Pure Sequencing - Pure Sequencing l Pure Sequencing Games...

Info iconThis preview shows pages 1–9. Sign up to view the full content.

View Full Document Right Arrow Icon
Background image of page 1

Info iconThis preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

View Full DocumentRight Arrow Icon
Background image of page 2
Background image of page 3

Info iconThis preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

View Full DocumentRight Arrow Icon
Background image of page 4
Background image of page 5

Info iconThis preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

View Full DocumentRight Arrow Icon
Background image of page 6
Background image of page 7

Info iconThis preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

View Full DocumentRight Arrow Icon
Background image of page 8
Background image of page 9
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.

Unformatted text preview: Pure Sequencing l Pure Sequencing Games Questions 14-18 16. Of the following, which one is the latest year in which James could have joined the firm? The eight partners of a law firm are Gregg, Hodges, lvan, (A) 1962 James, King, MacNeil, Nader, and Owens. In each of the years (B) 1963 1961 through 1968, exactly one of the partners joined the firm. (C) 19 6 4 Hodges joined the firm before Nader. (D) 1965 King joined the firm before James. (E) 1966 Nader and James joined the firm before Gregg. Naderjomed the firm before owens' 17. 1f Owens joined the firm in 1965 and MacNeil joined it in James joined the firm before MacNeil. Gregg joined the firm before Ivan. 1967, one can determine the years in which exactly how many of the other partners joined the firm? 14. Which one of the following CANNOT be true? (A) 1 (A) Hodges joined the law firm in 1961. g (B) Hodges joined the law firm in 1963. (D) 4 (C) Gregg joined the law firm in 1964. (E) 5 (D) MacNeil joined the law firm in 1964. (E) owens Jomed the law firm In 1964' 18. Assume that Owens joined the law firm before MacNeil. Of the following, which one is the earliest year in which 15. 1f James jomed the firm in 1962, which one of the MaCNefl could havejoined it? following CANNOT be true? (A) Hodges joined the firm in 1963. (B) MacNeil joined the firm in 1963. (C) 1965 (C) Hodges joined the firm in 1964. (D) 1966 (D) Naderjoined the firm in 1964. 19671 (E) Owens joined the firm in 1964. 1PT1,Game3 Pure Sequencing Games a Questions 1-5 4. Which one of the following must be true? . . . . . A Duvall was the first worker to be hired. The Mammoth Corporation has Just completed hiring nine new EB; Haga was the first worker to be hired. workers: Brandt, Calva, Duvall, Eberle, Fu, Garc1a, Haga, (C) Fu and Irving were the first two workers to be ering, and Jessup. hired F u and Irving were hired on the same day as each other, (D) Haga and Fu were the first two workers to be and no one else was hired that day. hired Calva and Garcia were hired on the same day as each other, ' and no one else was hired that day. On each of the other days of hiring, exactly one worker was hired. Eberle was hired before Brandt. Haga was hired before Duvall. (E) Either Haga was the first worker to be hired or F u and Irving were the first two workers to be hired. 5. 1f Eberle was hired on a Monday, what is the earliest day on which Garcia could have been hired? Duvall was hired after ering but before Eberle. (A) Monday Garcia was hired after both J essup and Brandt. (B) Tuesday Brandt was hired before J essup. (C) Wednesday (D) Thursday 1. Who were the last two workers to be hired? (E) F riday2 (A) Eberle and J essup (B) Brandt and Garcia (C) Brandt and Calva (D) Garcia and Calva (E) J essup and Brandt 2. Who was hired on the fourth day of hiring? (A) Eberle (B) Brandt (C) ering (D) Garcia (E) J es sup 3. Exactly how many workers were hired before J essup? (A) 6 (B) 5 (C) 4 (D) 3 (E) 2 2 PT 2, Game 1 I Pure Sequencing Games Questions 1-6 A law firm has exactly nine partners: Fox, Glassen, Hae, lnman, Jacoby, Kohn, Lopez, Malloy, and Nassar. 1. Kohn's salary is greater than both lnman's and Lopez's. Lopez's salary is greater than Nassar's. lnman's salary is greater than F ox's. F ox's salary is greater than Malloy/s Malloy/s salary is greater than Glassen's. Glassen's salary is greater than JacobYs. JacobYs salary is greater than Hae's. Which one of the following partners cannot have the third highest salary? (A) Fox (B) lnman (C) Lopez (D) Malloy (E) N assar lf Malloy and N assar earn the same salary, at least how many of the partners must have lower salaries than Lopez? (A) 3 (B) 4 (C) 5 (D) 6 (E) 7 The salary rankings of each of the nine partners could be completely determined if which one of the following statements were true? (A) Lopez's salary is greater than F ox's. (B) Lopez's salary is greater than lnman's. (C) N assar's salary is greater than F ox's. (D) Nassar's salary is greater than lnman's. (E) Nassar's salary is greater than MalloYs. 