chem
1 Page

chem

Course Number: CHEM 112, Spring 2011

College/University: Purdue

Word Count: 341

Rating:

Document Preview

Sample Questions for the Chemistry Placement Test The chemistry placement test is used to assess your present level of general chemistry knowledge in addition to your mathematical skills. You will be provided scratch paper (you cannot write on the test itself) and the Periodic Table of the Elements, and you will be allowed to use a calculator. You will have 45 minutes to answer 44 multiple choice questions, with...

Unformatted Document Excerpt
Coursehero >> Indiana >> Purdue >> CHEM 112

Course Hero has millions of student submitted documents similar to the one
below including study guides, practice problems, reference materials, practice exams, textbook help and tutor support.

Course Hero has millions of student submitted documents similar to the one below including study guides, practice problems, reference materials, practice exams, textbook help and tutor support.

Questions Sample for the Chemistry Placement Test The chemistry placement test is used to assess your present level of general chemistry knowledge in addition to your mathematical skills. You will be provided scratch paper (you cannot write on the test itself) and the Periodic Table of the Elements, and you will be allowed to use a calculator. You will have 45 minutes to answer 44 multiple choice questions, with the following sample questions intended only as a guideline: 1. If the formula for potassium chlorate is KClO3 and the formula for magnesium fluoride is MgF2, then what is the formula for magnesium chlorate? (a) 2. MgClO3 (b) Mg2ClO3 (c) Mg(ClO3)2 (d) Mg2(ClO3)3 From the periodic table, what is the atomic number of aluminum? (a) 26.98 (b) 13 (c) 18 (d) 39.95 3. Which one of the following elements does not exist as a diatomic molecule in nature? (a) hydrogen (b) nitrogen (c) fluorine (d) neon For questions 4. and 5., consider the following reaction: 4 Al (s) + 3 O2 (g) 2 Al2O3 (s) 4. The reaction be can classified as which one of the following types? (a) 5. precipitation (b) decomposition (c) synthesis (d) double displacement How many moles of Al2O3 can be produced from the reaction of 10.0 g of Al and 19.0 g of O2? (a) 0.581 mol (b) 0.371 mol (c) 0.185 mol (d) 0.396 mol 6. What volume of 12.0 M HCl is required to make 75.0 mL of 3.50 M HCl? (a) 21.9 mL 1.062 m3 (b) 0.560 mL 0.9414 m3 (c) 257 mL 1.125 m3 (d) 75.0 mL 0.7881 m3 A fish tank holds 1.029 yd3 of water. What is this volume in cubic meters given that 1 m = 1.093 yd? (a) (b) (c) (d) 7. 8. Which one of the following is a strong acid? (a) HNO3 (b) CaSO4 (c) NH3 (d) NaOH For questions 9. and 10., consider the following heating curve of a hypothetical substance: 9. What is the boiling point of the substance? (a) (b) 0 C 50C (c) (d) 12C 75C 10. What state of matter is the substance at 50C? (a) (b) gas liquid (c) (d) solid not enough information Answers 1. (c) 2. (b) 3. (d) 4. (c) 5. (c) 6. (a) 7. (d) 8. (a) 9. (d) 10. (b)

Find millions of documents on Course Hero - Study Guides, Lecture Notes, Reference Materials, Practice Exams and more. Course Hero has millions of course specific materials providing students with the best way to expand their education.

Below is a small sample set of documents:

