BSC1005 Broward College ch31 Exam review
10 Pages

BSC1005 Broward College ch31 Exam review

Course: BIOLOGY BSC1005, Spring 2013

School: Broward College

Word Count: 2738

Rating:

Document Preview

Exam Name___________________________________ MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. 1) The tallest plant on Earth is A) a 379-foot redwood tree in California. B) a 740-foot white oak tree in Illinois. C) a 500-foot kelp living off the coast of California. D) a giant seed fern in southern Peru. 1) 2) What event that occurred around 10,000 years ago...

Unformatted Document Excerpt
Coursehero >> Florida >> Broward College >> BIOLOGY BSC1005

Course Hero has millions of student submitted documents similar to the one
below including study guides, practice problems, reference materials, practice exams, textbook help and tutor support.

Course Hero has millions of student submitted documents similar to the one below including study guides, practice problems, reference materials, practice exams, textbook help and tutor support.

CHOICE. Exam Name___________________________________ MULTIPLE Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. 1) The tallest plant on Earth is A) a 379-foot redwood tree in California. B) a 740-foot white oak tree in Illinois. C) a 500-foot kelp living off the coast of California. D) a giant seed fern in southern Peru. 1) 2) What event that occurred around 10,000 years ago led to genetic changes in many of the plants we are most familiar with? A) the invention of genetic engineering B) the domestication of animals C) the beginning of agriculture D) the mass extinction of herbivores 2) 3) Most angiosperms are dicots and most dicots are A) gymnosperms. B) mosses. C) cycads. D) eudicots. 3) 4) Monocot floral parts usually occur in multiples of A) five. B) two. C) four. D) three. 4) 5) Which of the following is a characteristic of eudicots? A) parallel leaf venation B) vascular bundles scattered throughout the stem C) a taproot system D) a flower with six petals 5) 6) Which of the following statements is false? A) Stems and leaves depend on the water and minerals absorbed by the roots. B) The shoot system of a plant consists of the stems, leaves, and adaptations for reproduction. C) Plant root hairs help to absorb carbon dioxide from the soil. D) Roots depend upon sugars produced in photosynthetic organs such as leaves. 6) 7) What is the node of a plant stem? A) the point of apical dominance C) a small pore where gases are exchanged 7) B) the point of leaf attachment D) the area between the shoots and the roots 8) Removing the terminal bud of a plant that shows apical dominance will cause A) increased growth of the terminal bud. B) an increase in the growth of the root system. C) increased growth of the axillary buds. D) an immediate flowering of the plant. 8) 9) The chief function of root hairs is to A) decrease the anchoring power of roots. B) provide a direct passageway from the soil to the vascular cylinder. C) increase the surface area for absorption of water and minerals. D) provide a home for symbiotic bacteria. 9) 1 10) A plant stem modified for storage of food such as starch is called a A) runner. B) bulb. C) tuber. D) taproot. 10) 11) Which of the following statements is false? A) White potatoes are modified plant roots. B) A carrot is an example of a taproot. C) The layers of an onion are actually modified leaves. D) Stalks of celery are the petioles of the plant. 11) 12) Which of the following plant cells or tissues help regulate the movement of carbon dioxide into and out of a leaf? A) guard cells B) xylem C) root hairs D) sieve tubes 12) 13) The cells that store starch in dicot roots are located between the A) xylem and the phloem. B) epidermis and the vascular cylinder. C) epidermis and the root hairs. D) epidermis and the cortex. 13) 14) In general, plant dermal tissues are found A) at the outer surface of a plant. B) near the center of the plant stems and roots. C) throughout the plant body. D) lining the vascular tissue. 