Ch 10 quiz questions

Ch 10 quiz questions - b. FOB-origin pricing c....

Info iconThis preview shows pages 1–2. Sign up to view the full content.

View Full Document Right Arrow Icon
Daniel Sneed Brandon Staggs Zach Bennett Group 3 The pricing of optional or accessory products along with a main product. Optional product pricing Discount Allowance Segmented pricing Prices that buyers carry in their minds and refer to when they look at a given product. a) Price cuts b) Reference pricing c) Public policy d) Consumers Setting prices for customers located in different parts of the country or world. a) Perceived value b) Product line pricing c) Geographical pricing d) Price confusion 4. Promotional money paid by manufacturers to retailers in return for an agreement to feature the manufacturer's products in some way is a. discount b. segmented pricing c. allowance d. freebie 5. Which of the following is not a price adjustment strategy? a. Segmented pricing b. Dynamic pricing c. Reason pricing d. International pricing 6. Which pricing strategy do all customers within a given zone pay a single total price? a. Zone pricing
Background image of page 1

Info iconThis preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

View Full DocumentRight Arrow Icon
Background image of page 2
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.

Unformatted text preview: b. FOB-origin pricing c. geographical pricing d. promotional pricing 7. Which pricing strategy does the company charge set prices for customers located in different parts of the world? a. Zone pricing b. FOB-origin pricing c. geographical pricing d. promotional pricing 8. Setting a low price for a new product in order to attract a large number of buyers and a large market share is a. new product strategy b. market-penetration strategy c. market-skimming pricing d. product mix strategy 9. Combining several products and offering the bundle at a reduced price is a. captive-product pricing b. product bundle pricing c. by-product pricing d. none of the above 10. A straight reduction in price on purchases during a stated period of time is a. discount b. blue-light special c. sweepstakes d. allowance Key: 1. A 2. B 3. C 4. C 5. C 6. A 7. C 8. B 9. B 10. A...
View Full Document

Page1 / 2

Ch 10 quiz questions - b. FOB-origin pricing c....

This preview shows document pages 1 - 2. Sign up to view the full document.

View Full Document Right Arrow Icon
Ask a homework question - tutors are online