Purdue - CHEM - 112
Sample Questions for the Chemistry Placement TestThe chemistry placement test is used to assess your present level of general chemistry knowledge in addition to your mathematical skills. You will be provided scratch paper (you cannot write on the test it
Purdue - CHEM - 112
Chemistry Placement TestInstructions: n For this placement test, use only the on-line periodic table and a calculator. Click the button next to the appropriate answer. At the end, click the Submit for grading button only once. Do not press ENTER while an
Purdue - CHEM - 112
Name _ Section _ TA _Chemistry 112 EXAM I Wednesday, 8:30 PM February 8, 2006 Total Points = 125Directions: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. Each student is responsible for following directions. Read this page carefully. Write your name and other requested informat
Purdue - CHEM - 112
Purdue - CHEM - 112
Name _ Section _ TA _Chemistry 112 EXAM I Wednesday, 7:00 PM January 30, 2008 Total Points = 125Directions: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. Each student is responsible for following directions. Read this page carefully. Write your name and other requested informat
Purdue - CHEM - 112
TEST 12Name _ Section _ TA _ Chemistry 112 EXAM I Thursday, 6:30 PM February 5, 2009 Directions: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. Each student is responsible for following directions. Read this page carefully. Write your name and other requested information on th
Purdue - CHEM - 112
Name _ Section _ TA _Chemistry 112 EXAM II Wednesday, 8:30 PM March 5, 2008 Total Points = 125Directions: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. Each student is responsible for following directions. Read this page carefully. Write your name and other requested informatio
Purdue - CHEM - 112
TEST 22Name _ Section _ TA _ Chemistry 112 EXAM II Thursday, 6:30 PM March 5, 2009 Directions: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. Each student is responsible for following directions. Read this page carefully. Write your name and other requested information on this
Purdue - CHEM - 112
Name _ Section _ TA _Chemistry 112 EXAM III Monday, 8:30 PM April 7, 2008 Total Points = 125Directions: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. Each student is responsible for following directions. Read this page carefully. Write your name and other requested information
Purdue - CHEM - 112
TEST 33Name _ Section _ TA _ Chemistry 112 EXAM III Thursday, 8:00 PM April 9, 2009 Directions: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. Each student is responsible for following directions. Read this page carefully. Write your name and other requested information on thi
Purdue - CHEM - 112
Test 33 Name _ Section _ TA _ Chemistry 112 EXAM III Wednesday, 8:00 PM April 7, 2010 Directions: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. Each student is responsible for following directions. Read this page carefully. Write your name and other requested information on th
Purdue - CHEM - 112
Test 33 Name _ Section _ TA _ Chemistry 112 EXAM III Wednesday, 8:00 PM April 7, 2010 Directions: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. Each student is responsible for following directions. Read this page carefully. Write your name and other requested information on th
Purdue - CHEM - 112
Test Form B3 Name _ Section _ TA _ Chemistry 112 FINAL EXAM Monday, 1:00 PM May 4, 2009 Directions: 1. 2. 3. 4. 5. 6. Each student is responsible for following directions. Read this page carefully. Write your name and other requested information on this p
Purdue - CHEM - 112
Name _ Section _ TA _Chemistry 112 FINAL EXAM Thursday, 3:20 PM May 1, 2008 Total Points = 200Directions: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. Each student is responsible for following directions. Read this page carefully. Write your name and other requested informatio
Purdue - CHEM - 112
