TÉTEL-projekt.docx - 1 Mutassa be a projektek irnytsi...

This preview shows page 1 out of 34 pages.

1. Mutassa be a projektek irányítási rendszerét! A projektirányítás célja, az összes tervezett termék elkészítése költségtakarékos módon és határidőre, az elvárt/elfogadható minőségben, hogy a szervezet számára megjelenjenek azok a hasznok, amelyekért a projektet elindították A JÓ projekt irányítás szükségessége A szakmai tevékenységek nem az adott munka irányítása érdekében folynak, hanem a tényleges végrehajtás végett. Ezért úgy tűnhet, a projektirányítás nem járul közvetlenül hozzá a szakmai termék létrejöttéhez – ezeket kizárólag a szakmai tevékenységek hozzák létre. A legnagyobb hasznot akkor érjük el, ha ezeket a szakmai tevékenységeket a kellő időben, a költségkereteken belül, az előírt minőségben hajtják végre . A jó projekt irányítás gondoskodik arról, hogy a projekt globális hasznát maximalizálja. A projektirányítás célja a projekt kézbentartása. A projektnek magának az a célja, hogy létrehozza az igényelt termékeket, a projektirányítás célja pedig, hogy ellenőrizze és kézben tartsa ezt a folyamatot . A projektirányítás figyelme a termelékenységre, a költségekre, a határidők betartására, és a szakmai termékek minőségére irányul, ezeken a területeken szaladhat ki a vezetés kezéből az irányítás. Ezek azok a tényezők, amelyeket logikailag kézben kívánunk tartani. Siker azonban semmilyen esetben sem garantált, hisz ahogy azt előbb is megállapítottuk , minden projekt bizonyos mértékű kockázatot hordoz magában. Azonban a vezetéstől elvárható, hogy ellenőrzést gyakoroljon a folyamatok felett, csökkentse a kockázatokat, sőt megszüntesse azokat, ha probléma bukkan fel akkor arra gyorsan reagáljon, ezáltal a káros hatásokat minimalizálja. Ezt az információk megvizsgálásával, alternatívák felállításával és döntések meghozatalával lehet elérni. A rossz projekt irányítás következményei A vezetés útmutatásai és döntései nélkül: • A felelősségek és feladatkörök tisztázatlanok és kijelöletlenek maradnak. • Az egyes szakmai tevékenységek ütemezése és a feladatok kiadása teljesen kaotikus lehet; például amikor a feladatra kijelöltek elfoglaltsága, kényelmi szempontjaik határozzák meg, hogy mikor alkalmas számukra a munka elvégzése. Mivel azonban a tevékenységek egy projekten belül keresztül-kasul összefüggenek, ennek következménye a pénzzel, idővel és erőforrásokkal folytatott pazarlás. • A különböző szakmai tevékenységek viszonya a minőséghez nagymértékben eltérhet. Előre nem látott körülményekre nincsenek felkészülve, a reagálás módja nincs kialakítva.
Image of page 1
You've reached the end of this preview.
 • Fall '16
 • Változó

{[ snackBarMessage ]}

What students are saying

 • Left Quote Icon

  As a current student on this bumpy collegiate pathway, I stumbled upon Course Hero, where I can find study resources for nearly all my courses, get online help from tutors 24/7, and even share my old projects, papers, and lecture notes with other students.

  Student Picture

  Kiran Temple University Fox School of Business ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  I cannot even describe how much Course Hero helped me this summer. It’s truly become something I can always rely on and help me. In the end, I was not only able to survive summer classes, but I was able to thrive thanks to Course Hero.

  Student Picture

  Dana University of Pennsylvania ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  The ability to access any university’s resources through Course Hero proved invaluable in my case. I was behind on Tulane coursework and actually used UCLA’s materials to help me move forward and get everything together on time.

  Student Picture

  Jill Tulane University ‘16, Course Hero Intern