James Holliday_Week1Assignment_FI516

James Holliday_Week1Assignment_FI516 - = $3,960,000 Extra...

Info iconThis preview shows pages 1–3. Sign up to view the full content.

View Full Document Right Arrow Icon
James Holliday Week 1 Assignment Problem 14-10 a) 1. 2011 Dividends = (1.10) x (2010 Dividends) = (1.10)($3,600,000) = $3,960,000 2. 2010 Payout = $3,600,000/$10,800,000 = 0.33 or 33% 2011 Dividends = (0.33) x (2009 Net income) = (0.33)($14,400,000) = $4,800,000 3. Equity financing = ($8,400,000)(0.60) = $5,040,000 2011 Dividends = Net income - Equity financing = $14,400,000 - $5,040,000 = $9,360,000 4. Regular dividends = (1.10) x ($3,600,000)
Background image of page 1

Info iconThis preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

View Full DocumentRight Arrow Icon
Background image of page 2
Background image of page 3
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.

Unformatted text preview: = $3,960,000 Extra dividend = $9,360,000 - $3,960,000 = $5,400,000 b) Policy 4 because it could correct capital budget and financing of that budget while also correctly informing investors. c) Yes Problem 19-6 a) b) c) d) e) Alternative 3 is the best option if the funds are invest for the 20% yield and the owner is willing to take the risk of higher leverage....
View Full Document

This note was uploaded on 05/01/2011 for the course FINANCE 516 taught by Professor Anderson during the Spring '11 term at Keller Graduate School of Management.

Page1 / 3

James Holliday_Week1Assignment_FI516 - = $3,960,000 Extra...

This preview shows document pages 1 - 3. Sign up to view the full document.

View Full Document Right Arrow Icon
Ask a homework question - tutors are online