CFM
Mostenirea (draft 3).pdf

Mostenirea (draft 3).pdf - MOSTENIREA EXT SOSEA MARGINEA...

Info icon This preview shows pages 1–4. Sign up to view the full content.

MOSTENIREA
Image of page 1

Info icon This preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

EXT. SOSEA/ MARGINEA SATULUI. AMIAZA.(ZIUA INTOARCERII ACASA) In zare se profileaza crestele muntilor, drumul care urca prin defileu si casele raspandite prin vai. O zi luminoasa de vara, cu soare intens. Un camion care transporta berbeci opreste la vreo 200 de metri inaintea de intrarea intr-un sat impresurat de pini si molizi. Berbecii se inghesuie in spatele grilajului si behaie in cor. TONI (35), statura potrivita, oaches, bine legat, cu manecile camasii suflecate, coboara de pe locul din dreapta. Pantofii prafuiti, camasa botita si transpirata la spate arata ca a mers ceva, si pe jos, si stand in fund. Tranteste portiera si se da deoparte. Camionul o ia din loc pufnind. TONI ramane putina vreme pe marginea drumului, apoi o ia spre sat. Se opreste langa o garla unde îsi curata pantofii, îsi netezeste hainele si spala pe mâini si pe fata, apoi bea apa cu mâinile facute caus. Isi aranjeaza parul si de întoarce in drum. Trece pe lânga o casa izolata. În fata se vede un gater de unde se aude zgomot de fierastrau circular. Din curtea gaterului iese in viteza o DACIE dropside (papuc) rosie, in care sunt stivuiti busteni. Soferul (VICTOR) nu se distinge, dar TONI pare ca stie despre cine e vorba si se retrage in spatele unor arbusti. Mai departe, evita sa treaca prin dreptul gaterului, o ia pe o poteca din padure. EXT. CASA LUI TONI. AMIAZA. Casa e in marginea satului de munte. In departare se vad padurile de pe vai, intrerupte de luminisurile fanetelor. O femeie (CARLA, 33) strange rufele de pe sfoara. TONI o urmareste ascuns dupa gardul de uluci. CARLA intra în casa, apoi se întoarce cu o strachina si da de mâncare unor pui de catel. Pe usa tâsneste o Fetita (3), apoi apare un Baiat (6) care se suie pe o bicicleta, evident prea mare pentru el. De abia ajunge
Image of page 2
la pedale. CARLA o ia pe fetita în brate si intra în casa. Baiatul ramâne sa dea ture prin curte. TONI îl priveste îndelung, apoi se retrage. EXT. CENTRUL SATULUI. AMIAZA. TONI se întoarce pe drumul principal al satului. Se uita prudent în toate partile, dar la ora aia nu e tipenie de om. Peste drum e un magazin de tara cu perdea din ciucuri din plastic la usa si doua mese afara. Din magazin iese o fata tanara si draguta (Ina, 22), o figura particulara, usor de retinut, cu tricou alb, mulat, blugi si un sort rosu Bucegi, care se apuca sa strânga niste sticle de bere de pe mese. Debaraseaza mesele, arunca niste gunoaie, apoi se intoarce înauntru. TONI traverseaza, intra în magazin si iese cu un pet de bere. O ia pe un alt drum, desface in mers pet-ul si bea, apoi se sterge cu dosul palmei la gura. Gaseste un loc umbrit, si se aseaza. Isi sterge fruntea cu dosul mainii. Vizavi de el e o casa cazuta in paragina, intre alte case tipice pentru Transilvania. O casa tip vagon, cu tencuiala cazuta, doua geamuri la strada, sparte si peticite. In stanga e o poarte cam haita si in lungul culoarului de acces se vad coroanele unor peri roditi.
Image of page 3

Info icon This preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

Image of page 4
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.
 • Spring '18
 • anca s.

{[ snackBarMessage ]}

What students are saying

 • Left Quote Icon

  As a current student on this bumpy collegiate pathway, I stumbled upon Course Hero, where I can find study resources for nearly all my courses, get online help from tutors 24/7, and even share my old projects, papers, and lecture notes with other students.

  Student Picture

  Kiran Temple University Fox School of Business ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  I cannot even describe how much Course Hero helped me this summer. It’s truly become something I can always rely on and help me. In the end, I was not only able to survive summer classes, but I was able to thrive thanks to Course Hero.

  Student Picture

  Dana University of Pennsylvania ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  The ability to access any university’s resources through Course Hero proved invaluable in my case. I was behind on Tulane coursework and actually used UCLA’s materials to help me move forward and get everything together on time.

  Student Picture

  Jill Tulane University ‘16, Course Hero Intern