Quiz 16 - repeated periodically A Monomyth B Ritual C...

Info iconThis preview shows pages 1–3. Sign up to view the full content.

View Full Document Right Arrow Icon
Quiz 16 1) A culture is a society's: A. name brand B. consumer tribe C. personality D. point of view 2) _______ can reflect underlying cultural processes of a particular period. A. products B. time C. money D. class 3) What three crescive norms combine to define a culturally appropriate behavior? A. time, distance, money B. customs, mores, and conventions C. customs, money, time D. time, conventions, customs 4) Economic giving is a form of: A. showing love B. showing off C. making friends D. economic exchange, symbolic exchange, and social expression 5) A ________ is a custom with a strong moral overtone. A. Custom B. More (mor-ay) C. Convention D. Taboo E. Voodoo 6) ______ myths help to explain the origins of existence. A. Cosmological B. Metaphysical C. Sociological D. Psychological E. Physiological 7) A ______ is a set of multiple, symbolic behaviors that occur in a fixed sequence and is
Background image of page 1

Info iconThis preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

View Full DocumentRight Arrow Icon
Background image of page 2
Background image of page 3
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.

Unformatted text preview: repeated periodically. A. Monomyth B. Ritual C. Holiday D. Myth E. Calling 8) _____ occurs when ordinary objects, events, and even people take on a sacred meaning. A. Holiday B. Sacralization C rite of passage D. Hoarding E. Desacralization 9) _______________ obliges people to return the gesture of a gift of equal value. A. Reciprocity Norm B. Gift Giving Ritual C. Presentation D. Symbolic Exchange E. Social Expression 10) What is not true about culture? A. It is the “Lens” through which people view products. B. It determines the overall priorities. C. It determines what products will make it. D. It is not related to consumer behavior. 1.c 2.a 3.b 4.d 5.b 6.b 7.b 8.b 9.a 10.d...
View Full Document

This document was uploaded on 10/27/2011 for the course BUSINESS ALL at Texas Tech.

Page1 / 3

Quiz 16 - repeated periodically A Monomyth B Ritual C...

This preview shows document pages 1 - 3. Sign up to view the full document.

View Full Document Right Arrow Icon
Ask a homework question - tutors are online