Solutions+Problem+Set+6-1

Solutions+Problem+Set+6-1 - (or we can solve this from...

Info iconThis preview shows page 1. Sign up to view the full content.

View Full Document Right Arrow Icon
E120 Principles of Engineering Economics Fall 2010 Problem Set #6 Solutions 1. Dividend Yield = 0.88 / 22.00 = 4% Capital gain rate = (23.54 – 22.00) / 22.00 = 7% Total expected return = r E = 4% + 7% = 11% 2. If the dividends are paid quarterly, we can value them as a perpetuity using a quarterly discount rate of (1.15) 0.25 - 1 = 3.556%, then P = $0.50/0.03556 = $14.06. 3. a. Equation 9.7 implies that r E = Dividend Yield + g, so g = 8% - 1.5% = 6.5% b. With constant dividend growth rate, share price is also expected to grow at g = 6.5%
Background image of page 1
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.

Unformatted text preview: (or we can solve this from Equation 9.2) 4. Value of the first 5 dividend payments is given by PV 1-5 = $0.65/(0.08 – 0.12) × (1 – (1.12/1.08) 5 ) = $3.24 Value on date 5 of the rest of the dividend payments is given by PV 5 = $0.65 × (1.12) 4 × 1.02 / (0.08 – 0.02) = $17.39 Discounting this value to the present gives PV = $17.39 / (1.08) 5 = $11.83 So the value of Gillette is: P = PV 1-5 + PV = $3.24 + $11.83 = $15.07....
View Full Document

This note was uploaded on 11/22/2010 for the course ENGIN 120 taught by Professor Ilan during the Fall '08 term at Berkeley.

Ask a homework question - tutors are online