14) 15) Which of the following statements is false? A) The pith of a stem is often important in food storage. B) Tissues that are neither dermal nor vascular are known as the ground tissue system. C) The ground tissue system of a leaf is called the mesophyll. D) Each vein in a leaf is composed of either xylem or phloem, but not both. 15) 16) Which of the following structures is found in both plant and animal cells? A) mitochondria B) chloroplasts C) a large central vacuole containing fluid D) cell wall surrounding the plasma membrane 16) 17) Sieve- tube elements are plant cells that are part of a plant tissue called A) phloem. B) tracheids. C) xylem. D) sclereids. 17) 18) Which type of vascular tissue cell in a plant is dead at maturity? A) sieve-tube cells B) companion cells C) vessel elements D) parenchyma cells 18) 19) Which of the following substances, by providing strength, allows sclerenchyma cells to provide support and play a role analogous to that of an animal's skeleton? A) chlorophyll B) starch C) sucrose D) lignin 19) 20) Photosynthesis occurs in which type of plant tissue? A) epidermal tissue C) vascular cambium 20) 2 B) parenchyma D) collenchyma 21) Which of the following is a function of tracheids? A) production of sex cells C) food storage B) water conduction D) photosynthesis 21) 22) Which of the following cells provide flexible support to the growing parts of plants? A) parenchyma cells B) sieve-tube elements C) sclerenchyma cells D) collenchyma cells 22) 23) New growth that increases stem length on a plant arises mainly from A) apical meristems. B) the tips of leaves. C) the base of the stem. D) the vascular cambium. 23) 24) The growth that pushes a root down through the soil takes place through A) cell elongation behind the root tip. B) cell elongation at the tip of the root cap. C) differentiation of xylem cells in the apical meristem. D) cell division in the apical meristem. 24) 25) If you carve your initials in the trunk of a tree, will they move up as the tree grows? A) Yes, because secondary growth will cause them to move up. B) Yes, because growth continues in all parts of a plant throughout its life. C) No, because elongation occurs just below the tips of growing stems in the apical meristems. D) Yes, because a tree elongates from the ground up. 25) 26) The three tissue systems of a mature plant root complete their development in the root zone of A) cell division. B) differentiation. C) elongation. D) vascularization. 26) 27) Most trees and shrubs continue to grow year after year. Such plants are known as A) superannuals. B) biennials. C) perennials. D) annuals. 27) 28) The increase in girth associated with production of wood and bark in trees occurs as a consequence of A) growth in apical meristems. B) indeterminate growth. C) secondary growth. D) primary growth. 28) 29) Bark consists of A) cork only. B) secondary phloem, cork cambium, and cork. C) cork cambium and cork. D) functioning xylem, secondary phloem, cork cambium, and cork. 29) 30) A vascular cambium cell divides to produce an inner and an outer daughter cell. Which of the following represents the probable fate of these cells? A) Both cells continue to divide to produce wood. B) The inner cell will differentiate into xylem, and the outer cell will divide again. C) Both cells will continue to divide without differentiating into specialized cells. D) The inner cell will differentiate into phloem, and the outer cell will differentiate into xylem. 30) 3 31) A woody plant lives through five years of drought, followed by five years of good growing conditions. The ring of xylem cells formed during the five good years will A) conduct a higher ratio of sugar to water than those formed during the drought years. B) be living, whereas those formed during the drought years will be dead. C) be thicker than those formed during the drought years. D) be thinner than those formed during the drought years. 31) 32) How many layers of vascular cambium will there be in the trunk of a ten- year-old tree? A) thousands B) one C) ten D) two 32) 33) What is the difference between the heartwood and sapwood of a tree? A) Sapwood contains xylem and heartwood contains phloem. B) Heartwood contains xylem and sapwood contains phloem. C) Heartwood no longer transports water and minerals, while sapwood still conducts xylem sap. D) Heartwood contains old phloem that no longer functions, and sapwood contains functioning phloem. 