PS 5 EXTRA SOLUCIONS 16-17.pdf - INTRODUCCIÓ A LA...

This preview shows page 1 - 2 out of 4 pages.

INTRODUCCIÓ A LA MICROECONOMIA, UPF Curs 2016-2017 Professora: Mireia Artigot i Golobardes LLISTA d’EXERCICIS 5 EXERCICIS ADDICIONALS (opcionals) EXERCICI 1 Discuteix els efectes, en termes d’eficiència de les següents intervencions del govern per actuar quan hi ha externalitats: 1. Prohibir les activitats que generin externalitats negatives Al prohibir-se una activitat s’elimina tant les transaccions eficients com les no eficients de manera que el resultat no és òptim. 2. Introduir un impost unitari per la producció d’un bé que genera una externalitat positiva Amb la introducció de l’impost la quantitat produida en equilibri d’aquest bé caurà. Com que la producció d’aquest bé genera una externalitat positiva ens agradaria augmentar la quantitat produida per sobre d’aquella que es donaria si deixessim el mercat funcionar per si sol. Per tant, aquesta potencial internvenció seria contraproduent. 3. Emetre un nombre limitat de permisos transferibles per un bé que genera externalitats negatives. Si el nombre de permisos emesos es correspon amb la quantitat eficient d’aquest bé i no hi ha costos de transacció dels permisos aquesta intervenció pot resultar en una solució eficient. EXERCICI 2 El mercat d’un bé ve caracteritzat per una funció de demanda igual a P=100-Q i una oferta igual a P=2Q+4. Se sap, a més, que el consum d’aquest bé és perjudicial per la salut i augmenta per tant la despesa sanitària global, amb un cost estimat en 6€ per unitat de bé. 1. El govern vol utilitzar la política de preus per aconseguir que es consumeixi la quantitat eficient d’aquest bé. Quina mesura hauria d’utilitzar?
Image of page 1

Subscribe to view the full document.

Image of page 2
You've reached the end of this preview.
 • Fall '17

{[ snackBarMessage ]}

What students are saying

 • Left Quote Icon

  As a current student on this bumpy collegiate pathway, I stumbled upon Course Hero, where I can find study resources for nearly all my courses, get online help from tutors 24/7, and even share my old projects, papers, and lecture notes with other students.

  Student Picture

  Kiran Temple University Fox School of Business ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  I cannot even describe how much Course Hero helped me this summer. It’s truly become something I can always rely on and help me. In the end, I was not only able to survive summer classes, but I was able to thrive thanks to Course Hero.

  Student Picture

  Dana University of Pennsylvania ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  The ability to access any university’s resources through Course Hero proved invaluable in my case. I was behind on Tulane coursework and actually used UCLA’s materials to help me move forward and get everything together on time.

  Student Picture

  Jill Tulane University ‘16, Course Hero Intern