) What is the most important missing evidence or observation in Darwin's theory of 1859? A) the source of genetic variation B) evidence of the overproduction of offspring C
University of Florida - BIO - BSC2011
Biology, 7e (Campbell)Chapter 46: Animal ReproductionChapter Questions1) What do budding and fragmentation have in common? A) Both are types of asexual reproduction. B) Both produce large numbers of offspring. C) Both occur in sea stars. D) Both involv
University of Florida - BIO - BSC2011
Biology, 7e (Campbell)Chapter 55: Conservation Biology and Restoration EcologyChapter Questions1) What is the estimated number of extant species on Earth? A) 1,000 to 50,000 B) 50,000 to 150,000 C) 500,000 to 1,000,000 D) 10,000,000 to 200,000,000 E) 5
University of Florida - BIO - BSC2011
Biology, 7e (Campbell)Chapter 32: An Introduction to Animal DiversityChapter Questions1) Most animals exhibit the following structures or functions except A) nervous and muscle tissue. B) unique types of intercellular junctions, such as tight junctions
東京国際大学 - SCI - 101
TCM DiagnosisPattern identification through 8 principles, Zang Fu, Pathogenic Factors, and Meridians Chills and fever (feeling of heat) - Alternating chills and fever (exterior invasion of wind/cold or wind/heat at ShaoYang stage) - Aversion to cold (win
DeVry Chicago - ENG227 - ENG227
Process-Oriented Writing &amp; Formatting Business Messages TCOs 1, 2, 12 1 Audience analysis, persuasionChapter 1: Achieving Success Through Effective Business Communication Chapter 4: Planning Business Messages Given the task of selling a product or servic
Punjab Engineering College - ENGR - 1828839231
FACULTY OF ENGINEERING AND APPLIED SCIENCEENGR3930U-Heat Transfer Assignment #2Instructors: TA: Dr. Anand S. Joshi and Dr. Calin Zamfirescu Kevin PopeDrop Box: 11 (or submitted to the TA during tutorial or office hours) Due: February 23, 2010 - 7:30pm
Bryant - ECO - 114
Chapters6&amp;7GDP Growth InstabilityTheMacroEconomy Aggregates Consumption(consumersspending), Demand(demandforallgoods/services), Investment,Spending,Savings Output(Q),standardofliving LongTermgrowth EconomicIndicators Shortrunvariabilityrecession R
UCLA - HUMANITIES - --
Ngoc Bui English Comp.3 Sec #9 Professor Lisovsky Ishmael Ch.1-4 Questions1. Have you ever felt you were being told a great lie, as does Kurt in the narrator's parable (1.7)? Is this some kind of &quot;captivity&quot; as Ishmael expresses it? At this point of the
UCLA - ENGLISH CO - --
Ngoc Bui English Comp.3 Sec#9 Lisovsky Ishmael Ch.5-8 Q&amp;A Chapter 5 1. What new notions appear in this chapter? The idea of why mans destiny is to destroy the Earth is introduced. Mans destiny, as we have learned from Chapter 1 to Chapter 4, is to conquer
UCLA - ENGLISH CO - --
Ngoc Bui English Comp.3 Sec#9 Lisovsky Ishmael Ch.9-13 Q&amp;A Chapter 9 1. This chapter is complicated yet compelling. What are Quinn's most memorable points in this chapter? What is the lesson behind Ishmael's parable in 9.4 through 9.6? (Try not to get too
UCLA - ENGLISH CO - --
Ngoc Bui English Comp.3 Sec#9 Lisovsky Nonzero Q&amp;A 1. In &quot;The Way We Were&quot;, Wright spends a lot of time talking about cultural evolution. What is it, according to him, and why is the definition important? How does it categorically differ from Quinn's (Ish
UCLA - ENGLISH CO - --
Ngoc Bui English 3 Sec#9 Professor Lisovsky Garrett Hardin Q&amp;A 1. Somebody has just cornered you in the hallway and confided that they are certain that they'll be called upon in their next class to offer a brief synopsis of Hardin's Tragedy of the Commons
UCLA - ENGLISH CO - --
Ngoc Bui English 3 Sec#9 Professor Lisovsky Guns, Germs and Steel Questions 1. What do you think the expression &quot;guns, germs and steel&quot; in the source title refers to, now that you have read the excerpt from the book? I believe that with the title Guns, Ge
UCLA - ENGLISH CO - --