33) 34) The male organ of a flower is the A) style. B) sepal. 34) C) carpel. D) stamen. 35) In a showy flower such as a magnolia or rose, the flower parts that play the main role in attracting the notice of animal pollinators the A) are sepals. B) fruits. C) stigmas. D) petals. 35) 36) Before it opens up into full blossom, the outer green layer of a rosebud consists of the leaflike A) ovary. B) petals. C) stamen. D) sepals. 36) 37) Flowers bear seeds that develop from ovules housed in protective chambers called A) stamens. B) antheridia. C) sepals. D) ovaries. 37) 38) How many chromosomes are there in a maize egg cell nucleus as compared to a maize pollen cell nucleus? A) twice as many B) half as many C) the same number D) half as many or the same number, depending on whether the pollen cell has divided to produce sperm or not 38) 39) In a flowering plant, the cells that give rise to sperm undergo meiosis in the A) stigma. B) sepals. C) ovaries. D) anthers. 39) 40) Which of the following flower parts produces female gametophytes? A) stigmas B) ovules C) anthers D) sepals 41) How does the sperm of an angiosperm reach the egg? A) via the pollen tube that grows from the ovule to reach the pollen grain on the stigma B) by actively swimming down through the style to the egg C) usually via an insect, which places sperm in the ovary while probing for nectar D) via the pollen tube that grows from the pollen grain through the carpel tissues to the ovule 4 40) 41) 42) In angiosperms, the process of ________ ensures that the endosperm will develop only in ovules containing a fertilized egg. A) cytogenesis B) meiosis C) cytokinesis D) double fertilization 42) 43) A seed develops from a(n) A) pollen grain. 43) B) ovule. C) fruit. D) ovary. 44) The "halves" of an individual peanut, which represent its cotyledons, develop from the fertilized zygote and are composed of A) triploid endosperm cells. B) diploid maternal sporophyte cells. C) haploid endosperm cells. D) diploid embryo sporophyte cells. 44) 45) How many chromosomes are there in a maize embryo cell nucleus as compared to a maize endosperm cell nucleus? A) half as many B) twice as many C) the same number D) two- thirds as many 45) 46) While cleaning out the attic, you find a packet of seeds that your grandmother gathered from her garden. You plant them outside, and some of them sprout. What was the condition of these germinating seeds while they were in the attic? A) They were alive and very metabolically active. B) The endosperm cells were dead; the embryo cells were alive but inactive. C) They were dead, but the embryo cells revived in response to water. D) They were alive but dormant. 46) 47) Which of the following is a function of fruits? A) seed dispersal B) attracting pollinators C) production of food for the developing embryo D) pollen dispersal 47) 48) A mature ovary, specialized as a vessel that houses and protects seeds, is a A) ovule. B) cotyledon. C) fruit. D) seed coat. 48) 49) Which of the following structures is the first to emerge from the germinating seed of a eudicot such as the garden bean? A) the shoot sheath B) the embryonic root C) the embryonic shoot hook D) cotyledons 49) 50) Which of the following statements about germination is false? A) Germination usually takes place after a period of dormancy. B) A hydrated seed expands, rupturing its seed coat. C) The germination of a seed represents the beginning of life. D) Germination usually begins when a seed takes up water. 50) 5 51) What happens to the cotyledons of pea and maize seeds? A) They form a protective sheath around the developing root system. B) They surround the base of the shoot to provide additional strength. C) They remain in the soil and decompose. D) They immediately begin to use the sun's energy in photosynthesis. 