# Real World Multi Step Equations - Raevyn Davis 03/29/17...

• Homework Help
• 2
• 100% (13) 13 out of 13 people found this document helpful

This preview shows page 1 - 2 out of 2 pages.

Raevyn Davis03/29/17Real World Multi-Step Equations1. You and your friend are shopping for painting supplies. Yourfriend wants five bottles of paint and one set of paintbrushes. You want seven bottles of paint and two sets ofpaint brushes. Each bottle of paint costs \$3.69. If you andyour friend’s total cost is \$51.69, what is the cost of one setof paint brushes?a.5 * 3.69 = 18.45  Friendb. 7 * 3.69 = 25.83  Mec.18.45 + 25.83 = \$44.28  Totald. 51.69 – 44.28 = \$7.41e.7.41/3 =2.47  Paint Brush Price2. In physics the mass energy equivalence is that the mass of a
body is measured by its energy content. This may be writtenalgebraically as E=mc2 , where E is energy, m is mass, and cis the speed of light in a vacuum. Transform the equation sothat it will be read as a solution for mass, m. Show all thesteps.3. The formula to find the surface area of a sphere is to take
End of preview. Want to read all 2 pages?

Course Hero member to access this document

Term
Fall
Professor
Kitty
Tags
Brush, Mass energy equivalence

Unformatted text preview: the radius of the sphere and square it and multiply that amount by pi and then multiply that by 4. This is written algebraically as S=4πr 2 , where S is the surface area, r is the radius, and the value of π is 3.14. Rewrite the equation to solve for the radius of the sphere if you know the sphere’s surface area. Then estimate the radius of a sphere given a surface area of 500 meters2 . a. solve for r, so divide both sides by 4pie ( S=4pier 2 ) b. square both sides (S/4pie= r 2 ) c. plug in your surface area for S (sqrt(S/4pie)= r ) d. sqrt(500m 2 /4pie) = r e. r = 6.3 meters 4. My brother and I went spur shopping for our upcoming rodeo . We bought a couple of spurs and spur straps. The spurs were \$4.50 and the straps were \$2.50. I bought twice more straps then spurs and spent \$19.00. How many spurs came in a set and how many straps did we buy? a. s = spurs t = straps b. 4.5*s+2.5*t = 19 c. 4.5s+t = 19 d. 9.5 e. s = 19...
View Full Document