ch 6 quiz - a guidelines for advertising directed at...

Info iconThis preview shows pages 1–3. Sign up to view the full content.

View Full Document Right Arrow Icon
Group 9 9/30/2011 1. Critics question the advertising of all of the following items EXCEPT: A. Tobacco B. Alcohol C. Cars D. Junk Food 2. FTC stand for: A. Fair Trade Compensation B. Fictional Train Captain C. Fun Times Coming D. Federal Trade Commission 3. Deception means: A. Telling the truth B. Making false or misleading statements in a promotional message C. Laughing D. Crying 4. Comparative Advertisements: A. Compare the firms brand and a competitors brand B. States the benefit of the brand C. Are illegal D. None of the above 5. Monopoly power: A. A company’s ability, either through advertising or in some other way, to prevent rivals from competing. B. Is a disadvantage C. Increases competition D. None of the above
Background image of page 1

Info iconThis preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

View Full DocumentRight Arrow Icon
Group 9 9/30/2011 6. Which is NOT one of the most basic remedies used by the FTC to deal with deceptive or unfair advertising is? A. Consent order B. Cease-and-desist order C. Affirmative disclosure D. Corrective Advertising E. Self-Regulation 7. The Council of Better Business Bureaus established the ___________ and issued a set
Background image of page 2
Background image of page 3
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.

Unformatted text preview: a guidelines for advertising directed at children. A. Childrens Advertising Review Unit B. Childrens Television Action C. Privacy Protection Act for Children D. Children Education Act 8. Which of the following is an example of comparative advertising? A. Tide vs. Gain B. Dunkin Donuts vs. Whataburger C. Kodak vs. Duracell D. Yamaha Motorbikes vs. Gibson guitars 9. An estimated 30 million of _____ emails are sent every minute worldwideabout 50 billion messages a day: A. Cookies B. Chain letters C. Spam D. Invasion 10. Which of the following organizations under the Do Not Call law still have the rights to continue telemarketing efforts? A. Charities Group 9 9/30/2011 B. Politicians C. Pollsters D. Market Researchers E. All the above Correct Answers 1. C 2. D 3. B 4. A 5. A 6. E 7. A 8. A 9. C 10. E...
View Full Document

Page1 / 3

ch 6 quiz - a guidelines for advertising directed at...

This preview shows document pages 1 - 3. Sign up to view the full document.

View Full Document Right Arrow Icon
Ask a homework question - tutors are online