{[ promptMessage ]}

Bookmark it

{[ promptMessage ]}

Mapping - l Mapping Games Questions 18-24 J K L M N and O...

Info iconThis preview shows pages 1–8. Sign up to view the full content.

View Full Document Right Arrow Icon
Background image of page 1

Info iconThis preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

View Full Document Right Arrow Icon
Background image of page 2
Background image of page 3

Info iconThis preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

View Full Document Right Arrow Icon
Background image of page 4
Background image of page 5

Info iconThis preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

View Full Document Right Arrow Icon
Background image of page 6
Background image of page 7

Info iconThis preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

View Full Document Right Arrow Icon
Background image of page 8
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.

Unformatted text preview: l Mapping Games Questions 18-24 J, K, L, M, N, and O are square ski chalets of the same size, which are positioned in two straight rows as shown below: JKL row1:lll row2:lll MNO J is directly opposite M; K is directly opposite N; and L is directly opposite 0. After a snowstorm, residents shovel a single continuous path that connects all of the chalets and meets the following conditions: The path is composed of five straight segments, each of which directly connects exactly two of the chalets. Each chalet is directly connected by a segment of the path to another chalet. No chalet is directly connected by segments of the path to more than two other chalets. No segment of the path crosses any other segment. One segment of the path directly connects chalets J and N, and another segment directly connects chalets K and L. 18. Which one of the following statements could be true? (A) One segment of the path directly connects chalets M and K. (B) One segment of the path directly connects chalets M and L. (C) One segment of the path directly connects chalets M and O. (D) One segment of the path directly connects chalets J and K and another segment directly connects chalets K and M. (B) One segment of the path directly connects chalets O and L and another segment directly connects chalets O and N. 19. If one segment of the path directly connects chalets K and N, then the two chalets in which one of the following pairs must be directly connected to each other by a segment? (A) J and K (B) K and O (C) L and O (D) M and N (E) N and O 20. If a segment of the path directly connects chalets J and K, then the two chalets in which one of the following pairs must be directly connected to each other by a segment? (A) J and M (B) K and N (C) K and O (D) L and O (E) N and O 2 1. If one segment of the path directly connects chalets K and 0, then which one of the following statements could be true? (A) Chalet J is directly connected to chalet M. (B) Chalet K is directly connected to chalet N. (C) Chalet L is directly connected to chalet O. (D) Chalet L is directly connected to exactly two chalets. (E) Chalet 0 is directly connected to exactly one chalet. 22. Which one of the following statements, if true, guarantees that one segment of the path directly connects chalets M and N? (A) One segment of the path directly connects chalets K and J. (B) One segment of the path directly connects chalets N and O. (C) One segment of the path directly connects chalet K and a chalet in row 2. (D) One segment of the path directly connects chalet L and a chalet in row 2. (B) One segment of the path directly connects chalet O and a chalet in row 1. 23. Which one of the following chalets cannot be directly connected by segments of the path to exactly two other chalets? (A) K (B) L (C) M (D) N (E) 0 24. If no segment of the path directly connects any chalet in row 1 with the chalet in row 2 that is directly opposite it, then each of the following statements must be true EXCEPT: (A) A segment of the path directly connects chalets M and N. (B) A segment of the path directly connects chalets N and O. (C) Chalet L is directly connected to exactly one other chalet. (D) Chalet N is directly connected to exactly two other chalets. (E) Chalet 0 is directly connected to exactly two other chalets.1 1 PT 4, Game 4 Mapping Games I Questions 13 -19 Eight benchesiJ, K, L, T, U, X, Y, and Ziare arranged along the perimeter of a park as shown below: North West East South The following is true: 13. 14. J, K, and L are green; T and U are red; X, Y, and Z are pink. The green benches stand next to one another along the park’s perimeter. The pink benches stand next to one another along the park’s perimeter. No green bench stands next to a pink bench. The bench on the southeast comer is T. J stands at the center of the park’s north side. If T stands next to X, then T does not also stand next to L. Which one of the following benches could be on the northeast corner of the park? (A) Z (13) Y (C) X (D) T (E) L Each of the following statements must be true EXCEPT: (A) The bench on the northwest corner is pink. (B) The bench on the northeast comer is green. (C) The bench on the southwest comer is pink. (D) The middle bench on the east side of the park is green. (E) The middle bench on the west side of the park is pink. 15. 