51) 52) Which of the following plant parts commonly contributes to asexual reproduction? A) flowers B) seeds C) fruits D) roots 52) 53) The genetically identical organisms that result from asexual reproduction are called A) seeds. B) seedlings. C) clones. D) rootlets. 53) 54) Which of the following is an advantage of cloning horticultural crops over sexual propagation? A) Cloned plants grow more slowly, but have stronger stems. B) Cloning provides more variation in flower color and size. C) Cloning plants can allow growers to produce large numbers of plants with minimal effort and expense. D) Cloned plants are healthier and less susceptible to disease. 54) 55) Which of the following is a disadvantage of cloning as a propagation technique? A) Cloning is time-consuming, with slow results. B) Cloned organisms are dangerous and unpredictable. C) Cloning produces monocultures that can potentially be wiped out by a single disease. D) Cloning is more expensive and more difficult than growing from seeds. 55) 56) Foreign genes can be inserted into a single plant cell that is then cultured to produce A) genetically modified seeds. B) new plant species. C) clones of the organisms from which the genes were taken. D) a genetically modified plant. 56) 57) What is the evolutionary advantage of the very long life span of some plants? A) the ability to adapt to changing environments B) the ability to grow back after being damaged. C) the ability to produce many offspring over many years D) the ability to develop resistance to many diseases 57) 6 58) Which part of this root tip is the apical meristem? A) part A 58) B) part B C) part C D) part D 59) Which part of this seed contains stored food to allow the seed to grow until it can perform photosynthesis? A) part A B) part B C) part C 7 D) part D 59) After reading the paragraph, answer the question(s) that follow. The redwood groves in Northern California are one of America's greatest natural resources. Redwoods can live more than 2,000 years and grow taller than 350 feet. When tourism became popular in the late 1800s, large tunnels were cut through the center of several of these giant trees to allow wagons to pass through (and to attract tourists to the location). Even today, visitors wait in line to be photographed driving their cars through a tunnel. When the groves were converted into national parks, the tunneling was discontinued, but several tunneled trees are still alive. 60) Which of the following choices correctly states the sequence of tissues a tunnel would pass through (starting from the outer surface of the tree and passing through the central core)? A) epidermis, cortex, primary phloem, primary xylem, heartwood, sapwood B) heartwood, wood rays, cork cambium, secondary xylem, secondary phloem, vascular cambium C) cork, cork cambium, secondary phloem, vascular cambium, sapwood, heartwood D) bark, wood rays, growth rings, lateral meristems, primary phloem, secondary phloem 60) 61) When the redwood tunnels were first constructed, not much consideration was given to the long- term effects of a tunnel on a tree's health. Nevertheless, many trees have survived more than 100 years after the tunnel was cut through their trunks. This is possible because A) the secondary xylem and phloem run vertically on either side of the vascular cambium and aren't completely disrupted by the tunnel. B) mature cork cells are dead, so their loss doesn't disrupt nutrient and water transport. C) the remaining heartwood is able to transport water and nutrients through the trunk. D) the wood rays run laterally through the trunk, so water and nutrients can still travel to all the tree's tissues. 61) 8 Answer Key Testname: UNTITLED1 1) A 2) C 3) D 4) D 5) C 6) C 7) B 8) C 9) C 10) C 11) A 12) A 13) B 14) A 15) D 16) A 17) A 18) C 19) D 20) B 21) B 22) D 23) A 24) A 25) C 26) B 27) C 28) C 29) B 30) B 31) C 32) B 33) C 34) D 35) D 36) D 37) D 38) C 39) D 40) B 41) D 42) D 43) B 44) D 45) D 46) D 47) A 48) C 49) B 50) C 9 Answer Key Testname: UNTITLED1 51) C 52) D 53) C 54) C 55) C 56) D 57) C 58) C 59) D 60) C 61) A 10

