CFM
E bine cand e soare.docx

E bine cand e soare.docx - E bine cnd e soare EXT CIMITIR...

Info icon This preview shows pages 1–2. Sign up to view the full content.

E bine când e soare EXT. CIMITIR – DIMINEATA Pe o bancă din fața cimitirului, MARIA (74 ani), lucrează la un goblen de dimensiuni mici. MARIA are o perucă cochetă, un coc elaborat șezând pe un culcuș de păr voluminos. Se vede că este înaltă și puternic clădită, postura ei elegentă fiind bine ilustrată de rochia neagră cu croiuri drepte. Lucrează la imaginea unei luntre pe un râu. Mâinile îi cam tremură și nimerește cu greu găurile. Obosește și își relaxează ochii privind în jur. În fața ei, șoseaua constant populată de mașini trecătoare o desparte de strada de vis-a-vis. Pe strada de vis –a- vis, în jurul unui second-hand ieftin se învârte ENIKO (72 ani). ENIKO este mică și firavă, puțin adusă de spate, îmbrăcată cu o rochie lungă cu volănașe, tot neagră, părul ei scurt și alb făcând-o să arate ca un copil. Încearcă să deschidă ușa gardului grădinii adiacente magazinului. Nu reusește să deschidă ușa, așa că se cațără și trece peste gardul mic de înălțime, ajutată de un moloz lăsat la baza lui. MARIA o privește contrariată și amuzată în același timp. Dă să se reapuce de goblen dar e distrasă de un salut venind de la silueta unei femei care se apropie. Femeia care se apropie este GABI (70 de ani). se apropie grăbit și apăsat. Este robustă, cu o coamă brună de păr,purtând o rochie de vară, în culori țipătoare aranajte în forme de linii întrepătrunse. Se chinuie pe tocuri în timp ce flutură un evantai aleatoriu. Ajunge în dreptul MARIEI, se așează lângă ea pe bancă, își deschide poșeta și scoate o sipcă. Mai caută ceva în geantă. MARIA începe să-și maseze mâinile. GABI Bună dimineața. MARIA o privește pe GABI și râde. GABI Ți-ai luat păsări pentru cuibul ăla? Unde-i Eniko? MARIA privește vis-s-a-vis și GABI îi urmează direcția. O văd pe ENIKO cățărându-se peste gard înapoi în stradă. În brațe are o păturică care pare înfășurată în jurul unui obiect. În spatele ei, un biciclist pedalează lent pe trecere. Mașinile claxonează. ENIKO se grăbește, până ajunge și ea în dreptul MARIEI și lui GABI, unde-și trage răsuflarea.
Image of page 1

Info icon This preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

Image of page 2
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.
 • Spring '18
 • anca s.

{[ snackBarMessage ]}

What students are saying

 • Left Quote Icon

  As a current student on this bumpy collegiate pathway, I stumbled upon Course Hero, where I can find study resources for nearly all my courses, get online help from tutors 24/7, and even share my old projects, papers, and lecture notes with other students.

  Student Picture

  Kiran Temple University Fox School of Business ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  I cannot even describe how much Course Hero helped me this summer. It’s truly become something I can always rely on and help me. In the end, I was not only able to survive summer classes, but I was able to thrive thanks to Course Hero.

  Student Picture

  Dana University of Pennsylvania ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  The ability to access any university’s resources through Course Hero proved invaluable in my case. I was behind on Tulane coursework and actually used UCLA’s materials to help me move forward and get everything together on time.

  Student Picture

  Jill Tulane University ‘16, Course Hero Intern