Ngoc Bui English Comp.3 Lisovsky Bodley Q&amp;A1. What is the significance of cultural scale, according to Bodley? Culture scale measures differences among cultures on various social and economic dimensions, based on different modes of organizing social powe
CSU San Bernardino - ACTG - 23123
ACC 219 Quiz #1Student: _1. The Federal Accounting Standards Advisory Board (FASAB) recommends accounting principles and standards for the federal government and its agencies and state governments. True False2. The government-wide financial statements
CSU San Bernardino - ACTG - 23123
CSU San Bernardino - ACTG - 23123
ACC 219 Quiz 3Student: _1.Which of the following activities would be most appropriately recorded by an agency fund? A. B. C. D. Deposits held for customers of a city-owned electric utility. Assets held for special assessment bondholders when the city i
CSU San Bernardino - ACTG - 23123
ACC 219 Quiz #4Student: _1.Cash received by a nongovernmental NPO in year 1 that the donor stipulates is to cover operating expenses of the following year should be recognized as an &quot;increase in temporarily restricted net assets&quot; in year 1 and as &quot;net
CSU San Bernardino - ACTG - 23123
Select the BEST answer to each question from those given. Each Problem is worth 4 points.1. The Financial Accounting Standards Board has the responsibility for setting accounting and financial reporting standards forA) All federal and state organization
CSU San Bernardino - ACTG - 23123
Select the BEST answer to each question from those given. Each Problem is worth 4 points.1. Which of the following would be considered a general capital asset?A) A vehicle purchased from general fund revenues. B) A vehicle purchased and maintained by an
CSU San Bernardino - ACTG - 23123
Select the BEST answer to each question from those given. Each Problem is worth 4 points.1. The Governmental Accounting Standards Board has the responsibility for setting accounting and financial reporting standards forA) State and local government enti
CSU San Bernardino - ACTG - 23123
Select the BEST answer to each question from those given. Each Problem is worth 4 points.1. Accountability for capital assets used by departments accounted for by the governmental funds of a government should be established inA) The appropriate governme
CSU San Bernardino - ACTG - 23123
Select the BEST answer to each question from those given. Each Problem is worth 4 points. 1. What is the objective of financial reporting by state and local governments? A) The same as the objectives of financial reporting by business enterprises. B) To r
CSU San Bernardino - ACCT - 34231
COMPREHENSIVE ANNUAL FINANCIAL REPORTFOR THE FISCAL YEAR ENDED JUNE 30, 2009City of FontanaCaliforniaMark N. Nuaimi, Mayor Acquanetta Warren, Mayor Pro Tem John B. Roberts, Council Member Janice Rutherford, Council Member Frank Scialdone, Council Memb
CSU San Bernardino - ACCT - 34231
CSU San Bernardino - ACCT - 34231
CSU San Bernardino - ACCT - 34231
Chapter2Principles of Accounting and Financial Reporting for State and Local GovernmentsMcGrawHill/IrwinCopyright2010byTheMcGrawHillCompanies,Inc.Allrightsreserved.Learning ObjectivesAfter studying Chapter 2, you should be able to:Explain the natur
CSU San Bernardino - ACCT - 34231
Chapter6Accounting for General LongTerm Liabilities and Debt ServiceMcGrawHill/IrwinCopyright2010byTheMcGrawHillCompanies,Inc.Allrightsreserved.Learning ObjectivesAfter studying Chapter 6, you should be able to: Explain what types of liabilities are
CSU San Bernardino - ACCT - 34231
15/eAccounting for Governmental &amp; Nonprofit EntitiesEARL R. WILSON JACQUELINE L. RECK SUSAN C. KATTELUS11Chapter1Introduction to Accounting and Financial Reporting for Governmental and Not-forProfit EntitiesMcGrawHill/Irwin Copyright2010byTheMcGraw
CSU San Bernardino - ACCT - 34231
CSU San Bernardino - ACCT - 34231
CSU San Bernardino - ACCT - 34231
CSU San Bernardino - ACCT - 34231
CSU San Bernardino - ACCT - 34231