Find millions of documents on Course Hero - Study Guides, Lecture Notes, Reference Materials, Practice Exams and more. Course Hero has millions of course specific materials providing students with the best way to expand their education.

Below is a small sample set of documents:

U. Houston - MATH - 1314
variables.Since the graphs of these functions are more complicated, determining relative extrema is also morecomplicated. At a specific critical number, we can have a max, a min, or something else. That“something else” is called a saddle poin
Indian Institute of Technology, Kharagpur - ELECTRONIC - 101
note that the optimal solution to the Giapetto problem (point G) is an extreme point of the feasible region. It can be shown that any LP that has an optimal solution has an extreme point that is optimal. This result is very important, because it redu
Texas A&M - MEEN - 344
"On my honor, as an Aggie, I have neither given nor received unauthorized aid on this academicwork."Signature: _Class Identification Number or Name (please print): _MEEN 344 Section 502QUIZ 11 (MANDATORY), TAKE HOMEDUE IN CLASS ON NOVEMBER 19, 2013
Indian Institute of Technology, Delhi - CS -
DatasheetNetworking Silicon — 825599.1.1System Control Block Status WordThe System Control Block (SCB) Status Word contains status information relating to the 82559’sCommand and Receive units.BitsNameDescription15Command Unit (
Broward College - BIOLOGY - BSC1005
ExamName_MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question.1) In an attempt to find out where a growing plant gets its mass, van Helmont planted a willowseedling in a pot of soil. After five years, t
Broward College - BIOLOGY - BSC1005
ExamName_MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question.1) Which of the following is a health benefit associated with increasing the amount of soybeans in thehuman diet?A) decreased HDL levelsB)
Broward College - BIOLOGY - BSC1005
ExamName_MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question.1) The primary source of energy for hydrothermal vent communities isA) the heat of the water emerging from the vents.B) reduction of carbon
Broward College - BIOLOGY - BSC1005
ExamName_MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question.1) Answers to questions about the immediate mechanisms for a behavior are calledA) conclusions.B) proximate causes.C) ultimate causes.D)
Broward College - BIOLOGY - BSC1005
ExamName_MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question.1) A group of individuals of a single species that occupy the same general area defines aA) population.B) clone.C) subspecies.D) communit
Broward College - BIOLOGY - BSC1005
ExamName_MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question.1) A community is composed ofA) one species of organism living in a specific environment on Earth.B) the factors that constitute an organis
Broward College - BIOLOGY - BSC1005
ExamName_MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question.1) The primary goal of conservation biology is toA) integrate human culture back into nature.B) counter the loss of biodiversity.C) estima
Broward College - FIN - 1100
Chapter 001 Personal Finance Basics and the Time Value of MoneyTrue / False Questions1. (p. 2) Financial planning has specific techniques that will be effective for every individualand household.FALSEBloom's: ComprehensionDifficulty: MediumLearning
Broward College - ACG - 2001
Chapter 01 - Accounting in BusinessChapter 01Accounting in BusinessTrue / False Questions1. Accounting is an information and measurement system that identifies, records, andcommunicates relevant, reliable, and comparable information about an organiza
FIU - COM - 3110
Module 01 - Business Communication, Management, and SuccessModule 01Business Communication, Management, and SuccessTrue / False Questions1. (p. 3) Work requires communication but not nearly as much as in our personal lives.TRUEAACSB: ComprehensionD
McGill - MECH - 289
MECH 289 Design GraphicsAssignment 1: Structural Design of the Center Rib of an Aircraft WingAssigned: Friday October 17th, 2009Due: Monday October 26th., 2009Design ProblemThe objective of this assignment is to design and provide machine drawings of
McGill - MECH - 289
