Assignment 10.1 - Robert M. Freeman Rmf34@cornell.edu...

Info iconThis preview shows pages 1–3. Sign up to view the full content.

View Full Document Right Arrow Icon
Robert M. Freeman Rmf34@cornell.edu Assignment #10.1 Part 1 Log your activities for two days in terms of consumption of materials and energy, and in terms of waste . Consumption can be determined by evaluating the following items: Food consumed (by weight) divided into three categories: fruits, vegetables and grains o lettuce – 0.100 kg o carrots – 0.050 kg o pineapple – 0.075 kg o Orange – 0.050 kg o Rice – 0.075 kg o Bread – 0.150 kg o Pasta – 0.100 kg o Broccoli – 0.020kg o Yams – 0.020 kg TOTAL = 0.640 kg * 183 = 117 kg/year dairy and meat products o milk – 0.600 kg o cheese – 0.100 kg o tuna – 0.050 kg o shrimp – 0.025 kg o chicken – 0.125 kg o beef – 0.150 kg TOTAL = 1.050 kg * 183 = 192 kg/year manufactured or junk foods o NA TOTAL = 0 kg = estimate = 5 kg/year Water used (by volume) including drinking, washing, toilet flushing, etc. Hot o 100 L * 183 = 18300 L/year cold o 50 L * 183 = 9150 L/year Consumption of single use items (by weight) such as paper products, beverage   containers, any disposable or recyclable items 0.25 kg * 183 = 46 kg/year Personal energy consumption (in kWh). Consumption can be determined by   evaluating the amount of time spent using various electrical appliances (hair   dryer, kettle, stove, calculators, computer, etc.) And multiplying that by the power  
Background image of page 1

Info iconThis preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

View Full DocumentRight Arrow Icon
Robert M. Freeman Rmf34@cornell.edu Assignment #10.1 consumption of that appliance. 5 KWH * 183 = 915 KWH/year Fuel consumption for transportation (in L of gasoline). 5 L * 183 = 915 L/year Estimate the total cost of all items you personally own (car, sporting equipment,   furniture, clothing, etc.); prorate by dividing the purchase price by the estimated   life to come up with an annual value for each belonging. Car – 16000 / 5 = 3200
Background image of page 2
Image of page 3
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.

This note was uploaded on 05/06/2008 for the course BEE 3299 taught by Professor Scott,n.r. during the Spring '07 term at Cornell University (Engineering School).

Page1 / 5

Assignment 10.1 - Robert M. Freeman Rmf34@cornell.edu...

This preview shows document pages 1 - 3. Sign up to view the full document.

View Full Document Right Arrow Icon
Ask a homework question - tutors are online