1027 Thomas Review for Tro Gases

1027 Thomas Review for Tro Gases - Exam Name MULTIPLE...

Info icon This preview shows pages 1–4. Sign up to view the full content.

View Full Document Right Arrow Icon
Image of page 1

Info iconThis preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

View Full Document Right Arrow Icon
Image of page 2
Image of page 3

Info iconThis preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

View Full Document Right Arrow Icon
Image of page 4
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.

Unformatted text preview: Exam Name MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. 1) What volume (in mL) will a sample of F2 gas occupy in a syringe at 5.5 atm, if the F2 has a 1) volume of 25.0 mL at 1.2 atm? A) 5.5 mL B) 17 mL C) 11 mL D) 3.8 mL E) 7.6 mL 2) What temperature must a balloon, initially at 25 ° C and 2.00 L, be heated in order to have a 2) volume of 6.00 L? A) 403 K B) 655 K C) 993 K D) 894 K E) 75 K 3) A large balloon is initially filled to a volume of 25.0 L at 353 K and a pressure of 2575 mm Hg. 3) What volume of gas will the balloon contain at 1.35 atm and 253 K? A) 11.4 L B) 45.0 L C) 87.5 L D) 22.2 L E) 58.6 L 4) A syringe initially holds a sample of gas with a volume of 285 mL at 355 K and 1.88 atm. To 4) what temperature must the gas in the syringe be heated/cooled in order to have a volume of 435 mL at 2.50 atm? A) 466 K B) 139 K C) 721 K D) 572 K E) 175 K 5) A 0.334 g sample of an unknown halogen occupies 109 mL at 398 K and 1.41 atm. What is the 5) identity of the halogen? A) F2 B) Ge C) 12 D) C12 E) B12 6) A mixture of 0.220 moles CO, 0.350 moles H2 and 0.640 moles He has a total pressure of 2.95 6) atm. What is the pressure of CO? A) 0.649 atm B) 0.536 atm C) 1.86 atm D) 1.54 atm E) 0.955 atm 7) A mixture of He, Ne and Ar has a pressure of 7.85 atm. If the Ne has a mole fraction of 0.47 7) and Ar has a mole fraction of 0.23, what is the pressure of He? A) 5.5 atm B) 4.2 atm C) 3.7 atm D) 1.8 atm E) 2.4 atm 8) Determine the volume of 02 (at STP) formed when 50.0 g of KClO3 decomposes according to 8) the following reaction. The molar mass for KClO3 is 122.55 g/mol. 2 KClO3(s) —> 2 KC1(s) + 3 02(g) A) 14.6 L B) 8.22 L C) 12.3 L D) 13.7 L E) 9.14 L ' 9) Determine the mass of water formed when 12.5 L NH3 (at 298 K and 1.5 atm) is reacted with 18.9 L of 02 (at 323 K and 1.1 atm). 4 NH3(g) + 5 02(g) —> 4 NO(g) + 6 H20(g) A) 27.9 g H20 B) 37.7 g H20 C) 13.8 g H20 D) 20.7 g H20 E) 17.0 g H20 10) A 0.465 g sample of an unknown compound occupies 245 mL at 298 K and 1.22 atm. What is the molar mas s of the unknown compound? . A) 81.8 g/mol B) 38.0 g/mol C) 33.9 g/mol D) 12.2 g/mol E) 26.3 g/mol 11) Determine the density of NH3 gas at 435 K and 1.00 atm. A) 0.477 g/L B) 2.24 g/L C) 2.10 g/L D) 0.851 g/L E) 0.321 g/L 12) Determine the density of C02 gas at STP. A) 1.80 g/L B) 2.24 g/L C) 4.46 g/L D) 5.10 g/L E) 1.96 g/L 13) A sample of gas initially has a volume of 859 mL at 565 K and 2.20 atm. What pressure will the sample have if the volume changes to 268 mL while the temperature is