MECH 289 Design GraphicsModule 3, Assignment 2: Structural Design of theFront Spar of an Aircraft WingAssigned: Monday October 26th, 2009Due: Monday November 2nd., 2009 at 8:35amDesign ProblemThe objective of this assignment is to design and provide
McGill - MECH - 289
MECH 289 Design GraphicsModule 3, Assignment 3: Structural Design of theRear Spar and the Nose Rib of an Aircraft WingAssigned: Monday November 16th, 2009Due: Wednesday November 25th., 2009 at 8:35amDesign ProblemThe objective of this assignment is
McGill - MECH - 289
MECH 289 Design GraphicsTerm Project: Structural Design of an Medium-SizedCommercial Transport AircraftAssigned: Friday October 9th, 2009Due: Monday December 3rd., 2009Design ProblemThe objective of this project is to design the structural wing box
McGill - MECH - 289
Engineering: Design Graphics, Mech 289, module 1Instructor: Joanna NashT.As: Marc-Antoine <marcantoine.cp@gmail.com>Cynthia Nei <cynthia.nei@mail.mcgill.ca> Ellen Bleiwas <e_bleiwas@yahoo.ca>Class scheduleThis module is taught on Wednesdays, Thursday
McGill - MECH - 289
Engineering: Design Graphics, Mech 289, module 1Instructor: Joanna NashT.As: Marc-Antoine <marcantoine.cp@gmail.com>Cynthia Nei <cynthia.nei@mail.mcgill.ca> Ellen Bleiwas <e_bleiwas@yahoo.ca>MODULE DESCRIPTIONWelcome to observational sketching bootca
McGill - MECH - 289
MS11. Description of Design Choices:a) Material: Aluminum alloy for all components in specific, 7075-T6 (upper wing skin) and2024-T3 (lower wing skin) because these alloys have fatigue strength, fracture toughnessand notch sensitivity. For the rivets,
McGill - MECH - 289
MECH 289 Design GraphicsFinal Project MS2: Assembly of the Center Rib andFront Spar of an Aircraft WingAssigned: Monday November 2nd, 2009Due: Monday November 9th., 2009Design ProblemThe objective of this assignment is to assemble the center rib and
McGill - MECH - 289
MECH 289 Design GraphicsFinal Project MS3: Complete Design and Assembly of an Aircraft WingSectionAssigned: Thursday November 19th, 2009Due: Thursday December 3rd., 2009Design ProblemThe objective of this assignment is to design and assemble a compl
McGill - MECH - 289
McGill - MECH - 289
MECH289 Design GraphicsQuizOPEN BOOKNote: Only standard calculators approved by the Faculty of Engineering are allowed.November 3rd, 200510:0511:25 am1. (15%) Consider the parallelepiped of Fig. 1. Its volume is known to be given by thedeterminant
McGill - MECH - 289
MECH 289 Design GraphicsFALL 2008Module 2: Assignment 1Due: Wednesday October 1stProblem 1.1 (6 points)Consider the three-dimensional vector p1 [0 3 2]T .(i) Find one of the two unit vectors p2 normal to p1 and to the X -axis.(ii) Find a unit vecto
McGill - MECH - 289
MECH 289 Design GraphicsFALL 2008Module 2: Assignment 2Due: Thursday October 9thProblem 2.1 (7 points)Draw the truss shown in Fig. 1 using a scale of 1/8 : 1 0 . To this end,(a) compute angle ;(b) compute S ;(c) compute R.5/4=4G25=30'4/3 34/4
McGill - MECH - 289
MECH 289 Design GraphicsExamples for Chapter 2 for Module 2Problem T2.1Construct the irregular polygon shown in Fig. 1, using the given dimensions, on a letter sizesheet. Do not dimension.Figure 1: An irregular polygonProblem T2.2With a pencil, ske
McGill - MECH - 289
MECH 289 Design GraphicsFALL 2008Module 2: Assignment 3Due: Wednesday October 30thProblem 3.1 (5 points)Using Boolean operations, describe, in set-theoretic language, how you would go aboutconstructing the solid of Fig. 1.Figure 1: A 3D modelProbl
McGill - MECH - 289
MECH 289 Design GraphicsExamples for Chapter 3 for Module 2Problem T3.1Using Boolean operations, describe, in set-theoretic language, how you would go aboutconstructing the solid of Fig. 1, under the assumption that the normal of the inclined planema
McGill - MECH - 289
MECH 289 Design GraphicsSolutions of Assignments for Module 2Assignment 1Problem 1.1T(i) Three independent equations are needed in order to dene the vector p2 = x y z .The rst one is given by the orthogonality between p1 and p2 , that is,2(1)pT p
McGill - MECH - 289
