quiz6 - UCSD Physics 2A Fall 2009 Instructor Vivek Sharma...

Info iconThis preview shows page 1. Sign up to view the full content.

View Full Document Right Arrow Icon
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.

Unformatted text preview: UCSD Physics 2A Fall 2009 Instructor : Vivek Sharma Quiz Six INSTRUCTIONS: Enter your name and code # in the bottom strip of the first page. Return the entire set of exam sheets with your scantron . Use a #2 pencil to fill your scantron. Write your code number and bubble it in under ““EXAM NUMBER””. Bubble in the quiz version (see letter A--D at bottom of page) in your scantron under ““ EXAM VERSION””. MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. 1) Under what conditions is the motion of an object limited to a finite region of space for one dimensional motion? A) The object has a positive kinetic energy. B) The object has positive total energy. C) The object has positive potential energy. D) The object has a total energy less than the potential energy it would have at some locations on both sides of it. E) The potential energy reaches a relative maximum on either side of the object.ʹs location. Figure C 2) In Figure C, a graph of potential energy versus position for a particle moving in a straight line. From this curve, for the region shown, we deduce that A) this could not represent an actual physical situation, since the drawing shows the potential energy going negative, which is not physically realizable. B) the force on the particle would be strongest when the particle is near the origin. C) there are three positions of stable equilibrium. D) the force on the particle would be greatest when the particle is near point D. E) for a given value of x, the particle can have a total energy that lies either above or below the value given by the curve at that point. Enter Your name and Code number Name____________________________________________Code-Number___________________ Exam Version A‐1 UCSD Physics 2A Fall 2009 Instructor : Vivek Sharma 3) Two objects approach each other and collide with no external forces acting on either object. After the collision, the object with mass M has been deflected by 30.0° from its initial direction of travel and the other object with mass 2M has been deflected by 60.0° from its initial direction of travel. What is the deflection of the direction of travel of the center of mass of this two-body system during the collision? A) 40.0° B) 0.00° C) 50.0° D) 45.0° E) The deflection of the center of mass depends on the relative speeds of the two objects before the collision. 4) A 0.43 kg block is held in place against the spring by a 20 N horizontal external force. The external force is removed, and the block is projected with a velocity ν1 = 1.2 m/s upon separation from the spring. The block descends a ramp and has a velocity ν2 = 2.1 m/s at the bottom. The track is frictionless between points A and B. The track is frictionless between points A and B. The block enters a rough section at B, extending to E. The coefficient of kinetic friction is 0.36. The velocity of the block is ν3 = 1.4 m/s at C. The block moves on to D, where it stops. In Figure 7.4, the initial compression of the spring, in cm, is closest to: A) 6.4 B) 1.7 C) 9.5 D) 3.1 E) 6.2 Figure A 5) In Figure A, a toy race car of mass m is released from rest on the loop -the-loop track. If it is released at a height 2R above the floor, how high is it above the floor when it leaves the track, neglecting friction? A) 1.67 R B) 1.50 R C) 1.25 R D) 1.33 R E) 2.00 R Test Version A‐2 UCSD Physics 2A Fall 2009 Instructor : Vivek Sharma 6) An 8.0 gram bulletis fired into a 250 gram block that is initially at rest at the edge of a table of height 1.00 m . The bullet remains in the block, and after the impact the block lands 2.00 m from the bottom of the table. Whatʹs the initial speed of the bullet ? A) -143.0 m/s B) -0.143 m/s C) 143.0 m/s D) 0.143 m/s E) 14.3 m/s Figure D 7) A 22 g bullet is shot vertically into an 7 kg block. The block lifts upward 5 mm. The bullet penetrates the block in a time interval of 0.001 s. Assume the force on the bullet is constant during penetration. In Figure D, the impulse on the block due to capture of the bullet is closest to: A) 69 N · s B) 2.2 N · s C) 10 N · s D) 33 N · s E) 1.6 N · s 8) An observer sees a rocket traveling vertically upward with a speed of 200 m/s. The observer also sees the exhaust gas traveling downward at 100 m/s. If the rate the exhaust gas is leaving the rocket is 2.00 kg/s, what is the force on the rocket from the exhaust gas? A) 200 N upward B) 600 N upward C) 100 N upward D) 400 N upward E) 200 N downward Test Version A‐3 Question 1 2 3 4 5 6 7 8 Ver A D B B D A C B B Ver B A C A C D E A E Quiz 6 Answer Key Ver C Ver D Ver E A A D A C A C A E D D B B E D D D D D B A D C A Ver F D A A B C E C A Ver G C B D C A D E A Ver H A B A B C E D E ...
View Full Document

This note was uploaded on 02/06/2010 for the course PHYS PHYS 2A taught by Professor Sharma during the Fall '09 term at UCSD.

Ask a homework question - tutors are online