Tuyển-chọn-20-đề-trọng-tâm-tiếng-anh.pdf

Tuyển-chọn-20-đề-trọng-tâm-tiếng-anh.pdf -...

  • No School
  • AA 1
  • 113

This preview shows page 1 out of 113 pages.

Unformatted text preview: TUYỂN CHỌN 20 ĐỀ TRỌNG TÂM TIẾNG ANH 1 TÀI LIỆU HAY: Tailieulovebook.com LOVEBOOK.VN TUYỂN CHỌN 20 ĐỀ TRỌNG TÂM TIẾNG ANH LOVEBOOK.VN ĐỀ 01 TRÍCH ĐỀ 02 CUỐN SÁCH “CHINH PHỤC ĐỀ THI THPT QUỐC GIA TIẾNG ANH TẬP 1” ĐỀ SỐ 2 Lần 1 ngày: ………… Lần 2 ngày: ………… Lần 3 ngày: ………… Lần 4 ngày: ………… (Vạn sự khởi đầu nan) (1 tháng sau) (3 tháng sau) (9 tháng) Số câu đúng: …/64 Số câu đúng: …/64 Số câu đúng: …/64 Số câu đúng: …/64 It always seems impossible until it’s done – Nelson Mandela SECTION A (8 points) Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. Question 1: Last year she earned _______ her brother. A. twice as much as B. twice more than C. twice as many as D. twice as more as Question 2: Little ______ he know how much suffering he has caused. A. didn’t B. should C. won’t D. does Question 3: The politician tried to arouse the crowd, but most of them were ________ to his arguments. A. closed B. indifferent C. careless D. dead Question 4: - Can you take the day off tomorrow? - Well, I’ll have to get _________ from my boss. A. permission B. licence C. allowance D. permit Question 5: I do not believe that this preposterous scheme is _____ of our serious consideration. A. worthy B. worth C. worthwhile D. worthless Question 6: __________ the fifth largest among the nine planets that make up our solar system. A. The Earth being B. The Earth is C. That the Earth is D. Being the Earth Question 7: Dr. Evans has _________ a valuable contribution to the life of the school. A. done B. created C. caused D. made Question 8: No matter _______, Mozart was an accomplished composer while still a child. A. how it seems remarkable B. how remarkable it seems C. it seems remarkable how D. how seems it remarkable Question 9: It was difficult to guess what her ________ to the news would be. A. feelings B. reaction C. capital D. opinion Question 10: ________ some countries have ruined their agriculture, squandering money on uneconomic factories, the Ivory Coast has stuck to what it is good at. A. After B. During C. When D. While Question 11: Harry: “May I smoke?” Kate: “________” A. What suits you? B. You are free C. Accommodate yourself! D. Go ahead! Question 12: We need ________ information before we can decide. A. further B. farther C. far D. furthest Question 13: Sportsmen __________ their political differences on the sports field. A. take part B. put aside C. take place D. keep apart Question 14: Maria: “Can I borrow your umbrella for a day?” Ann: “___________” A. With pleasure B. Ready C. Welcome D. Yes, I can 2 TÀI LIỆU HAY: Tailieulovebook.com TUYỂN CHỌN 20 ĐỀ TRỌNG TÂM TIẾNG ANH LOVEBOOK.VN Question 15: ________ long thought to have no bones, small amounts of bone were recently found at the bases of the teeth in some species. A. Although sharks were B. Despite sharks being C. In spite of sharks are D. Nevertheless, sharks Question 16: When she __________ her mistake, she apologized. A. realized B. realize C. was realizing D. has realized Question 17: _______ daily promotes physical as well as emotional well-being in people of all ages. A. Having exercised B. Those who exercise C. For exercising D. Exercising Question 18: If only he _______ accept some help with the work instead of trying to do it alone! A. will B. would C. may D. were Question 19: _______ is to forget all about it. A. At best you can do B. The best thing you can do C. What best you can do D. You can do the best Mark the letter A, B C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. Question 20: In 1864 George Pullman designed a sleeping car that eventually saw widespread use. A. previously B. ultimately C. familiarly D. simultaneously Question 21: Why are you being so arrogant?. A. snooty B. stupid C. humble D. cunning Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the following questions. Question 22: He was asked to account for his presence at the scene of crime. A. complain B. exchange C. explain D. arrange Question 23: The teacher gave some suggestions on what could come out for the examination. A. effects B. symptoms C. hints D. demonstrations Question 24: I’ll take the new job whose salary is fantastic. A. reasonable B. acceptable C. pretty high D. wonderful Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part that differs from the other three in the pronunciation in each of the following questions. Question 25: A. great B. bean C. teacher D. means Question 26: A. horrible B. hour C. house D. here Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions. Question 27: A. weather B. animal C. human D. canteen Question 28: A. gallery B. satellite C. different D. cathedral Question 29: A. familiar B. redundant C. customary D. reluctant Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction in each of the following questions. Question 30: It is important that you turned off the heater every morning before you leave for class. A B C D The children had such difficult time when they began school in their new neighbourhood that their Question 31: A B parents decided never to move again. C D 3 TÀI LIỆU HAY: Tailieulovebook.com TUYỂN CHỌN 20 ĐỀ TRỌNG TÂM TIẾNG ANH LOVEBOOK.VN Question 32: Those who had already purchased tickets were instructed to go to gate first immediately. A B C D Question 33: The lion has long been a symbol of strength, power, and it is very cruel. A B C D Question 34: Nobody had known before the presentation that Sue and her sister will receive the awards for A B C D outstanding scholarships. