HW01-Key-F08 - KEY MGMT 46000: HW 01 Question 1 (8 points)...

Info iconThis preview shows pages 1–2. Sign up to view the full content.

View Full Document Right Arrow Icon
HW01 Key F08.doc Page 1 MGMT 46000: HW 01 40 Points Due: September 10, 2008 Write proper dimensions. Question 1 (8 points) Solve problem 4 at the end of chapter II on process analysis and draw the process flow diagrams for both alternatives. Solution: Alternative 1 Alternative 2 10 projects in 8 hours (480 minutes) results in 48 min. per project. Part a Output / hr = 10 [projects] / 8 [Hrs] = 1.25 [projects / Hr] Productivity = 1.25 / 1 = 1.25 [projects / person Hr] Bottleneck is at station 2. Output / hr = 60 / 30 = 2 [projects / Hr] Productivity = 2 / 2 = 1 [project / person Hr] Part b To complete 1000 projects, it will take 1000 / 1.25 = 800 hours. Labor content for 1000 projects is also 800 hours. To complete 1000 projects, it will take 1000 / 2 = 500 hours. Labor content for 1000 projects is 500x2 = 1000 hours. Question 2 (6 points): Part (a) One insurance company claimed that it takes less than six months (on an average) to complete the review of complex claims cases. They generally complete 400 complex cases per year. On a particular day, they had 230 such pending cases. What is the average completion time in month? Is their estimate of average time (6 months) reasonable? [ 3 points ] Given: WIP = 230 [cases] and FR = 400 [cases / year]. Using Little’s formula, Flow time = WIP / FR = 230 [cases] / 400 [cases / year] * 12 [months / year] = 6.9 months. Therefore, the estimate appears reasonable. Part (b) “Inventory Turnover” is defined as the number of times that a company’s inventory has been turned over (sold or replaced) per year. Suppose the inventory turnover for a company is 40. Suppose this company has average inventory of $4.5 million (based on purchase price). How much “annual” profit
Background image of page 1

Info iconThis preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

View Full DocumentRight Arrow Icon
Image of page 2
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.

This note was uploaded on 01/21/2011 for the course MGMT 46000 taught by Professor Panwalker during the Fall '08 term at Purdue University.

Page1 / 3

HW01-Key-F08 - KEY MGMT 46000: HW 01 Question 1 (8 points)...

This preview shows document pages 1 - 2. Sign up to view the full document.

View Full Document Right Arrow Icon
Ask a homework question - tutors are online