{[ promptMessage ]}

Bookmark it

{[ promptMessage ]}

PracticeChapterTest1[1] - MA 125 Practice Chapter Test 1 1...

Info icon This preview shows pages 1–8. Sign up to view the full content.

View Full Document Right Arrow Icon
Image of page 1

Info icon This preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

View Full Document Right Arrow Icon
Image of page 2
Image of page 3

Info icon This preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

View Full Document Right Arrow Icon
Image of page 4
Image of page 5

Info icon This preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

View Full Document Right Arrow Icon
Image of page 6
Image of page 7

Info icon This preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

View Full Document Right Arrow Icon
Image of page 8
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.

Unformatted text preview: MA 125 Practice Chapter Test 1 1. Identify the pattern and find the next three terms. 8,11,16,23, , , A) 25,27,29 B) 33,45,58 C) 32,43,56 D) 31,40,50 E) 33,48,68 2. Identify the pattern and find the next three terms. 3,2,3,4,3,6, , , A) 3,8,3 B) 8,10,12 C) 3,10,3 D) 8,3,10 E) 3,9,3 3. Identify a pattern to predict the most probable next number in the given list. 81, 256, 625,1296, ? A) 7776 B) 2401 C) 1967 D) 16,807 E) 1921 4. Identify the pattern and find the next three terms. 113,, 7’14’28’ ’ ’ A) 131; 42 56 70 ,3) 2,2,; 30 58 114 C) 2;; 42 56 59 D) i,i,i 56 112 224 E) 12,; 5. Identify a pattern to predict the most probable next number in the given list. 8,16,12, 20,16, 24 ? A) 8 B) 16 C) 40 D) 32 E) 20 6. Use the pattern to make a conjecture. Describe the pattern and find the next product. 4 x 6 = 24 44 x 6 = 264 444 x 6 = 2664 4444 x 6 = 26,664 A) The product of a number consisting of n 45 and 6 consists of 2, n 63, and 4. The next product is 266,664. B) The product of a number consisting of (n — 1) 4s and 6 consists of 2, (n — 1) 6s, and 4. The next product is 622,224. C) The product of a number consisting of n 45 and 6 consists of 2, (n — 1) 6s, and 4. The next product is 266,664. D) The product of a number consisting of (n -— 1) 4s and 6 consists of 2, n 65, and 4. The next product is 622,224. 7. Fill in the table. Number of sides of a 4 5 7 13 regular polygon III III measure A) 50; 26.69 B) 50; 27.69 C) 45;26.69 D) 45; 27.69 8. 10. The table shows the relationship between the number of sides of a regular polygon, n, and the number of diagonals. Fill in the missing values. _----EE 2 5 9 14 I Diagonals n3 —2n 2 :13 —2n 2 :12 —3n 2 n2 "311 2 A) 21; B) 20; C) 21; D) 20; The table shows the relationship between the number of sides of a regular polygon, n, and the number of diagonals. Which expression correctly gives the number of diagonals for n sides? man —---n-- 3—. A) 21; n 2n B) 20; C) 21; D) 20; Water is sold in thousand-gallon units. If one unit of water costs $2.24 and 117.076 units were used, find a reasonable estimate of the bill rounded to the nearest hundred dollars. A) $1200 B) $100 C) $260 D) $400 E) $300 ll. 12. 13. 14. A student bought artichokes for $7.91, cucumbers for $2.35, lettuce for $3.42, tomatoes for $2.05, and broccoli for $3.18. Find a reasonable estimate of the total amount the student spent on vegetables by rounding each price to the nearest dollar. A) $10 B) $15 C) $ 1 8 D) $26 E) $5 Assume a pitcher of the Boston Red Sox gave up 21 earned runs in 221 innings. Find his ERA and round your answer to three decimal places. A) 0.855 B) 0.136 C) 0.095 D) 1.011 E) 2.091 The relationship between the length 11 (in inches) of a humerus bone (the one connecting your shoulder to your elbow) and the height H of a person is given by Male: H = 2.8% + 27.8] Female: H = 2. 