chapter4quiz - d. Consumer markets 6. A relatively small...

Info iconThis preview shows pages 1–3. Sign up to view the full content.

View Full Document Right Arrow Icon
Group 7 Paige Perry, Kiley Candelari, Julie Mandersheid and Emily September 14, 2011 Chapter 4 Quiz 1.What is Positioning? a. How others perceive you in the market. b. How you see yourself in the market. c. The approach you take to target consumers. d. How you make your brand stand out to consumers. 2. Emergent consumers are usually______? a. Parents b. Teens c. Someone who just entered the workforce. d. College Students 3. STP marketing should be considered when customers in a category have _______? a. homogeneous wants and needs. b. uncharacteristic wants and needs. c. characteristic wants and needs. d. heterogeneous wants and needs. 4. Consumers who often buy what is on sale or choose brands that offer discount coupons are called …. .? a. Nonusers b. Brand-loyal users c. Switchers or variety seekers d. Emergent consumers 5. What type of demographic would enable to you to buy a new house in a new city or where to open a new business? a. Geodemographics b. Psychographics c. Benefit segmentation
Background image of page 1

Info iconThis preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

View Full DocumentRight Arrow Icon
Background image of page 2
Background image of page 3
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.

Unformatted text preview: d. Consumer markets 6. A relatively small group of consumers who have a unique set of needs and who are typically willing to pay premium price for those needs is called.? a. Consumer market b. Benefit segmentation c. Market niche d. Business market 7. A minivan is positioned towards soccer moms. What kind of positioning is this? a. Benefit b. User c. Competitive d. Lifestyle 8. Toothpaste comes in tartar protection, whitening and sensitive teeth varieties. What kind of positioning is this? a. Benefit b. User c. Competitive d. Lifestyle 9. Effective positioning strategies are a. Consistent internally b. Consistent over time c. Feature simple and distinctive themes d. All of the above 10. Thorson and Moores Strategic Planning Triangle is a useful tool in identifying and applying . What? a. benefits b. brand awareness c. brand strategy d. brand segmentation Answers: 1.a 2.c 3.d 4. c 5. a 6. c 7. b 8. a 9. d 10. c...
View Full Document

This document was uploaded on 10/27/2011 for the course BUSINESS ALL at Texas Tech.

Page1 / 3

chapter4quiz - d. Consumer markets 6. A relatively small...

This preview shows document pages 1 - 3. Sign up to view the full document.

View Full Document Right Arrow Icon
Ask a homework question - tutors are online