Test Form A1 Name _ Section _ TA _ Chemistry 112 FINAL EXAM Tuesday, 8:00 AM May 4, 2010 Directions: 1. 2. 3. 4. 5. 6. Each student is responsible for following directions. Read this page carefully. Write your name and other requested information on this
Purdue - CHEM - 112
Important: 1. Read this material thoroughly if you expect to try for advanced placement and extra credit which counts towards graduation. 2. Study the topics listed in the attached outline. 3. Work many practice problems listed at the end of the correspon
Purdue - CHEM - 112
CHM 11200Spring 11Introduction & Chapter 9CHM 11200Spring 2011Professor: Dr. Cindy Harwood/Dr. Minou Bina BRWN 1144F; 494-7012 charwood@purdue.edu Mrs. Amanda Logue morriso6@purdue.eduSee Mrs. Logue for ALL lecture issues.Course Supervisors:Mr. Ad
Purdue - CHEM - 112
15.Review_of_electromagnetic_radiations Posted on Blackboard Figure from Chapter 7, quote from http:/imagine.gsfc.nasa.gov/docs/science/know_l1/emspectrum.html"Electromagnetic radiation can be described in terms of a stream of photons, which are massless
Purdue - CHEM - 112
CHM 11200Spring 10Chapter 9Worked Lecture ExamplesExample 1 (Practice Problem 9.1, p 333)The pressure of a gas is 8.25 x 104 Pa. What is this pressure expressed in units of atm and torr?1 atm 1 kPa 8.25 x 10 Pa 1000 Pa 101.325 kPa 0.814 atm 4 760
Purdue - BTNY - 301
8/17/10Introductory Plant Pathology BTNY 301 R. D. Martyn Fall, 2010 Lecture #1 What are diseases and why are they important? RD Martyn, Purdue Univ 1 Introductory Plant Pathology (BTNY 301) Fall Semester 2010 Lec: T
Purdue - BTNY - 301
8/17/10Introductory Plant Pathology BTNY 301 R. D. Martyn Fall, 2010 Lecture #2 How do we recognize and diagnosis diseases? RD Martyn, Purdue University 1 What types of organisms cause plant diseases? _ _
Purdue - BTNY - 301
8/27/10Introductory Plant Pathology BTNY 301 R. D. Martyn Fall, 2010 Lecture #3 How do pathogens infect and spread? The Disease Triangle and Disease Cycle RD Martyn, Purdue University 1 The Disease Triangle RD Martyn,
Purdue - BTNY - 301
8/27/10Introductory Plant Pathology BTNY 301 R. D. Martyn Fall, 2010 Lecture #4 How do pathogens cause disease? RD Martyn, Purdue University 1 How do plant pathogens cause disease? Diseases are a result of a pathogen
Purdue - BTNY - 301
9/1/10Introductory Plant Pathology BTNY 301 R. D. Martyn Fall, 2010 Lecture #5 How do pathogens spread and survive? RD Martyn, Purdue University 1 How do plant pathogens spread? _ _ _ _ _ _ _ _ _ RD Martyn, Pu
Purdue - BTNY - 301
9/1/10Introductory Plant Pathology BTNY 301 R. D. Martyn Fall, 2010 Lecture #6 Bacteria as Plant Pathogens RD Martyn, Purdue University 1 Bacteria as Plant Pathogens RD Martyn, Purdue University 2 19/1/10What are
Purdue - BTNY - 301
9/13/10Introductory Plant Pathology BTNY 301 R. D. Martyn Fall, 2010 Lecture #7 Diseases caused by bacteria RD Martyn, Purdue University 1 Johnson, K.B. 2000. Fire blight of apple and pear. The Plant Health Instructor
Purdue - BTNY - 301
9/21/10BTNY 301 RD Martyn Fall 2010 Supplemental slides for Lecture #9 Taxonomic position19/21/10Taxonomic position Kingdom Fungi OomycotaPhylum Phylum Phylum PhylumChytridiomycota Zygomycota Ascomycota BasidiomycotaThese are sometim
Purdue - BTNY - 301
9/17/10Introductory Plant Pathology BTNY 301 R. D. Martyn Fall, 2010 Lecture #9 Fungi as plant pathogens History and the Oomycota Late blight of potato & tomato RD Martyn, Purdue University 1 Spontaneous GeneraPon
Purdue - BTNY - 301
9/17/10 Introductory Plant Pathology BTNY 301 R. D. Martyn Fall, 2010 Lecture #10 The Oomycota Damping o and Downy mildew RD Martyn, Purdue University 1 Diseases caused by the Oomyctoa _spp. (P. aphaniderma-um, P. d
Purdue - BTNY - 301
Introductory Plant Pathology (BTNY 301) R. D. Martyn Fall, 2010 Required Outside Reading ListLecture #7 Bacterial pathogens Dan Egel. Vegetable Crops Hotline. (Issue 499, Sept 05, 2008) Bacterial canker of tomato and Angular leaf spot of cucumber. http:/
Purdue - BTNY - 301
11/8/10BTNY 301 Exam #3 Review Session Nov. 10, 2010 Basidiomycetes Viruses Plant Parasi3c Nematodes (Rusts, Smuts and Mushrooms) Sexual fruiFng organ is a basidium. May or may not be in a basidiocarp. Sexual spore
