SCM265 Assignment5

# SCM265 Assignment5 - c The Annual Ordering Cost =...

This preview shows pages 1–2. Sign up to view the full content.

Kohta Moriya SCM 265 Professor Biittner October 20, 2010 12.2 Annual Dollar Volume % Class G2: 450,000 52.2% 69.6% A A2: 150,000 17.4% A C7: 67,500 7.8% 29.4% B D1: 60,000 7.0% B B8: 48,000 5.6% B F3: 25,000 2.9% 10.0% C E9: 20,000 2.3% C I5: 17,500 2.0% C J8: 12,500 1.4% C H2: 12,000 1.4% C Total 862,500 12.4 Item Class Quantity Cycle Counting Policy Number of Item Counted per Day A 700 20 Working Days 35/day B 2450 60 Working Days 41/day C 3850 120 Working Days 32/day 108/day 108 items are counted each day. 12.5 a) EOQ = √2(19500)25/4 = 494 units b) The Annual Holding Cost = 494*4/2 = \$987.42

This preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

View Full Document
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.

Unformatted text preview: c) The Annual Ordering Cost = 19,500*25/494 = \$987.42 12.6 EOQ = √2(8000)45/2 = 600 units 12.9 a) EOQ = √2(15,000)75/25 = 300 units b) The Annual Holding Cost = 25*300/2 = \$3750 c) The Annual Ordering Cost = 15000*75/300 = \$3750 d) d = 15,000/300 = 50 units ROP = 50 units * 2 days = 100 units 12.28 a) Z = 1.88 according to the Appendix in the textbook b) Safety Stock = 5 * 1.88 = 9 drives c) ROP = 50 + 9 = 59 drives Periodic Order Problem Q = 200(7+4) – 1200 = 1000 units 1000 units should be ordered....
View Full Document

{[ snackBarMessage ]}

### Page1 / 2

SCM265 Assignment5 - c The Annual Ordering Cost =...

This preview shows document pages 1 - 2. Sign up to view the full document.

View Full Document
Ask a homework question - tutors are online