100e3s09
6 Pages

100e3s09

Subject/Unit Code: PSYCH100, Semester Three 2010

University or Institution: University of Adelaide

Word Count: 2129

Rating:

Document Preview

P sychology 100 Exam 3 Spring 2009 A 1 . An essay exam is most similar to the __________ method of measuring retention. a. recognition b. recall c. relearning d. production 2. If a child of age 10 made a mental age score of 8 on the Binet test, his IQ would be a. 80 b. 100 c. 125 d. 75 3. Interference effects on retention are greatest when the interfering learn ing is a. similar to the material to be...

Unformatted Document Excerpt
Coursehero >> Australia >> University of Adelaide >> PSYCH 100

Course Hero has millions of student submitted documents similar to the one
below including study guides, practice problems, reference materials, practice exams, textbook help and tutor support.

Course Hero has millions of student submitted documents similar to the one below including study guides, practice problems, reference materials, practice exams, textbook help and tutor support.

sychology P 100 Exam 3 Spring 2009 A 1 . An essay exam is most similar to the __________ method of measuring retention. a. recognition b. recall c. relearning d. production 2. If a child of age 10 made a mental age score of 8 on the Binet test, his IQ would be a. 80 b. 100 c. 125 d. 75 3. Interference effects on retention are greatest when the interfering learn ing is a. similar to the material to be remembered b. dissimilar to the material to be remembered c. unrelated to the material to be remembered d. similarity of the materials does not seem to affect retention 4. Which level of processing should result in the longest lasting memory codes? a. structural encoding b. mnemonic encoding c. semantic encoding d. phonemic encoding 5. The memory system that contains words, definitions, events, and ideas is the a. episodic memory system b. declarative memory system c. procedural memory system d. assimilative memory system 6. Terman's longitudinal study of gifted individuals has shown that gifted children a. tend to be below average in physical and emotional health b. tend to be above average in physical and emotional health c. become adults who are no more successful than average d. tend to conform to society's traditional view of the gifted 7. Research has related which of the following physiological processes to memory functioning? a. alterations in synaptic transmission b. the creation of localized neural circuits in the brain c. hormonal fluctuations d. all three of these physiological processes 8. If a test accurately measures what it was designed to m easure, we would say that the test is a. valid b. empirical c. normative d. consistent 9. The memory system that has an almost unlimited storage capacity is a. time-based memory b. long-term memory c. working memory d. auditory sensory memory 10. Loftus' work on eyewitness testimony has clearly demonstrated that a. memory errors come mostly from erroneous original encoding b. most memory errors are constructive c. information given after an event can alter a person's memory of the event d. most memory errors are simply omissions of details of the event 1 1. A retrieval cue is a. a brain structure stimulus used to locate a particular mem ory b. the same thing as an elaboration encoding variable c. a stimulus associated with a memory that is used to locate that memory d. always based on the mood you were in when a memory was first encoded 12. Focusing awareness on a narrow range of stimuli or events involves a. encoding b. attention c. elaboration d. clustering 13. Larry tells you that his 10-year-old cousin recently completed an intelligence test that translated raw scores into deviation IQ scores. Larry knows that his cousin's score was 120, but he is not sure what this means. You should tell him that his cousin a. scored below the mean for 10-year-olds b. answered 120 questions correctly on the test c. scored above the mean for 10-year-olds d. scored at the mean for the average 12-year-old 14. If you suffer from an inability to recall old memories as a result of brain trauma, you have a case of a. anterograde amnesia b. retrograde amnesia c. Korsakov's syndrome d. limbic system inversion 15. Which of the following appears to be the most responsible for ethnic differences in IQ? a. genetic differences between ethnic groups b. culturally biased tests c. poor rapport between a nonminority test giver and a minority test taker d. the cultural disadvantages associated with a lower-class upbringing 16. A spelling test is an example of an a. intelligence test b. analytical test c. aptitude test d. achievemen t test 17. In studies of long-term memory, researchers