Explanation_EXAM_2 - EXPLANATIONS TO SOME OF THE PROBLEMS...

Info iconThis preview shows pages 1–2. Sign up to view the full content.

View Full Document Right Arrow Icon

Info iconThis preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

View Full DocumentRight Arrow Icon
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.

Unformatted text preview: EXPLANATIONS TO SOME OF THE PROBLEMS OF EXAM #2 (#3 or #26) Total DHL: Beta 1,200 + Zeta 2,800 = 4,000 $800,000 / 4,000 = 200 1,200 x $200 = 240,000 (#4 or #27) 2,800 x $200 = 560,000 (#5 or #28) Pool 1 (1,200 + 2,800 = 4,000) Pool Cost $160,000 ----- 160,000/4,000 = 40 Pool 2 (45 + 55 = 100) Pool Cost $280,000 ------ 280,000/100 = 2,800 Pool 3 (2,250 + 750 = 3,000) Pool Cost $360,000 ----- 360,000/3,000 = 120 Beta: (40*1,200)+(2,800*45)+(2,250*120) = $444,000 (#6 or #29) Zeta: (40*2,800) + (55*2,800) + (120*750) = $356,000 (#7 or #30) 360,000 x 50% = 180,000 140,000 x 60% = 84,000 180,000 + 84,000 = 264,000 / 20,000 bouquets = $13.20 (#8 or #31) 360,000 x 35% = 126,000 140,000 x 30% = 42,000 126,000 + 42,000 = 168,000 / 4,000 deliveries = $42 (#15 or #38) TC (per unit) = $11 Fixed Costs $800,000/200,000 = $4 $11 - $4 = VC of $7 per unit FC = 800,000 + ($7*202,000) = 1,414,000 + 800,000 = $2,214,000 (#16 or #39) 85,000 x $6 = 510,000 80,000 x $9 = 720,000 510,000 + 720,000 = 1,230,000 (#45 or #21)...
View Full Document

Page1 / 3

Explanation_EXAM_2 - EXPLANATIONS TO SOME OF THE PROBLEMS...

This preview shows document pages 1 - 2. Sign up to view the full document.

View Full Document Right Arrow Icon
Ask a homework question - tutors are online