Chapter3Governmental Operating Statement Operating Statement Accounts; Budgetary AccountingMcGraw-Hill/IrwinCopyright 2010 by The McGraw-Hill Companies, Inc. All rights reserved.Government-wide Statement of Activities (Cont Activities (Contd) Progra
CSU San Bernardino - ACCT - 34231
CSU San Bernardino - ACCT - 34231
1/18/2010Chapter3Governmental Operating Statement Accounts; Budgetary AccountingLearning ObjectivesAfter studying Chapter 3, you should be able to: Explain how operating expenses and revenues related to governmental activities are classified and repo
CSU San Bernardino - ACCT - 34231
Chapter5Accounting for General Capital Assets and Capital ProjectsMcGraw-Hill/IrwinCopyright 2010 by The McGraw-Hill Companies, Inc. All rights reserved.What are General Capital Assets?Long-lived assets used by activities reported in governmental fu
CSU San Bernardino - ACCT - 34231
Chapter7Accounting for the BusinessType Activities of State and Local GovernmentsProprietary FundsReasons for use Enhances management of activities in which goods or services are provided on a cost-reimbursement basis to departments of the same govern
CSU San Bernardino - ACCT - 34231
Chapter 02 - Principles of Accounting and Financial Reporting for State and Local GovernmentsCHAPTER 2:PRINCIPLES OF ACCOUNTING AND FINANCIAL REPORTING FOR STATE AND LOCAL GOVERNMENTSIN CLASS EXERCISE: 2-9. General Fund Debits Cash 1,000,000 Other Fina
CSU San Bernardino - ACCT - 34231
CHAPTER 4:ACCOUNTING FOR GOVERNMENTAL OPERATING ACTIVITIES ILLUSTRATIVE TRANSACTIONS AND FINANCIAL STATEMENTSIN CLASS EXERCISE 4-4. $6,720,000 $6,720,000 $6,720,000 gross levy = gross levy - (.04 * gross levy) = (1 - .04) * gross levy = .96 * gross levy
CSU San Bernardino - ACCT - 34231
Quiz #51. Which of the following financial statement(s) reports both current and noncurrent assets and liabilities?A. Choice A B. Choice B C. Choice C D. Choice D 2. Which of the following should not be reported as a liability of the General Fund? A. Ge
CSU San Bernardino - ACCT - 34231
CHAPTER 3: GOVERNMENTAL OPERATING STATEMENT ACCOUNTS; BUDGETARY ACCOUNTING3-1.Each student should have a different governmental annual report, so will have different answers to the questions in this exercise. Some time spent in class to allow students t
CSU San Bernardino - ACCT - 34231
Accounting 468 CAFR PROJECT Due: Worth 100 points Purpose of this assignment : T he objective of this assignment is for you to learn how to read a governments financial statements and understand what those numbers mean. You will complete a financial analy
CSU San Bernardino - ACCT - 34231
CSUSB ACCOUNTING 468 ACCOUNTING FOR GOVERNMENTS AND NON-PROFIT ORGANIZATIONS HOMEWORK 3-1 Examine the CAFR. UtilizingtheCAFRobtainedforHomework11,reviewthegovernmentalfundfinancial statementsandrelateddataandgovernmentwidefinancialstatements.Noteparticula
CSU San Bernardino - ACCT - 34231
Michael Moradian 1-19-2010 Act 468 Prof. NavaroliCSUSB ACCOUNTING 468 ACCOUNTING FOR GOVERNMENTS AND NON-PROFIT ORGANIZATIONS HOMEWORK 1-1 Examine the CAFR. Downloadacopyofthemostrecentcomprehensiveannualfinancialreport(CAFR)forthe CityandCountyofDenverf
CSU San Bernardino - ACCT - 34231
CSUSB ACCOUNTING 468 ACCOUNTING FOR GOVERNMENTS AND NON-PROFIT ORGANIZATIONS HOMEWORK 2-1 Examine the CAFR. UtilizingtheCAFRobtainedforHomework11,examinethefinancialstatements includedinthefinancialsectionandanswerthefollowingquestions.IftheCAFRyouhaveobt
CSU San Bernardino - ACCT - 34231
IN CLASS EXERCISE3-8. a. Apparently, Lincoln City uses a 10-digit account number structure having three segments. Presumably, the first segment is the fund code, with 01 representing the General Fund. As the heading implies, the second segment (divided i
CSU San Bernardino - ACCT - 42123
M ichael Moradian Prof. Henry Acct 539 2-4-2010 Chapter 4 Analysis Case1. The way in which Time Warner initially determined its goodwill during theacquisition date is quiet simple. Time Warner took the Fair Value of AOL and compared that to the book val