increased to 815 K? A) 10.2 atm B) 1.05 atm C) 6.53 atm D) 9.83 atm E) 15.3 atm 14) To what volume will a sample of gas expand if it is heated from 50.0 ° C and 2.33 L to 500.0°C? A) 4.38 L B) 9.74 L C) 17.9 L D) 5.58 L E) 10.3 L 15) A mixture of 0.220 moles CO, 0.350 moles H2 and 0.640 moles He has a total pressure of 2.95 atm. What is the pressure of H2? A) 0.969 atm B) 1.17 atm C) 0.649 atm D) 0.853 atm E) 1.03 atm 16) A mixture of N2, 02 and Ar have mole fractions of 0.25, 0.65, and 0.10, respectively. What is the pressure of N2 if the total pressure of the mixture is 3.9 atm? A) 0.67 atm B) 2.5 atm C) 1.33 atm D) 0.39 atm E) 0.98 atm 17) A mixture of 10.0 g of Ne and 10.0 g Ar have a total pressure of 1.6 atm. What is the partial pressure of Ne? A) 0.40 atm B) 1.1 atm C) 1.3 atm D) 080 atm E) 0.54 atm 18) Determine the volume of 502 (at STP) formed from the reaction of 96.7 g of FeSz and 55.0 L of 02 (at 398 K and 1.20 atm). The molar mass of Fe52 is 119.99 g/mol. 4 FeSz(s) + 11 02(g) —> 2 Fe203(s) + 8 S02(g) A) 27.6 L B) 45.3 L C) 32.9 L D) 36.1 L E) 18.1 L 9) 10) 11) 12) 13) 14) 15) 16) 17) 18) 19) Determine the theoretical yield and the percent yield if 21.8 g of K2C03 is produced from 19) reacting 27.9 g K02 with 29.0 L of C02 (at STP). The molar mass of K02 = 71.10 g/rnol and K2C03 = 138.21 g/mol. 4 K02(S) + 2 c02(g) -> 2 K2C03(S) + 3 02(g) A) 91.7 g, 23.8 % yield B) 61.0 g, 35.7 % yield C) 179 g, 12.2 % yield D) 27.1 g, 80.4 % yield E) 206 g, 10.6 % yield 20) How many molecules of XeF6 are formed from 12.9 L of F2 (at 298 K and 2.6 atm) according to 20) the following reaction? Assume that there is excess Xe. Xe(g) + 3 F2(g) —> XeF6(g) A) 8.25 x 1023 molecules XeF6 B) 7.29 x 1023 molecules XeF6 C) 1.37 x 1023 molecules XeF6 D) 1.21 x 1023 molecules XeF6 E) 2.75 x 1023 molecules XeF6 Answer Key Testname: 1027 TRO CHAPTER 11 GASES 1) A 2) D 3) B 4) C 5) D 6) B 7) E 8) D 9) E 10) B 11) A 12) E 13) A 14) D 15) D 16) E 17) B 18) C 19) D 20) E ...
View Full Document

{[ snackBarMessage ]}

What students are saying

  • Left Quote Icon

    As a current student on this bumpy collegiate pathway, I stumbled upon Course Hero, where I can find study resources for nearly all my courses, get online help from tutors 24/7, and even share my old projects, papers, and lecture notes with other students.

    Student Picture

    Kiran Temple University Fox School of Business ‘17, Course Hero Intern

  • Left Quote Icon

    I cannot even describe how much Course Hero helped me this summer. It’s truly become something I can always rely on and help me. In the end, I was not only able to survive summer classes, but I was able to thrive thanks to Course Hero.

    Student Picture

    Dana University of Pennsylvania ‘17, Course Hero Intern

  • Left Quote Icon

    The ability to access any university’s resources through Course Hero proved invaluable in my case. I was behind on Tulane coursework and actually used UCLA’s materials to help me move forward and get everything together on time.

    Student Picture

    Jill Tulane University ‘16, Course Hero Intern