Exam Review - Viewing MSC 303 Message Thread Calculations...

Info iconThis preview shows pages 1–3. Sign up to view the full content.

View Full Document Right Arrow Icon
Viewing MSC 303 Message Thread Calculations Process Management 3 points Rockness Recycling refurbishes rundown business students. The process uses a moving belt, which carries each student through the five steps of the process in sequence. The five steps are as follows: Step Description Time/ Student ______________________________________________________ 1 Unpack and place on belt 1.0 minutes 2 Strip off bad habits 1.5 minutes 3 Scrub and clean mind 0.8 minutes 4 Insert modern methods 1.0 minutes 5 Polish and pack 1.2 minutes One faculty member is assigned to each of these steps. Faculty members work a 40-hour week and rotate jobs each week. Mr. Rockness has been working on a contract from General Eclectic, which require delivery of 2,000 refurbished students per week. A representative of the human resources department has just called complaining that the company hasn t been receiving the agreed-upon number of students. A check of finished goods inventory by Mr. Rockness reveals that there is no stock left. What is going on? Max Capacity = 40 hrs x 60 mins = 2400 minutes 2400/students 1 minute unpack, place on belt 1600/students 1.5 strip bad habits 3000/students .8 scrub/clean 2400/students 1 insert 2000/students 1.2 polish Bottleneck: Least capacity in process = STEP 2 Process cannot create > what bottleneck is, so 1600 is max capacity for process as a whole. Between steps 1 and 2, 800 students backed up. Cooper’s Copy Shop is considering two different processes for completing copying jobs brought in by customers. Process A uses one person to setup the job and do the copying. If this approach is used, an experienced person can complete an average of 20 jobs per day. Process B uses two people. One person does the setup and the second person does the actual copying. Setup on one job can be done while copying is being completed on another but copying must be completed on a job before the copying machine can start copying the next. After some practice, this second process can be completed with a standard time of 10 minutes for setup and 15 minutes for actual copying. In either case, assume an 8 hour day, 5 days per week, 250 days per year. 8 hour days 5 days a week = 250 days/yr 40 hours/week x 60 = 240 minutes/week a. Assuming ideal conditions, what is the maximum capacity of Process B? 8 hours * 60 Min = 480 / 15 min = 32 jobs per day b. How long would it take to process 200 jobs using Process A (assume only one worker and one machine)? 200/20 = 10 days process A (using only one person)
Background image of page 1

Info iconThis preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

View Full DocumentRight Arrow Icon
c. How long would it take to process 200 jobs using Process B (assume only one production line )? 200/32 = 6.25 days (2 people working) so 12.5 days of labor d. If Cooper is primarily interested in providing low cost to customers, which Process should he put in place? Process A, only 10 labor days, so cheaper then process B
Background image of page 2
Image of page 3
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.

Page1 / 9

Exam Review - Viewing MSC 303 Message Thread Calculations...

This preview shows document pages 1 - 3. Sign up to view the full document.

View Full Document Right Arrow Icon
Ask a homework question - tutors are online