Ch.04 Quiz
3 Pages

Ch.04 Quiz

Course Number: MGMT 302, Winter 2013

College/University: CSU San Bernardino

Word Count: 799

Rating:

Document Preview

Ch.04 Quiz 1. Job satisfaction and employee performance are likely to be positively related when: a. pay is linked to attendance b. non-participative techniques are used c. rewards are valued by employees and are tied directly to performance d. employee turnover is high 2. The two major cognitive routes to persuasion include: a. the direct and central b. the direct and peripheral c. the central and circular d. the...

Unformatted Document Excerpt
Coursehero >> California >> CSU San Bernardino >> MGMT 302

Course Hero has millions of student submitted documents similar to the one
below including study guides, practice problems, reference materials, practice exams, textbook help and tutor support.

Course Hero has millions of student submitted documents similar to the one below including study guides, practice problems, reference materials, practice exams, textbook help and tutor support.

Quiz 1. Ch.04 Job satisfaction and employee performance are likely to be positively related when: a. pay is linked to attendance b. non-participative techniques are used c. rewards are valued by employees and are tied directly to performance d. employee turnover is high 2. The two major cognitive routes to persuasion include: a. the direct and central b. the direct and peripheral c. the central and circular d. the central and peripheral 3. Which of the following statements is most correct? a. Locus of control has little to do with ethical behavior. b. Other people control persons who are strong on internal locus of control. c. Persons with an internal locus of control make more ethical decisions than others. d. Individuals with an internal locus of control are more likely to exhibit uncontrollable beha - vior. 4. High-Machs: a. believe that any means justify the desired ends b. accept authority better than low-Machs c. exhibit very strong corporate loyalty d. are easily manipulated by others 5. In Stage 6 of Kohlberg's cognitive moral development model, individuals: a. obey rules to avoid punishment b. control others c. focus on the expectations of others d. follow self-selected ethical principles 6. A legitimate criticism of Kohlberg's model of cognitive moral development includes: a. individuals do not appear to go through stages b. maturity has not been found to be related to moral development c. the model does not take gender differences into account d. the fact that women and men face different moral dilemmas 7. Attitudes are learned and two major influences include: a. repeated behavior and affect b. direct experience and social learning c. cognitive dissonance and negative affectivity d. random behavior modeling and unconscious motivation 8. If a salesperson is required to sell a defective TV set but believes this act to be unethical, he or she would: a. not engage in the act b. experience the discomfort of cognitive dissonance c. need to be at Kohlberg's 5th level of cognitive development in order to resolve the conflict between attitudes and behavior d. reexamine his or her behavioral intention 9. According to considerable research, the relationship between job satisfaction and job performance is: a. strong and direct b. strong and negative c. modest d. positive for women and negative for men 10. Employee loyalty toward the organization is a significant factor in: a. job displacement b. continuance commitment c. affective commitment d. employee turnover 11. Which statement best reflects the relationship between job satisfaction and individual performance? a. productive workers are satisfied b. satisfied workers productive c. are modest support for both productive workers are satisfied and satisfied workers are pro - ductive but no simple direct relationship between satisfaction and performance has been found d. the strongest relationship between job satisfaction and performance has been found when satisfaction results in strongly valued rewards and then performance 12. Which statement best reflects the current state of knowledge regarding the relationship between job satisfac - tion and organizational performance? a. It is similar to the relationship between job satisfaction and individual performance. b. Unfortunately, this relationship has not been investigated. c. No relationship has been found between job satisfaction and organizational performance. d. Companies with satisfied workers have better performance than companies with dissatis fied performance. 13. The three major aspects of the source characteristic affecting persuasion include: a. expertise, credibility, charisma b. credibility, charisma, attractiveness c. expertise, charisma, attractiveness d. expertise, trustworthiness, attractiveness 14. All of the following are considered terminal values except: a. wisdom b. achievement c. self-control d. equality 15. Persons with an internal locus of control: a. believe that fate affects their circumstances b. accept others controlling them c. take personal responsibility for their situation and the consequences of their behavior d. can easily succumb to social and peer pressure Ch.04 Quiz Answer Section MULTIPLE CHOICE 1. ANS: OBJ: 2. ANS: OBJ: 3. ANS: OBJ: 4. ANS: OBJ: 5. ANS: OBJ: 6. ANS: OBJ: 7. ANS: OBJ: 8. ANS: OBJ: 9. ANS: OBJ: 10. ANS: OBJ: 11. ANS: OBJ: 12. ANS: OBJ: 13. ANS: OBJ: 14. ANS: OBJ: 15. ANS: OBJ: C 3 D 5 C 8 A 8 D 8 C 8 B 2 B 1 C 3 C 4 C 4 D 4 D 5 C 8 C 8 PTS: TOP: PTS: TOP: PTS: TOP: PTS: TOP: PTS: TOP: PTS: TOP: PTS: TOP: PTS: TOP: PTS: TOP: PTS: TOP: PTS: TOP: PTS: TOP: PTS: TOP: PTS: TOP: PTS: TOP: 1 DIF: Hard REF: Work Attitudes 1 DIF: Hard REF: Persuasion and Attitude Change 1 DIF: Hard REF: Locus of Control 1 DIF: Hard REF: Machiavellianism 1 DIF: Hard REF: Cognitive Moral Development 1 DIF: Hard REF: Cognitive Moral Development 1 DIF: Moderate REF: Attitude Formation 1 DIF: Moderate REF: Attitudes and Behavior 1 DIF: Moderate REF: Work Attitudes 1 DIF: Moderate REF: Work Attitudes 1 DIF: Moderate REF: Work Attitudes 1 DIF: Moderate REF: Work Attitudes 1 DIF: Moderate REF: Persuasion and Attitude Change 1 DIF: Moderate REF: Instrumental and Terminal Values 1 DIF: Moderate REF: Locus of Control p. 59 p. 62 p. 68 p. 68 p. 69 p. 69 p. 56 p. 56 p. 59 p. 61 p. 59-60 p. 59 p. 62 p. 66 p. 67-68
MOST POPULAR MATERIALS FROM MGMT 302
MOST POPULAR MATERIALS FROM MGMT
MOST POPULAR MATERIALS FROM CSU San Bernardino