Assignment 2Problem 2.1Angle is computed astan =(2/3)(1/4S )2/3R==1=1/6S1/6S4as we are not interested in values greater than /2.From the drawing the span comprises six equal sections. We thus have6 15 30 =3 ,S= ,88681301 30R= S=
McGill - MECH - 289
MECH 289 Design GraphicsSolutions to Examples for Chapter 2 for Module 2Problem T2.1We have the layout of Fig. 1, whence a system of four equations in four unknowns is derived:X30x1Yy1y245x2Figure 1: An irregular polygon1.50x1 + x2 = 4 + 2
McGill - MECH - 289
Assignment 3Problem 3.1Table 1 shows the dierent Boolean operations which produce the required 3D object.Table 1: Construction of a 3D object using Boolean operationsABC=A B=DCE=D C=EF+GG=E+F=HJ=GH=11Problem 3.2Table 2 shows the die
McGill - MECH - 289
MECH 289 Design GraphicsSolutions to Examples for Chapter 3 for Module 2Problem T3.1Table 1 shows the dierent Boolean operations which produce the required 3D object.Table 1: Construction of a 3D object using Boolean operationsABC=ABC=E=CDDE=
University of Toronto - CIV - 100
ASSIGNMENT # 1 SOLUTIONCIV100- MECHANICS 2010-2011DEPT. OF CIVIL ENGINEERING, UNIVERSITY OF TORONTORules: Draw a FBD for each problem; Use 3 Significant digits (two decimal points for angles); Always Express vectors in i, j, k terms.Question 1y160 k
University of Toronto - CIV - 100
ASSIGNMENT # 1CIV100- MECHANICS 2010-2011DEPT. OF CIVIL ENGINEERING, UNIVERSITY OF TORONTORules: Draw a FBD for each problem; Use 3 Significant digits (two decimal points for angles); Always Express vectors in i, j, k terms.Question 1y160 kNFor the
University of Toronto - CIV - 100
ASSIGNMENT # 2 SOLUTIONCIV100- MECHANICS 2010-2011DEPT. OF CIVIL ENGINEERING, UNIVERSITY OF TORONTORules: Draw a FBD for each problem; Use 3 Significant digits (two decimal points for angles); Always Express vectors in i, j, k terms.Question 1A force
University of Toronto - CIV - 100
ASSIGNMENT # 2CIV100- MECHANICS 2010-2011DEPT. OF CIVIL ENGINEERING, UNIVERSITY OF TORONTORules: Draw a FBD for each problem; Use 3 Significant digits (two decimal points for angles); Always Express vectors in i, j, k terms.Question 1A force and a co
University of Toronto - CIV - 100
ASSIGNMENT # 3CIV100- MECHANICS 2010-2011DEPT. OF CIVIL ENGINEERING, UNIVERSITY OF TORONTORules: Draw a FBD for each problem; Use 3 Significant digits (two decimal points for angles); Always Express vectors in i, j, k terms.Question 1If the value of
University of Toronto - CIV - 100
Civ101ASSIGNMENT # 3AssignmentsQuestion1OC = OACos(90 - y ) = OASinOAx = OCSin = (OASin )SinOAy = OCCos = (OASin )CosOAz = OASin(90 - y ) = OACosOA = OA (SinSin. i + SinCos. j + Cos. k) z = 30 & = 22 :Fx = 1000 Sin30 Sin 22 = 187.3 NFy = 1000 S
University of Toronto - CIV - 100
ASSIGNMENT # 4SolutionCIV100- MECHANICS 2010-2011DEPT. OF CIVIL ENGINEERING, UNIVERSITY OF TORONTOQuestion 1According to the symmetry of B and C we cansimplify the F.B.D. in plane which passesthrough point A and Perpendicular to line BC.The F.B.D.
University of Toronto - CIV - 100
ASSIGNMENT # 4CIV100- MECHANICS 2010-2011DEPT. OF CIVIL ENGINEERING, UNIVERSITY OF TORONTORules: Draw a FBD for each problem; Use 3 Significant digits (two decimal points for angles); Always Express vectors in i, j, k terms.Question 1A threelegged st
University of Toronto - CIV - 100
ASSIGNMENT # 5CIV100- MECHANICS 2010-2011DEPT. OF CIVIL ENGINEERING, UNIVERSITY OF TORONTORules: Draw a FBD for each problem; Use 3 Significant digits (two decimal points for a ngles); Always Express vectors in i, j, k terms.Question 1The beam BC is
University of Toronto - CIV - 100
ASSIGNMENT # 5_ SOLUTIONSQuestion1T40 KN20 KNTCyCx2.52.55/310Distributed loads are converted into concentrated (point) loads first:8(KN m) 5(m) = 40 ( KN )1 8(KN m) 5(m) = 20 ( KN )2(Rectangular load)(Triangular load)And now, the equili
University of Toronto - CIV - 100
ASSIGNMENT # 6CIV100- MECHANICS 2010-2011DEPT. OF CIVIL ENGINEERING, UNIVERSITY OF TORONTORules: Draw a FBD for each problem; Use 3 Significant digits (two decimal points for angles); Always Express vectors in i, j, k terms.Question 1Three children s
University of Toronto - CIV - 100