Purdue - OLS - 208
Robbins & JudgeOrganizational Behavior13th EditionWhatIsOrganizational Behavior?BobStretchSouthwesternCollege 2009PrenticeHallInc.Allrightsreserved.11ChapterLearningObjectives After studying this chapter you should be able to: Demonstrate the imp
Purdue - OLS - 208
Robbins & JudgeOrganizational Behavior13th EditionFoundations of Individual BehaviorBob StretchSouthwestern College 2009 Prentice-Hall Inc. All rights reserved.2-1Chapter Learning Objectives After studying this chapter, you should be able to: Con
Purdue - OLS - 208
Robbins & JudgeOrganizational Behavior13th EditionAttitudesandJobSatisfactionBobStretchSouthwesternCollege 2009PrenticeHallInc.Allrightsreserved.31ChapterLearningObjectives After studying this chapter, you should be able to: Contrast the three co
Purdue - OLS - 208
Robbins & JudgeOrganizational Behavior13th EditionPersonalityandValuesBobStretchSouthwesternCollege2009PrenticeHallInc.Allrightsreserved.41ChapterLearningObjectives After studying this chapter, you should be able to: Define personality, describe
Purdue - OLS - 208
Robbins & JudgeOrganizational Behavior13th EditionMotivationConceptsBobStretchSouthwesternCollege2009PrenticeHallInc.Allrightsreserved.61ChapterLearningObjectives After studying this chapter, you should be able to: Describe the three elements of
Purdue - OLS - 208
Robbins & JudgeOrganizational Behavior13th EditionM oti va ti on ConceptsB ob St r et chSout hwest er n College 2009 Pr ent ice-H al l I nc. Al l r ight s r eserved.6-1Chapt er L ear ning Object ives After studying this chapter, you should be abl
Purdue - OLS - 208
Robbins & JudgeOrganizational Behavior13th EditionMotivation: From Concepts to ApplicationsBob StretchSouthwestern College 2009 Prentice-Hall Inc. All rights reserved.7-1Chapter Learning Objectives After studying this chapter, you should be able
Purdue - OLS - 208
Robbins & JudgeOrganizational Behavior13th EditionEmoti ons a nd M oodsB ob St r et chSout hwest er n College 2009 Pr ent ice-H al l I nc. Al l r ight s r eserved.8-1Chapt er L ear ning Object ives After studying this chapter, you should be able
Purdue - OLS - 208
Robbins & JudgeOrganizational Behavior13th EditionFounda ti ons of Gr oup B ehavi orB ob St r et chSout hwest er n College 2009 Pr ent ice-H al l I nc. Al l r ight s r eserved.9-1Chapt er L ear ning Object ives After studying this chapter, you sh
Purdue - OLS - 208
Robbins & JudgeOrganizational Behavior13th EditionUnderstandingWorkTeamsBobStretchSouthwesternCollege2009PrenticeHallInc.Allrightsreserved.101ChapterLearningObjectives After studying this chapter, you should be able to: Analyze the growing popul
Purdue - OLS - 208
Robbins & JudgeOrganizational Behavior13th EditionUnderstanding Work TeamsBob StretchSouthwestern College 2009 Prentice-Hall Inc. All rights reserved.10-1Chapter Learning Objectives After studying this chapter, you should be able to: Analyze the
Purdue - OLS - 208
Robbins & JudgeOrganizational Behavior13th EditionCommuni ca ti onB ob St r et chSout hwest er n College 2009 Pr ent ice-H al l I nc. Al l r ight s r eserved.11-1Chapt er L ear ning Object ives After studying this chapter, you should be able to:
Purdue - OLS - 208
Robbins & JudgeOrganizational Behavior13th EditionOr ga ni za ti ona l Cul tur eB ob St r et chSout hwest er n College 2009 Pr ent ice-H al l I nc. Al l r ight s r eserved.17-1Chapt er L ear ning Object ives After studying this chapter, you shoul
Purdue - OLS - 208
Robbins & JudgeOrganizational Behavior13th EditionOr ga ni za ti ona l Cha nge a nd Str ess M a na gementB ob St r et chSout hwest er n College 2009 Pr ent ice-H al l I nc. Al l r ight s r eserved.19-1Chapt er L ear ning Object ives After studyin
Purdue - OLS - 208
WEEKLY SCHEDULE TopicsWeek 1 Welcome to BUSN 208 This Weeks Assignments Are To Complete The Syllabus Quiz And Complete The Discussion Board (DB) Assignment Chapters Assignments and Discussion Board Information Take the syllabus quiz And Go to Class Sessi
Purdue - OLS - 208