have found that a. the mere passage of time is the sole cause of forgetting b. the passage of time is more influential than what happens during the time interval c. the passage of time is not as influential as what happens during the time interval d. subjects who sleep during the retention interval forget more than those who remain awake 18. The process of making attributions about the origins of memories is referred to as a. reality monitoring b. source monitoring c. buffering d. a contraindication 19. If environment affects intelligence, you should predict that the IQs of children who stay in understaffed orphanages will a. gradually decline as they grow older b. show the normal increases with development c. start out low, but gradually increase as they reach puberty d. be fairly normal until they reach puberty, when there will be a sharp decline 20. The vast majority of retarded people are classified as a. mildly retarded b. moderately retarded c. significantly retarded d. severely retarded 2 1. Wh at do intelligence tests actually measure? a. only knowledge b. only potential c. a blend of knowledge and potential d. test-taking expertise 22. Krista is 28 years old. Sh e was burn ed quite badly in a kitchen accident when she was seven years old. Today, even though her parents still sometimes mention the kitchen accident, Krista has no memory of ever being burned. According to Freud, Krista may be a. showing signs of proactive interference b. experiencing retrograde amnesia c. experiencing the misinformation effect d. using repression to keep the distressing memories buried in the unconscious 23. Saying that the heritability of intelligence is 70 percent would mean that a. 70 percent of a person's intelligence is due to heredity b. 70 percent of the variability of intelligence scores in a grou p is accounted for by genetic variation c. 30 percent of a person's intelligence is due to environmental factors d. the correlation in IQ scores between identical twins should be approximately +0.70 24. Brenna took a test designed to measure her creativity. She tells you that her final score on the test was 70. She knows you are taking a psychology class, so she asks you what this score means. You should tell Brenna a. that you can't interpret her score without knowing the norms for the test b. 70 is probably a high score since most tests have a maximum score of 80 c. she will need to take the test again before her score can be accurately interpreted d. 70 is probably a low score since most tests have an average score of 100 25. The consensus among m ost researchers is that the heritability of intelligence is a. close to 100 percent b. approximately 80 percent c. around 60 percent d. less than 40 percent 26. The process of deciding on whether a memory is based on an external source or an internal source is referred to as a. reality monitoring b. transmogrification c. either an internal or external attribution the d. locus of causality 27. The correlation between a group's scores on an industrial aptitude test and actual performance on the indu strial job w ould describe th e test's a. content validity b. construct validity c. criterion-related validity d. reliability 28. The environmental hypothesis suggests that m ental retardation is a. best defined as the inability to adjust satisfactorily to one's environment b. a label used to direct slow learners into special education programs c. caused by environmental deficiencies in about 50 percent of cases d. caused by various unfavorable environmental factors 29. If a test yields nearly identical scores when it is retaken after a 2-month interval, the test is said to be a. valid b. reliable c. significant d. standardized 30. Roland is an architect wh o can design dream hom es based on vague ideas and images that his clients bring to him. According to Howard G ardner's theory of multiple intelligences, Roland is likely to score high in which of the following? a. intrapersonal intelligence b. interpersonal intelligence c. spatial intelligence d. logical-mathematical intelligence 3 1. Diagnosticians are ab le to pin down an organic cause for retardation in a. fewer than 25 percent of all cases b. approximately 40 percent of all cases c. 50 to 60 percent of all cases d. more than 85 percent of all cases 32. When you listen to a lecture, the information is held in ___ _______ mem ory until you write it in your notes. a. trace b. sensory c. short-term d. long-term 33. __________ occurs when new information impairs the retention of previously learned information. a. Retroactive interference b. Proactive interference c. Retrograde amnesia d. An terograde amnesia 34. The idea that when you think about a