4. 1f Nassar's salary is the same as that of one other partner of the firm, which one of the following must be false? (A) lnman's salary is less than Lopez's. (B) JacobYs salary is less than Lopez's. (C) Lopez's salary is less than F ox's. (D) Lopez's salary is less than Hae's. (E) Nassar's salary is less than Glassen's. . What is the minimum number of different salaries earned by the nine partners of the firm? (A) 5 (B) 6 (C) 7 (D) 8 (E) 9 . Assume that the partners of the firm are ranked according to their salaries, from first (highest) to ninth (lowest), and that no two salaries are the same. Which one of the following is a complete and accurate list of Glassen's possible ranks? (A) fifth (B) fifth, sixth (C) fifth, seventh (D) fifth, sixth, seventh (E) fifih, sixth, seventh, eighth3 3 PT 4, Game 1 Pure Sequencing Games I Questions 7-12 A soft drink manufacturer surveyed consumer preferences for exactly seven proposed names for its new soda: Jazz, Kola, Luck, Mist, Nipi, Oboy, and Ping. The manufacturer ranked the seven names according to the number of votes they received. The name that received the most votes was ranked first. Every name received a different number of votes. Some of the survey results are as follows: Jazz received more votes than Oboy. Oboy received more votes than Kola. Kola received more votes than Mist. N ipi did not receive the fewest votes. Ping received fewer votes than Luck but more votes than N ipi and more votes than Oboy. 7. Which one of the following could be an accurate list of the seven names in rank order from first through seventh? (A) Jazz, Luck, Ping, Nipi, Kola, Oboy, Mist (B) Jazz, Luck, Ping, Oboy, Kola, Mist, Nipi (C) Luck, Ping, Jazz, Nipi, Oboy, Kola, Mist (D) Luck, Ping, Nipi, Oboy, Jazz, Kola, Mist (E) Ping, Luck, Jazz, Oboy, Nipi, Kola, Mist 8. Which one of the following statements must be true? (A) Jazz received more votes than N ipi. (B) Kola received more votes than N ipi. (C) Luck received more votes than Jazz. (D) N ipi received more votes than Oboy. (E) Ping received more votes than Kola. 9. 1f the ranks of Ping, Oboy, and Kola were consecutive, then which one of the following statements would have to be false? (A) Jazz received more votes than Luck. (B) Jazz received more votes than Ping. (C) N ipi received more votes than Oboy. (D) N ipi received more votes than Mist. (E) Oboy received more votes than N ipi. 10. What is the total number of the soft drink names whose 11. 12. exact ranks can be deduced from the partial survey results? (A) one (B) two (C) three (D) four (E) five What is the maximum possible number of the soft drink names any one of which could be among the three most popular? (A) three (B) four (C) five (D) six (E) seven lf Ping received more votes than Jazz, then what is the maximum possible number of names whose ranks can be determined? (A) two (B) three (C) four (D) five (E) six4 4 PT 6, Game 2 a Pure Sequencing Games Questions 175 3. Which one of the following students could be placed in any one of the three classes? On the basis of an examination, nine studentsiFred, Glen, (A) Fred Hilary, lda, Jan, Kathy, Laura, Mike, and N ickiare each (B) Jan placed in one of three classes. The three highest scorers are (C) Kathy placed in the level 1 class; the three lowest scorers are placed (D) Laura in the level 3 class. The remaining three are placed in the level Mike 2 class. Each class has exactly three students. lda scores higher than Glen. 4 Th . . . e compos1tion of each class can be completely Glen scores higher than both Jan and Kathy. Jan scores higher than Mike. Mike scores higher than Hilary. determined if which one of the following pairs of students is known to be in the level 2 class? Hilary scores higher than Nick. (A) Fred and Kathy Kathy scores higher than both Fred and Laura. (B) F red and Mike (C) Hilary and Jan 1. How many different combinations of students could form (D) Kathy and Laura the level 1 class? (B) Laura and Mike (A) one 5. Which one of the following pairs of students cannot be in Ehwrge the same class as Fred? (D) four (A) Hilary and Nick (E) six (B) Jan and Laura (C) Kathy and Laura 2. Which one of the following students could be in the level (D) Jan and Mike 2 class but cannot be in the level 3 class? (B) Laura and Mike5 (A) Fred (B) Glen (C) Jan (D) Kathy (E) Nick 5 PT 10, Game 1 Questions 1-5 Each of seven television