Chapter 13 Quiz (2)

Chapter 13 Quiz (2) - a. Culture b. Taste Culture c....

Info iconThis preview shows pages 1–3. Sign up to view the full content.

View Full Document Right Arrow Icon
Chapter 13 1. The process of social stratification refers to: A. The creation of artificial divisions. B. The passage of an individual from one social class to another. C. Assessing the impact of inconsistency on the self and social behavior. D. Some individuals being better off than others. 2. The overall rank of people in a society is referred to as: A. Social mobility B. Mass class C. Social class D. None of the above. 3. The passage of an individual from one social class to another is referred to as: A. Social class B. Mass class C. Invidious distinction D. Social mobility 4. Consumers frequently buy and display products as markers of social class, these products are known as: A. Cultural capital B. Status symbols C. Restricted codes D. Homogamy
Background image of page 1

Info iconThis preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

View Full DocumentRight Arrow Icon
5. Homogamy refers to: A. Assortive mating B. Social mobility C. Social class D. Status Crystallization 6. Consumers in terms of their aesthetic and intellectual preferences describes:
Background image of page 2
Background image of page 3
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.

Unformatted text preview: a. Culture b. Taste Culture c. Cultural Capital d. Codes 7. Peoples desires to provide prominent visible evidence of their ability to afford luxury goods refers to: a. Idle Rich b. Parody Display c. Conspicuous consumption d. Inconspicuous consumption 8. People with low incomes who are obsessed with names such as Kenneth Cole: a. Price-sensitive affluents b. Value-price shoppers c. Wannabes d. Brand Aspirationals 9. Wealthier shoppers who love deals: a. Discretionary Income b. Brand Aspirationals c. Price-Sensitive affluents d. Consumer Confidence 10. Money available to a household over and above what it requires to have a comfortable standard of living is known as: a. Discretionary Income b. Comfort Income c. Disposable Income d. Ideal Income 1. a 2. c 3. d 4. b 5. a 6. b 7. c 8. d 9. c 10. a...
View Full Document

This document was uploaded on 10/27/2011 for the course BUSINESS ALL at Texas Tech.

Page1 / 3

Chapter 13 Quiz (2) - a. Culture b. Taste Culture c....

This preview shows document pages 1 - 3. Sign up to view the full document.

View Full Document Right Arrow Icon
Ask a homework question - tutors are online