word it triggers related words is referred to as a. a conceptual hierarchy response b. clustering c. elaborative rehearsal d. spreading activation within a semantic netw ork 35. If you're thinking about your plans for the weekend while you are reading your psychology textbook, the reason you will probably forget most of w hat you read is that you've used __________ encoding, which is inferior to __________ encoding for retention of verbal material. a. phonemic; semantic b. semantic; reconstructive c. phonemic; proactive d. proactive; semantic 36. Mem ory of "chronological" and "dated" personal experiences is referred to as a. semantic memory b. declarative mem ory c. implicit memory d. episodic mem ory 37. A tentative answer to the heredity versus environment question with respect to intelligence is that a. heredity is the major factor b. environment is the major factor c. the environm ent puts limits on the effects of heredity d. heredity may set certain limits on intelligence, and environmental factors determ ine where we fall within those lim its 38. Which of the following is N OT o ne of the parts of Sternberg's triarchic theory of intelligence? a. contextual subtheory b. general mental ability subtheory c. experiential subtheory d. componential subtheory 39. A student's organized set of expectations ab out how a college professor is supposed to act is an example of a a. schema b. chunk c. semantic netw ork d. script 40. The encoding specificity principle states that a. forgetting is due only to the passage of time b. forgetting is usually due to interference from competing memories c. retrieval failure is often due to a mismatch between the available retrieval cues and the memory code d. forgetting involves purposeful suppression of memories 4 1. Which of the following statements regarding heredity and intelligence is L EAST a ccurate? a. Siblings reared together have higher correlations on IQ than do siblings reared apart. b. Identical twins show higher correlations on IQ than do fraternal twins. c. Fraternal twins reared together have higher correlations on IQ than do identical twins reared apart. d. Fraternal twins reared together have higher correlations on IQ than do non -twin siblings reared together. 42. In which of the following countries are IQ tests L EAST l ikely to be used? a. China b. Britain c. France d. Au stralia 43. An elementary school child is given a test designed to determine whether or not she should be placed in a class of "gifted " children . The test is probably a. an intelligence test b. an achievem ent test c. a personality test d. a vocabulary test 44. Damage to which of the followin g is m ost likely to cause deficits in long-term m emory? a. limbic system b. hippocampal region c. sympathetic nervous system d. Broca's area 45. According to Badd ely, short-term or working m emory does N OT i nclude which of the following components? a. a rehearsal loop b. a feature-detection element c. a visuospatial sketchpad d. an executive control system 46. The long-lasting increase in neural excitability at synapses of a specific neural pathway is referred to as a. spreading cortical activation b. long-term potentiation c. transfer-appropriate excitation d. an engram process 47. Because he believed that all cognitive abilities, including specific ones like num erical reasoning and memory, depend heavily on general intelligence, __________ contributed to the view that intelligence is a sin gle general ability. a. L. L. Thurstone c. Robert Sternb erg b. Howard Gardner d. Charles Spearman 4 8. The Binet-Simon scale of intelligence expressed a child's score in terms of a. mental age b. a potential score c. a percentile score d. an intelligence quotient 49. Ivan's bank assigned him a personal identification number (P IN) of 8624 when he was first issued his credit card. Last week a different company bought out the credit card division and Ivan was issued a new PIN of 9317. If Ivan experiences proactive interference when he enters his PIN, you would expect that he will enter the digits a. 9317, his new PIN b. 9324, using the last two digits of his old number in error c. 8617, using the first two digits of his old number in error d. 8624, his old PIN 50. Most tests using the deviation IQ set the mean at a. 10 points and the standard deviation at 5 points b. 50 points and the standard deviation at 10 points c. 100 points and the standard deviation at 15 points d. 120 points and the standard deviation at 20 points e3 A Answer Section 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40. 41. 42. 43. 44. 45. 46. 47. 48. 49. 50. B A A C B B D A B C C B C B D D C B A A C D B A C A C D B C A C A D A D D B A C C A A B B B D A D C