ASSIGNMENT # 6_ SOLUTIONSCIV100- MECHANICS 2010-2011DEPT. OF CIVIL ENGINEERING, UNIVERSITY OF TORONTOQuestion1Hint: Try taking moments about the x and z axis.Assume the 4th child will stand at the unknownpoint (x, z)The resultant of the weights of
University of Toronto - CIV - 100
ASSIGNMENT # 7CIV100- MECHANICS 2010-2011DEPT. OF CIVIL ENGINEERING, UNIVERSITY OF TORONTORules: Draw a FBD for each problem; Use 3 Significant digits (two decimal points for angles); Always Express vectors in i, j, k terms.Question 1The pipe AD is s
University of Toronto - CIV - 100
ASSIGNMENT # 7_ SOLUTIONSCIV100- MECHANICS 2010-2011DEPT. OF CIVIL ENGINEERING, UNIVERSITY OF TORONTOQuestion1Look at the question 2 of Midterm exam 2005, on the website.Question21.5P a 2 b 2a(compression) FAF = -Fx=0FAFb+ FAB = 0a2 b21.5Pb
University of Toronto - CIV - 100
ASSIGNMENT # 8CIV100- MECHANICS 2010-2011DEPT. OF CIVIL ENGINEERING, UNIVERSITY OF TORONTORules: Draw a FBD for each problem; Use 3 Significant digits (two decimal points for angles); Always Express vectors in i, j, k terms.Question 1The angle strut
University of Toronto - CIV - 100
ASSIGNMENT # 8_ SOLUTIONSCIV100- MECHANICS 2010-2011Question1(Solution by: Li & Ren)DEPT. OF CIVIL ENGINEERING, UNIVERSITY OF TORONTOASSIGNMENT # 8_ SOLUTIONSCIV100- MECHANICS 2010-2011Question 2The dam holds water of depth 4m on oneside. The wid
University of Toronto - CIV - 100
ASSIGNMENT # 9CIV100- MECHANICS 2010-2011DEPT. OF CIVIL ENGINEERING, UNIVERSITY OF TORONTORules: Draw a FBD for each problem; Use 3 Significant digits (two decimal points for angles); Always Express vectors in i, j, k terms.Question 1a. For the secti
University of Toronto - CIV - 100
ASSIGNMENT # 9: SolutionCIV100- MECHANICS 2010-2011DEPT. OF CIVIL ENGINEERING, UNIVERSITY OF TORONTORules: Draw a FBD for each problem; Use 3 Significant digits (two decimal points for angles); Always Express vectors in i, j, k terms.Question 1a.For
University of Toronto - CIV - 100
ASSIGNMENT # 1CIV100- MECHANICS 2008-2009DEPT. OF CIVIL ENGINEERING, UNIVERSITY OF TORONTORules: Draw a FBD for each problem; Use 5 Significant digits (two decimal points for angles); Always Express vectors in i, j, k terms.Question 1A 650kg motor is
University of Toronto - CIV - 100
ASSIGNMENT # 2CIV100- MECHANICS 2008-2009DEPT. OF CIVIL ENGINEERING, UNIVERSITY OF TORONTORules: Draw a FBD for each problem; Use 5 Significant digits (two decimal points for angles); Always Express vectors in i, j, k terms.Question 1Two cables tied
University of Toronto - CIV - 100
ASSIGNMENT # 3CIV100- MECHANICS 2008-2009DEPT. OF CIVIL ENGINEERING, UNIVERSITY OF TORONTORules: Draw a FBD for each problem; Use 5 Significant digits (two decimal points for angles); Always Express vectors in i, j, k terms.40 N25 N70mmQuestion 1F
University of Toronto - CIV - 100
ASSIGNMENT # 4CIV100- MECHANICS 2008-2009DEPT. OF CIVIL ENGINEERING, UNIVERSITY OF TORONTORules: Draw a FBD for each problem; Use 5 Significant digits (two decimal points for angles); Always Express vectors in i, j, k terms.Question 1A rectangular pl
University of Toronto - CIV - 100
ASSIGNMENT # 4CIV100- MECHANICS 2008-2009DEPT. OF CIVIL ENGINEERING, UNIVERSITY OF TORONTORules: Draw a FBD for each problem; Use 5 Significant digits (two decimal points for angles); Always Express vectors in i, j, k terms.Question 1Question 2Three
University of Toronto - CIV - 100
ASSIGNMENT # 6CIV100- MECHANICS 2008-2009DEPT. OF CIVIL ENGINEERING, UNIVERSITY OF TORONTORules: Draw a FBD for each problem; Use 5 Significant digits (two decimal points for angles); Always Express vectors in i, j, k terms.Question 1Determine the co
University of Toronto - CIV - 100
ASSIGNMENT # 7CIV100- MECHANICS 2008-2009DEPT. OF CIVIL ENGINEERING, UNIVERSITY OF TORONTORules: Draw a FBD for each problem; Use 5 Significant digits (two decimal points for angles); Always Express vectors in i, j, k terms.Question 1The shown crane
University of Toronto - CIV - 100
ASSIGNMENT # 8CIV100- MECHANICS 2008-2009DEPT. OF CIVIL ENGINEERING, UNIVERSITY OF TORONTORules: Draw a FBD for each problem; Use 5 Significant digits (two decimal points for angles); Always Express vectors in i, j, k terms.Question 1Determine the mo