New SAT Math Workbook

# The dealer wishes to clear 60 12 or 72 72 will be 90

This preview shows page 1. Sign up to view the full content.

This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.

Unformatted text preview: 00) = 5% of \$19,000 = \$950 Retest 1. (A) \$121 is 110% of the cost. 121 = 1.10x 1210 = 11x x = \$110 (A) He earns 6% of (\$160,000 – \$20,000). 140,000 × .06 \$8400.00 Add this to his base salary of \$10,000 and his Christmas bonus of \$500: \$18,900. 3. (C) 40% = 2 5 2 · 40 = 16 cars at \$8000 5 2. 2. (A) Total tax = \$1150 3. (D) \$53.50 is 107% of the marked price each = \$128,000 in sales 40 – 16 = 24 cars at \$9000 each 53.50 = 1.07x 5350 = 107x x = \$50 4. 5. (E) (C) r% = r 100 r rs ·s= 100 100 = \$216,000 in sales Total sales: \$128,000 + \$216,000 = \$344,000 Total expense: \$6500 · 40 = \$260,000 4000 × .08 320.00 tax Total price \$4320 4. Total profit: \$344,000 – \$260,000 = \$84,000 (C) Amount of increase = \$3000 Percent of increase = 20, 000 = 5. 3 = 15% 20 3000 (E) 20% + 25% + 10% + 15% = 70% 100% - 70% = 30% study no language 30% = 3 10 3 20 3 · 1400 = 420 10 3 · \$6000 = \$900 off 20 6. (B) 15% = \$5100 net price 1 10% = 10 1 20 1 · \$6000 = \$600 off 10 \$5400 first net price 5% = 1 · 5400 = \$270 off 20 \$5130 net price \$5130 – \$5100 = \$30 was saved. www.petersons.com Verbal Problems Involving Percent 101 7. (D) 4% of \$1000 = \$40 3% of \$1000 = \$30 2% of \$1000 = \$20 1% of \$17,000 = \$170 Total contribution = \$260 c% = c 100 c cD ·D= 100 100 8. 9. (B) (C) \$54 is 90% of the marked price. 54 = 9 x 10 540 = 9x x = \$60 10. (D) Work with an easy number such as \$100. 3 20 3 · \$100 = \$15 off 20 15% = \$85 first net price 1 10% = 10 1 · \$85 = \$8.50 off 10 \$76.50 net price \$100 – \$76.50 = \$23.50 total discount 23.50 = 23.5% 100 www.petersons.com Averages 7 5. The average of W and another number is A. Find the other number. (A) A – W (B) A + W (C) (D) (E) 6. 1 (A – W) 2 1 (A + W) 2 DIAGNOSTIC TEST Directions: Work out each problem. Circle the letter that appears before your answer. Answers are at the end of the chapter. 1. Find the average of the first ten positive even integers. (A) 9 (B) 10 (C) 11 (D) 12 (E) 2. 5 1 2 What is the average of x – 4, x, and x + 4? (A) 3x (B) x (C) x - 1 (D) x + 1 (...
View Full Document

## This note was uploaded on 08/15/2010 for the course MATH a4d4 taught by Professor Colon during the Spring '10 term at Embry-Riddle FL/AZ.

Ask a homework question - tutors are online