Find millions of documents on Course Hero - Study Guides, Lecture Notes, Reference Materials, Practice Exams and more. Course Hero has millions of course specific materials providing students with the best way to expand their education.

Below is a small sample set of documents:

University of Louisville - PSYC - 110
PSYCHOLOGY STUDY GUIDE TEST 4 MODULE 43 Att r ibution theory - theory of personality that seeks to explain how we decide what the specific causes of that person's behavior are Situational causes perceived causes of behavior that are based on environmental
University of Louisville - PSYC - 110
Positive = adding Psychology Study Guide something Increase likelihood that the preceding behavior will be repeated. Negative = removing something Test 2 Chap. 5, 6, & 7 Classical Conditioning involuntary type of learning in which a neutral stimulus is pa
University of Louisville - PSYC - 110
Psychology Test 1 Chapters 1, 2, & 4 Chapter 1Psychology the scientific study of behavior & mental process Goals of Psychology: 1. Describe 2. Predict Human behavior & mental process 3. Explain 4. Help change and improve the lives of people Subfields: Be
University of Louisiana at Monroe - MATH - 205
Sales Analysis Year Sales (x $ 1,000) 1980 9,000 1981 9,500 1982 10,100 1983 11,000 1984 11,500 1985 11,700 1986 11,800 1987 12,500 1988 12,600 1989 12,650 1990 12,750 1991 12,800 1992 13,000 1993 13,000 1994 12,500 1995 11,500 1996 12,000 1997 13,500 199
University of Louisiana at Monroe - MATH - 205
Advanced Payroll Spreadsheet Employee Mary Ann Bailey George Crockett David Zimmer Hours Worked Hourly Rate Regular Pay Overtime Pay 45 9.5 $380.00 $71.25 36 7.25 $261.00 $ 25 8.35 $208.75 $ TOTAL 106 $849.75 $71.25 Assumptions Regular Hours Overtime Rat
University of Louisiana at Monroe - ECON - 201
GDP Research - EXTRA POINT ASSIGNMENT Due IN CLASS April 21st Name: Date: (This page must be hand-written; PRINT, please!) Visit the Bureau of Economic Analysis Web Site www.bea.gov and access the following information: 16. Visit www.bea.gov. Under Nation
University of Louisiana at Monroe - ECON - 201
ECON 201 (SP2010) Exam 3 Study Guide GOOD LUCK! During a period of Demand- pull inflation, what Monetary Policy or Fiscal Policy should be applied and how would that policy affect the level of investment and aggregate demand? How does a reduction/increase
University of Louisiana at Monroe - ECON - 201
ECON 201 FINAL EXAM STUDY GUIDE SPRING 2010 Microeconomics vs. Macroeconomics Production Possibilities Curve Opportunity Cost Positive vs. Normative Statements Scarcity Problem Economic Perspective Characteristics of the Market System vs. Command Economie
University of Louisiana at Monroe - ECON - 201
Callie Gagnard April 19, 2010 In the article "US Cannot Afford Another `Lost Decade' For Unemployment" the author discusses how the unemployment rate of the United States is affecting the recession of our country. The problems that are taking place in the
University of Louisiana at Monroe - ECON - 201
ECON 201 OUTLINE Chapter 4 The U.S. Economy: Private and Public Sectors (Directions: Please read Chapter 4 and make notes according to this outline to prepare for Exam 2.) I. (Preface) Private vs. Public Sectors of the U.S. Economy a. Private Sector inclu
University of Louisiana at Monroe - ECON - 201
Callie Gagnard April 28, 2010 In the article "U.S. Fiscal Policy Does Not Cheat Future Generations" the author, Neil Buchanan, explains and supports his reasoning for believing that the current generation is not harming the future generation. The accusati
University of Louisiana at Monroe - BSAT - 205
Internet Search Assignment1. What does Temple Grandin, Ph.D. do, and why would you feel her story is important? She is a Professor at Colorado State University who teaches Animal Science. Along with being a professor, she is the designer of a livestock h
University of Louisiana at Monroe - ACCT - 201
Topic Study Guide 201 1. Forms of business organizations and characteristics of each; advantages/disadvantages of each a. Sole proprietorship b. Partnership An association of two or more persons to carry on as co-owners of abusiness for profit c. Corpora
University of Louisiana at Monroe - ACCT - 201
