Ch. 12 Inventory Management (1) - Chapter 12 Inventory...

Info icon This preview shows pages 1–4. Sign up to view the full content.

View Full Document Right Arrow Icon
Chapter 12 - Inventory Management CH. 12: INVENTORY MANAGEMENT Problem 1 a. Item Usage Unit Cost Usage x Unit Cost Category 4021 90 $1,400 $126,000 A 9402 300 12 3,600 C 4066 30 700 21,000 B 6500 150 20 3,000 C 9280 10 1,020 10,200 C 4050 80 140 1,120 C 6850 2,000 10 20,000 B 3010 400 20 8,000 C 4400 5,000 5 25,000 B b. In descending order: Ca teg or y Percent of Items Percent of Total Cost A 11.1% 57.8% B 33.3% 30.2% C 55.6% 11.9% 12-1 Item Usage x Cost Category 4021 $126,000 A 4400 25,000 B 4066 21,000 B 6850 20,000 B 9280 10,200 C 3010 8,000 C 9402 3,600 C 6500 3,000 C 4050 1,120 C 217,920
Image of page 1

Info iconThis preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

View Full Document Right Arrow Icon
Chapter 12 - Inventory Management D52 15 110 1,650 C D57 40 120 4,800 B Problem 3 D = 4,860 bags/yr. S = $10 H = $75 a. bags 36 75 10 ) 860 , 4 ( 2 H DS 2 Q = = = b . Q/2 = 36/2 = 18 bags c. orders 135 orders / bags 36 bags 860 , 4 Q D = = d. S Q D H 2 / Q TC + = 700 , 2 $ 350 , 1 350 , 1 ) 10 ( 36 860 , 4 ) 75 ( 2 36 = + = + = e. Using S = $5, Q = 757 . 37 75 ) 11 )( 860 , 4 ( 2 = 79 . 831 , 2 $ 90 . 415 , 1 89 . 415 , 1 ) 11 ( 757 . 37 860 , 4 ) 75 ( 2 757 . 37 TC = + = + = Increase by [$2,831.79 – $2,700] = $131.79 Problem 4 D = 40/day x 260 days/yr. = 10,400 packages S = $60 H = $30 60 ) 400 , 10 ( 2 H DS 2 Q 0 = = = = D H 2 Q TC + = 82 . 118 , 6 $ 82 . 058 , 3 060 , 3 ) 60 ( 204 400 , 10 ) 30 ( 2 204 = + = + = 400 , 10 ) 30 ( 2 200 TC 200 + = TC 200 = 3,000 + 3,120 = $6,120 12-2
Image of page 2
Chapter 12 - Inventory Management 6,120 – 6,118.82 (only $1.18 higher than with EOQ, so 200 is acceptable.) Problem 5 D = 750 pots/mo. x 12 mo./yr. = 9,000 pots/yr. Price = $2/pot S = $20 P = $50 H = ($2)(.30) = $.60/unit/year a. 775 60 . 774 60 . 20 ) 000 , 9 ( 2 H DS 2 Q 0 = = = ) 20 ( 6 . 774 000 , 9 ) 60 (. 2 6 . 774 TC + = TC = 232.35 + 232.36 = 464.71 If Q = 1500 ) 20 ( 500 , 1 000 , 9 ) 6 (. 2 500 , 1 TC + = TC = 450 + 120 = $570 Therefore the additional cost of staying with the order size of 1,500 is: $570 – $464.71 = $105.29 b. Only about one half of the storage space would be needed. Problem 6 u = 800/month, so D = 12(800) = 9,600 crates/yr. H = .35P = .35($10) = $3.50/crate per yr. S = $28 736 , 1 $ ) 28 ( 800 600 , 9 ) 50 . 3 ( 2 800 : TC Present = + a.
Image of page 3

Info iconThis preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

View Full Document Right Arrow Icon
Image of page 4
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.

{[ snackBarMessage ]}

What students are saying

  • Left Quote Icon

    As a current student on this bumpy collegiate pathway, I stumbled upon Course Hero, where I can find study resources for nearly all my courses, get online help from tutors 24/7, and even share my old projects, papers, and lecture notes with other students.

    Student Picture

    Kiran Temple University Fox School of Business ‘17, Course Hero Intern

  • Left Quote Icon

    I cannot even describe how much Course Hero helped me this summer. It’s truly become something I can always rely on and help me. In the end, I was not only able to survive summer classes, but I was able to thrive thanks to Course Hero.

    Student Picture

    Dana University of Pennsylvania ‘17, Course Hero Intern

  • Left Quote Icon

    The ability to access any university’s resources through Course Hero proved invaluable in my case. I was behind on Tulane coursework and actually used UCLA’s materials to help me move forward and get everything together on time.

    Student Picture

    Jill Tulane University ‘16, Course Hero Intern