HW #1 - Chris Martin 311 Operations Management T/Th 2:00 17...

Info iconThis preview shows page 1. Sign up to view the full content.

View Full Document Right Arrow Icon
Chris Martin 311 Operations Management T/Th 2:00 17 January 2007 Homework 1: Process Analysis 1. 200 sushi boxes per day 2. No, the company does not have the capacity to support the demand. If you multiply the total quantity of each style of shirt demanded by the amount of time it takes for that style of shirt to have a care label attached (each type of shirt has a different amount of time required to attach a label), you get a total of 660 minutes required for that process alone. An eight hour work day has 480 minutes, therefore it is not possible to produce all the shirts demanded in a single eight hour work day with the given conditions. 20 (3) + 5 (6) + 9 (25) + 12 (10) + 15 (15) = 660 minutes 3. A) 60 customers per hour or 720 customers per workday. B) Maximum orders = 60 x 12 = 720 orders per full work day Picking operations would need to work for 9 hours Packing operations would need to work for 12 hours C) 20 x 7.2 = 144 orders D) 20 x 9 = 180 orders E) b. picking = 12 hrs./ packing = 8 hrs.
Background image of page 1
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.

This homework help was uploaded on 10/23/2007 for the course BUAD 311 taught by Professor Vaitsos during the Spring '07 term at USC.

Ask a homework question - tutors are online