ACCT 201 Ethics Case* Spring 2010 NAME: _Callie Gagnard_ MAJOR: Marketing_Please complete items 1 through 4 by typing in your answers in the space provided. Due on Tu esday February 9thBill has just started working for a major grocery store as a check-o
Messenger - ECON - 303
ECON 303 Name_ Intermediate Macroeconomic Theory Spring 2008 Dr. Dao Answer to Second Exam1.Assume that Jeannie Drago is trying to allocate her consumption over two periods of life: work and retirement. Each period is to last 20 years. To simplify, assu
Aarhus Universitet - ECON - 221
1CHAPTER 3 Product Costing: Manufacturing Processes, Cost Terminology, and Cost Flows 2009 Cengage LearningManufacturing, Merchandising and Service OrganizationsManufacturing: Take raw materials and produce new products from them. Merchandising: Retai
CUHK - EF - EF4421
Chapter 9 The Capital Asset Pricing ModelMultiple Choice Questions 1. In the context of the Capital Asset Pricing Model (CAPM) the relevant measure of risk is A) unique risk. B) beta. C) standard deviation of returns. D) variance of returns. E) none of t
CUHK - EF - EF4421
Chapter 8 Index ModelsMultiple Choice Questions 1. As diversification increases, the total variance of a portfolio approaches _. A) 0 B) 1 C) the variance of the market portfolio D) infinity E) none of the above Answer: C Difficulty: Easy Rationale: As m
CUHK - EF - EF4421
Chapter 7 Capital Allocation Between the Risky Asset and the Risk-Free AssetMultiple Choice Questions 1. The Capital Allocation Line can be described as the A) investment opportunity set formed with a risky asset and a risk-free asset. B) investment oppo
CUHK - EF - EF4421
Chapter 6 Risk Aversion and Capital Allocation to Risky AssetsMultiple Choice Questions 1. Which of the following statements regarding risk-averse investors is true? A) They only care about the rate of return. B) They accept investments that are fair gam
CUHK - EF - EF4421
Chapter 5 History of Interest Rates and Risk PremiumsMultiple Choice Questions 1. Over the past year you earned a nominal rate of interest of 10 percent on your money. The inflation rate was 5 percent over the same period. The exact actual growth rate of
Campbell - BIOLOGY - BILD3
ANIMALS & INVERTEBRATESI. INTRODUCTION TO THE ANIMAL KINGDOM0. KINGDOM ANIMALIA 1. Multicellular, eukaryotic heterotrophs that lack cell walls 2. Invertebrates no backbone (vertebral column) 3. Vertebrates animals w/ backbone 4. Homeostasis often mainta
Simon Fraser - BUS - 254
Chapter 1Managerial Accounting and the Business EnvironmentSolutions to Questions11 Managerial accounting is concerned with providing information to managers for their use internally in the organization. Financial accounting is concerned with providing
Simon Fraser - BUS - 254
Chapter 2Cost Terms, Concepts, and ClassificationsSolutions to Questions21 The three major elements of product costs in a manufacturing company are direct materials, direct labor, and manufacturing overhead. 22 a. Direct materials are an integral part
Simon Fraser - BUS - 254
Chapter 3Systems Design: JobOrder CostingSolutions to Questions31 By definition, overhead consists of costs that cannot practically be traced to products or jobs. Therefore, overhead costs must be allocated rather than traced if they are to be assigned
Simon Fraser - BUS - 254
Chapter 4Systems Design: Process CostingSolutions to Questions41 A process costing system is appropriate in situations where a homogeneous product is produced on a continuous basis. 42 1. Joborder costing and process costing have the same basic purpose
Simon Fraser - BUS - 254
Chapter 8ActivityBased Costing: A Tool to Aid Decision MakingSolutions to Questions81 Activitybased costing differs from traditional costing systems in a number of ways. In activitybased costing, nonmanufacturing as well as manufacturing costs may be a
Simon Fraser - BUS - 254
Chapter 9Profit PlanningSolutions to Questions91 A budget is a detailed plan outlining the acquisition and use of financial and other resources over some given time period. As such, it represents a plan for the future expressed in formal quantitative t
Simon Fraser - BUS - 254