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. Accustomed though we are to speaking of the films made before 1927 as "silent", the film has never been, in the full sense of the word, silent. From the very beginning, music was regarded as an indispensable accompaniment; when the Lumiere films were shown at the first public film exhibition in the United States in February 1896, they were accompanied by piano improvisations on popular tunes. At first, the music played bore no special relationship to the films; an accompaniment of any kind was sufficient. Within a very short time, however, the incongruity of playing lively music to a solemn film became apparent, and film pianists began to take some care in matching their pieces to the mood of the film. As movie theaters grew in number and importance, a violinist, and perhaps a cellist, would be added to the pianist in certain cases, and in the larger movie theaters small orchestras were formed. For a number of years the selection of music for each film program rested entirely in the hands of the conductor or leader of the orchestra, and very often the principal qualification for holding such a position was not skill or taste so much as the ownership of a large personal library of musical pieces. Since the conductor seldom saw the films until the night before they were to be shown (if, indeed, the conductor was lucky enough to see them then), the musical arrangement was normally improvised in the greatest hurry. To help meet this difficulty, film distributing companies started the practice of publishing suggestions for musical accompaniments. In 1909, for example, the Edison Company began issuing with their films such indications of mood as "pleasant', "sad", "lively". The suggestions became more explicit, and so emerged the musical cue sheet containing indications of mood, the titles of suitable pieces of music, and precise directions to show where one piece led into the next. Certain films had music especially composed for them. The most famous of these early special scores was that composed and arranged for D. W. Griffith's film Birth of a Nation, which was released in 1915. Question 35: The passage mainly discusses music that was ____________. A. performed before the showing of a film B. played during silent films C. recorded during film exhibitions D. specifically composed for certain movie theaters What can be inferred that the passage about the majority of films made after 1927? Question 36: A. They were truly "silent". B. They were accompanied by symphonic orchestras. C. They incorporated the sound of the actors' voices. D. They corresponded to specific musical compositions. Question 37: It can be inferred that orchestra conductors who worked in movie theaters needed to ________. A. be able to play many instruments B. have pleasant voices C. be familiar with a wide variety of music D. be able to compose original music Question 38: The word "them" in paragraph 2 refers to _________. A. years B. hands C. pieces D. films According to the passage, what kind of business was the Edison Company? Question 39: A. It produced electricity. B. It distributed films. C. It published musical arrangements. D. It made musical instruments. Question 40: It may be inferred from the passage that the first musical cue sheets appeared around _________. 4 TÀI LIỆU HAY: Tailieulovebook.com TUYỂN CHỌN 20 ĐỀ TRỌNG TÂM TIẾNG ANH LOVEBOOK.VN A. 1896 B. 1909 C. 1915 D. 1927 Question 41: Which of the following notations is most likely to have been included on a musical cue sheet of the early 1900's? A. "Calm, peaceful" B. "Piano, violin" C. "Key of C major" D. "Directed by D. W. Griffith's Question 42: The word "composed" in paragraph 4 is closest in meaning to __________. A. selected B. combined C. played D. created Question 43: The word "scores" in paragraph 4 most likely mean ____________. musical A. totals B. successes C. groups of musicians D. compositions Question 44: The passage probably continues with a discussion of ____________. A. other films directed by D. W. Griffith B. famous composers of the early twentieth century C. silent films by other directors D. the music in Birth of a Nation Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word for each of the blanks. NEIGHBOURS INFLUENCE BUYING DECISIONS However objective we believe ourselves to be, most of us do not judge a product solely on its merits, considering quality, value and style before making a decision. (45)________, we are easily influenced by the people around us. There is nothing (6)________ with this. It is probably a smarter way to make decisions than (47)________ on only our own opinions. But it does make life hard for companies. They have long understood that groups of friends and relatives tend to buy the same products, but understanding the reasons has been tricky. It is because they are so similar with (48)_______ to how much money they make and what television ads they watch that they independently (49)________ at the same decision? Or do they copy one another, perhaps (50)______ envy or perhaps because they have shared information about the products? Research in Finland recently found overwhelming evidence that neighbours have a big influence on buying decisions. When one of a person’s ten nearest neighbours bought a car, the chances that that person would buy a car of the same brand during the next week and a half (51)__________ by 86 per cent. The researchers argued that it was not just a (52)_________ of envy. Used cars seemed to attract neighbours even more than new cars. This suggested that people were not trying to (53)_______ up with their neighbours, they were keen to learn from them. Since used cars are less reliable, a recommendation of one can (54)________influence a buying decision. Question 45: A. What’s more B. Instead C. Unlike D. In place wrong silly bad Question 46: A. B. C. D. daft Question 47: A. basing B. trusting C. supposing D. relying Question 48: A. connection B. regard C. relation D. concern Question 49: A. reach B. come C. arrive D. get Question 50: A. for B. as to C. out of D. about Question 51: A. boosted B. rose C. enlarged D. lifted Question 52: A. thing B. point C. matter D. fact Question 53: A. keep B. stay C. hold D. follow Question 54: A. fiercely B. strongly C. firmly D. intensely Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. Glass is a remarkable substance made from the simplest raw materials. It can be colored or colorless, monochrome or polychrome, transparent, translucent, or opaque. It is lightweight impermeable to liquids, readily cleaned and reused, durable yet fragile, and often very beautiful. Glass can be decorated in multiple ways and its 5 TÀI LIỆU HAY: Tailieulovebook.com TUYỂN CHỌN 20 ĐỀ TRỌNG TÂM TIẾNG ANH LOVEBOOK.VN optical properties are exceptional. In all its myriad forms - as table ware, containers, in architecture and design glass represents a major achievement in the history of technological developments. Since the Bronze Age about 3, 000 B. C. , glass has been used for making various