Ndihmesa në përdorimin e shtratit17.pptx - Ndihmesa n� përdorimin e shtratit VEPRIMI 1.Rishikoni grafikun e pacientit për ndonj� kufizim n�

Ndihmesa në përdorimin e shtratit17.pptx - Ndihmesa n�...

This preview shows page 1 - 4 out of 15 pages.

Ndihmesa në përdorimin e shtratit VEPRIMI: 1.Rishikoni grafikun e pacientit për ndonjë kufizim në aktivitetin fizik. 2.Sillni mjetet e nevojshme në anën e krevatit ose në tavolinën e shtratit. 3. Performoni higjenën e duarve dhe vendosni PPE,nëse është treguar. 4.Identifikoni pacientin. 5.Mbyllni anët përreth krevatit dhe mbyllni derën e dhomës.Diskutoni procedurën me pacientin. 6.Rregulloni shtratin në lartësi pune të përshtatshme, zakonisht bërryli duhet të jetë në lartësinë e kujdestarit.
Image of page 1
7.Boshoni cantën e kullimit të kateterit dhe masni sasinë e urinës. 8.Vendosni pacientin në pozicion të përshtatshëm. 9.Përgatisni qese sterile për përdorim sipas udhëzimeve. Përfshini datën dhe orën në etiketë. Varni qesen në shtyllën IV 2 1/12’ per 3’ mbi nivelin e fshikzës së pacientit. Siguroni shtyllat e tubave dhe vendosni tubin steril në qesen e pikave. 10.Vishni dorashka. Pastroni tubin e kateterit me tamponin alkoolik. 11.Kontrolloni tubin e drenazhimit. 12.Clironi shtrëngimin e tubave dhe rregulloni rrjedhjen në shkallën e përcaktuar të pikimit sipas normës së urdhëruar.
Image of page 2
13.Hiqni dorashkat. Vendosni pacientin në pozicion të rehatsh ëm.Mbuloni pacientin.Vendoseni shtratin në pozicionin më të ulët. 14.Vlerësoni përgjigjen e pacientit për procedurën,cilësinë dhe sasinë e kullimit.
Image of page 3
Image of page 4

You've reached the end of your free preview.

Want to read all 15 pages?

 • Spring '16
 • OCHIENG JUSTUS

What students are saying

 • Left Quote Icon

  As a current student on this bumpy collegiate pathway, I stumbled upon Course Hero, where I can find study resources for nearly all my courses, get online help from tutors 24/7, and even share my old projects, papers, and lecture notes with other students.

  Student Picture

  Kiran Temple University Fox School of Business ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  I cannot even describe how much Course Hero helped me this summer. It’s truly become something I can always rely on and help me. In the end, I was not only able to survive summer classes, but I was able to thrive thanks to Course Hero.

  Student Picture

  Dana University of Pennsylvania ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  The ability to access any university’s resources through Course Hero proved invaluable in my case. I was behind on Tulane coursework and actually used UCLA’s materials to help me move forward and get everything together on time.

  Student Picture

  Jill Tulane University ‘16, Course Hero Intern

Stuck? We have tutors online 24/7 who can help you get unstuck.
A+ icon
Ask Expert Tutors You can ask You can ask You can ask (will expire )
Answers in as fast as 15 minutes
A+ icon
Ask Expert Tutors