Practice Quiz1 S01

Practice Quiz1 S01 - 3 b) CCl 4 c) SO 2 d) CO 3 2– 5....

Info iconThis preview shows page 1. Sign up to view the full content.

View Full Document Right Arrow Icon
Quiz 1 Test Form A April 18, 2001 For the quiz Wednesday April 13: Please bring a #2 pencil. Scantron Forms will be provided. ANSWERS ARE AT THE BOTTOM 1. The MO model electronic configuration of N 2 is ( σ 2s ) 2 ( σ 2s * ) 2 ( π 2p ) 4 ( σ 2p ) 2 ( π 2p * ) 1 Determine the bond order of N 2 . a) 1 b) 1.5 c) 2 d) 2.5 e) 3 2. Benzene (C 6 H 6 ) consists of a six-membered ring of carbon atoms with one hydrogen bonded to each carbon. What is the hybridization on each carbon? a) sp b) sp 2 c) sp 3 d) dsp 3 e) d 2 sp 3 3. Are all the carbon and hydrogen atoms in benzene in the same plane? a) yes b) no 4. Polar molecule a) BF
Background image of page 1
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.

Unformatted text preview: 3 b) CCl 4 c) SO 2 d) CO 3 2– 5. Strongest bond a) I 2 b) Cl 2 c) Br 2 6. Higher boiling point a) CH 3 CH 2 CH 2 CH 3 b) CH 3 CH 2 CH 2 NH 2 7. Lowest freezing point a) N 2 b) CO c) CO 2 8. Higher boiling point a) HCl b) HBr c) HI 9. Nitrogen is the central atom in NO 2 – . What is the hybridization on nitrogen in NO 2 – ? a) sp b) sp 2 c) sp 3 d) dsp 3 e) d 2 sp 3 10. What is the dominant intermolecular force for the substance SeF 2 ? a) H-bonding b) dipole-dipole c) LDF ANSWERS 1. d 2. b 3. a 4. c 5. b 6. b 7. a 8. a 9. b 10. b...
View Full Document

This note was uploaded on 10/26/2008 for the course CHEM 1C taught by Professor Hooker during the Spring '06 term at UCSB.

Ask a homework question - tutors are online