Accounting Assignment 2 Solutions

Accounting Assignment 2 Solutions - Assignment#2 SUGGESTED...

This preview shows pages 1–2. Sign up to view the full content.

Page 1 Assignment #2 SUGGESTED Solution Question #1 a) Handler time – Show – 25 horses x 8 hours = 200 hours – Movie- 8 horses x (8 hours + 2 extra hours) x 2 days = 160 hours Total = 200 + 160 = 360 hours Total costs = \$29,758/360 = 82.66 per handler hour Show = 200 hours x 82.66 = \$16,532 Movie =160 hours x 82.66 = \$13,226 b) One rate does not take into account the: Differing rates of pay for the handlers Handler hours have no relationship to many of the costs incurred. Too many variables to rest with only one driver Contains facility sustaining costs that do not aid in costing out individual products or events. Ignores cause and effect concept, what is the driver It will distort their understanding of costs and lead to poor business decisions It will “over-cost” any event using more handlers It will “under-cost” any event that uses unusually low amount of handling There are six cost categories, they should logically seek out more than one driver; for example, how related are the handler hours to horse food costs? c) & d) SHOW MOVIE HANDLERS 25 handlers x 8hrs x \$20/hr X 1 day = \$4,000 8 handlers x 10hrs*** x \$35/hr X 2 days = \$5,600 *** 8 hours + 2 hours “extra hours…calming…” GROOMERS 5 groomers* x \$500 = \$2,500 *5 required to groom 25 horses

This preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

View Full Document
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.

This note was uploaded on 01/03/2011 for the course COMM 290 taught by Professor Brian during the Winter '09 term at UBC.

Page1 / 4

Accounting Assignment 2 Solutions - Assignment#2 SUGGESTED...

This preview shows document pages 1 - 2. Sign up to view the full document.

View Full Document
Ask a homework question - tutors are online