COLLEGEWIDE COURSE OUTLINE OF RECORD AND WEEKLY SCHEDULE Spring 2010 Semester (093) Instructor: Debbie Halilk Office: Gary Campus-North Bldg Office By Appointment Hours: Phone: E-mail: DL Coordinator : 219-981-4952 dhalik@ivytech.edu Angelia Yount ayount@
Purdue - OLS - 208
Chap 1Questio n11 out of 1 points Which of Luthans' managerial activities involves socializing, politicking, and interacting with outsiders? Selected Answer: Correct Answer:Questio n2 How does Luthans define a manager's success? Selected Answer: Correc
Purdue - OLS - 208
Quest 1 out of 1 points ion 1 Which of Luthans' managerial activities involves socializing, politicking, and interacting with outsiders? Selected Answer: Correct Answer:Questio n2 How does Luthans define a manager's success? Selected Answer: Correct Answ
Purdue - OLS - 208
Quest 0 out of 1 points ion 1 What will be the largest demographic change in the U.S. workforce in the next decade? Selected Answer: Correct Answer:Questio n20 out of 1 points Stella has been late to work often in the past. Stella's manager tries to cha
Purdue - OLS - 208
Quest 1 out of 1 points ion 1 There has been a marked decline in job satisfaction in the United States in recent years. Which of the following statements about this decline is correct? Selected Answer:Correct Answer:Questio n21 out of 1 points Any inco
Purdue - OLS - 208
Quest 1 out of 1 points ion 1 The "realistic" personality from Holland's typology of personality and congruent occupations would be well suited for which of the following jobs? Selected Answer: Correct Answer:Questio n21 out of 1 points Which of the fol
Purdue - OLS - 208
Ques 1 out of 1 points tion 1 Which of the following is one of the relationships proposed in expectancy theory? Selected Answer:Correct Answer:Questio n21 out of 1 points The degree to which an individual believes that performing at a particular level
Purdue - OLS - 208
Ques 0 out of 1 points tion 1 Exercises that help individuals become team players include workshops in _. Selected Answer:Correct Answer:Questio n2 Which of the following qualities is not found in work groups? Selected Answer: Correct Answer:1 out of 1
Purdue - OLS - 208
Chapt Robbins & Judge er Organizational Behavior13th Edition111-1 Southwest ernWhat Is Organizational Behavior?Bob Stretch 2009 Prentice-HallChapter Learning ObjectivesAfter studying this chapter you should be able to:Demonstrate the importance o
Purdue - CHEM - 111
Quantities of Heat! !Heat is energy that is transferred between two objects because of a difference in their temperatures. In chemistry, quantities of energy (and heat) are usually expressed with units of joules (J) or calories (cal). 1 cal = 4.184 J Nu
Purdue - CHEM - 111
7.3 The Modern Model of the Atom! The modern model of the atom is based on Schrodingers mathematical model of waves ! The energies of electrons are still quantized, but this model describes electrons as occupying orbitals, not orbits, ! Orbitals: three d
Purdue - CHEM - 111
7.4 Periodicity of Electron Configurations!Alkali metals:1s22s1 1s22s22p63s1 1s22s22p63s23p64s1 1s22s22p63s23p64s23d104p65s1!Halogens:1s22s22p5 1s22s22p63s23p5 1s22s22p63s23p64s23d104p5Li Na K Rb!F Cl BrAlkaline earth metals:1s22s2 1s22s22p63s2
Purdue - CHEM - 111
Chapter 8. Chemical Bonding1. 2. 3. 4.Types of Bonds Ionic Bonding Covalent Bonding Shapes of Molecules8.1 Types of BondsChemical bond: A force that holds atoms together in a molecule or compoundFigure 8.2Ionic Bonds Occurs between a metal and a n
Purdue - CHEM - 111
Exceptions to the Octet Rule!Molecules with an odd number of electrons e.g. NO Incomplete octets e.g. BH3 or BF3!Carbon Compounds!Carbon has: Four valence electrons The ability to form four bonds The ability to bond to itself Very strong bonds whe
Purdue - PHYS - 114
1.Describethemajorcauseforwavestooccur.windblowing 2.Wavesdonotmovewateralongwiththem.Whatdothewaves doastheymovetowardsshore?liftwaterparticles. 3.Sedimentonshoreismovedalongthebeachbythewavesand depositedinazigzagpattern.Thisis calledbeachdrift. 4.Abarr