{[ promptMessage ]}

Bookmark it

{[ promptMessage ]}

q3s03 - is made of a fracture strength b UTS c 0.2 offset...

Info icon This preview shows pages 1–2. Sign up to view the full content.

View Full Document Right Arrow Icon
Home Introduction Policies Resources Requirements & Grading Syllabus Assignments Handouts Discussion Web Links Distance Learners Contact MSE 200 Quiz MSE 200 1. The true stress-true strain and engineering stress-engineering strain
Image of page 1

Info icon This preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

View Full Document Right Arrow Icon
graphs are very much different a. up to and below yield point b. above yield point c. above UTS 2. Serrated yielding is observed in the stress-strain graphs of a. aluminum b. iron with carbon c. zinc 3. Power hardening equation is valid for the a. elastic region in the true stress-true strain graph b. plastic region in the engineering stress-engineering strain graph c. plastic region in the true stress-true strain graph 4. Upon unloading a sample from the stress applied beyond yield, the strain remaining is a. total strain b. elastic strain c. plastic strain 5. Work hardening is a result of plastic deformation by a. single slip system b. multiple slip system c. movement of dislocations 6. For comparison of nonferrous and ferrous alloys in the design, use
Image of page 2
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.

Unformatted text preview: is made of a. fracture strength b. UTS c. 0.2% offset yield strength 7. A slip system in fcc metals is (with negative sign taken as a bar over it) a. (111)[1-10] b.(111)[011] c. (1-10)[111] 8. The reasons that bcc metals are strong and ductile are a. large number of slip systems and low CRSS b. small number of slip system and low CRSS c. large number of slip systems with high CRSS 9. Schmid's law states that slip takes place when a. CRSS is low b. CRSS>RSS c. CRSS=RSS 10. For the observable plastic strain that the metals undergo, the dislocation density (cm/cm 3 ) should be a. 10 6 b. 10 8 c. 10 13 11. Bonus question A critical component in the design of a structure should always be chosen with a material that shows a. large area under the stress-strain curve b. large fracture strength C. large elongation. Answers: 1(b) 2(b) 3.(c) 4. (c) 5. (b) 6. (c) 7. (a) 8. (c) 9. (c) 10. (c) 11.(a)...
View Full Document

{[ snackBarMessage ]}

What students are saying

  • Left Quote Icon

    As a current student on this bumpy collegiate pathway, I stumbled upon Course Hero, where I can find study resources for nearly all my courses, get online help from tutors 24/7, and even share my old projects, papers, and lecture notes with other students.

    Student Picture

    Kiran Temple University Fox School of Business ‘17, Course Hero Intern

  • Left Quote Icon

    I cannot even describe how much Course Hero helped me this summer. It’s truly become something I can always rely on and help me. In the end, I was not only able to survive summer classes, but I was able to thrive thanks to Course Hero.

    Student Picture

    Dana University of Pennsylvania ‘17, Course Hero Intern

  • Left Quote Icon

    The ability to access any university’s resources through Course Hero proved invaluable in my case. I was behind on Tulane coursework and actually used UCLA’s materials to help me move forward and get everything together on time.

    Student Picture

    Jill Tulane University ‘16, Course Hero Intern