New SAT Math Workbook

19 c in 3 hours one ship went 60 miles the other 45

Info iconThis preview shows page 1. Sign up to view the full content.

View Full Document Right Arrow Icon
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.

Unformatted text preview: Mr. Prince pays the equivalent of 3 adult tickets. 3a = 12.60 a = 4.20 4. 5. 2 y 5 22 4 ==⋅= (answer) x 5 5 5 25 2 Illustrate the given facts as follows. This accounts for 23 students, leaving 7. (answer) 1 (4.20) = $2.10 2 Child’s ticket = 23. (A) 6. 7. 4 ❒ 2 = 4 · 2 + (4 – 2) = 8 + 2 = 10 (answer) It is possible for the first four to be blue, but then the next two must be red. Of course it is possible that two red socks could be drawn earlier, but with 6 we are assured of a pair of red socks. 6 (answer) 16 (answer) 3 = 12 − 5 = 7 4 5 5 6 7 = 30 − 7 = 23 7 + 23 = 30 8. 24. (C) If the linear ratio is 1:1.5, then the area ratio is (1)2 : (1.5)2 or 1:2.25. The increase is 1.25 or 125% of the original area. 25. (B) 3 1 of will go on to college next year. 4 3 31 1 ⋅ = = 25% . 43 4 9. 3 x = 12 x=4 3x + 1 = 13 (answer) 10. ( a + b )2 = a 2 + 2ab + b 2 a 2 + b 2 = 30 2ab = 20 a 2 + 2ab + b 2 = 50 (answer ) www.petersons.com Practice Tests 335 PRACTICE TEST B Section 1 1. (A) 20% = 1 5 8. (A) Use a proportion comparing inches to miles. 1 4= x 20 325 325 20 x = 4 325 1 325 5 1 x= ⋅ = =4 =4 4 20 80 80 16 1 ⋅ 1200 = $240 depreciation first year. 5 $1200 – $240 = $960 value after 1 year. 1 ⋅ 960 = $192 depreciation second year. 5 $960 – $192 = $768 value after 2 years. 9. 2. (E) 3 = .6 5 2 3 1 3 4 = 2 = .5 .25 = .5 (D) There are m + f people on the staff. Of these, m are men. m of the staff is men. m+ f 10. (A) Represent the angles a...
View Full Document

Ask a homework question - tutors are online