programsiH, J, L, P, Q, S, Viis assigned a different rank: from first through seventh (from most popular to least popular). The ranking is consistent with the following conditions: 1. J and L are each less popular than H. J is more popular than Q. S and V are each less popular than L. P and S are each less popular than Q. S is not seventh. Which one of the following could be the order of the programs, from most popular to least popular? (A) J, H, L, Q, V, S, P (B) H, L, Q, J, S, P, V (C) H, J, Q, L, S, V, P (D) H, J, V, L, Q, S, P (E) H, L, V, J, Q, P, S If J is more popular than L, and S is more popular than P, then which one of the following must be true of the ranking? (A) J is second. (B) J is third. (C) L is third. (D) Q is third. (E) P is seventh. Pure Sequencing Games a 3. Which one of the following programs CANNOT be ranked third? (A) L (B) J (C) Q (D) V (E) P 4. If V is more popular than Q and J is less popular than L, then which one of the following could be true of the ranking? (A) P is more popular than S. (B) S is more popular than V. (C) P is more popular than L. (D) J is more popular than V. (E) Q is more popular than V. 5. 1f Q is more popular than L, then each of the following must be true of the ranking EXCEPT: (A) H is first. (B) L is fourth. (C) V is not fourth. (D) J is not third. (E) Q is third.6 6 PT 33, Game 1 Pure Sequencing Games Questions 1-7 A car drives into the center ring of a circus and exactly eight clownsiQ, R, S, T, V, W, Y, and Ziget out of the car, one clown at a time. The order in which the clowns get out of the car is consistent with the following conditions: 1. V gets out at some time before both Y and Q. Q gets out at some time after Z. T gets out at some time before V but at some time after R. S gets out at some time after V. R gets out at some time before W. Which one of the following could be the order, from first to last, in which the clowns get out of the car? T) Z) V) R) W) Y) S) Q (B) Z, R, W, Q, T, V, Y, S (C) R, W, T, V, Q, Z, S, Y (D) Z, W, R, T, V, Y, Q, S (E) R, W, T, V, Z, S, Y, Q Which one of the following could be true? (A) Y is the second clown to get out of the car. (B) R is the third clown to get out of the car. (C) Q is the fourth clown to get out of the car. (D) S is the fifth clown to get out of the car. (E) V is the sixth clown to get out of the car. If Z is the seventh clown to get out of the car, then which one of the following could be true? (A) R is the second clown to get out of the car. (B) T is the fourth clown to get out of the car. (C) W is the fifth clown to get out of the car. (D) V is the sixth clown to get out of the car. (E) Y is the eighth clown to get out of the car. . If T is the fourth clown to get out of the car, then which one of the following must be true? (A) R is the first clown to get out of the car. (B) Z is the second clown to get out of the car. (C) W is the third clown to get out of the car. (D) V is the fifth clown to get out of the car. (E) Y is the seventh clown to get out of the car. . lf Q is the fifth clown to get out of the car, then each of the following could be true EXCEPT: (A) Z is the first clown to get out of the car. (B) T is the second clown to get out of the car. (C) V is the third clown to get out of the car. (D) W is the fourth clown to get out of the car. (E) Y is the sixth clown to get out of the car. . If R is the second clown to get out of the car, which one of the following must be true? (A) S gets out of the car at some time before T does. (B) T gets out of the car at some time before W does. (C) W gets out of the car at some time before V does. (D) Y gets out of the car at some time before Q does. (E) Z gets out of the car at some time before W does. . If V gets out of the car at some time before Z does, then which one of the following could be true? (A) R is the second clown to get out of the car. (B) T is the fourth clown to get out of the car. (C) Q is the fourth clown to get out of the car. (D) V is the fifth clown to get out of the car. (E) Z is the sixth clown to get out of the car.7 7 PT 38, Game 1 PURE SEQUENCING GAMES PT 1, Game 3 PT 2, Game 1 PT 4, Game 1 PT 6, Game 2 PT 10, Game 1 PT 33, Game 1 pg. 1 pg. 2 pg. 3 pg. 4 pg. 5 pg. 6 14. C 1. D 1. D 7. C 1. B 1. C 15. E 2. A 2. C 8. E 2. C 2. A 16. D 3. A 3. D 9. C 3. C 3. E 17. B 4. E 4. D 10. A 4. C 4. D 18. D 5. D 5. C 11. B 5. E 5. B 6. D 12. B PT 38, Game 1 pg. 7 1. qomgww FUFUUUOUFU ...
View Full Document

Page1 / 9

Pure Sequencing - Pure Sequencing l Pure Sequencing Games...

This preview shows document pages 1 - 9. Sign up to view the full document.

View Full Document Right Arrow Icon
Ask a homework question - tutors are online