Chapter 10Standard Costs and the Balanced ScorecardSolutions to Questions101 A quantity standard indicates how much of an input should be used to make a unit of output. The quantity might be measured in terms of units of direct materials or hours of di
Simon Fraser - BUS - 254
Chapter 11Flexible Budgets and Overhead AnalysisSolutions to Questions111 A static budget is a budget geared toward a single level of activity. A static budget remains unchanged even if the activity level changes. 112 A flexible budget can be adjusted
Simon Fraser - BUS - 254
Chapter 12Segment Reporting and DecentralizationSolutions to Questions121 In a decentralized organization, decisionmaking isn't confined to a few top executives, but rather is spread throughout the organization with lowerlevel managers and other employ
Simon Fraser - BUS - 254
Chapter 14Capital Budgeting DecisionsSolutions to Questions141 Capital budgeting screening decisions concern whether a proposed investment project meets some preset standard for acceptance, such as a 15% rate of return. Capital budgeting preference dec
Simon Fraser - BUS - 254
Chapter 15Service Department Costing: An Activity ApproachSolutions to Questions151 Operating departments are the units in an organization within which the central purposes of the organization are carried out. By contrast, service departments provide s
Simon Fraser - BUS - 254
Chapter 16"How Well Am I Doing?" Statement of Cash FlowsSolutions to Questions161 The purpose of a statement of cash flows is to highlight the major activities that have provided cash and that have used cash during a period and to show the resulting ef
Simon Fraser - BUS - 254
Chapter 17"How Well Am I Doing?" Financial Statement AnalysisSolutions to Questions171 Horizontal analysis involves examining how a particular item on a financial statement such as sales revenues behaves over time. Vertical analysis involves analysis o
Simon Fraser - BUS - 312
Sheet1BUS312 Sample mid term exam.Ver A Question #1 CCA Rate UCC Net acquisitions Tax rate Additional taxable income Cancelled by capital gain of Only sale purchase price Selling price Question #2 What the CEO means : If one sells the asset for less, th
Simon Fraser - BUS - 312
Question #1 Because the markets are efficient, both shares are correctly priced. Both will be priced to give the same expected return seeing they are in the same business sector. Because B has a higher ROE it must have a higher growth rate. Because the sh
Simon Fraser - BUS - 312
Solution starts on cellI35It is now 30th September 1998. Below are the actual sales for September and the projected sales for October to January. Other assumptions and information is also given. Actual/Expected sales Sep 98 Oct 98 Nov 98 Dec 98 Jan 991
Simon Fraser - BUS - 312
BUS312 Quiz #3 DayRemaining coupons Coupons per year Next coupon in Par value YTM Coupons Sell in Reinvestment rate Compounded Effective period yield half yearly reinv rate Short method Answer Long method Purchase price Sale # coupons left Selling price
Simon Fraser - BUS - 312
Solution is atH36:M65BUS312 Quiz #1 Version DThe following is known about ABC Corporation. Cost of goods sold during 1996 Other expenses during 1996 Depreciation during 1996 Regard depreciation as the same as CCA Interest rate based on b.o.p. total deb
Simon Fraser - BUS - 312
Simon Fraser - BUS - 312
Simon Fraser - BUS - 361
BUS 361 Information Systems in Organizations and Society aka Project ManagementJan Kietzmann jkietzma@sfu.ca Andrew Gemino1Welcome to Project Management We will focus on the application of project management techniques in high technology companies. Y
Simon Fraser - BUS - 361
BUS 361 Information Systems in Organizations and Society aka Project ManagementWeek 2: Overview of Traditional Project Management1Housekeeping Welcome, new students - who are you? Pictures I received some pictures - not all. I'll come around in exerc
Simon Fraser - BUS - 361
BUS 361 Information Systems in Organizations and Society aka Project ManagementWeek 3: Creating a Proposal1Housekeeping Pictures, video Thank you. Public? Video, passwords, reflection and the notion of constructive feedback. Participation = Attendanc
Simon Fraser - BUS - 361
BUS 361 Information Systems in Organizations and Society aka Project ManagementWeek 4: Planning and the Work Breakdown Structure1Agenda for Week 4 Approval Process Questions? Understanding Proposals and Planning What is a Project Charter? Why is it ne
