Fin Midterm 3

Fin Midterm 3 - FIN3716- Fall 2010 MIDTERM 3 SOLUTION Name...

Info iconThis preview shows pages 1–3. Sign up to view the full content.

View Full Document Right Arrow Icon
FIN3716- Fall 2010 MIDTERM 3 SOLUTION Name ________________________________________________ Section____________ Time: 75 Min Total Point: 60 Work on this exam is to be yours alone. Any discussion of either the questions or your answers with anyone other than your instructor will be considered as cheating and, thus, as a violation of the LSU honor code. For Multiple Choice questions, circle the letter/s of the correct multiple-choice answer. You have to show your work to receive partial credit ( if applicable and when possible ) for the answer. Your answers must be COMPREHENSIBLE and your work “ CLEAN ”. Multiple Choice Questions (Each question 4 points) 1. A 14-year annual coupon bond was issued nine years ago at par. Since then the bond’s yield to maturity (YTM) has increased from 8% to 11%. Which of the following statements is true about the current market price of the bond? a. Insufficient information b. The bond is selling at a premium c. The bond is selling at a discount d. The bond is selling at par 2. What is the price of a 15 year maturity bond with a 13 percent coupon rate and quarterly payments? (Assume that the stated yield to maturity of similar bonds is 8 percent) a. $1,427.97 b. $1434.51 c. $1,160.62 d. $412.113 FV = 1000, PMT = 130/4, 1/Y= 8%/4 = 2%, N = 15×4 = 60, PV =? 1434.51 3. You are considering the purchase of a 15-year bond. The par value is $10,000, the stated required rate of return on this bond is currently 8.5% and coupon payments are paid semi- annually. The current market value of the bond is $10,830.46. What is the bond’s coupon rate? a. 4.74% b. 5.01% c. 9.48% d. 10.02% FV = 10,000, PV = -10,830.46, 1/Y= 8.5%/2 = 4.25%, N = 15×2 = 30, PMT =? 474.49, semiannually. Annual coupon payment = 474.49×2 = 948.99 Coupon rate = 948.99/10,000 = 0.0948 = 9.48%
Background image of page 1

Info iconThis preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

View Full DocumentRight Arrow Icon
4. Stock X just paid a dividend of $3.00 (i.e., D0 = 3.00), the growth rate is 10% and the required rate of return is 15%. The value of the stock is _______.
Background image of page 2
Image of page 3
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.

This note was uploaded on 05/10/2011 for the course FIN 3716 taught by Professor Fang during the Spring '10 term at LSU.

Page1 / 6

Fin Midterm 3 - FIN3716- Fall 2010 MIDTERM 3 SOLUTION Name...

This preview shows document pages 1 - 3. Sign up to view the full document.

View Full Document Right Arrow Icon
Ask a homework question - tutors are online