化學 試卷

化學 試卷

Info iconThis preview shows page 1. Sign up to view the full content.

View Full Document Right Arrow Icon
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.

Unformatted text preview: 1. H á M’ Y 8 n 2. ^ À 9 M¸ (1) CH2CHCI (2) CH3CH2OH (3) CH3CHCH2 A. . (3) B. . (1). (2) C. . (1). (3) D. . (2). (3) 3. H á M’ Y 8 n A. CH3(CH2)16COOH B. CH3(CH2)16COONa C. CH3(CH2)7CH=CH(CH2)COOH pH Ð 9M ¸ ª Õ ¬ CÎ ; D. CH3(CH2)7CH=CH(CH 2)COONa . 4. p DM A. . (1) B. . (2). (3) C. . (2). (4) D. . (3). (4) 5. P D M¸ ª b (1) ¸ ñ c ¸ ª (2) ¸ ñ c ¸ ЙýE ªb (3) HD A. . (1) B. . (1). (2) C. . (1). (3) D. . (2). (3) 6. p L W °ªb (X ò c ¸ ª b • O :¸ ª b N=14X ò c ¸ A. И\ =17. И B. ª (g). H C. Ø ˜ \ ° ªb D. X ò c ¸ ªb 7. Ø ˜ \ ° ªb ЙýE ЙýE A. . B. . (IV) C. . D. . 8. H á M’ Y 8 n =60) A. . P. Q . R B. . S. T . U C. . P. R . U D. . Q. S . T 9. H A. H B. r ò c ¸ ª b C. r ò c ¸ ª b D. r ò c ¸ ª b 10. H á M’ Y 8 n A. HU B. 6 U M ª ¸ b ЙýE C. r ò c ¸ ªb ^ D. Ð R n ¸ ª b ЙýE 11. p L W ° • O :¸ ª b ªb H? A. 5cm3 0.1M HCl + 10cm3 0.1M NH4OH B. 5cm3 0.1M HCl + 10cm3 0.1M KOH C. 5cm3 0.1M HNO3 + 5cm3 0.2M NaOH D. 5cm3 0.1M H2SO4 + 5cm3 0.2M KOH 12. . 100g ˆ ñ c ¸ ª (. A. Ð R n ¸ ª b Йý E B. Ð R n ¸ ª b =100). Йý E C. H áM’ Y 8 n S D. H á M ’ Y 8 n] 13. ˆ ñ c ¸ ª b pH . ? A. 1M H2SO4 B. 1M HNO3 C. 1M CH3COOH D. 1M KOH 14. ? ÈR 1dm3 1M ? ÈR A. Pb . Sn B. Fe . C C. Cu . Sn D. Cu . Zn 15. p L W ° ª b • O :¸ ª b H ? A. È ÷ c ¸ ª b B. È ÷ c ¸ ª b C. È ÷ c ¸ ª b D. È ÷ c ¸ ª b . 16. . X, Y . Z È ÷ c ¸ ª : X È X, È ÷ c ¸ ª b .Y. Z6 2 2 . Z . X Ø K M ¸ ª b ¬ CÎ ; Y È÷ c ¸ ª b Ð K M¸ ª b Й ý E A. X, Y, Z B. X, Z, Y C. Y, Z, X D. Y, X, Z 17. p L W ° ª b A. • O: ¸ªb ÈK H ? á M’ Y 8 n . ^ B. 6 Ç m¸ C. . ,. ,. ,. D. 6 Ç m¸ 18. 0 Ç m ¸ ª b ЙýE A. . B. X ö c ¸ ª C. . D. . 19. . A. B. C. D. 6Ç m Xöc ¸ ª b /0C 16 18 20 22 . 20. 0 Ç m ¸ ª b ЙýE (1) CO (2) H2 (3) N2 (4) CH4 A. . (1). (3) B. . (2). (4) C. . (1). (2). (3) Xöc¸ ª b /0C 20 18 16 14 D. . (1). (2). (4) 21. ˆ ù c ¸ ª X2-. 18 . 20 ˆ ù c ¸ ªb X ˆù c ¸ ª A. 20 B. 36 C. 38 D. 40 22. @ • M ¸ ª b ЙýE A. H+, Be2+ B. Li+, Ne C. K+, C1D. Na+, S2- 23. @ • M ¸ ª b ЙýE A. .. r• B. ˆ ù c ¸ ª b C. @ • M ¸ ª b ЙýE D. p L W ° ª b • O :¸ ª b 24. r • M X2Y3. X . Y H 8. r • M¸ A. B. C. D. X II III II III Y III II V VI 25. . X . Y Hð c ¸ A. . X2Y. B. ªb 6 . 16 ð ðe C. H ð c ¸ ª D. H ð c ¸ ª b 26. H á M’ Y 8 n ^ Cr2O72-+I-+H+® Cr3++I2+H2O A. 7 B. 8 C. 11 D. 14 27. @›ýE A. H á M’ Y 8 n B. ø e Ò ¶ ª b b • O :¸ ª b D. ø e Ò ¶ ª b ЙýE ЙýE C. p L W ° ª i 6@ H 28. r l¸ª b 29. H ¾ M ¸ A. B. C. D. X . . . . 