Simon Fraser - BUS - 361
BUS 361 Information Systems in Organizations and Society aka Project Management BUS Budgeting and Week 5: 361 Scheduling Project Management Unit 5: Budgeting and Scheduling1Agenda for Unit 5 Questions? Understanding Project Budgets Understanding Effort
Simon Fraser - BUS - 361
BUS 361 Information Systems in Organizations and Society aka Project Management Unit 5: Status Reports etc. Unit 6: Finalizing the Planning12Agenda for Unit 6 Monitoring Budgets and Schedules Rest of Unit 5 Understanding Network Diagrams Understanding
Simon Fraser - BUS - 361
BUS 361 Information Systems in Organizations and Society aka Project Management Unit 5: Status Reports etc. Unit 6: Finalizing the Planning12Agenda for Unit 6 Monitoring Budgets and Schedules Rest of Unit 5 Understanding Network Diagrams Understanding
Simon Fraser - BUS - 361
BUS 361 Information Systems in Organizations and Society aka Project Management Unit 8: Forming Teams and Working in Groups1Agenda for Week 8 Midterm Discussion Choosing the Team BreakFacilitation & Fun Exercises BreakManaging the Team2Housekeepi
Simon Fraser - BUS - 361
BUS 361 Information Systems in Organizations and Society aka Project ManagementWeek 9: Managing the Project Process1Agenda for Week 9 Questions? Wrap-up questionsContinuing on our move from theory to contextual PM Communications Management Break
Simon Fraser - BUS - 361
BUS 361 Information Systems in Organizations and Society aka Project ManagementWeek 10: The Project Management Office and Closing Projects1Agenda for Week 10 Questions? The Project Management Office (PMO) Break More about the PMO and Closing Projects
Simon Fraser - BUS - 361
BUS 361 Information Systems in Organizations and Society aka Project ManagementWeek 11: Closing Projects1Agenda for Week 11 Questions? More about the PMO and Closing Projects Group Pictures (!) Presentations 3-52Presentations 3 -5 The Zutons Jacqu
Simon Fraser - BUS - 361
BUS 361Area 1: Scope the Project Group Members: Alice, Quincy, David, Dennis1State the problem/opportunity Give purpose Ex: Low GPA, Finals are coming Low GPA = Problem Finals are coming = Opportunity2Establish the project goal. Define the ultimate
Simon Fraser - BUS - 381
_Simon Fraser University Faculty of Business Administration Business 381: Human Resource Management Summer Semester 2004LECTURE TIME/LOCATION: Thursday, 10:30 12:20 pm, AQ 3150 INSTRUCTOR: Professor Chris Zatzick INSTRUCTOR CONTACT INFORMATION Office: W
Simon Fraser - BUS - 381
Bus 381: Human Resources Management Final Exam Study Tips Date: Tuesday, August 4, 2004 Time: 12:00-3:00pm Location: AQ 3182Purpose To test your understanding of the material covered in the class, with a greater emphasis on the material covered in the 2n
Simon Fraser - BUS - 381
Introduction As employees are seen as one of the most important competitive advantages in all organizations, keeping the best staff has become one crucial task that HR managers must take care of. This is particularly true in the hotel industry as their pr
Simon Fraser - BUS - 381
The title of our paper is "What Specific HRM Practices are Hotels Using to Retain Their Employees" As the name implied, our topic is about what HR managers should concern and how they are doing in trying to keep the workers. As good employees are consider
Simon Fraser - BUS - 381
BUS 381 Human Resources Management Group Research Paper Group Mark _Poor Intro and Literature Review (40% of grade) Clarity of thesis and definition of terms Reference to theoretical work to develop their arguments Conveys understanding of topic Integrat
Simon Fraser - BUS - 381
BUS 381 Human Resources ManagementCourse Introduction/Overview Week 11-1Human ResourcesInstructor: Prof. Chris ZatzickOffice: WMX 4319 Telephone: 604-291-4728 E:mail: czatzick@sfu.ca Office Hours: Thursday 2:30-3:30pm or by appointment TAs: Sheila Le
Simon Fraser - BUS - 381
Week 2 Prescribed reading: Dessler et al (2002), Chapters 2 & 3BUS 381 FundamentalsLearning Objectives Explore the history of HRM, the growing role of professionalism in HRM, and the importance of ethics and social responsibility Discuss the role of th