quiz ch 3 - and educational programs on a subscription or...

Info iconThis preview shows pages 1–3. Sign up to view the full content.

View Full Document Right Arrow Icon
MKT 4354-001 Group 4 Quiz Ch. 3 1. Which of the following is not a major factor of the rise of advertising? a. The rise of capitalism b. The Industrial Revolution c. The rise of modern mass media d. The American Revolution 2. The strategy of developing brand names so that manufacturers can focus consumer attention on a clearly identified item is ____________? a. Advertising b. Marketing c. Promotion d. Branding 3. In what century did the first printed ad first appear? a. 18 th b. 16 th c. 17 th d. 20 th 4. In what decade did the addition of visuals come into advertisements? a. 1920s b. 1940s c. 1910s d. 1950s 5. What government organization demanded higher standards of honesty and disclosure from the advertising industry? a. National Collegiate Athlete Association b. National Advertising Review Board c. Federal Trade Commission d. Action for Children’s Television 6. Which type of media allows consumers to call up games entertainment, shopping,
Background image of page 1

Info iconThis preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

View Full Document Right Arrow Icon
Background image of page 2
Background image of page 3
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.

Unformatted text preview: and educational programs on a subscription or pay-per-view basis? a. Interactive media b. Social media c. Entertainment media d. Collaborative media 7. The E-Revolution took place within which time period? a. 1980-1992 b. 1973-1980 c. 1993-2000 d. 2000- Present 8. What does branded entertainment do for marketers? a. Allows them to work outside the constraints of traditional advertising b. Allows them to directly market a product to a customer c. Allows them to get instant feedback on a product d. All of the above e. None of the above 9. Which is an example of modern mass media? a. Magazines b. Television c. Podcast d. All of the above 10. What is subliminal advertising? a. Advertisements on a subconscious level b. Direct mail c. Direct marketing d. Personal selling answers 1.d 2.d 3.c 4.a 5.c 6.a 7.c 8.a 9.d 10.a...
View Full Document

{[ snackBarMessage ]}

Page1 / 3

quiz ch 3 - and educational programs on a subscription or...

This preview shows document pages 1 - 3. Sign up to view the full document.

View Full Document Right Arrow Icon
Ask a homework question - tutors are online