30. p L W ° ªb ЙýE X. Y6 á M’ Y 8 n Y . . . . ªb • O :¸ ª b H A. . B. H w l ¸ª C. . D. H w l ¸ª 31. p L W ° ªb • O :¸ ª b H A. 2H2(g)+O2(g)→2H2O(l) B. Mg(s)+H2(g)→MgH2(s) C. Al3+(aq)+3OH-(aq)→Al(OH)3(s) D. 2PbCO3(s)+C(s)→2Pb(s)+3CO2(g) 32. @ 3 M ¸ ª b A. H+ C. Zn2+ Ð ™ ýE B. Ag+ D. Al3+ 33. p L W ° ª b • O : ¸ ªb A. H w l ¸ ª C. H w l ¸ ª B. H w l ¸ ª b D. H w l ¸ ª 34. p L W ° ª b • O : ¸ ªb A. Ca(OH)2 B. CaCO3 C. Na2CO3 D. NaHCO3 H H 35. . 100cm3 . 0.1M . A. . ˆ Ì m 1000cm3 . 0.01M pH . B. ˆ C. ˆ D. p L W ° ªb • O :¸ ª b H 36. ˆ Ì pH . 2¨ nl ¸ ªb A. ¨ n l ¸ ªb B. ˆ C. ˆ Ì m¸ D. . pH . 37. ¨ n l ¸ ªb (1) ¨ n l ¸ ªb (2) ¨ n l ¸ ª (3) ¨ n l ¸ ªb (4) ¨ n l ¸ ª A. . (1)¨ n l ¸ ªb B. . (1). (3)¨ n l ¸ ªb C. . (2). (4)¨ n l ¸ ªb ˆ Ì m¸ D. . (1). (2). (3)H m l ¸ ª b 38. ¸ z M ¸ ªb ЙýE ? ªb ЙýE ? A. . B. . C. . D. . 39. ¸ z M ¸ A. . B. p L W ° ªb • O :¸ ª b H C. p L W ° ªb • O :¸ ª b H D. 40. ¸ z M ¸ °zM ªb ЙýE ? A. CaCl2 . H2SO4 B. BaCl2 . AgNO3 C. Pb(NO3)2 . NaCl D. ZnSO4 . NaCl 41. H m l ¸ ª . X Hm l ¸ ª b G Hm l ¸ ª b Y. Y À z M ¸ ª b Õ ¬ C Î ; G. X . A. Na2SO3 B. Na2CO3 C. NaHCO3 D. Na2SO4 42. . A . 0.1M . . A? ,. . . 20 cm3 . B . 0.2M . B € Ê m¸ A. 80cm3 B. 40cm3 C. 20cm3 D. 10cm3 43. X È Ë l ¸ ª MOH . 3 12.5cm 0.4M . ? . . 10cm3 . € Ê m¸ . . X . 100cm3 0.1M È Ë l ª ,0 Ë l ¸ ª 3 100cm . X. 0.15M MOH . A. 100cm3 B. 1000cm3 C. 900cm3 D. 500cm3 . 44. ˆ Ê m ¸ ª b ™Ð ýE A. ˆ Ê m ¸ ª b Й ýE B. ˆ Ê m ¸ ª b ™Ð ýE ,• Ê m ¸ ªb Õ¬ CÎ ? C. h . l ¸ªb ЙýE D. H á M’ Y 8 n 45. . 0.625g ` . 40cm3 0.625M . .p . l ¸ b Õ ¬ CÎ ; 3 0 ¦ u ºª b 25cm 1M p . l¸ª b ¬ C Î ; . h . l¸ª b ЙýE (ø ¥ uºª b . Mg=24.0; O=16.0) A. 90% B. 85% C. 80% D. 45% . ø ¥ u ºª (. 48 . ^ 50 . )^ šý E šý E ` .l @›. A. ^ šý E B. h . l ¸ ª b Ð ™ý E C. p L W ° ª b • O: ¸ ª b D. ) @›ý . ` .l H ` . ø¥ u º ª 46. p L W ª b Ł b 0 ”ª b 47. ø¥ u º ª • O: ¸ ª b Ð ™ý E à H pLW ªb à bX 48. Ł b 0 ”ª b 2C • O: ¸ ª b H à bX 49. ł ¥ . ” ª b 50. ł ¥ . ” ª b 1A . @ › ý (. A . `D . Ð ™ý E ł¥. ” ªb 3C 4B 5C 6B 7A 8C 9 B 10 B 11 D 21 B 31 B 41 C 12 D 22 C 32 B 42 B 13 A 23 A 33 D 43 C 14 D 24 D 34 B 44 D 15 B 25 D 35 D 45 C 16 C 26 D 36 C 46 C 17 B 27 C 37 B 47 B 18 B 28 B 38 D 48 A 19 A 29 D 39 B 49 B 20 D 30 C 40 D 50 B ...
View Full Document

This note was uploaded on 09/02/2011 for the course CHINESE 12 taught by Professor Cn during the Spring '11 term at CNUAS.

Ask a homework question - tutors are online