quiz1 - UCSD Physics 2A Fall 2009 Instructor : Vivek Sharma...

Info iconThis preview shows page 1. Sign up to view the full content.

View Full Document Right Arrow Icon
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.

Unformatted text preview: UCSD Physics 2A Fall 2009 Instructor : Vivek Sharma Quiz One INSTRUCTIONS: Enter your name and code # in the bottom strip of the first page. Return the entire set of exam sheets with your scantron . Use a #2 pencil to fill your scantron. Write your code number and bubble it in under ““EXAM NUMBER””. Bubble in the quiz version (see letter A--D at bottom of page) in your scantron under ““ EXAM VERSION””. MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. 1) Which of these is the recommended practice regarding the homework for this course. A) attend the lectures, read the textbook and then go watch TA do the problems in the problem solving session . B) attend the lectures and then start attempting the home work problems. C) attend the lectures, read the textbook and then study the home work solutions posted at the class website. D) attend the lectures, go to discussion sessions and then start attempting homework problems. E) attend the lectures and discussion, read the textbook carefully, including the example problems. Make sure you can solve the example problems in the book by yourself before attempting the homework problems over the weekend. 2) Which of the following is an accurate statement? A) When a scalar quantity is added to a vector, the result is a vector of larger magnitude than the original vector. B) If a vector A is rotated about an axis parallel to vector B, the product A · B will be changed. C) If vectors A and B are both rotated through the same angle about the axis, the sum of A + B will not be changed. D) If the vectors A and B are each rotated through the same angle about the same axis, the product A · B will be unchanged. E) If the vectors A and B are each rotated through the same angle about the same axis, the product A x B will be unchanged. Enter Your name and Code number Name____________________________________________Code-Number___________________ Exam Version A‐1 UCSD Physics 2A Fall 2009 Instructor : Vivek Sharma 3) Four vectors ( A , B , C, D ) have the same magnitude. The angle θ between adjacent vectors is 45 o as shown. Which of the following statements is true? A) A - B - C + D =0 B) B + D - 2 C =0 C) A + B + C + D =0 D) ( A + C )/ 2 = - B E) A + B = B + D 4) Let R = S × T and φ ≠ 90o , where φ is the angle between S and T when they are drawn with their tails at the same point. Which of the following is not true? A) R = S . T sinφ B) - R = T × S C) R · S =0 D) T · S =0 E) R · T =0 5) A speeding car is traveling at a constant 30.0 m/s when it passes a stationary police car. If the police car delays its motion for 1.00 s before starting, what must the constant acceleration of the police car be to catch the speeding car after the police car travels a distance of 300 m? A) 6.00 m/s2 B) 7.41 m/s2 C) 3.00 m/s2 D) 3.70 m/s2 E) 1.45 m/s2 6) In the ʺWatermelon toss ʺ, the UCSD watermelon queen drops a watermelon from the rooftop of a building. She hears the sound of the watermelon going ʺsplatʺ 2.50s later. Take speed of sound as 340m/s and ignore air resistence. The height from which the melon was thrown is closest to? A) 850.0m B) 42.0m C) 28.6m D) 98.0m 7) On a moonless night. a mysterious object is dropped from a bridge in New Jersey. A second, less mysterious, object is thrown downwards 1.00 s later. They both reach the water 20.0 m below at the same instant. What was the initial speed of the second object? A) 4.91 m/s B) 9.90 m/s C) 21.3 m/s D) 14.6 m/s E) 19.6 m/s Test Version A‐2 UCSD Physics 2A Fall 2009 Instructor : Vivek Sharma 8) Two objects are thrown from the top of a tall building. One is thrown up, and the other is thrown down, both with the same initial speed. What is true about their speeds when they hit the ground? A) The one thrown up is traveling faster. B) The one thrown down is traveling faster. C) They are traveling at the same speed. D) It is impossible to tell because the height of the building is not given. E) It is impossible to tell because a numerical value for the initial speed is not given. Test Version A‐3 Quiz 1 Answer Key Q No 1 2 3 4 5 6 7 8 Ver A E D B D B C D C Ver B E C A C A C C E Ver C E E E D E B B B Ver D D C E D C B B A Ver E D B E B A B D E Ver F A E C B A B B B Ver G E B B C A C D B Ver H A C C B A D D E ...
View Full Document

Ask a homework question - tutors are online