kinds of objects. It was first made from a mixture of silica, line and an alkali such as soda or potash, and these remained the basic ingredients of glass until the development of lead glass in the seventeenth century. When heated, the mixture becomes soft and malleable and can be formed by various techniques into a vast array of shapes and sizes. The homogeneous mass thus formed by melting then cools to create glass, but in contrast to most materials formed in this way (metals, for instance), glass lacks the crystalline structure normally associated with solids, and instead retains the random molecular structure of a liquid. In effect, as molten glass cools, it progressively stiffens until rigid, but does so without setting up a network of interlocking crystals customarily associated with that process. This is why glass shatters so easily when dealt a blow. Why glass deteriorates over time, especially when exposed to moisture, and why glassware must be slowly reheated and uniformly cooled after manufacture to release internal stresses induced by uneven cooling. Another unusual feature of glass is the manner in which its viscosity changes as it turns from a cold substance into a hot, ductile liquid. Unlike metals that flow or "freeze" at specific temperatures glass progressively softens as the temperature rises, going through varying stages of malleability until it flows like a thick syrup. Each stage of malleability allows the glass to be manipulated into various forms, by different techniques, and if suddenly cooled the object retains the shape achieved at that point. Glass is thus amenable to a greater number of heatforming techniques than most other materials. Question 55: Why does the author list the characteristics of glass in paragraph 1? A. To demonstrate how glass evolved B. To show the versatility of glass C. To explain glassmaking technology D. To explain the purpose of each component of glass Question 56: The word "durable" in paragraph 1 is closest in meaning to______. A. lasting B. delicate C. heavy D. plain Question 57: What does the author imply about the raw materials used to make glass? A. They were the same for centuries. B. They are liquid. C. They are transparent. D. They are very heavy. Question 58: According to the passage, how is glass that has cooled and become rigid different from most other rigid substances? A. It has an interlocking crystal network. B. It has an unusually low melting temperature. C. It has varying physical properties. D. It has a random molecular structure. Question 59: The word "customarily" in paragraph 2 could best be replaced by “______”. A. naturally B. necessarily C. usually D. certainly The words in paragraph 2 most likely mean ______. Question 60: "exposed to" A. hardened by B. chilled with C. subjected to D. deprived of Question 61: What must be done to release the internal stresses that build up in glass products during manufacture? A. The glass must be reheated and evenly cooled. B. The glass must be cooled quickly. C. The glass must be kept moist until cooled. D. The glass must be shaped to its desired form immediately Question 62: The word "induced" in paragraph 2 is closest in meaning to_______. A. joined B. missed C. caused D. lost Question 63: The word "it" in paragraph 3 refers to________. A. feature B. glass C. manner D. viscosity According to the passage, why can glass be more easily shaped into specific forms than can metals Question 64: A. It resists breaking when heated B. It has better optical properties. C. It retains heat while its viscosity changes. 6 TÀI LIỆU HAY: Tailieulovebook.com TUYỂN CHỌN 20 ĐỀ TRỌNG TÂM TIẾNG ANH LOVEBOOK.VN D. It gradually becomes softer as its temperature rises. SECTION B (2 points) I. Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed before it. Write your answers on your answer sheet. Question 1: “I was not there at the time, ” he said. He denied _______________________________________________________________________________ . Question 2: He didn’t take his father’s advice. That’s why he is out of work. If he ___________________________________________________________________________________ . Question 3: “I am sorry, Jean. I broke your bicycle, ” said John. John apologized __________________________________________________________________________ . Question 4: “I would like you not to go out with him, Ann” says her mother Ann’s mother would rather __________________________________________________________________ . Question 5: “You broke my glasses, ” said the woman to me. The woman blamed me ____________________________________________________________________ . II. In about 140 words, write a paragraph about the influence of television and movie. ĐÁP ÁN SECTION A: 1A 11D 21C 31A 41A 51B 61A 2D 12A 22C 32D 42D 52C 62C 3B 13B 23C 33D 43D 53A 63B 4A 14A 24D 34C 44D 54B 64D 5A 15A 25A 35B 45B 55B 6B 16A 26B 36C 46A 56A 7D 17D 27D 37C 47D 57A 8B 18B 28D 38D 48B 58D 9B 19B 29C 39B 49C 59C 10D 20A 30B 40B 50C 60C ĐỀ 02 TRÍCH ĐỀ 04 CUỐN SÁCH “CHINH PHỤC ĐỀ THI THPT QUỐC GIA TIẾNG ANH TẬP 1” ĐỀ SỐ 4 Lần 1 ngày: ………… Lần 2 ngày: ………… Lần 3 ngày: ………… Lần 4 ngày: ………… (Vạn sự khởi đầu nan) Số câu đúng: …/64 (1 tháng sau) Số câu đúng: …/64 (3 tháng sau) Số câu đúng: …/64 (9 tháng) Số câu đúng: …/64 Success is nothing more than a few simple disciplines, practiced every day. Jim Rohn SECTION A (8 points) Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the the others in each of the following questions. Question 1: A. supportive B. substantial C. compulsory D. curriculum Question 2: A. daunted B. installed C. committed D. confided 7 TÀI LIỆU HAY: Tailieulovebook.com TUYỂN CHỌN 20 ĐỀ TRỌNG TÂM TIẾNG ANH LOVEBOOK.VN Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions. Question 3: A. referee B. agriculture C. personality D. mathematics Question 4: A. respectable B. affectionate C. occasional D. kindergarten Question 5: A. environmental B. conservatively C. approximately D. considerable Mark the letter A, B, C or D on your answser sheet to indicate the correct answer to each the following questions. Question 6: – Do we have to go home now?______ so much fun! A. I’ve got B. I have C. I’m having D. I had Question 7: I’m so pleased to see you -______to talk to you since the weekend. A. I’m wanting B. I want C. I wanted D. I’ve been wanting Question 8: She...
View Full Document

