Microsoft Word - Solutions_to_Process_Analysis_Practice_Problems_fall_08

Microsoft Word - Solutions_to_Process_Analysis_Practice_Problems_fall_08

Info iconThis preview shows pages 1–4. Sign up to view the full content.

View Full Document Right Arrow Icon
1 BUAD 311T Solutions to Process Analysis Practice Problems 1. Process Flow Diagrams A.Making Hamburgers
Background image of page 1

Info iconThis preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

View Full DocumentRight Arrow Icon
2 2. Example 1 . Consider a single-stage production process shown below. The customers that arrive require five minutes of processing time each. Arrivals Departures Process time = 5 minutes per customer CT = 5 minutes per customer Processing Rate= 1/CT = (1/5) customers per minute =(1/5)*60 customers/hour =12 cust/hr MLT (or TPT) = 5 minutes 3. Example 2 . Consider a two-step process shown below. A unit must go through both steps for completion. (For example, Step 1 could be taking order from the customer and Step 2 could be filling the order and delivering to the customer.) Step 1 requires 10 min/unit and Step 2 takes 8 min/unit. CT for step 1 = 10 mins/unit Processing Rate= (1/10) units/min =(1/10)*60 = 6 units/hr CT for step 2 = 8 mins/unit Processing Rate=(1/8) units/min = (1/8)*60 = 7.5 units/hr System Processing Rate= Min{6, 7.5} = 6 units/per System CT=10 mins/unit Bottleneck is Step 1 Minimum MLT = 10 +8 =18 mins 4. Example 3 . Processing Rate=Min {12,7.5} = 7.5 units/hr Minimum MLT = 10 + 8 = 18 mins 5 min./unit 8 min/unit 10 min./unit 10 mins/unit 10 mins/unit 8 mins/unit Rate=6 units/hr Rate=6 units/hr Rate=12 units/hr Rate=7.5 units/hr
Background image of page 2
5. CJA Chapter 5 page 176, Problem 7 a. Take Order = 100 per hour * 12 hours = 1200 Pick Order = 80 per hour * 24 hours = 1920 Pack Order = 60 per hour * 24 hours = 1440 Bottleneck=Min(1200,1920,1440) = 1200 Î Take Orders Maximum output is determined by order taking (1200) since the pick and pack operations can work up to 24 hours to clear out their order backlog. b. If we take the maximum of 1200 orders then: Pick Order = 1200 orders/80 per hour = 15 hours Pack Order = 1200 orders/60 per hour = 20 hours c. Orders can be taken at a rate of 100/hours and can be picked at the rate of 80/hour so they build at the rate of 20/hour. Orders are taken for 12 hours. Maximum orders waiting for picking = 20/hour * 12 hours = 240 d. Orders can be picked at a rate of 80/hours and can be packed at the rate of 60/hour so they build at the rate of 20/hour. Orders are picked for 15 hours. Maximum orders waiting for packing= 20/hour * 15 hours = 300 e. (b. revisited) If we take the maximum of 1200 orders then: Pick Order = 1200 orders/80 per hour = 15 hours Pack Order = 1200 orders/120 per hour = 10 hours However, Packing has to wait for the orders to be picked so it would be 15 hours (c. revisited) This answer does not change. Orders can be taken at a rate of 100/hours and can be picked at the rate of 80/hour so they build at the rate of 20/hour. Orders are taken for 12 hours. Maximum orders waiting for picking = 20/hour * 12 hours = 240 (d. revisited) Orders can be picked at a rate of 80/hours and can be packed at the rate of 120/hour so they build at the rate of 0/hour. Orders are picked for 15 hours. Maximum orders waiting for packing= 0/hour * 15 hours =
Background image of page 3

Info iconThis preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

View Full DocumentRight Arrow Icon
Image of page 4
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.

This note was uploaded on 07/21/2009 for the course BUAD 311T taught by Professor Vaitsos during the Fall '07 term at USC.

Page1 / 10

Microsoft Word - Solutions_to_Process_Analysis_Practice_Problems_fall_08

This preview shows document pages 1 - 4. Sign up to view the full document.

View Full Document Right Arrow Icon
Ask a homework question - tutors are online