16. 17. 18. 19. Which one of the following benches must be next to J? (A) K (B) L (C) T (D) U (E) X For which one of the following benches are there two and no more than two locations either one of which could be the location the bench occupies? (A) K (B) T (C) X (D) Y (E) Z If Z is directly north of Y, which one of the following statements must be true? (A) J is directly west of K. (B) K is directly east of U. (C) U is directly north of X. (D) X is directly south of J. (E) Z is directly south of J. If Y is in the middle of the west side of the park, then the two benches in which one of the following pairs CANNOT be two of the comer benches? (A) K and X (B) K and Z (C) L and U (D) L and X (E) L and Z If Y is farther south than L and farther north than T, then the benches in each of the following pairs must be next to each other EXCEPT (A) J and L (B) K and T (C) T and X (D) U and Y (E) x and z2 2 PT 6, Game 3 Mapping Games Questions 20-24 A lake contains exactly five islandsiJ, K, L, M, Oiwhich are unconnected by bridges. Contractors will build a network of bridges that satisfies the following specifications: Each bridge directly connects exactly two islands with each other, and no two bridges intersect. No more than one bridge directly connects any two islands. No island has more than three bridges that directly connect it with other islands. J, K, and L are each directly connected by bridge with one or both of M and O. J is directly connected by bridge with exactly two islands. K is directly connected by bridge with exactly one island. A bridge directly connects J with O, and a bridge directly connects M with O. 20. Which one of the following is a complete and accurate list of the islands any one of which could be directly connected by bridge with L ? (A) J, K (B) J, M (C) J, o (D) J, M, o (E) J, K, M, o 21. Which one of the following could be true about the completed network of bridges? (A) J is directly connected by bridge both with L and with M. (B) K is directly connected by bridge both with M and with O. (C) L is directly connected by bridge both with J and with M. (D) M is directly connected by bridge with J, with K, and with L. (E) O is directly connected by bridge with K, with L, and with M. 22. 23. 24. If a bridge directly connects K with 0, then which one of the following could be true? (A) No bridge directly connects L with M. (B) A bridge directly connects J with L. (C) A bridge directly connects L with O. (D) There are exactly three bridges directly connecting L with other islands. (E) There are exactly two bridges directly connecting O with other islands. If a bridge directly connects L with M and a bridge directly connects L with 0, then which one of the following must be true? (A) A bridge directly connects J with M. (B) A bridge directly connects K with M. (C) A bridge directly connects K with O. (D) There are exactly two bridges directly connecting L with other islands. (E) There are exactly two bridges directly connecting M with other islands. If no island that is directly connected by bridge with M is also directly connected by bridge with 0, then there must be a bridge directly connecting (A) J with L (B) J with M (C) K with o (D) L with M (E) L with o3 3 PT 6, Game 4 Mapping Games I Questions 19724 Six cities are located within the numbered areas as follows: City City 1 2 City City 3 4 City City 5 6 Within the six-city area there are exactly four hospitals, two jails, and two universities. These eight institutions are located as follows: No institution is in more than one of the cities. None of the cities contains more than one jail, and none contains more than one university. None of the cities contains both a jail and a university. Each jail is located in a city that contains at least one hospital. The universities are located in two cities that do not share a common boundary. City 3 contains a university, and city 6 contains a jail. 19. Which one of the following could be true? (A) City 5 contains a university. (B) City 6 contains a university. (C) City 2 contains a jail. (D) City 3 contains a jail. (E) City 3 contains a hospital. 20. 21. 22. 23. 24. Which one of the following could be true? (A) City 1 contains exactly one hospital. (B) City 1 contains exactly one university. (C) City 2 contains exactly one jail. (D) City 5 contains exactly one university. (E) City 6 contains exactly one university. Which one of the following is a complete and accurate list of the cities any one of which could contain the jail that is not in city 6? (A) l, 4 (B) 2, 4 (C) 4, 5 (D) l, 4, 5 (E) l, 2, 4, 5 If each of the six cities contains at least one of the eight institutions, then which one of the following must be true? (A) There is a jail in city 1. (B) There is a hospital in city 2. (C) There is a hospital in city 3. (D) There is a hospital in city 4. (E) There is a jail in city 4. In which one of the following cities must there be fewer than three hospitals? (A) 1 (B) 2 (C) 4 (D) 5 (E) 6 If one of the