Izveštaj komisije Nataša Delač (2).doc

Izveštaj komisije Nataša Delač (2).doc - 1 FAKULTET...

Info icon This preview shows pages 1–3. Sign up to view the full content.

1 FAKULTET DRAMSKIH UMETNOSTI U BEOGRADU IZVEŠTAJ KOMISIJE ZA PROCENU DOKTORSKE DISERTACIJE Ženska drama i (muško) društvo Status žene u društvu i umetnosti na primeru drama Milene Marković, Maje Pelević i Milene Bogavac KANDIDAT: Nataša Delač
Image of page 1

Info icon This preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

2 1. Biografija Nataša Delač rođena je 1984. godine u Novom Sadu. Diplomirala je srpsku književnost i jezik na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Master studije na smeru Teorija dramskih umetnosti, medija i kulture na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu upisala je 2009. godine. Master rad na temu „Fenomen psovki u savremenoj srpskoj drami. Slučaj Milene Marković“ odbranila je 8.12.2010. godine pod mentorstvom prof. dr Nebojše Romčevića. Od 2010. godine student je doktorskih-naučnih studija na istoj katedri. Dobitnik je stipendije Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja namenjene studentima doktorskih-naučnih studija. Od juna 2012. godine do juna 2015. godine bila je angažovana na projektu Fakulteta dramskih umetnosti „Identitet i sećanje: transkulturalni tekstovi dramskih umetnosti i medija (Srbija 1989-2014)“ pod mentorstvom prof. dr Mirjane Nikolić. Radila je kao profesor srpskog jezika, kao urednik emisije za mlade na gradskoj televiziji Novog Sada (TV Apolo) i kao lektor-korektor u više izdavačkih kuća. Angažovana je kao moderator okruglih stolova na Festivalu akademskih pozorišta Srbije koji se održava u Novom Sadu i kao urednik festivalskog biltena. Od 2016. saradnik je Saveza amatera Vojvodine. Objavila je znatan broj naučnih radova i učestvovala na mnogim domaćim i međunardnim naučnim skupovima i konferencijama. Objavljeni radovi: „Osnovne odlike dva glavna perioda u radu Muharema Pervića kao pozorišnog kritičara“ u časopisu Teatron (158/159), Beograd, 2012. „Beograd i Njujork kao prostori ličnog i individualnog sećanja. Studija slučaja: filmovi 'Tamo i ovde' i 'Jelena, Katarina, Marija'“ u Zbornik FDU , Beograd, 2012. „Fenomen i funkcija psovki. Slučaj Paviljoni Milene Marković“, u Savremena proučavanja jezika i književnosti, Zbornik radova sa IV naučnog skupa Mladih filologa Srbije, Filološko-umetnički fakultet u Kragujevcu, 2013. „Destrukcija porodične zajednice. Slučaj Paviljoni Milene Marković“ u Od nauke do nastave , knjiga 2, koautorski rad sa Biljanom Mitrović, Zbornik radova sa naučnog skupa Nauka i savremeni univerzitet 2, Niš, 2013. „Grlom u jagode: pseudo ili doživljena utopija“ u Zbornik FDU , Beograd, 2013. „Pozorišna fotografija u kontekstu kulture“ u Kultura: u potrazi za novom paradigmom , koautorski rad sa Biljanom Mitrović, Knjiga 1, Filološki fakultet, Beograd, 2013. Engleski: Theater photography in the context of culture (...) Culture: In quest of new paradigm, co-author with Biljana Mitrović, Thematic Edition of Collected Works, Belgrade, 2013.
Image of page 2
Image of page 3
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.
 • Fall '16
 • Thomas P. McCabe

{[ snackBarMessage ]}

What students are saying

 • Left Quote Icon

  As a current student on this bumpy collegiate pathway, I stumbled upon Course Hero, where I can find study resources for nearly all my courses, get online help from tutors 24/7, and even share my old projects, papers, and lecture notes with other students.

  Student Picture

  Kiran Temple University Fox School of Business ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  I cannot even describe how much Course Hero helped me this summer. It’s truly become something I can always rely on and help me. In the end, I was not only able to survive summer classes, but I was able to thrive thanks to Course Hero.

  Student Picture

  Dana University of Pennsylvania ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  The ability to access any university’s resources through Course Hero proved invaluable in my case. I was behind on Tulane coursework and actually used UCLA’s materials to help me move forward and get everything together on time.

  Student Picture

  Jill Tulane University ‘16, Course Hero Intern