  • Fall '19
  • c.

{[ snackBarMessage ]}

Get FREE access by uploading your study materials

Upload your study materials now and get free access to over 25 million documents.

Upload now for FREE access Or pay now for instant access
Christopher Reinemann
"Before using Course Hero my grade was at 78%. By the end of the semester my grade was at 90%. I could not have done it without all the class material I found."
— Christopher R., University of Rhode Island '15, Course Hero Intern

Ask a question for free

What students are saying

  • Left Quote Icon

    As a current student on this bumpy collegiate pathway, I stumbled upon Course Hero, where I can find study resources for nearly all my courses, get online help from tutors 24/7, and even share my old projects, papers, and lecture notes with other students.

    Student Picture

    Kiran Temple University Fox School of Business ‘17, Course Hero Intern

  • Left Quote Icon

    I cannot even describe how much Course Hero helped me this summer. It’s truly become something I can always rely on and help me. In the end, I was not only able to survive summer classes, but I was able to thrive thanks to Course Hero.

    Student Picture

    Dana University of Pennsylvania ‘17, Course Hero Intern

  • Left Quote Icon

    The ability to access any university’s resources through Course Hero proved invaluable in my case. I was behind on Tulane coursework and actually used UCLA’s materials to help me move forward and get everything together on time.

    Student Picture

    Jill Tulane University ‘16, Course Hero Intern