cities contains exactly two hospitals and exactly one university, then which one of the following lists three cities that might, among them, contain no hospital? (A) 1, 3, 5 (B) 1, 4, 5 (C) 2, 3, 5 (D) 2, 4, 6 (E) 4, 5, 64 4 PT 9, Game 4 a Mapping Games Questions 7-13 The country of Zendu contains exactly four areas for radar detection: R, S, T, and U. Each detection area is circular and falls completely within Zendu. Part of R intersects T; part of S also intersects T; R does not intersect S. Area U is completely within R and also completely within T. At noon exactly four planes J, K, L, Miare over Zendu, in a manner consistent with the following statements: Each plane is in at least one of the four areas. J is in area S. K is not in any detection area that J is in. L is not in any detection area that M is in. M is in exactly one of the areas. 7. Which one of the following could be a complete listing of the planes located in the four areas at noon, with each plane listed in every area in which it is located? (A) R: J, L; S: J, M; T: L; U: L (B) R: J, L; S: K; T: M; U: none (C) R: K; S: J; T: L; U: M (D) R: K, M; S: J, L; T: J; U: none (E) R: M; S: J, K; T: J, L; U: none 8. If at noon K is within exactly two of the four areas, then which one of the following CANNOT be true at that time? (A) J is within area T. (B) K is within area R. (C) K is within area T. (D) L is within area R. (E) L is within area T. 9. Which one of the following is a complete and accurate list of those planes any one of which could be within area T at noon? (A) M (B) J, L (C) J, L, M (D) K, L, M (E) J, K, L, M 10. Which one of the following statements CANNOT be true 11. 12. 13. at noon about the planes? (A) K is within area T. (B) K is within area U. (C) L is within area R. (D) M is within area R. (E) M is within area U. It CANNOT be true that at noon there is at least one plane that is within both area (A) R and area T (B) R and area U (C) S and area T (D) S and area U (E) T and area U If at noon M is within area T, then which one of the following statements CANNOT be true at that time? (A) J is within area T. (B) L is within area R. (C) L is within area S. (D) K is within exactly two areas. (E) L is within exactly two areas. If at noon plane L is within exactly three of the areas, which one of the following could be true at that time? (A) J is within exactly two of the areas. (B) J is within exactly three of the areas. (C) K is within area S. (D) M is within area R. (E) M is within area T.5 5 PT 15, Game 2 Mapping Games a Questions 14-19 Greenburg has exactly five subway lines: L1, L2, L3, L4, and L5. Along each of the lines, trains run in both directions, stopping at every station. Ll runs in a loop connecting exactly seven stations, their order being Rincon-Tonka-French-Semplain-Urstine- Quetzal-Park-Rincon in one direction of travel, and the reverse in the other direction. L2 connects Tonka with Semplain, and with no other station. L3 connects Rincon with Urstine, and with no other station. L4 runs from Quetzal through exactly one other station, Greene, to Rincon. L5 connects Quetzal with Tonka, and with no other station. 14. How many different stations are there that a traveler 15. starting at Rincon could reach by using the subway lines without making any intermediate stops? (A) two (B) three (C) four (D) five (E) six In order to go from Greene to Semplain taking the fewest possible subway lines and making the fewest possible stops, a traveler must make a stop at (A) French (B) Park (C) Quetzal (D) Rincon (E) Tonka l6. 17. 18. 19. If L3 is not running and a traveler goes by subway from Urstine to Rincon making the fewest possible stops, which one of the following lists all of the intermediate stations in sequence along one of the routes that the traveler could take? (A) Quetzal, Tonka (B) Semplain, French (C) Semplain, Park (D) Quetzal, Park, Greene (E) Semplain, French, Tonka In order to go by subway from French to Greene, the minimum number of intermediate stops a traveler must make is (A) zero (B) one (C) two (D) three (E) four If the tracks that directly connect Urstine and Quetzal are blocked in both directions, a traveler going from Semplain to Park and making the fewest possible intermediate stops must pass through (A) French or Tonka (B) Greene or Urstine (C) Quetzal or Tonka (D) Quetzal or Urstine or both (E) Rincon or Tonka or both If a sixth subway line is to be constructed so that all of the stations would have two or more lines reaching them, the stations connected by the new subway line must include at least (A) French, Greene, and Park (B) French, Greene, and Quetzal (C) French, Greene, and Rincon (D) Park, Tonka, and Urstine (E) Park, Semplain, and Tonka6 6 PT 18, Game 3 MAPPING GAMES PT 4, Game 4 PT 6, Game 3 PT 6, Game 4 PT 9, Game 4 PT 15, Game 2 PT 18, Game 3 pg- 1 pg- 2 pg- 3 pg- 4 pg- 5 pg- 6 18. E 13. E 20. D 19. E 7. D 14. C 19. C 14. A 21. C 20. A 8. A 15. C 20. D 15. D 22. B 21. D 9. E 16. A 21. A 16. A 23. B 22. D 10. E 17. C 22. A 17. D 24. A 23. B 11. D 18. E 23. C 18. B 24. A 12. E 19. A 24. B 19. C 13. A ...
View Full Document

{[ snackBarMessage ]}