75k + 28.14 A detective found a 16-inch humerus bone belonging to a male. How tall was the male? Round your answer to two decimal places. A) 29.87 inches B) 72.14 inches C) 43.81 inches D) 74.05 inches E) 30.42 inches The following formula may be used to estimate the weight of a horse: W (in pounds) _ G2 ‘L 330 body about 4 inches behind its front legs, and L (in inches) is its length. , where G (in inches) is the horse’s girth, the circumference of the horse’s Estimate the weight of a 62—inch—long horse with a 68—inch girth. Round your answer to the nearest pound. A) 1738 pounds B) 667 pounds C) 792 pounds D) 869 pounds E) 608 pounds 15. A 12,000—pound killer whale might eat as much as 15,000 pounds of herring per month. In a month with 30 days, how many pounds of herring a killer whale would eat in a day? Round answer to the nearest hundred pounds. A) 900 pounds B) 15,000 pounds C) 500 pounds D) 400 pounds E) 800 pounds 16. The following circle graph was published in the Cane County annual report. Ass-:3 of Registered Vet-er: $313,335 flaunts; 333% If there are 26,000 registered voters in Cane County, how many are 46—60 years old? A) 7700 B) 9100 C) 9110 D) 7800 . 17. The following bar graph illustrates the average systolic blood pressure among a sample of young adults based on the number of drinks consumed per day. was - -‘ as W ' 3,; "3,33 . §at Systoiis Bleed: 3 Pits-astute WM; ”Em ‘Hmw‘f , Nam. Missy amfiday Rama? estuary What category has the lowest blood pressure? A) >3/day B) <1/day C) None D) 2-3/day E) l—2/day 18. The bar graph shows the average life span of several animals. givers ge Animai life Spam- fimtic ‘35;th Carat?— Swill: Afiécm Elephant Grizzly Bear Bearer 5 E35! Bill '35 1‘0 :31} 15%} Life Span {years About how many years longer is the average life span of a grizzly bear than the average life span of an arctic wolf? A) 11 B) 35 C) 7 D) 46 19. The graph below shows the tide levels during a six-hour period at the beach. Ticks it The Beach jg III-III g7; Illhfll gs; Illum- gs5 Ill-II s%§ llpnll 3&3 Ill-ll gfifi lull-l a5) fill-II a: III-ll fig Ill-II At what time was the tide the lowest? A) 10 o'clock B) 1 o'clock C) 3 o'clock D) 2 o'clock 20. The graph below gives the relationship between a dog’s age (in human years) and a dog’s age in dog years. Thus, if a dog is 1 year in human years, it is about 12 years in dog years. If a dog is 7 years old in human years, how old is it in dog years? A) 25 B) 55 C) 50 D) 65 E) 75 Answer Key r—II—I \000 1. C 2. A 3. B 4. D 5. E 6. C 7. D 8. D 9. D 10. E 11. C 12. A 13. D 14. D 15. C 16. B 17. B A A C [\J .O ...
View Full Document

{[ snackBarMessage ]}

What students are saying

  • Left Quote Icon

    As a current student on this bumpy collegiate pathway, I stumbled upon Course Hero, where I can find study resources for nearly all my courses, get online help from tutors 24/7, and even share my old projects, papers, and lecture notes with other students.

    Student Picture

    Kiran Temple University Fox School of Business ‘17, Course Hero Intern

  • Left Quote Icon

    I cannot even describe how much Course Hero helped me this summer. It’s truly become something I can always rely on and help me. In the end, I was not only able to survive summer classes, but I was able to thrive thanks to Course Hero.

    Student Picture

    Dana University of Pennsylvania ‘17, Course Hero Intern

  • Left Quote Icon

    The ability to access any university’s resources through Course Hero proved invaluable in my case. I was behind on Tulane coursework and actually used UCLA’s materials to help me move forward and get everything together on time.

    Student Picture

    Jill Tulane University ‘16, Course Hero Intern