{[ promptMessage ]}

Bookmark it

{[ promptMessage ]}

Chapter 1 - CHAPTER 1 CHAPTER 1 EXERCISE 1-3 A = L SE Case...

Info iconThis preview shows pages 1–4. Sign up to view the full content.

View Full Document Right Arrow Icon

Info iconThis preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

View Full Document Right Arrow Icon

Info iconThis preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

View Full Document Right Arrow Icon
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.

Unformatted text preview: CHAPTER 1 CHAPTER 1 EXERCISE 1-3 A = L + SE Case 1: $125,000 = $75,000 + SE SE = $50,000 A = L + SE Case 2: $400,000 = L + $100,000 L = $300,000 A = L + SE Case 3: A = $320,000 + $95,000 A = $415,000 EXERCISE 1-4 1. A = L + SE $500,000 = $250,000 + SE SE = $250,000 2. A = L + SE ($500,000 + $100,000) = ($250,000 + $77,000) + SE SE = $273,000 * *SE = ($500,000 + $100,000) – ($250,000 + $77,000) = $273,000 3. A = L + SE A = ($250,000 + $33,000) + ($250,000* – $58,000) A = $283,000 + $192,000 $475,000 *From (1) above 4. A = L + SE $1,000,000 = L + $250,000* L = $750,000 *From (1) above 1 CHAPTER 1 EXERCISE 1-5 1. A = L + SE Beginning of year $100,000 = $80,000 + $20,000 + Net income + 25,000 – Dividends – Stockholders’ equity at end of year $45,000 2. A = L + SE End of year (EOY) $60,000* = $40,000 + $20,000 Reduce by half to beginning of year: divided by 2 Assets, beginning of year $30,000 * Hint: First, solve for EOY asset amount = $40,000 + $20,000 = $60,000. 3. A = L + SE Beginning of year (BOY) $30,000 = $20,000* + $10,000 Triples during year × 3 Liabilities, end of year $60,000 * Hint: First, solve for BOY liability amount = $30,000 – $10,000 = $20,000. EXERCISE 1-7 (In thousands of dollars) A = L + CS + (Beg. RE + Income – Div.) Case 1: 40 = L + 10 + (15 + 8 – 2) Liabilities = 9 Case 2: A = 15 + 5 + (8 + 7 – 1) Assets = 34 Case 3: 75 = 25 + 20 + (10 + Income* – 3) Income = 23 * 75 – 52 = 23* Case 4: 50 = 10 + 15 + (20 + 9 – Div*.) Dividends = 4* 50 = 54 – 4* 2 CHAPTER 1 EXERCISE 1-10 1. Revenue – Expenses = Net Income $25,000 – ($6,500 + $12,000) = $6,500 2. Retained Earnings, Net Retained Earnings, Beginning of Year + Income – Dividends = End of Year $8,500 + $6,500 – $3,000 = $12,000 3. Total Assets: Cash..................................... $13,000 Accounts receivable............. 4,500 Office equipment.................. 7,500 Total assets........................ $25,000 4. Total Liabilities: Accounts payable................. $5,000 5. Stockholders’ Equity: Capital Stock + Retained Earnings = Stockholders’ Equity $8,000 + $12,000 = $20,000 (Or $25,000 in total assets less $5,000 in total liabilities.) 6. A = L + SE $25,000 = $5,000 + $20,000 EXERCISE 1-11 ACE CORPORATION STATEMENT OF RETAINED EARNINGS FOR THE MONTH ENDED FEBRUARY 28, 2010 Retained earnings, beginning of month.............................................. $229,800* Add: Net income.................................................................................. 14,000** Deduct: Dividend for the month..........................................................Deduct: Dividend for the month....
View Full Document

{[ snackBarMessage ]}

Page1 / 7

Chapter 1 - CHAPTER 1 CHAPTER 1 EXERCISE 1-3 A = L SE Case...

This preview shows document pages 1 - 4. Sign up to view the full document.

View Full Document Right Arrow Icon bookmark
Ask a homework question - tutors are online