HUNG
Class, Friday, 30th Jan

Class, Friday, 30th Jan - ARANYBULLA 1222 Kivaltsag level A...

Info icon This preview shows pages 1–2. Sign up to view the full content.

ARANYBULLA 1222 Kivaltsag level A barok ra kenyszeritettek II. Andrast hogy adja ki az arany bullat mert nagyon sok foldet adot ki kulfoldieknek A puspokok, nemesek, jobbagyok a hutlenseg vetke nelkul ellenallhatnak es ellentmondHATNAK AZ URALKODoknak, ha az megszegi az aranybulla rendelkezeseit IV. Bela (andras fia) (1235-1270) `az eladot birtokokat amiket apukaja eladta vissza szereszte Mindent amit az apja tett vissza fordittot es ezert jo kiralynak tartottak a nep Julianus barat egy papp volt aki ki probablta talalni hogy honnan jottek a magyarok Befogadta es szallas adott a hunnoknak es ezert nem szerettek ot mert a magyarok nem szerettek soha nem szerettek a kulfoldieket Bejottek a tatarok es az orszagnak 20% meghalt Egy ido utan cask ki mentek az orszagbol a tatarok mert mar mindent kipusztitottak amit ki akkartak pusztitani A magyarok megoltek a kunok vezeret mert azt hittek hogy osszefogot a tatarokkal
Image of page 1

Info icon This preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

Image of page 2
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.

Unformatted text preview: IV. Bela uj politikaja Mindent megtett azert hogy magyarorszag megint biztonsagban legyen Nagyon sok varat epitettet Hazakat epitettet megnovelte magyarorszag lakossaga Kulfoldiek betelepitese hogy legyenek kulfoldi segitsegeik Magyarok nem szerettek a kulfoldieket es sokszor felaszadtak ellenuk Jo volt hogy bejottek a kulfoldiek mert ezaltal megnott a lakossag magyarorszagnak + tobb volt a tized + jobban megtermesztek a foldet A kiraly sokszor irt kulfoldi kiralyoknak leveleket hogy igerjek meg hogyha valamilyen mas orszag megtamadna magyarorszagot hogy igerjek meg hogy megvedjek IV. Bela Masodik honalapitonak nevesztek mert megalapitotta magyarorszagot megint olyan erosseggel mint amilyen regebben volt –mielott bejottek a tatarok es leromboltak mindent- II. Andras Kisdolgozat -selftest-: Hetfon Februar 2. (nem lesz jegy)...
View Full Document

 • Winter '09
 • BeatrixPinkal

{[ snackBarMessage ]}

What students are saying

 • Left Quote Icon

  As a current student on this bumpy collegiate pathway, I stumbled upon Course Hero, where I can find study resources for nearly all my courses, get online help from tutors 24/7, and even share my old projects, papers, and lecture notes with other students.

  Student Picture

  Kiran Temple University Fox School of Business ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  I cannot even describe how much Course Hero helped me this summer. It’s truly become something I can always rely on and help me. In the end, I was not only able to survive summer classes, but I was able to thrive thanks to Course Hero.

  Student Picture

  Dana University of Pennsylvania ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  The ability to access any university’s resources through Course Hero proved invaluable in my case. I was behind on Tulane coursework and actually used UCLA’s materials to help me move forward and get everything together on time.

  Student Picture

  Jill Tulane University ‘16, Course Hero Intern