10026_041910_96 - *Same income either way! *Increase C.M....

Info iconThis preview shows pages 1–2. Sign up to view the full content.

View Full Document Right Arrow Icon
*Handout – yellow sheet with homework problem answers. -Will review this homework on Wednesday. Sales – VC –FC = N.O.I. S – 7/20S – 58,500 = 0 .65S = 58,500 S = 58,500/ .65 S = $90,000 *If you want N.O.I. to be $19,500 then how many units to produce? 20u – 7u – 58,500 = 19,500 13u = 78,000 u = 78,000/ 13 u = 6000 units *If you want to earn $19,500 AFTER taxes? N.O.I. (N.I. before taxes) x Tax (40%) -.4x N.I. (after tax) 19,500 X - .4x = 19,500 .6x = 19,500 X = 19,500/ .6 X= $32,000 before tax 20u – 7u – 58,500 = 32,500 13u = 91,000 u = 91,000/ 13 u= 7000 units *5000 units and want $15,000 in N.O.I 5000P – 5000(7) – 58,500 = 15,000 P = 108,500/ 5000 P = $21.70 OLD NEW Selling Price 20 20 VC 7 5 FC 58,500 75,000 *Total Cost = Total cost Old Cost = New Cost VC + FC = VC + FC 7u + 58,500 = 5u + 75,000
Background image of page 1

Info iconThis preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

View Full DocumentRight Arrow Icon
2u = 16,500 u = 8250 Indifference Point
Background image of page 2
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.

Unformatted text preview: *Same income either way! *Increase C.M. per unit = Increase Net Income *Income = Income Old N.O.I. = New N.O.I. 20u 7u 58,500 = 21u 5u 75,000 3u = 16,500 u = 5500 units More than 1 Product: A B S.P. 20 50 VC 7 24 FC 58,500 300,000 Common FC = 343,500 80% A to 20% B OR 4 A to 1 B S.P. = 4(20) + 1(50) = 130 VC = 4(7) + 1(24) = 52 C.M. = 78 Sales VC FC = N.O.I. 130P 52P 702,000 = 0 P = 702,000/ 78 P = 9000 packages A : 9000(4) = 36,000 B : 9000(1) = 9000 Total = 45,000 units S.P. = .8(20) + .2(50) = $26 VC = .8(7) + .2(24) = $10.40 Sales VC FC = N.O.I. 26u 10.40u 702,000 = 0 15.60u = 702,000 u = 702,000/ 15.60 u = 45,000 units A : 45,000(.8) = 36,000 B : 45,000(.2) = 9000...
View Full Document

Page1 / 2

10026_041910_96 - *Same income either way! *Increase C.M....

This preview shows document pages 1 - 2. Sign up to view the full document.

View Full Document Right Arrow Icon
Ask a homework question - tutors are online